Анкета

Трябва ли да екстрадираме нелегалните пришълци?

Категорично Да
16 (61.5%)
Категорично Не
0 (0%)
Донякъде Да
2 (7.7%)
Донякъде Не
0 (0%)
Не се налага дори да си затваряме границите за нови нелегални пришълци
0 (0%)
Категорично трябва да затворим границите си за нови нелегални пришълци
6 (23.1%)
Бежанците са повече от нелегалните пришълци
0 (0%)
Нелегалните пришълци са повече от бежанците
2 (7.7%)

Общ брой гласове: 19

Не ни трябват бежанци!

 • 130 Отговора
 • 47311 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен varnab

 • **
 • 189
 • +61/-12
 • Пол: Мъж
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2013, 00:25:26 »

Над 2 милиона "бежанци" настъпват към България!

Мнениеот samatoranaga на 10 Окт 2013 20:12
Отварям темата, защото фактите говорят точно това. Извинявам се за кавичките, които съм поставил на бежанците, но между наистина нуждаещите се бежанци и многото сирийци, които настъпват, поне половината са всякаква друга паплач, които идват с най-различни цели.
Основното е, че днес чух български тираджии пътуващи из Азия да си говорят, че стотиците хиляди бежанци в Турция са се раздвижили и масово всички се насочват към България и Европа. Началната точка на всички е само една - България. Явно и някое съседско правителство им помага за посоката, но е факт, че из лагерите там се е разчуло за отворената ни граница и че единственият шанс е България и се подготвя голямо преселение, целта на което всеки може да гадае. Явно се е разчуло, че тук приемаме всички и много скоро катастрофата ще е неизбежна. Съседните на Сирия държави си затвориха границите, Турция започва да строи стена, Гърция има вече такава, но докато стената се вдигне се очаква още над 3 милиона сирийци да напуснат страната в тази посока. Комшийте няма откъде да получат пари за издръжката на тези хора и си ги насочват към Европа. Между сирийците са се вмъкнали многохилядни люде (още толкова) от всякакъв произход и също се присъединяват в похода, защото се е разчуло из цяла Азия за новият шанс и съвсем скоро ще се изправим пред апокалипсис. Точно това е думата, защото ако сега 10000 (неофициално над 30000), които са вече тук ни създават проблеми, когато всичко е само в супер начален стадий, си представете като дойдат стотици хиляди и всички насочили се насам достигнат Републиката ни. И всички тия хора ще са гладни и може да си представите какво могат да направят стотици хиляди гладни хора без изход с малките ни селца и градове. Не че нещо, ама ще си ни превземат и шепата ни армия и полиция първи ще се изпокрият. Вече масово в големите градове прегладнели бежанци влизат в хипермаркетите и се наяждат между щандовете. За хилядите спящи терористи от всякакви народности, които влизат между другото също може да се гадае.
Нека правителството се замисли, защото много скоро ще е късно. До броени месеци не само правителството, ами и България ще замине ако не вземем мерки. Само тия дето ще дойдат до седмици като измръзнат ако температурите паднат и ще се започне с безкомпромисна борба за оцеляване. Та тия са дошли да живечт на наш гръб и фактът, че изхвърлиха дарените дрехи говори много. И какви бежанци са след като не са ни съседна държава??? Най-лошото е, че и Европа явно няма нищо против тук да се превърнем в гето и да си стоварят между другото и всички роми и неканени гости на наша територия. Просто ни е бедна фантазията какво става. Медиите незнам защо премълчават истината за това което става.

samatoranaga   
     
    Мнения: 335
    Регистриран на: 13 Окт 2008 21:16


*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2013, 06:59:31 »
Член 9

Временни мерки


Нищо в тази конвенция не отменя правото на договаряща държава по време на война или при наличие на други тежки или извънредни обстоятелства да взема такива временни мерки, които счита за съществени с оглед на държавната сигурност, по отношение на дадено лице, преди въпросното лице да е било определено от договарящата държава като бежанец и ако по-нататъшното прилагане спрямо това лице на указаните мерки е необходимо в интерес на държавната сигурност.(КОНВЕНЦИЯ ЗА СТАТУТА НА БЕЖАНЦИТЕ)

http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/pdf/resursi/konvencii/tekst-na-konvenciyata-ot-1951g-i-protokola-ot-1967g.html
« Последна редакция: Октомври 11, 2013, 07:01:51 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен varnab

