Forum > Православие

Колко "вредно" е православното християнство?

(1/21) > >>

Мишок:
Сещам се за една голяма вреда на тази религия над народа ни: останахме българи по времето на 500-те г. турско робство.
Има и друга вреда: станахме с тази вяра един народ, с еднакви обичаи, празници, език и писменост. Определено е много вредно - трябва веднага да се забрани.
Повод да пусна тази тема стана поредната изцепка на нашият другар:другарят другаров.

--- Цитат на: генерал Жеков в Май 21, 2018, 19:12:53 ---.Та,православието насяждя в обществото,чрез медии и т.н едни много вредни за нас идеи,вярвания и т.н

--- Край на цитат ---
Православието е така да се каже преследвано от медиите, но чрез тях насаждало вреда. Явно човека е объркан, но нека не се занимаваме с него. Ако някой може: нека обясни и каже кое му е вредното.

генерал Жеков:
Вредно е,защото ни дава ценности чужди на нас.Библията казва:Ако те ударят по едната,дай си и другата буза,а самия ти се млатиш с мафиоти и наркомани,хайдутино.Това е един от многото примери,зя насаждане на чужди ценности от тях,поповете-шпиони.

Мишок:

--- Цитат на: генерал Жеков в Май 21, 2018, 19:31:36 ---Вредно е,защото ни дава ценности чужди на нас.Библията казва:Ако те ударят по едната,дай си и другата буза,а самия ти се млатиш с мафиоти и наркомани,хайдутино.Това е един от многото примери,зя насаждане на чужди ценности от тях,поповете-шпиони.

--- Край на цитат ---
Кои ценности са ни чужди - дай пример другарю Другаров. Това за бузата е голяма ценност, но само за тези които са разбрали за какво става дума.  Става дума за това, ако някой те обиди : да не се бърза да се отвърне с обида и разправията да стане по тежка, по-добре е да се замълчи, до изясняване на нещата и да се даде по този начин и другата страна, отколкото да възникне безкрайна вражда. Освен това може да сме виновни за станалото и да не го осъзнаваме, та по добре да си подложим и другата буза, да помислим по въпроса  , отколкото да отговорим веднага със зло. Тука уточнявам: не става дума за отявлени врагове, а за членовете на дадена общност - народ. Това прави народа сплотен и единен, а не злобата и отмъстителността.

генерал Жеков:
Само разтягаш локуми.Става дума за робска психика и робска религия.Това не е Българска религия и никога няма да бъде

Мишок:

--- Цитат на: генерал Жеков в Май 21, 2018, 22:37:39 ---Само разтягаш локуми.Става дума за робска психика и робска религия.
--- Край на цитат ---
Колко е робска тази вяра го показаха хайдутите ни през 500-те години робство.

--- Цитат на: генерал Жеков в Май 21, 2018, 22:37:39 ---
Това не е Българска религия и никога няма да бъде

--- Край на цитат ---
Българска религия е от 1100г. ! Самият български народ е съставен именно върху основите на тази религия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия