Author Topic: Новини от еврозоната  (Read 1112 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Новини от еврозоната
« on: 05 Feb 2018, 20:35:29 »
Quote

Italy eurosceptics plot to undermine euro to spark collapse WITHIN the EU
https://www.express.co.uk/news/world/906648/italy-general-election-2018-euro-banking-european-union?utm_source=traffic.outbrain&utm_medium=traffic.outbrain&utm_term=traffic.outbrain&utm_content=traffic.outbrain&utm_campaign=traffic.outbrain
...
...
Италианските евроскептици планират да подкопаят паричния съюз отвътре в блока

Бунтът на евроскептиците е готов да наруши паричния таван на ЕС в Италия чрез паралелни валути и дефицитни разходи, т.е.с действия, които се смятат за "открито нарушение на Договора от Маастрихт".

Италианските десни партии - Forza Italia, Lega и братята на Италия - са обединили усилията си, за да образуват голяма коалиция под ръководството на бившия министър-председател Силвио Берлускони в и излизат напред в последните проучвания в навечерието на последните социологически проучвания.
От техния съвместен манифест стана ясно, че няма да спазват условията за членство в еврото.
« Last Edit: 05 Feb 2018, 20:37:09 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от еврозоната
« Reply #1 on: 06 Feb 2018, 19:15:45 »
Какво предвижда бъдещият финансов план на Брюксел?

Европа съкращава с 5 до 10% кохезионния фонд и парите за фермерите. Дава ги за мигранти и отбрана


За годините след 2020-а заради Брекзит в европейския бюджет ще липсват около 14 милиарда евро от общо около 140 милиарда евро, пише Дир.бг.
Вече се мисли как тази дупка да бъде запълнена и как да се преструктурират разходите.

Германският еврокомисар Гюнтер Йотингер в момента разработва проектобюджет за следващия финансов период на ЕС и възнамерява да подсили перата "отбрана" и "миграционна политика", съобщи Дойче веле. За сметка на това ще бъдат намалени разходите за селско стопанство и структурни помощи, които представляват общо почти 3/4 от разходите на ЕС.

Конкретните планове на Еврокомисията за новия многогодишен финансов период предвиждат съкращения на средствата в аграрния и кохезионния фонд с 5 до 10 процента.

Пред обществената телевизия АРД Йотингер каза, че в аграрната политика се обмисля реформа на преките плащания за хектар земя: "Това означава: от една определена площ нататък парите за хектар обработваема земя вече ще бъдат по-малко, отколкото за първите хектари".

Освен преструктурирането на разходите, за периода след 2020 г. се планира също така и увеличаване на вноските в европейския бюджет, плащани от отделните страни-членки на Общността. Предвижда се увеличение в рамките на 10 до 20 процента. Германия, която впрочем е най-големият нетен донор в рамките на ЕС, по думите на Йотингер, също ще трябва да плаща повече: става дума за увеличение с едноцифрена сума в милиарди.

Преди няколко дни Ройтерс оповести, че осем източноевропейски страни-членки на ЕС, сред които България и Румъния, са се съгласили да подкрепят увеличаването на вноските си в ЕС, за да покрият част от финансовата дупка след напускането на Великобритания, също голям нетен вносител в ЕС.

Съгласието си представители на Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия, България и Румъния изразили на среща в Будапеща с Гюнтер Йотингер, с когото обсъдили плановете за следващия бюджет на ЕС.

Пред АРД Йотингер не споменава за това.

Ройтерс отбеляза, че бившите комунистически държави са предимно нетни получатели на средства от ЕС и се опасяват, че евентуален недостиг в бюджета на блока ще намали средствата за тях.

Министерството на финансите побърза да отговори, че България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската на страната за членството в Европейския съюз. Подобна позиция не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите-членки и Европейската комисия, изтъкна МФ.

Частта от вноската на България в бюджета на ЕС, изплатена през 2017 г. от централния бюджет, възлиза на 888,2 млн. лв. По правило таванът на тези плащания е фиксиран на 1,24% от брутния национален доход (БНД) на отделните държави-членки, а конкретната му стойност се определя отделно за всяка година в зависимост от настоящите нужди на ЕС...


http://epicenter.bg/article/Evropa-sakrashtava-s-5-do-10--kohezionniya-fond-i-parite-za-fermerite--Dava-gi-za-migranti-i-otbrana/146706/7/0
...
...
Лъже ли Министерството на финансите, че България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската на страната за членството в Европейския съюз, след оповестената новина от Ройтерс , че осем източноевропейски страни-членки на ЕС, сред които България и Румъния, са се съгласили да подкрепят увеличаването на вноските си в ЕС?
Ad honores
 

 

Венецуела - новини

Started by Skarlet

Replies: 29
Views: 15048
Last post 04 Feb 2019, 16:52:28
by Индивидуалист
Защо Исландия не присъства в новините

Started by Hatshepsut

Replies: 1
Views: 899
Last post 21 Oct 2013, 09:29:01
by Петкан
Новини от "Свободния свят"

Started by Индивидуалист

Replies: 176
Views: 42086
Last post 30 Jun 2018, 11:29:47
by Петкан
Новини от Африка

Started by Hatshepsut

Replies: 12
Views: 3456
Last post 29 Aug 2017, 21:00:35
by Петкан