 • **
 • 189
 • +61/-12
 • Пол: Мъж
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #47 -: Октомври 15, 2013, 09:23:17 »
http://www.dokumentalni.com/?p=2689 -Гледайте този филм и ще видите какви бежанци идват в България- семействата на терористите, истинските сирийци си стоят в Сирия.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #48 -: Октомври 18, 2013, 09:26:10 »
Цитат
"Фенове на Левски се заканват да атакуват бежанците в София преди дербито с ЦСКА утре. Хулиганите подготвят акцията си в Интернет.Според председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков в три лагера в града са настанени около 4000 бежанци. Почти всички са сирийци. Голяма част от тях се разхождат свободно по улиците и изглежда това дразни ултрасите.
Агитката на "сините" подготвя хореография за срещата, като за целта приканва чрез социалната мрежа Фейсбук всички в сектор "Б" на националния стадион "Васил Левски" да са облечени в черно, съобщава "Телеграф". Призивът обаче бързо се превърна в трибуна за уреждане на масови погроми срещу бежанците.

"Хубаво е да се поломят малко маймуни в центъра. София заприлича на булгаристанска столица", коментира един от феновете. Друг пък е още по-краен и призовава за обединение между привържениците на Левски и ЦСКА "в името на България" и за марш срещу чужденците, които "се чувстват царе в страната ни".

Междувременно от МВР коментираха, че нямат информация за готвените сблъсъци в София.  "
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2762398
...
Фотогалерия: Центърът на София показан в снимки
http://foto.stroitelstvo.info/bulgarian_projects/galleries/2_centurut_na_sofiia_pokazan_v_snimki


...
...
Цитат
"Междувременно от МВР коментираха, че нямат информация за готвените сблъсъци в София..."
Не е възможно да няма информация!!!
Имаше семинар  по тези въпроси...

Обучителен семинар на тема: ”Запознаване с опита и добрите практики в центровете за настаняване на незаконно пребиваващи чужденци”

Във връзка с изпълнението на Дейност 1: „Запознаване с опита и добрите практики в центровете за настаняване на незаконно пребиваващи чужденци“ от Програма за полицейско сътрудничество през 2013 година между МВР на България и Франция, на 09 април 2013 г. в ЦСПП-Пазарджик се проведе обучителен семинар с лектор г-н Тиери Мулен, експерт от звеното „Центрове за временно настаняване на чужденци” към Централна дирекция „Гранична полиция” при МВР на Франция.
Официални гости на мероприятието бяха г-н Себастиен Морас, аташе по вътрешна сигурност и  г-н Тома Валтс  офицер за връзка по линия „Миграция” към посолство на Франция, представители на ОДМВР - Пловдив, Пазарджик, Хасково.
По време на семинара, участниците от българска страна получиха информация за организацията на дейността във Франция и поддържането на съответните стандарти. Под формата на дискусия бе направено сравнение на относимите изисквания в двете държави, както и преглед на добрите практики и предстоящи промени, налагани от изискванията на ЕС в областта на миграционните процеси.
http://www.academy.mvr.bg/Centres/CSPP_Pazardjik/Buletin+CSPP+Pazardjik.htm
...


 
Дали "маймуните" са в центъра на София?
« Последна редакция: Октомври 18, 2013, 10:09:40 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #49 -: Октомври 20, 2013, 23:19:33 »
 20 октомври 2013   обновено преди 3 часа
Брюксел потвърди, че страната ни ще получи финансова помощ за бежанците (обновена)


Кристалина Георгиева обяви, че е потвърдено, че ще има финансова помощ от ЕК относно бежанците, а първата пратка от материалната помощ ще е тук в понеделник. Тя подчерта, че е важно как ще бъдат усвоени парите.
Получихме молба за съдействие от българските власти на 16 октомври. Вече една от страните-членки е пратила своя принос – легла, завивки, за да могат хората, пристигащи в страната ни да получат веднага най-необходимото, каза Георгиева. Тя не можа да каже колко точно ще бъде финансовата помощ.

"Но със сигурност тя ще бъде значителна. България ще получи пари. Работи се по това за 2014-2015-2016 г. да се коригират нещата за България предвид обстановката в страната. По-големият проблем на комисията е как България ще усвои средствата за спешна помощ. Техническата помощ дойде по-бързо. Наистина е много важно как ще ползваме първите няколко милиона", посочи Георгиева пред БНР.

