Българската нация пред циганизация

 • 61 Отговора
 • 13523 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Огнян Стефанов

Гледам репортажите от циганските бунтове в столичния кв. "Красна поляна" и в "Захарна фабрика". Слушам журналисти, които се опитват да покажат действителността такава, каквато е, но очите ми виждат озверели лица на цигани, които искат смърт за българите.
До тях се мъдрят ледените физиономии на полицейски шефове, начело със зам.-вътрешния министър Камен Пенков. Пред всички се изтъпанил циганският политик №1 Цветелин Кънчев и през пет минути  ни облъчва със самоизключващи се твърдения. Първо твърдеше, че скинари от години нападат тъмнокожите български граждани направо в уютните им семейни гнезда. Трябвало да се бранят на живот и смърт. После се отрече от тези думи и запя новата песен "Политически сили ни тласкат към размирици". На крака им отиде  и кметът Бойко Борисов, който се опита да влее малко акъл в чугунените кратуни на бунтовниците, като им обясни, че докато при тях се изсипват всички полицейски сили на града, в другите квартали апашите си разигравят коня, както си искат. Ама кой да чуе. Те бунтарите не се ерчат, за да мислят, а за да искат нещо. Затова направо ми се "пукна афионът", както казва Захари Стоянов в "Записки по българските въстания".
Днес обаче искам да ви поговоря за едни други записки, от по-ново време - записки по циганските въстания, август 2007.
По официални данни ромите в България са около 384 000, но според изследвания на известните български циганолози Ел. Марушиакова и В.Попов те са поне два пъти повече. Подобна цифра - между 700 000 и 800 000 сочи и френският учен Жан-Пиер Лиежоа. Потвърди го преди време и доклад на ЦРУ за етническите малцинства у нас. Тази разлика се дължи не на некоректно преброяване, а на феномена "преферирано самосъзнание" сред някои цигани: голяма част от ромите-мюсюлмани хорохане-рома предпочитат да се декларират като турци, част от ромите-християни дасикане-рома - като българи, а т.нар. рудари почти повсеместно имат влашко самосъзнание.
Преди десетина години политическата класа у нас се опита да прикрие циганските проблеми, като им смени обръщението с роми. Така и никой не обясни какво е обидното на циганин. Това бе един измекярски опит на полителита да хвърли прах в очите на обществото, а оттам и на света, че тук нещо се прави. В резултат агресията между българи и цигани се изостри, състоянието на мургавата част от населението стана по-мизерно. По същият начин в САЩ наложиха термина афроамериканец на мястото на "черен" или "тъмнокож".  Записките по новите цигански въстания започват с трескави информации за бунтове в два столични квартала. Разлютени въстаници, сподиряни от цялата си челяд, се разгневиха на нещо си и тръгнаха със сопи и брадви да защитават живота, семействата и честта си. Между неистовите вопли могат да се чуят реплики като "бият ни", "ходех за лекарства", "мирно си седяхме", "кротки сме", "никого не сме обидили". Чуваха се и призиви за свобода, равенство и права. Бре, мааму стара, ще рече човек, че това население се пържи в кански мъки и е на границата на оцеляването.  Ножът, другари, е опрял в кокала и ромите, тези български афроамериканци, се вдигат на бран! Въстанието засега е локално, но не знаем тайният революционен комитет кога ще даде знак и пожарът на бунта ще подпали цялата страна.
Поне такива намеци направи Цветелин Кънчев, този ромски Георги Бенковски на циганския пуч.
Всъщност Кънчев поне по едно нещо си прилича с Бенковски - и Бенковски е обичал да му свирят цигани, кога е купонясвал, както днес практикува и Кънчев - да е жив и здрав...
Нещата биха били достойни за репертоара на трупата "Комиците", но действителността е по-друга, а все още не се е родила формация "Трагиците" или поне "Трагикомиците". Ще кажете, какво смешно има, когато озверяла тълпа крещи "Смърт на българите!"? Отговарям: целият този театър е пълен с неподправен хумор и добре изигран наивитет.
Тръгнали няколко десетки цигани да колят българите, щото нещо не им е кеф. Не се сещат обаче за последствията, ако, не дай Боже, мечтата им се сбъдне. И най-простата сметка показва, че месец-два след победата на ромското августовско въстание всичките цигани ще бъдат застрашени от гладна смърт, защото няма да има от кого да крадат, няма кой да им дава помощи, проституцията също ще замре. На това място в записките исках да спомена и бизнеса с продажбата на деца, но се сетих, че Румен Петков размаза като муха на прозорец манипулаторите от Би Би Си, които се опитаха да злепоставят страната ни с измислено филмче за някакъв мистичен Хари, който уж захранвал трафик, уреждал дечица и пр. - черни внушения в посока моралната ни чистота. Щом се сетих, веднага си наложих автоцензура, т.е. патриотичното в мен заговори и зачеркнах този абзац. Забравете го и вие, след като го прочетете, защото не е по български някак... Ако искат, да го зачеркнат и приятелите на Петков в Еврокомисията, те си знаят защо и как. Цветелин Кънчев лансира и новата версия за бунта - политически заговор срещу циганите. В тази фраза той съзря печелившото число. Сметката е точна: идват избори, партиите са се захапали отсега като питбули на залагания, защо Кънчев да не вземе своето. Те, циганските гласове така и така ще бъдат търгувани, но когато преди това е имало локални въстания, които заплашват да прераснат в национално августовско такова - цената скача. Просто и гениално! Браво, Кънчев! В друга държава, Франция, например, този номер няма да мине посмъртно, но у нас е друго. Някой да чу от Слънчевото бунгало президентът да говори за нещо друго освен за себе си? Той помогнал на медиците, той ръководел разузнаването в тежките моменти, той координирал връзката с МИ-6... И вместо гореща благодарност, получил "приятелски огън" с досието "Гоце", връзката с атентирания Манол Велев и още други мръсотии, които се изсипали на главата му като фугасни снаряди. За циганите нито дума. За наводненията и сушата - също. Пълна тишина и за всекидневните безумия на вътрешния министър Румен Петков. И понеже стана дума за Петков, та се сетих за МВР-то: не стана ясно полицаите като какви участват в дублираните две нощи безредици. На мен лично ми приличаха на зрители, които гледат отблизо мача. Даже шефът им Камен Пенков и по-малкото шефче, зам.-дирекоторът на СДП комисар Стоян Велчев викат: няма пострадали, няма сблъсъци, всичко е под контрол.

