Анкета

Трябва ли да екстрадираме нелегалните пришълци?

Категорично Да
16 (61.5%)
Категорично Не
0 (0%)
Донякъде Да
2 (7.7%)
Донякъде Не
0 (0%)
Не се налага дори да си затваряме границите за нови нелегални пришълци
0 (0%)
Категорично трябва да затворим границите си за нови нелегални пришълци
6 (23.1%)
Бежанците са повече от нелегалните пришълци
0 (0%)
Нелегалните пришълци са повече от бежанците
2 (7.7%)

Общ брой гласове: 18

Автор Тема: Не ни трябват бежанци!  (Прочетена 50132 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #60 -: Октомври 23, 2013, 16:19:14 »
Раздадоха 500 хранителни пакета на бежанците в КовачевциДарението е от БЧК
500 хранителни пакета, съдържащи хляб, минерална вода, лютеница, консерви птичи пастет и риба са раздадени на бежанците в Центъра за регистрация на хора, търсещи убежище в България, в Ковачевци. Това съобщи на БТА Галина Никодимова - председател на Областния кризисен щаб. Дарението е по линия на БЧК. Очаква се следобед да бъдат доставени хуманизирани млека и санитарни материали. Деветнадесет бежанци са били изведени след направената им регистрация. Пет от тях са деца. Те вече имат правата на български граждани, уточни Никодимова. По думите й обстановката в лагера остава спокойна.

Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #61 -: Октомври 23, 2013, 16:24:57 »
30 милиона лева потънали в Агенцията за бежанците

Въпросът за правилното изразходване на парите за бежанци беше повдигнат от от Европейската комисия


23.10.2013


Вътрешното министерство е започнало проверка за това как са изразходвани парите на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) през последните години, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев, пише в. “Сега”. Проверяват се както средствата, получени от Европейския съюз, така и тези от държавния бюджет. Близо 30 млн. лв. е изхарчила Агенцията през последните пет години без резултат. От тях 4 191 665 евро са пари от Европейския фонд за бежанците. МВР проверява и как са изразходвани 200 хил. лева, които кабинетът “Борисов” отпусна в края на миналата година за превръщане на бившите поделения в Харманли в лагер за бежанци. Проверка показва, че в него са вложени пари, но проектът е изоставен, като към него са изградени са само телени огради, липсват канализация и ток, няма бани. Въпросът за правилното изразходване на парите за бежанци беше повдигнат от от Европейската комисия, след като София поиска 6 млн. евро финансова помощ от Брюксел. В неделя еврокомисарят по бедствията и справяне с кризи Кристалина Георгиева заяви, че финансовата помощ вече е потвърдена, но по-големият проблем е как тя ще бъде усвоена. Заради протестите по места е възможно управляващите да обсъдят вариант, с който да се даде възможност на общините да кандидатстват за финансова помощ срещу приемане на бежанци. По този начин, от една страна, ще се спре напрежението между местната и централната власт, а от друга, ще се гарантира прозрачност на изразходването на средствата. Вчера на извънредно заседание Общинският съвет на Казанлък прие декларация за несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в града и за несъгласие да бъде разкрит на територията на общината лагер за бежанци. Решението бе взето единодушно, без против и въздържали се. Местният парламент взе решението, въпреки че вътрешният министър заяви, че на този етап не се обсъжда изграждането на център за бежанци. “Кризата се задълбочава. Това искам да се чуе и да се стреснат много хора – проблемът е сериозен. Не можем да се делим повече на Монтеки и Капулети и да сме на различни позиции по един толкова важен въпрос”, заяви още Йовчев.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 16:57:52 от Hatshepsut »
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #62 -: Октомври 24, 2013, 19:57:23 »
Бежанците не искат да учат български, 85 % гледат на Запад


24.10.2013, (обновена 24.10.2013)

Начинът на живот и обичаите на голяма част от настанените от Агенция по бежанците емигранти у нас е такъв, че предпочитат да спят и да се хранят на пода, заяви председателят на агенцията Николай Чирпанлиев.
Изказването е в отговор на твърдения на президента Росен Плевнелиев, че бежанците „спят по пода без ток и вода".

Според Чирпанлиев в лагерите са осигурени достатъчно легла и дюшеци, но когато хората искат да спят на пода няма как да бъдат накарани да правят друго.