Тя обясни, че Сесилия Малмстрьом и вътрешният министър на България работят за това да "транслират европейската солидарност в реална помощ и за сирийците, и за България".

Георгиева припомни, че през 2013 България е получила 15 млн. евро от ЕК за съдействие за охрана по границите. Тя обаче посочи, че очевидно тези средства не са били използвани по предназначение, което е отчетено от българските власти.

"Имам увереността, че помощта от Европа ще бъде усвоявана добре", коментира еврокомисарят.

Сирийската криза ще е дълга

Тя заяви, че сирийската криза няма да свърши скоро. Това значи да се готвим не да приемем бежанците за месец-два, а да им помогнем да живеят и да се издържат по възможност сами в страната ни, поясни Георгиева.

Тя е категорична, че трябва да търсим начини да усвояваме еврофондовете там, където се очаква бежанците да бъдат по-дълго време.

Проблемът се политизира

"Притеснява ме, че се яхна темата за бежанците по вредящ начин за нашето общество. Една от най-големите лъжи е, че имаме най-много бежанци в България. Да казваме на нашите хора: ние сме най-бедни, ама на нас ни ги натресоха, е да създаваме настроения", коментира още Георгиева.

Тя посочи, че за страната ни е по-добре да покаже капацитет, готовност умения да се справи с един такъв проблем.

"Ако не преодолеем лошите настроения, обществото да се обедини около това, че имаме проблем, който заедно можем да решим, със сигурност това ще помогне да ни видят като страна-членка, която има капацитета да изпълнява задължения и в Шенген", увери още Георгиева.

Протест срещу бежанците в Казанлък

Близо 300 души от Казанлък и региона блокираха прохода "Шипка" с настояване полицейската школа в Казанлък да не се превръща в бежански лагер, а да запази статута си.

Протестът им бе провокиран от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който в  петък заяви пред БНТ, че  школата ще бъде дадена за подслон на бежанците със сигурност.

Вашето мнение по въпроса ? :huh-1: :huh-1:
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #50 -: Октомври 20, 2013, 23:22:25 »
Хора от Казанлък въстанаха срещу настаняване на бежанци в града

 Хората от Казанлък се канят и в понеделник да блокират прохода ”Шипка”
Сн.: БГНЕС


Близо 300 души от Казанлък и региона блокираха прохода "Шипка" с настояване полицейската школа в Казанлък да не се превръща в бежански лагер, а да запази статута си.
Гражданите не носеха плакати, а само български знамена. Казваха, че ще отстояват позицията си докрай и са готови на по-радикални действия, ако не бъдат чути, предаде БГНЕС. Сред тяха бяха и Николай Златанов, председател на Общински съвет- Казанлък, както и представители на всички политически партии от Града на розите.

Това е първият от поредицата протести, които организират.

Председателят на инициативния комитет Иван Иванов, коментира, че нещата ще станат по-радикални, ако не се вземе адекватно решение по казуса.

"Никога няма да допуснем в рамките на община Казанлък да бъде изграден такъв център. Просто управляващите трябва да го забравят, да проявят разум. Засега мълчим и сме мирни и тихи, утре ще се покажем повече. Мога да им кажа на управляващите, че ако не вземат това решение, протестите в София ще им се сторят като майски дъжд. Няма политически оттенък, ще излезе целият град, а Казанлък е град, в който има повече оръжие, отколкото има българската армия", допълни Иванов.

Днес бе стартирана и подписка с искане за референдум по два въпроса: Да бъде ли закрита Полицейската школа в Казанлък и да бъде ли разкрит бежански лагер в Града на розите, допълва Kazanlak.com.

Снощи в града бе сформиран инициативен комитет с участието на ръководители на големи местни предприятия, представители на бизнеса и на политическите сили в общината, неправителствени и младежки организации, които подкрепиха декларацията на местната власт.

В понеденик отново ще се съберат в 12 ч. на прохода "Шипка", като отново ще го затворят и ще останат там до края на заседанието на Министерски съвет, на което се очаква да бъде взето решение за съдбата на полицейската школа.

