Forum > Православие

Докога най-големият ни храм ще носи името на РУСКИ МЮСЮЛМАНИН?

<< < (2/13) > >>

Мишок:

--- Цитат на: генерал Жеков в Юни 07, 2018, 18:10:29 ---
Ал.Невски е руски боклук,при това чалма.Как би изглеждало сега да си кръстим една улица на Бен Ладен,а?Второ,православието е вредно за нас,обяснил съм защо.Трето,ти живееш в чужбина от години и си никой за национализма тук.И извода който правим е че нямаш право на глас,ясно,ДРУГАРЮ?

--- Край на цитат ---
Не е ислямист, какви ги говорите. Прочетете житието му преди да го обсъждате. И като не сте вярващи, какво ви интересува ?

генерал Жеков:
По това време не е имало много голямо значение,всеки изповядващ тази религия е луд фанатик и дори в тоалетната стъпва с точно определен крак и т.н ГЛУПАВИНИ.Храма да се събори и на негово място да се издигне Царски дворец,за новия български водач-потомък на царското семейство,като преди това бъде внимателно проучен и обучен във БЪЛГАРО-НАЦИСТКАТА идеология.За втори върховен водач да бъде назначен великия български националист Боян Расате и тогава бихме могли да придвижим държавата "на преде".

Петкан:

--- Цитат на: Sirows в Юни 07, 2018, 20:00:08 ---Не е ислямист, какви ги говорите. Прочетете житието му преди да го обсъждате. И като не сте вярващи, какво ви интересува ?

--- Край на цитат ---
Не ислямист, а мюсюлманин!
На шлема му е имало надпис "Зарадвай вярващите с обещанието за помощ от Аллах и бърза победа" .(аят 13 на 61-ва сура на Корана).


--- Цитат ---«Большая ерихонка», шлем Александра Невского. Судя по документам, сделана в 1621 году мастером Никитой Давыдовым.

«Среди царских ерихонских шапок шлем работы Давыдова занимал особое место. В Росписи Походной казны 1654 года он назван „большой ерихонкой“, а в Переписной книге Оружейной казны 1687 года был оценен в огромную сумму — 1175 рублей (это чуть меньше, чем общая цена пяти следующих за ним ерихонских шапок)»[1].

Помещена на герб Российской империи.

Арабская надпись на шлеме гласит:

«   Обрадуй правоверных обещанием помощи от Аллаха и скорой победы[3] (13-й аят 61-й суры Корана)   
--- Край на цитат ---
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8_%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B9

Мишок:
ле-ле колко сме тъпи всички да не знаем до сега че Ал. Невски всъщност е мюсюлманин идаже сме кръстили църква на негово име. Нали ви казах четете му житието. Защо шлема му е такъв не знам, както и дали е неговият шлем, но за всяко нещо си има обяснение.
Моето мнение е че храм-паметник Ал. Невски, трябваше да се казва Всети Цар Борис-Михаил. Ама това е положението.

Петкан:

--- Цитат на: Sirows в Юни 07, 2018, 22:02:09 ---ле-ле колко сме тъпи всички да не знаем до сега че Ал. Невски всъщност е мюсюлманин идаже сме кръстили църква на негово име. Нали ви казах четете му житието. Защо шлема му е такъв не знам, както и дали е неговият шлем, но за всяко нещо си има обяснение.
Моето мнение е че храм-паметник Ал. Невски, трябваше да се казва Всети Цар Борис-Михаил. Ама това е положението.

--- Край на цитат ---
Това, че ти не знаеш е отделен въпрос и не променя историческата истина за религиозната принадлежност на Александър Невски, както и за неговият шлем.
Уверен съм, че след години храм-паметник Ал. Невски ще се  казва Всети ГБХ Милански!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия