Анкета

Могат ли циганите да бъдат интегрирани в обществото

Да!
14 (10.4%)
Не!
121 (89.6%)

Общ брой гласове: 124

Интеграцията на неинтегрируемите

 • 2471 Отговора
 • 311326 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Sol Invictus

 • ***
 • 623
 • +292/-29
 • Пол: Жена
 • Степен вълк
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #30 -: Декември 07, 2006, 16:39:16 »
Не разбирам семейството на това дете, защо са го оставили да учи в клас само с циганчета? Толкова ли няма други класове или училища? Пък и не разбирам, защо директора на това училище е позволил да има класове основно с циганчета? Класовете трябва да бъдат смесени,  като преобладават българчетата или, най-добре, да има училище само за циганчета, те и без това се нуждаят от специална програма на обучение. Много български семейства, чиито деца учат в класове с циганчета, се оплакват, че се забавя обучението на децата им, защото циганчетата не знаят нищо, нямат никаква обща култура, и учителите трябва да им обръщат повече внимание, а това рефлектира върху другите деца.
Нали това е целта на прочутата интеграция, която се опитва да бъде осъществена още по светлите комунистически години. Едно стана ясно след всичките тези години - циганите определено не се българизираха, но за сметка на това българите показаха завидни умения в усвояването на циганизацията. Низшите раси имат много по-силни асимилационни способности от нас, за съжаление.
Изгори след прочитане!

*

Неактивен MAGADAN

 • ***
 • 607
 • +101/-15
 • Пол: Мъж
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #31 -: Декември 11, 2006, 11:02:59 »
в. Новинар

Софийският район "Възраждане" иска помощ от полицията за изселването им 
[ 2006-12-11 ]Жасмина Желязкова
 

 
Между 300 и 500 роми от Северна България се бяха заселили незаконно на 10 дка реституирани земи край "Симеоновско шосе" в кв. "Малинова долина". Бараките бяха бутнати с фадроми и с участието на полицията по решение на съда. Снимка Люлин СТАМЕНОВ
Десетки роми са се заселили незаконно в две от определените за събаряне опасни сгради в район "Възраждане" - на бул. "Константин Величков" 95 и на ул. "Брегалница" 30. Това е описано в молба за оказване на съдействие от полицията, изпратена от районния кмет Ева Сеизова до директора на 3. РПУ. "Надявам се полицията да ни помогне да изселим ромите от там, защото това са къщи, които са наистина пред срутване и са опасни, и не дай, Боже, да паднат. Става въпрос за масово присъствие на хора и малки деца в тях, които са се нанесли за по-малко от 2 седмици, след като ние описахме къщите и ги предложихме за събаряне", разказа Сеизова. Когато постройките са описани при проверката на районната администрация, са били празни и необитаеми. При следващата проверка от комисията за опасните сгради към Столичната община инспекторите са се натъкнали на обитателите и са уведомили районния кмет, като са препоръчали къщите да се освободят незабавно. "Опасявам се, че това не е нито първият, няма да е и последен случай на незаконно настанили се в рушащи се и изоставени общински и частни сгради в нашия район", оплаква се кметът Сеизова.
Не за първи път районната администрация на "Възраждане" търси съдействие за ромски проблем. Там е и гетото "Баталова воденица", което общинарите настояват да преместят, защото към терена има инвестиционни интереси. Заповедите на районния кмет Ева Сеизова за разчистване на гетото са обжалвани и не са влезли в сила. Ромите настояват, че живеят в махалата 4-о поколение и поне от век, според общинарите първите заселници там са от 40 -
50 години. Последната идея, лансирана от главния архитект, беше да се изгради квартал с евтини жилища, където да се преместят част от фамилиите от незаконните гета и да има евтини жилища и за настаняването на социално слаби хора. Предложен беше пуст общински терен край "Овча купел" и "Факултета". Срещу това се обяви кметът на "Овча купел" и инициативен комитет от живеещите в квартала. Ромите изпревариха крайното решение, като започнаха сами да се заселват на поляните в незаконни гета. Така постъпиха и месеци по-рано, когато през лятото окупираха терени край новите комплекси в кв. "Малинова долина", където земята за строителство е сред най-скъпите по цена. Лош пример за временно настаняване на ромски семейства заради разчистване на общински терен за строителство са фургоните край бул. "Европа". Фамилиите живеят там от 5 години, като бяха настанени от предишния кмет Стефан Софиянски, който даде терена на "Асанова махала" за хипермаркет. Сега общинарите предлагат да преместят фургоните заедно с освобождаването на терена, където е "Баталова воденица".
Почти няма кмет на столичен район, който да не се е оплакал от незаконно настаняващи се цигани. Кметът на "Подуяне" Звездомир Запрянов месеци наред се оплакваше, че роми са се нанесли незаконно в изоставен общински имот. На опитите да бъдат изселени се противопоставили, като се окопали в землянки. Запрянов настояваше общинските съветници да му помогнат с разчистването на мястото, като разрешат имотът да се даде на частни лица срещу жилища.
Почти всяка зима общинарите се занимават и с проблема незаконна сеч в Западния парк. Според сигнали от районното кметство и полицията дърветата се изсичат от ромите, които живеят в съседство. Ползват ги да се отопляват и печелят, като ги продават.
В столицата почти всички ромски гета и постройките в тях са незаконни, обяви в началото на есента главният архитект Петър Диков. Той обясни, че градоустройственият план предвижда да останат 4 ромски квартала в София - кв. "Христо Ботев", "Филиповци", "Факултета" и "Модерно предградие". От тях най-добре уреден е "Христо Ботев", на останалите трябва да им се направят усройствени и кадастрални планове. Според последния доклад на Българския хелзинкски комитет в цялата страна ромите са близо 400 000, като една трета от тях, или 130 000, са се настанили и живеят в София. В същото време приетият от правителството план за действие за жилищно настаняване на малцинствата не предвижда финансова субсидия за решаването на проблема в големите общини, като София, Пловдив, Бургас, Варна, Ямбол, Хасково. 