Междувременно еврокомисарят Кристалина Георгиева съобщи, че Европейската комисия ще отпусне финансова помощ за страната ни като условието е парите да бъдат усвоени по предназначение. Тя уточни и че материална помощ е на път към България.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #51 -: Октомври 21, 2013, 09:11:29 »
Цитат
"Кристалина Георгиева обяви, че е потвърдено, че ще има финансова помощ от ЕК относно бежанците... Тя не можа да каже колко точно ще бъде финансовата помощ... "
Защо " тя не можа да каже"?
Да няма нещо в устата и?
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #52 -: Октомври 21, 2013, 14:23:28 »
Защо " тя не можа да каже"?
Да няма нещо в устата и?


Е това не мога да кажа. Просто предоставям информация.

_______________________________________________________________________________________
БЪЛГАРИЯ НА ПРЕД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #53 -: Октомври 21, 2013, 22:15:20 »
Импийчмънт за лицемерната марионетка - национален предател!


Ще ви помоля да цъкнете по долу на изображението и да ви се отвори на голям екран понеже имам проблем с прикачването...

_______________________________________________________________________________________
БЪЛГАРИЯ НА ПРЕД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!
« Последна редакция: Октомври 21, 2013, 22:17:33 от A.C.A.B »
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #54 -: Октомври 21, 2013, 22:38:32 »
Цитат
"After the Israeli-Lebanese conflict in 2006 the Commissioner visited Lebanon and called for €30 million to repair the damage there. The Parliament's development committee was cautious though about the expenditure and he was also criticised for his slow response with one MEP comparing him to "a fireman who arrives at the scene after the fire has gone out"... "
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Commissioner_for_International_Cooperation,_Humanitarian_Aid_and_Crisis_Response
...
Дано у нас не се повтори историята със закъснелия "пожарникар" от ЕС, защото потокът от разни хора си върви и не се знае, колко ще бъдат и как държавата ще се справи с този проблем.
Кристалина Георгиева трябва да знае колко пари са отпуснати.
Това е нейно задължение.
« Последна редакция: Октомври 21, 2013, 22:49:46 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #55 -: Октомври 21, 2013, 22:42:36 »
Армията може да се намеси по охрана на границата

Имиграционният натиск към България се увеличава, от ЕС са поискани 6 млн. евро помощ. Държавата затяга границата, като може да връща бежанци. Ще се изграждат центрове, които рискови имигранти да не могат да напускат.
Ще бъде затегнат режимът на границата. Като крайна форма, не е изключено евентуално участие на военно формирование за опазване на българската граница от бежанци.

Това заявиха вътрешният министър Цветлин Йовчев и министърът на отбраната Ангел Найденов след извънредното заседание на Министерски съвет, посветено на проблема с бежанците.

Правителството ще работи към задействане на европейска директива, която ще позволява да се изграждат центрове за бежанци от закрит тип. Настанените в тях няма да могат да ги напускат и да се връщат обратно свободно, както е сега.

„Ние не можем да върнем тези хора в Сирия, но не можем и да ги пуснем свободно да се разхождат”, подчерта Йовчев.

Той изтъкна, че системата за наблюдение и охрана на българската граница е една от най-съвременните в Европа и затова почти всички хора, които преминават нелегално, се залавят.

Ще се връщат групи от бежанци, или такива ще се пренасочват към граничните пунктове, които са официалните места за влизане на територията на България, каза Найденов.

Армията започва незабавно да възстановява технически съоръжения и 107 км пътища и обходи, включително и граничната бразда в силно пресечени местности по границата с Турция, за да улесни работата на Гранична полиция.

Към 16 октомври бежанците у нас са 6445 души, от тях 4444 са сирийци. Капацитетът на местата за настаняване е надхвърлен.

Очаква се броят им до края на годината да надхвърли 11 000.

Вижте снимки

Вътрешният министър подчерта, че е възможно да има и натиск върху социалната система в страната.

По думите му, България е поискала допълнителна финансова помощ от ЕС за справяне с бежанския поток в размер на 6 млн. евро, а до края на седмицата ще стане ясно колко ще получим.

Йовчев предложи следващия вот на недоверие да е за бежанците.

"Това ще позволи много по-добре да комуникираме всичко това, което правителството сме направили до момента", обясни вицепремиерът.

Президентът Росен Плевнелиев пък разкритикува кабинета, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна. Той попита защо, след като отдавна има приет такъв план, бежанците спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици, пред очите на цяла България. Броят на бежанците наближава 7000 души, до края на годината ще са 11 000 души.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Детска играчка или изпускане на нервите за бежанците?
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Активен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #56 -: Октомври 22, 2013, 06:31:13 »
Нагли изроди!