По отношение на призивите на президента да бъде задействан планът за реакция при бежански кризи Чирпанлиев отговори, че той се задейства при извънредни ситуации с навлизане на над 500 емигранти на ден и освен това процедурата се случва едновременно в целия Европейски съюз.

Новото ръководство на ДАП даде първа пресконференция в пълен състав и отговори на множество въпроси, като обеща по-чести срещи с медиите и по-добра комуникация.

Към 21.10.2013 година 4659 лица са потърси закрила у нас, от тях е предоставен статут на бежанци на 18 души, получени са 301 отказа, а 1154 души са получили хуманитарен статут.
От тях 987 са деца между 0-13 години, а 360 души са на възраст между 14-17 години.

От общата цифра 1308 са жените, а 3442 са мъжете. Подробна информация може да бъде открита на официалния сайт на агенция, а до дни ще бъде създаден и специален допълнителен сайт към него, който да координира всички организации и хора, които искат да помогнат на бежанците.

262 бежанци са получили подслон в Ковачевци, като са настанени в сграда собственост на Министерство на образованието. Проведени са разговори с просветния министър и едва когато са уточнение всички параметри хората са били изпратени там.

Предстои да се търсят и други сгради и населени места, където да бъдат изпращани бежанци, но засега Чирпанлиев отказа да даде повече подробности, тъй като няма нищо договорено. Идеята на агенцията е все пак хората да бъдат настанявани в сравнително отдалечени места, за да не се получават конфронтации с местното население, но все пак да има добра комуникация.

Николай Чирпанлиев разказа за случаи на недобросъвестни бежанци, като „с болка" съобщи, че в лагера в кв. Враждебна само преди дни са платени около 4000 лева за ремонт, а вече има счупена мивка и откачени врати, върху които се играят карти. Настанените бежанци са информирани, че всичко счупено ще се възстановява от тях самите и „каквото си направят, в такова ще живеят". Чирпанлиев бе категоричен, че няма да се плащат народни пари, защото някой е решил да чупи.

В агенцията на няколко пъти подчертаха, че много разчитат на помощта на студенти арабисти, които ще помогнат в анкетирането на бежанците, за да се уточни какво те искат и какво смятат да правят - да останат тук, да напуснат в друга посока или да се върнат в родината си. Според цялото ръководство обаче почти 85% от пристигащите у нас нямат намерение да остават в страната, а искат да заминат за Западна Европа веднага, след като получат статут на бежанец.

Агенцията е осигурила всичко необходимо, за да се обучат бежанците на български език, но засега интереса не е особено голям и такова желание са изявили по-малко от 100 души.

„Недейте да имате този комплекс, че не ги посрещаме идеално. Те идват от много по-лоши условия, а тук им се дава покрив, топлина. Обществото ги приема така, както никъде другаде не би приело", гарантира от своя страна Нидал Алгафари, който активно помага с комуникацията.

От днес се задейства и работна група, която да започне разработването на национална стратегия за интеграция на онези бежанци, които искат да останат в нашата държава, обяви зам.-председателят Стоян Петров. В момента се извършва и проверка от комисията по финансов надзор на работата на предишното ръководство.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #63 -: Октомври 24, 2013, 20:02:47 »
Армията започна да строи граничното заграждение срещу бежанците
24.10.2013

Военните започнаха изграждането на защитното съоръжение по границата ни с Турция, целящо да спре нелегалния бежански поток.

Той е от пирамида 268 (Лесово) до пирамида 206 (Крайново), уточняват от МО. Заедно с това започнат и дейностите за подобряване на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка.

Армията се включва с личен състав и техника според Плана за ограничаване потока на граждани от трети страни на територията на страната.

Финансовите средства за изграждане на инженерно-техническото съоръжение ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

На пресконференцията след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник министърът на отбраната обяви, че Министерството на отбраната започва възстановяване на 107 км. пътища и подходите към зоната, на която предстои да бъдат изградени техническите съоръжения за недопускане преминаването на българска територия.
Найденов посочи, че по предварителна оценка тази дейност ще приключи в рамките на 35-40 дни и в нея ще се включат 50 души личен състав и 40 единици специализирана техника.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен varnab

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 189
 • Карма: +61/-12
 • Пол: Мъж
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #64 -: Октомври 26, 2013, 09:09:15 »
1/3 от настанените жени бежанци в страната очакват бебета
Източник: радио "Фокус"    14:07 / 25.10.2013       Отпечатай       Изпрати
© Bulfoto
   
Една трета от настанените жени бежанци в страната очакват бебета. Това съобщи на пресконференция по повод 135 години от създаването на Български червен кръст Таня Георгиева, директор на Областен съвет на БЧК - Пловдив. 1300 са децата бежанци, настанени в България.