Със Сатурн не знам докъде стигнаха нещата, но за Марс са обнадеждаващи. Щом има вода и Елс де Грухен не може да гъкне.  :eusa_clap:
 

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4419
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #32 -: Януари 30, 2007, 20:40:26 »
Глоба от 500 лева бе осъдена да плати 46-годишната ромка Анка Дикова от Габрово заради нанесен побой над медицинския фелдшер Мариана И. от "Спешна помощ" по време на нощното й дежурство в здравното заведение.
     
Решението е на Габровския районен съд, който призна Анка Дикова за виновна за нанасянето на  лека телесна повреда над длъжностно лице на работното му място, съобщава БТА.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Габровския окръжен съд. Инцидентът е станал през нощта на 25 срещу 26 юли миналата година. Непълнолетната дъщеря на Анка Дикова получила болки в корема и била отведена от близките си в спешна помощ.

При прегледа се оказало, че момичето е бременно. Майката настоявала за спешен и безплатен аборт и когато това било отказано с мотивите, че в спешна помощ не се извършват аборти, а и няма медицински показатели за интервенцията, жената преминала към саморазправа с фелдшерката. http://www.dnes.bg/article.php?id=32386

*

Неактивен Sol Invictus

 • ***
 • 623
 • +292/-29
 • Пол: Жена
 • Степен вълк
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #33 -: Януари 30, 2007, 20:42:24 »
Трябвало е да направят аборта. Всъщност трябва да позволят всякакви и безплатни аборти за ромките. :-P
Изгори след прочитане!

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3547
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #34 -: Януари 31, 2007, 10:16:15 »
Трима роми пребиха до смърт възрастен мъж


Те нападнали 67-годишния кюстендилец, смазали го от бой и му взели 60 лв. и очила
30.01.2007


За 60 лв. и очила  трима роми пребиха до смърт 67-годишен кюстендилец. Те са задържани десет дни след престъплението.

Инцидентът станал в центъра на Кюстендил. Тримата мъже нападнали Христо Айков, пребили го до смърт и му взели 60 лв. и очила.

Възрастният мъж е открит в безпомощно състояние на улицата. Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, съобщи "Дарик радио".

Началникът на дирекция "Криминална полиция" в областната дирекция Ангел Цветков заяви, че е потресен от безразличието и спокойствието, с което извършителите разказват за престъплението.

Двама от задържаните са братя, които са известни са на полицията като извършители на множество кражби.

При доказване на вина ги очаква затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда, съобщи наблюдаващият прокурор Владимир Мицов.

Тримата извършители на престъплението са на възраст между 20 и 25 г.