Сирийски бежанци искат села в Югоизточна България


Осама Башир

Потокът от бежанци от Сирия се увеличава, а възможностите на Турция и Гърция да ги приемат вече се изчерпва. Затова е нормално да очакваме, ако конфликтът в близкоизточната държава продължи, към България да се насочат сериозни групи от бягащи от войната хора. В тази връзка представителят на Сирийска свободна армия у нас Осама Башир каза пред Нова ТВ, че би било добре, ако правителството им предостави обезлюдените села в Югоизточна България, в Странджа, за да могат неговите сънародници да се настанят там.

Башир поиска още сирийските бежанци, които ще дойдат у нас, да не бъдат разделяни на различни места, а да живеят в един регион. Засега у нас има няколко десетки сирийци, настанени в лагер за нелегални емигранти. 

http://www.blitz.bg/news/article/155750

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #57 -: Октомври 22, 2013, 07:37:54 »
Цитат
" представителят на Сирийска свободна армия у нас Осама Башир каза пред Нова ТВ, че би било добре, ако правителството им предостави обезлюдените села в Югоизточна България, в Странджа, за да могат неговите сънародници да се настанят там.

Башир поиска още сирийските бежанци, които ще дойдат у нас, да не бъдат разделяни на различни места, а да живеят в един регион. Засега у нас има няколко десетки сирийци, настанени в лагер за нелегални емигранти.  "


"През 1982г. по поръчение на ЦК на БКП, Министерският съвет приема прословутото 22-ро постановление, с което дава стимули на желаещите млади и здрави комсомолци да се заселят в изостаналите райони на България.Решението на Политбюро на ЦК на БКП “За ускорено социално-икономическо развитие на селищните системи от 4-ти и 5-ти функционален тип, от граничните райони и в Странджанско-Сакарския край” е прието на 27 април 1982 година по докладна записка от министър-председателя Гриша Филипов. Присъстват в частност Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев, както и коалиционният им партньор Петър Танчев...Затова Гриша Филипов предлага така нареченото 22-ро постановление за ускорено развитие през осмата петилетка и до 1990 година. В частност документът предвижда изпращането на 4000 хиляди работници и специалисти. Във всеки ОК на ДКМС има секретар, който отговаря за набирането на “комсомолски набор”, като кандидатите трябва да минават проверка за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви. Кампанията е наречена “Република на младостта”..."
За справка по 22-ро постановление на  Министерският съвет от 27 април 1982 г. прочетете следните страници:
http://www.bulgarianhistory.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%BE/

http://www.archives.government.bg/proizvodi/guides/15_P_C.pdf
...
Въпросът ми е, доколко е уместно да се заселват т.нар. "бежанци" в пограничен район(с Турция!!!) и как управляващите днес България потомци на Гриша Филипов[/color], Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев и Петър Танчев ще направят проверката за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви?
Може би това е част от варианта на КриСталина за "решаване на демографският проблем"?
...
Трудно ми е да си представя,какви съешавания ще станат и какви човешки същества ще се получат в Странджата от кръстоската между разселени представители на някаква афроарабска порода с местното циганско население, което е значителен процент от живеещите в този регион?
...
Ето една кратка справка за властимащи, БХК и "реформатори"( т.е. за майкопродавци) за това, което в биологията се определя като "инвазивни видове".

Цитат
"Инвазивните видове представляват огромна и бързо нарастваща  заплаха за местното биологично разнообразие в Европа.Растенията и животните,които навлизат в нови, чужди за тях местообитания, могат да превземат местната флора и фауна и да увредят околната среда. Тези организми са известни като „инвазивни видове“.Те оказват също така социално и икономическо въздействие, например върху здравето на човека, риболова, селското стопанство и производството на храни..."
http://ec.europa.eu/environment/pubs/pdf/factsheets/Invasive%20Alien%20Species/Invasive_Alien_BG.pdf
...
Няма да коментирам фактът, че в България има някакъв си Осама,представител на "Сирийска свободна армия", защото ще трябва да се пита, защо е тук, чий *** държи той в България и дали тази "Сирийска свободна армия" няма да реши един ден, че трябва да ни освобождава, от каквото и да е... :thinking:
« Последна редакция: Октомври 22, 2013, 07:54:10 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #58 -: Октомври 22, 2013, 23:04:01 »
Терористите от Сирийската свободна армия искат български села