"Преобладават бебетата и малките деца на възраст до 3 години. Не достигат храни от първа необходимост - адаптирани млека за кърмачета, памперси, бебешки пюрета и храни", заяви Георгиева.

Тя апелира към производители и вносители на бебешки стоки и храни, към родители, майки и граждани да помогнат. В цялата страна празникът е посветен в помощ на бежанците в България.

"Това за нас е задача номер едно и продължаваме кампанията в подкрепа на бежанците", категорична е Таня Георгиева.

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #65 -: Октомври 26, 2013, 11:30:33 »
€ 5-6 млн. помощ за бежанците очаква Орешарски след среща с Барозу

Българският премиер Пламен Орешарски заяви, че очаква България да получи до края на 2013 година 5-6 милиона евро помощ за бежанците.

Премиерът изрази този коментар пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на върха на ЕС ( 24-25 октомври). В края на нея той се срещна с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, съобщава БТА.

Изненади не могат да се очакват, а за следващата година ще очакваме по-голяма помощ от предварително планираните средства, добави той.

По повод предстоящия през януари пореден доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка премиерът изрази очакването, че документът вероятно ще съдържа критични бележки.

Орешарски уточни, че по време на разговорите с Барозу е била обсъдена и темата за мораториума за продажба на земя на чужденци.

Говорихме, че колкото по-бързо излезем от този казус, ще бъде по-добре за нашата страна. Уверих Барозу, че по никакъв начин няма да отидем към преразглеждане на договора на България за членство в ЕС и ще потърсим вариант да преразгледаме това решение, добави той.

По рано Орешарски издейства по време на срещата на лидерите на ЕС в Брюксел работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, да разшири обхвата си и да включва не само морската, но и сухопътната граница на ЕС.

Една от темите, които обсъдиха на заседанието на Европейския съвет държавните и правителствени ръководители, беше цялостната политика на ЕС по отношение на миграционния натиск.

Европейските лидери взеха решение да се сформира работна група по въпроса, като първоначално тя трябваше да бъде за средиземноморския регион. След изказването на премиера Пламен Орешарски, беше разширен обхватът на работната група, като се включат двете сухопътни граници на ЕС - България и Гърция, където в последните месеци има сериозен миграционен натиск.

От страна на България прозвучаха и аргументи за необходимостта от по- цялостен подход към въпроса. Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой също подкрепи предварително разпространените писмени предложения на България за разширяването на обхвата на работната група.

Зад предложенията застанаха също така Италия и Гърция.

Премиерът специално благодари на Европейската комисия, която е оформила крайната редакция по постигнатото решение за разширяване на работната група.

След заседанието на брифинг за медиите премиерът Орешарски изтъкна, че броят на бежанците в страната ни може да не е много голям в сравнение с други държави, но за нас като неподготвена страна това са доста много хора. Попитан от медиите, той уточни, че на заседанието конкретни цифри по въпроса не са коментирани.

Други теми, които държавните и правителствени ръководители обсъдиха в Брюксел, бяха - дигиталната икономика, борбата с младежката безработица и гаранцията за младежка заетост, административните тежести, достъпът на малкия и среден бизнес до финансиране чрез инструментите на Европейската инвестиционна банка.

Премиерът изтъкна, че Европа изостава в дигиталната икономика и по- конкретно в прагматичния й аспект. По думите му в момента европейският пазар е изключително разпокъсан. Министър-председателят изтъкна, че е необходимо да се работи за промяна на практиката за фрагментиране на телекомуникационния пазар, като България би спечелила и като цени, и като качество на услугите.