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 840
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #35 -: Януари 31, 2007, 12:14:46 »
За разрастване на циганската престъпност има много фактори - бездействие на политиците, натиск от страна на ЕС, намесата на външни антибългарски организации като Хелзинкския комитет, изкривените представи за толерантност и т.н.
Но и ние българите сме си виновни с тая наша прословута етническа търпимост.Освен това никога не сме задружни. Ако почнеш да пердашиш някой мангал на улицата, ще ти се изсипят минимум 20 негови "брачеда" и боя не ти мърда. Но ако кюмюрите бият някой българин колко човека ще му се притекат на помощ?!
По принцип решението на проблема с циганската напаст и кражби е много прост!!
Знаете ли, че в САЩ има един закон за неприкосновеноста на частната собственост?
Ако някой влезе неканен в имота ти имаш пълното право да го разстреляш като куче и никой няма да ти търси съдебна отговорност!!!
Ако въведат този закон в България и се спазва стриктно, както и улеснен режим за издаване на разрешително за оръжие мисля че нещата си идват на мястото. Като отнесеш с двуцевката тиквите на двама - трима мангасари, после и отключена вратата да си оставиш, няма да припарят на километри.
А то сега какво е? Раниш боклука,влязъл да краде във вилата ти при самозащита, а ти лепват 10 години в панделата и още 5 за дискриминация  >:( Срамота  >:(
Съгласни ли сте за създаването на доброволни въоръжени отряди (особено по селата) за защита от тая напаст?
Даже имаше предложение наскоро за формиране на национална гвардия пак във връзка с този проблем!!!
С тая своя наглост, крадливост, мързел и куп други недостатъци на мангалите ще принудят българина да изка връщане на "Закона за защита на нацията"  :-P
« Последна редакция: Януари 31, 2007, 12:17:41 от Родолюбец IYI »

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3547
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #36 -: Януари 31, 2007, 12:32:16 »
Цитат
Съгласни ли сте за създаването на доброволни въоръжени отряди (особено по селата) за защита от тая напаст?
Подкрепям идеята за създаване на дружинки, защитаващи хората от циганските набези.
Подкрепям, но с някои резерви.
Как може да сме сигурни, че тези отряди няма да прехвърлят задълженията си и да почнат да бесят мангали по дърветата? Как можем да бъдем сигурни, че тези които са във тази дружинка (със сигурност пострадали от мангалските набези, явно презиращи мангалите хора) няма да започнат да се саморазправят с гадовете по най-жесток начин?
Повярвайте, това може да породи сериозен етнически конфликт!
Аз лично, май не мразя нищо и никого повече от циганската сган, мразя ги от бебе, цял живот съм ги мразил и явно ще продължавам да ги ненавиждам! Сигурен съм, че ако влезна в такъв отряд и видим как циганин натиска българка или как обира пенсионер (даречем), ще забравя всяк`ви христянски ценности, възпитание и цивилизованост и ще прережа гърлото на гадта, можеби без вообще да си замислям.
А това не е хубаво - "ще го убиеш като цигганин, ще го лежиш като за човек"!
Мисля че, по-добрият начин, за кротване на лайнянокожата сган е да се сформира специялно полицейско звено за борба с тези паразити. На участващите в това звено е хубаво да се дадат малко повече привилегии за да се борят с циганите - тогава всичко ще е законно и няма да има негативни последици за защитниците на населението.

Друг начин е, народът да се сплоти, и да не позволява на хафтаците да си развяват байряка където им падне - това обаче е едски трудно постижимо, особено във времената на нихилизъм в които живеем!

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 840
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #37 -: Януари 31, 2007, 12:47:24 »
Е да но тези бригади ще бъдат подчинени на органите на реда и контролирани от тях - разбира се че няма да са наказателни отряди за изтребление на циганите.  :-P
Те ще бъдат много полезни в селата. Селяните ще се организират в такива въоръжени дружинки, които ще обикалят на смени през ноща и ще охраняват нивите и бостаните. Един редови полицай от МВР ще е достатъчен да ги контролира.
А какво ще кажеш за закона за частната собственост? :)

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3547
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #38 -: Януари 31, 2007, 13:01:23 »
А какво ще кажеш за закона за частната собственост? :)
Ще кажа, че законите за частната собственост в щатите са много добри.
Доколкото знам, у нас, за да имаш право да направиш на взломаджията нещо, то той трябва да е доказано влезнал с взлом и да те е нападнал - тогава чак можеш да го биеш ...
Аз лично смятам, че ако заваря мянгал-крадец у нас, няма да ми пука за никакви закони. Такова ще му причиня че и в отвъдното ще се чуди кое парче от коя част на тялото му е било! А черепа ще си го запазя, ще го изчистя, ще го полирам и ще си направя бокал за вино!  >:(

Трябва задължително да се оправи закона за защита на частната собственост! Това в момента е "едно голямо няма нищо"! 