Представители на терористите от Сирийската свободна армия, прочула се с кланетата над цивилни, прояви на канибализъм и различни зверства, поискаха българската държава да им подари села в Югоизточна България. Това заяви пред Нова телевизия представителя на терористичната групировка – Осама Башир. Според него на „бежанците” идващи от Сирия трябвало да бъдат предоставени обезлюдени села в Странджа.  Много любопитен избор – населените пунктове са точно в границите на Ислямската дъга и в съседство с Турция. Между другото, именно ислямисткия режим на Ердоган е един от основните спонсори на тази терористична групировка.

Съвсем основателно можем да предположим, че тези искания са напълно съгласувани и с неоосманистите в Турция. Ако подобно безумие бъде допуснато, това означава, че ще бъдат създадени анклави на радикални ислямисти, които в съвсем близко бъдеще могат да поведат въоръжена борба срещу народа ни.

Нужно е незабавно затваряне на границата ни и експулсиране на всички нелегални имигранти обратно към държавите, от които са дошли. Като потенциална заплаха за националната ни сигурност трябва да се приемат дори жени и деца. Последното може да изглежда като твърде крайно на пръв поглед, но ситуацията го налага. Ще припомним само, че ислямистка камикадзе взриви вчера автобуса в руския град Волгоград. Трябва да си припомним и че джихадистите в Сирия вербуват 11-12 годишни деца, които веднъж промити от терористите, започват да извършват зверства.

Крайно необходимо е в най-кратки срокове да се вземат крути мерки срещу имигрантите  - в противен случай България ще се превърне в поредното бойно поле на световния джихад.

Ето и един коментар от потребител във фасебоок: "Да не е дошла Коледа,че ще им подаряваме села? Егати наглостта,не да закупят,а да им се подарят.Като гледам как се развиват нещата в България ,няма да се учудя,ако нашите дупедавци го направят и това ще е началото на нова гражданска война."

Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

*

Неактивен A.C.A.B

 • **
 • 205
 • +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #59 -: Октомври 23, 2013, 16:03:04 »
Русенски бизнесмен дава дом и работа на сирийски бежанци

По думите му малките общини са обезлюдени и трудно се намира работна ръка

Работа и дом на семейства на сирийски бежанци е готов да предостави бизнесмен от Две могили. Той се казва Драгомир Дамянов и изрази готовност да им плаща заплати до 400 евро в шивашката промишленост, търговски обекти и строителството, но държавата трябва да има ясна политика по отношение на асоциирането на тези хора, информира БТВ. Мъжът е бил кмет на Две могили, а в момента малките общини са обезлюдени и трудно се намира квалифицирана работна ръка. В същото време сирийците живеят в неподходящи условия, особено за семейства с деца. Той има готовност да инвестира около 50 000 лв. в преустройството на една своя голяма сграда, за да я превърне в жилища, където да подслони 12-15 семейства. "За мен няма никакъв проблем, стига тези хора да имат интерес да работят, а не само да получават социални помощи или да получат статут на бежанци. Ако искат да се установят за по-дълго време у нас, съм готов да им предложа подходяща работа. Има и други мои колеги, които имат такива намерения", обясни бизнесменът. Той обаче е категоричен, че това трябва да се случи със съдействието на държавните институции и местната власт. "Не може да бъде инициатива на отделен бизнесмен или на отделна организация. Това е национална политика и в тоя смисъл ние проявяваме интерес да асоциираме и приютим тези бежанци, ако имат желание. Ако имат деца, трябва да им осигурим детска градина или училище, да им помогнем да научат езика. Въпросите не са никак лесни за решаване, трябва да има желание от институциите да сложат един такъв проблем на масата и да го решават", коментира Драганов. В същото време жителите на Две могили не са съгласни с намеренията на бившия си кмет и заявяват, че се притесняват от това какви хора ще дойдат, защото повечето местни са възрастни и се опасяват да не бъдат ограбвани или нападани. От друга гледна точка те признават, че сирийците имат нужда от помощ.Редактирано от модератор: Премахнати излишни празни редове.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 17:03:06 от Hatshepsut »
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

 

Powered by EzPortal