На въпрос на медиите министър-председателят отбеляза, че има добри работни контакти с еврокомисар Кристалина Георгиева. По отношение на мораториума за закупуване на земеделска земя премиерът изтъкна, че най- голям дял за гласуването в Народното събрание има опозицията. Министър-председателят напомни, че в абревиатурата си ГЕРБ претендират да са граждани за европейско развитие.Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #66 -: Октомври 26, 2013, 15:15:25 »
 Набор от универсални минимални стандарти в ключови области на хуманитарна помощ според The Sphere Project http://www.sphereproject.org/

Цитат

Какви са минималните изисквания към бежанските лагери, които трябва да се осигурят? Дали се изпълняват?

Хигиена

Когато са осигурени перални съоръжения, трябва да има най-малко една мивка за 100 души

Не повече от 20 души използват всяка тоалетна

Води

Средно количество-  за пиене, готвене и лична хигиена в дадено домакинство е най-малко 15 литра на човек на ден

Храна

2100 kcals (калорични храни) на човек на ден

10-12% от общата енергия, предоставена от протеин

17% от общата енергия, предоставена от мазнини

Подходящ прием на  микроелементи чрез пресни или обогатени храни

Подслон

Временно планираните или самостоятелно уредени лагери са изградени на минимална площ от 45 квадратни метра за всяко лице.

Хранителни и нехранителни стоки

Жени, момичета, мъже и момчета да имат поне един пълен набор от дрехи в съответстващ размер, подходящ за културата, сезона и климата...
http://www.immigrantconnect.org/2010/05/10/what-are-the-minimum-requirements-refugee-camps-must-follow-are-they-being-met/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xuqFG1Fm1vw[/youtube]
Humanitarian standards in context - Bringing the Sphere Handbook to life

...
€ 5-6 млн. помощ за бежанците са пълен майтап като средства за издръжка, защото прогнозите са за над 30 000 души, а това число е приблизително равно на населението на един град като Търговище.
...

Chapter 2. Country Reports: Middle East and North Africa Overview


OFFICE OF THE COORDINATOR FOR COUNTERTERRORISM
Country Reports on Terrorism 2011
Report
July 31, 2012

Цитат
"Близкият изток остава един от най-активните по отношение на терористична дейност през 2011 година. Много страни в региона имат повишена нестабилност в резултат на събитията от "Арабската пролет", както и от това, че някои терористи са се опитали да се възползват от тази ситуация..."
http://www.state.gov/j/ct/rls/crt/2011/195544.htm
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 17:05:12 от Hatshepsut »
Ad honores

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #67 -: Октомври 27, 2013, 19:47:56 »
Цитат
"Масов бой е започнал в бежанския лагер в столичния квартал „Овча купел", съобщи Нова телевизия.

По първоначални информации има ранени, към мястото на инцидента са изпратени полицейски патрули и линейки.7

В боя участват около 30-40 души. "
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/masov-boj-v-bezhanskiia-lager-v-ovcha-kupel-5996971
Ad honores

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #68 -: Октомври 27, 2013, 21:43:12 »
МВР нарушава правата на бежанците, смятат от БХКВ открито писмо от Българския хелзинкски комитет /БХК/ председателят на комитета Красимир Кънев призовава отговорните институции да преосмислят подхода си към хората, които търсят убежище у нас.

В писмото до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, изпратено е копие и до Роланд-Франсоа Вейл - представител на Върховния комисариат за бежанците към ООН, Кънев пояснява: "Призоваваме Ви сериозно да преосмислите подхода си към хората, търсещи убежище в нашата страна. Няколко хиляди бежанци, огромната част от които законопослушни хора в трудоспособна възраст, не би трябвало да са проблем за България, която в годините на прехода загуби близо два милиона от своето население".

Комитетът е изпратил писмото до вътрешния министър заради изявления от страна на Йовчев и други длъжностни лица пред медиите "относно изграждането на центрове за бежанци от затворен тип, изграждане на ограда по границата и най-вече - предоставянето и проверката на дактилоскопични отпечатъци и биометрични данни на консулския отдел на Посолството на Сирия".

Според БХК "предоставянето на всякакъв вид данни на представители на официалните власти от страната на произход, от която кандидатите за убежище бягат и търсят закрила в Република България, представлява грубо нарушение на всички норми на правата на човека, стандартите на международната закрила и на собствения ни закон".

От Комитета остро осъждат подобна практика и призовават към незабавното й прекратяване.

По отношение на затворения тип институции за настаняване на бежанците, от Комитета припомнят, че "държавите - членки не могат да задържат определено лице единствено поради това, че е кандидат за убежище и закрила".