*

Неактивен Иван Иванов

 • ***
 • 619
 • +254/-63
 • Пол: Мъж
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #39 -: Януари 31, 2007, 13:06:10 »
Родо, частната собственост е еднакво защитена у нас и в САЩ. Грешиш ако си мислиш, че там можеш да стреляш безнаказано по всеки, влязъл в двора ти. Отнася се до случаи, когато се извърши нападение над личността ти в собствения ти имот.
Това го има и у нас и е единственият случай, когато няма превишаване пределите на неизбеждна отбрана. Въпросът се третира абсолютно еднакво и в двете страни.

Проблемът е, че хората са наплашени от медиите, които непрекъснато им набиват в главата, че са безправни същества и трябва всеотдайно да предоставят собствеността си на грабежите на мангали и мутри. Така е по-лесно и за органите и за крадците. В САЩ обаче е обратното- там се насърчава хората да търсят и зашитават правата си по всякакъв начин.

А какво ще кажеш за закона за частната собственост? :)
Ще кажа, че законите за частната собственост в щатите са много добри.
Доколкото знам, у нас, за да имаш право да направиш на взломаджията нещо, то той трябва да е доказано влезнал с взлом и да те е нападнал - тогава чак можеш да го биеш ...
Аз лично смятам, че ако заваря мянгал-крадец у нас, няма да ми пука за никакви закони. Такова ще му причиня че и в отвъдното ще се чуди кое парче от коя част на тялото му е било! А черепа ще си го запазя, ще го изчистя, ще го полирам и ще си направя бокал за вино!  >:(

Трябва задължително да се оправи закона за защита на частната собственост! Това в момента е "едно голямо няма нищо"! 

Взлом имаме и при строшен патрон на бравата или скъсана верига- 90 % от случаите на взлом изобщо. Имаш право да рогониш нападателя с всички възможни средства, а доказването на нападение в съда е играчка работа за всеки добър адвокат.
« Последна редакция: Април 03, 2011, 10:40:41 от Hatshepsut »

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4419
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #40 -: Февруари 13, 2007, 18:40:49 »
Дванайсетгодишно момиче от с. Осенец, община Разград, стана майка, съобщиха пред репортер на БТА от родилното отделение на разградската болница.   

Момичето е родило на 11 февруари в 8 часа. Новороденото бебе е момче, тежи 3 кг и 600 грама и е изродено с цезарово сечение, каза д-р Методи Илиев.   

Младата майка е от ромски произход и живее при своя прабаба, родителите й са разделени от години.     

Момичето е разказало, че е изнасилено от 20-годишния съпруг на своя братовчедка, съобщи д-р Илиев. Той допълни, че майката на момичето е подала сигнал до прокуратурата, а бебето вероятно ще бъде дадено за осиновяване. http://bgnewsroom.com

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 840
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #41 -: Февруари 13, 2007, 18:54:20 »
Ха, мангалка!!! Ами не съм изненадан!  :-P
Чудя се колко ли години е долната граница, в която е възможно жена да роди?!  ???
Циганите май ще ми покажат нагледно.... :-P

*

Неактивен Иван Иванов

 • ***
 • 619
 • +254/-63
 • Пол: Мъж
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #42 -: Февруари 13, 2007, 18:59:04 »
TО не е единичен случай това, преди време имаше пак едно такова, забременяло от 14 г. си съпруг  :-[

А за долна граница съм чувал 8-9 години, ама е писно в рекордите на Гинес. Май китайка... :kill:

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 840
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #43 -: Февруари 13, 2007, 19:13:30 »
Леле....колко млади циганки съм виждал вече с по 2 - 3 деца  :-[
Чудя се как ги отглеждат  ??? И какво е това удоволствие дето им доставя да раждат по толкоз дечурлига  ??? А после се оплакват гладни били, пари нямали.....ами извинявайте ама аз дето съм на 21 год. не ми побира главата как едно дете мога да отгледам... :-\
Българинът винаги е имал отговорност към челядта си - да е нахранена, облечена, образована - неща които на циганите едва ли им минават през празните кратуни..... :-\

*

Неактивен Иван Иванов

 • ***
 • 619
 • +254/-63
 • Пол: Мъж
Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Отговор #44 -: Февруари 13, 2007, 19:23:29 »
Виж ся, то не им доставя удоволствие да ги раждат, ами да ги правят  :-P

За останалото се грижи държавата, именно защото българите са толкова отговорни, че са впрегнати от собствената си отговорност да се грижат и за тях.

 

Powered by EzPortal