Кандидат за убежище може да бъде задържан единствено: с цел установяване или проверка на неговата самоличност или националност; с цел установяване на елементите, на които се основава молбата за международна закрила, което не би могло да бъде извършено, ако няма задържане, особено когато съществува риск кандидатът да се укрие; с цел да се вземе решение в хода на процедура относно правото на кандидата да влезе на територията; кандидатът вече е имал възможност за достъп до процедурата за предоставяне на убежище и че има разумни основания да се предположи, че той подава молбата за международна закрила единствено с цел да забави или да затрудни изпълнението на решението за връщане; когато това се налага с цел защита на националната сигурност или на обществения ред; в съответствие с член 28 от Регламент (ЕС) № 604/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 26 юни 2013 г. за установяване на критерии и механизми за определяне на държавата - членка, компетентна за разглеждането на молба за международна закрила, която е подадена в една от държавите - членки от гражданин на трета държава или от лице без гражданство („Дъблинска процедура").

„Видно от гореизложените европейски разпоредби, задържането на лица, търсещи закрила, е допустимо единствено целево и за кратките срокове за постигане на законоустановената цел във всяка от изброените хипотеза. Всякакво друго задържане на лица, влезли на територията на Република България, за да потърсят убежище и закрила, е противозаконно", пояснява се още.

БХК коментира в писмото и заплануваното изграждане на ограда между България и Турция.

„Подобен опит за възпиране на лицата, търсещи убежище в страната ни, освен дълбоко нехуманен и извън цивилизационните стандарти на демократичния свят, към който държавата ни се гордее, че принадлежи, е популистки. Целта на този строеж е само хвърляне на прах в очите на обществото, защото той ще бъде неефективен", пояснява се в писмото.

Те сравняват огражденията с тези от тоталитаризма.


Относно последния цитат просто нямам думи :mad: :mad: Информацията колко е истина не гарантирам просто предоставям от сайтове, който са източници на български и световни новини.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #69 -: Октомври 29, 2013, 19:50:10 »
Вандалско: Бежанците сринаха лагера в ХарманлиПалатковия лагер, който трябваше да приютява допълнителни брой "мирни" бежанци е сринат (от тях)

Лагерът в Харманли е полуразрушен от множеството сирийски бежанци, които го препълниха през уикенда. Към наличните над 400 души /при капацитет 450/ , в събота и неделя били стоварени още 299 души, с което общата бройка нелегални към понеделник сутрин стана 735 души. Всички са сирийци, има само една ливанка.


Вместо да използват всяко налично място за подслон, бежанците сринали палатковия лагер, опънат точно за такива ситуации. Коловете на повечето от 50-те армейски палатки за по 10 души, бяха измъкнати и изпочупени, брезентът изпокъсан, а леглата изкарани и разглобени по неясни причини. Част от скелетите им бяха превърнати в нещо като сушилници, други необяснимо защо бяха просто бяха изкривени. Вместо да спят хора на тях, върху все още здравите легла се готвеха манджи или бяха натрупани всевъзможни вехтории. Същевременно дървени легла от 80-те фургона бяха надлежно нацепени и използвани за подпалки. Просто сирийците предпочитали да спят на земята. В което се убеди и репортерският ни обектив - подовете във фургоните бяха застлани с одеяла, чаршафи и възглавници, но без нищо под тях.
В тези условия се отглеждат близо 200 деца, някои от които пеленачета.

Между фургоните се виждаха части от изпочупени порцеланови тоалетни гърнета и казанчета. Друго обзавеждане бе разхвърляно навсякъде. Външната част на много фургони пък бяха обгорени от палените в непосредствена близост огньове.

Истинската цигания обаче настъпи при раздаването на пакетите със суха храна. Юрнало се множество срина телената ограда между фургоните и пункта. Върху изпокъсаната телена ограда бяха метнати дюшеци върху които малки и големи си направиха...люлки. Кратки разпри белязаха раздаването на храната. Наложи се двама полицаи да седят неотлъчно до опашката за да не се стигне до сбивания.

Такива има , свидетелства шефът на лагера Жельо Желев. По думите му, понякога побоищата били брутални, налагали се с колани или по-точно с металната тока накрая.

Охраната на лагера и служителите прави каквото може, но не е предвидена за толкова много хора. „Наличните ми служители са разчетени за 270 души. Сега в лагерите в Харманли и Пъстрогор има над хиляда. Има открити нови щатове за служители, но никой не иска да работи в такава атмосфера“, каза Жельо Желев, който е директор на домовете в Харманли и Пъстрогор. Заплатите за новите щатове били поне 500-600 лв, може и повече, в зависимост от длъжността. Плаща се и извънредния труд. И въпреки това никой не ще.

За да намалят миграционният натиск, днес от Харманли изведоха 80 бежанци, които с автобуси се отвеждат за София. Там ще бъдат настанявани в държавни почивни бази.

Оставащите 650 души вече ще имат ток във всеки фургон. След като миналата седмица имотът бе прехвърлен от министерството на отбраната към Държавната агенция за бежанците, днес бе пуснато трасе от трансформатора в поделението към две разпределителни касети, откъдето ще се подава захранване за всеки фургон.

От хаоса в Харманли пострада и областният управител Кадир Исов. Човекът е там нон-стоп през последните дни и буквално не може да тръгне, защото ...го използват като преводач. Мнозинството от сирийците знаят турски. От тях разбрахме, че напливът към България бил защото в Турция им обяснявали, че условията за бежанци в България са много добри, като член на ЕС. Може и да е вярно, като се има предвид, че в Турция всички нелегални са в палатки. Които едва ли събарят на земята.

Тези бежанци, които не знаеха турски, пък драскаха бележки, които лично връчваха на директора на лагера Жельо Желев. В бележките например пишело:“ Искам да ме заведете до жена ми в болницата за да и занеса лимони и портокали“. Други искали прилично жилище, трети искали бежански статут с предимство. Предоставяните обяснения за исканията са редки – просто се иска и това е.


В няколко оцелели палатки демонстративно не живее никой


Гори се всичко що е дървено....


Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен A.C.A.B

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +10/-2
 • Пол: Мъж
 • Софияя
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #70 -: Октомври 29, 2013, 19:57:52 »
Да интегрираме сирийците в обществото, призова ГЕРБ
Ситуацията е сложна, коментира председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев въпроса с бежанската вълна.

Той бе в парламента на среща с депутати от ГЕРБ и представители на сирийската общност у нас.

Вече имаме 7 приемателни центъра за бежанци. Турция не охранява държавната си граница в петък, събота и неделя, коментира Чирпанлиев. Затова и по думите му бежанският поток през почивните дни е особено интензивен.

Харманли е ахилесовата ни пета, посочи шефът на агенцията. Там условията са най-лоши и са най-много хората, а и още няма ток.

80 майки бежанки са настанени в центъра в Ковачевци, 60 са бременните.
В центъра в Ковачевци са проплакали и бебета сирийчета. Дарител осигурява всичко нужно за младите майки и бебетата.

Въпреки мизерните условия, при които живеят бежанците, по думите на Чирпанлиев, те са по-добри, отколкото тези, в които живеят циганите във Факултета.

В село Баня условията за бежанците били най-добри, след това в Овча купел и Пъстрогор, Военна рампа и Враждебна.

Общо сирийските бежанци са над 2 000 000, като до края на годината се очаква техният брой да стигне 3 милиона, по данни на сирийската общност. Средно по 6 000 сирийци дневно стават бежанци.

От сирийската общност призоваха да не се демонизират бежанците. Освен това хаотично и несправедливо се раздавали помощите за тях.

Стана ясно, че с малко над 2 лева на ден живеят бежанците. Във всички бежански центрове има нужда от хигиенни материали за жените, както и памперси за най-малките, изтъкна още шефът на ДАБ, изтъквайки, че разговорът трябва да е надпартиен.

От ГЕРБ обаче обвиниха сегашното правителство за кризата със сирийските бежанци. Не изградиха капацитета, който беше необходим, каза Цветан Цветанов.

Трябва да имаме хуманното отношение към сирийските бежанци и да търсим начини за тяхното интегриране в обществото ни, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ.

По думите му сред бежанците има преподаватели, научни работници и високо технологични кадри и затова трябва да ползваме опита на сирийците в някои сфери.

Той обаче предупреди за опасността от обтягане на ситуацията, тъй като крайното говорене на националистите засилва напрежението в обществото ни към сирийските бежанци.

Мая Тодорова, заместник-министър на младежта и спорта, обясни, че ведомството работи с много младежки организации, които могат да се включат в подпомагане на бежанците.

Стана ясно по време на обсъждането, че студентите ще анкетират бежанците кои от тях искат да останат в България трайно.
Не се страхувам от враг, на когото бронята блести.

http://www.vbox7.com/play:ce0ea24191

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #71 -: Октомври 30, 2013, 22:38:18 »
Нидал Алгафари: 200 000 сирийци идват, вече има корупция за бежанците

Цитат
" 200 000 сирийци ще пристигнат в България през 2014 година, заяви пред Нова тв режисьорът от сирийски произход Нидал Алгафари.. Той алармира, че вече се говори за корупция по цялата система - от тръгването им към България до издаването на статут на бежанец.

Той цитира данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците, според които през 2014 година 2 000 000 души ще избягат от конфликта в Сирия.

„Тези 2 милиона души не могат да отидат вече нито в Йордания, нито в Ливан, границата на Израел е почти затворена, единственият им излаз остава Турция", обясни Алгафари.

Според него покрай бежанците Турция започва да натиска Европа да даде на турските граждани безвизов режим..."
http://www.otblizo.net/bulgaria/item/2638-%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8-200-000-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B8-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82,-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
Ще се сбъднат бляновете на КриСталина Георгиева и Соломон Паси за "решаване на демографския проблем" в България, т.е. за нейното затриване като държава и на българите като народ.

Цитат
" 200 000 сирийци идват..."
KриСталина да гледа... "with love"!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDW28qWBhzc&noredirect=1[/youtube]
« Последна редакция: Октомври 30, 2013, 22:46:38 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #72 -: Ноември 03, 2013, 19:04:37 »Keep them!!! They will improve population growth!

« Последна редакция: Ноември 03, 2013, 20:57:08 от Hatshepsut »
Ad honores

Неактивен varnab

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 189
 • Карма: +61/-12
 • Пол: Мъж
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #73 -: Ноември 04, 2013, 20:43:45 »Бежанците идват към Варна

ДЕЯН МИХАЙЛОВ

Сирийските бежанци, които всекидневно навлизат в България, скоро ще се отправят към черноморските ни курорти. Това алармира пред вестник „Черно море“ проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. Със сигурност арабско-мюсюлманското цунами няма да се насочи към земеделски труд или към заводите, каквито у нас просто няма, категоричен е професорът.
Поради естествените характеристики на арабите, които, както е известно, нямат за пръв приоритет трудолюбието, можем да очакваме сериозен наплив към местата за лесна печалба в България, а такива са курортите по Черноморието, разкри Петър Иванов.
Той твърди, че Центърът за демографска политика вижда сериозна опасност за туризма във Варненския регион. Виждаме и опасност за равнището на престъпността, за събития, подобни на взрива в Сарафово, предупреди проф. Петър Иванов.
Когато преди време прогнозирахме, че бежанската вълна няма да се ограничи с неколкостотин души, а ще нарасне и може да достигне между 100 000 и 300 000 души, МВР и други институции опровергаха нашите прогнози. Само след две-три седмици се оказа, че предсказаната от нас тенденция е налице, твърди Иванов.
Българската граница ще бъде пресичана с или без помощта на турските власти от стотици хиляди араби мюсюлмани. Нищо не може да ги спре, нито бодливата тел, нито българските полицаи, нито мизерната ни армия, нито камери, нищо, след като те са подкрепяни от Турция да навлязат в България, смята експертът.
Според него е много важен въпросът какви са тези хора. Наистина, между тях има майки с деца, бременни, но не е изключено у нас вече да са се настанили стотици и хиляди радикални ислямисти, включително и камикадзета с особени задачи, каза Петър Иванов.
Твърди се, че България била само пул за разпределение на бежанците, тоест временно ще са у нас. Но Франция например отсече, че ще приеме не повече от 500 бежанци, Германия и тя горе-долу толкова, смята Петър Иванов.


Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Не ни трябват бежанци!
« Отговор #74 -: Ноември 04, 2013, 21:32:29 »
Цитат
"Нищо не може да ги спре... "
         ?           
Ad honores

 

Website

Към сайта

Facebook

FB Page FB Group