(Със съкращения) http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=35544&format=htmlРедактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: Април 10, 2015, 07:20:37 от Hatshepsut »

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #1 -: Август 19, 2007, 19:41:37 »
НАКЪДЕ ОТИВАМЕ ?

Дълго време всички управляващи в България насаждат криворазбрана етническа толерантност. Подпомагани и активно насърчавани от знайни и незнайни фондации, асоциации и сдружения. Въпросните защитници на граждански права се опитват да вменят на цяло едно общество вина за положението на циганите в България. В резултат на това досегашните управляващи хвърляха пари и унижаваха 95% от населението на България. В резултат на това циганите в България добиха ред привилегии недостъпни за останалите!

- Имат право да не работят. - Имат право да не се грижат за децата си. - Имат право да извършват престъпления без да се страхуват от затвор и съдебно преследване - Имат право да не заплащат комунални услуги – ток, вода и пр. - Имат право на безплатно жилище или в най-лошия случай да си построят такова където пожелаят. - Имат право да осъдят България ако не им се предоставят посочените права

Слушайки тези твърдения работещите за правозащитните организации биха възразили, че застрашавам етническия мир, насаждам омраза и т.н.

Излъгах ли в твърденията си досега? Или истината вече не е само една! Има ли изобщо неудобна истина? Къде са тези правозащитни организации когато някоя от незаконните етнически партии насажда наистина етническа омраза?
Няма ги защото никой не ги финансира за това! Или защитавайки човешки права се има предвид само циганските права? Трябва ли една истина да бъде премълчавана защото нямаш кураж и способности да решиш проблемите засегнати в нея? Какви бяха предлаганите решения досега?

- Строеж на жилища за цигани. Не за социално слаби български граждани а за цигани! Резултат? Тотално разрушение на построените жилища и връщане към бита в който са живели преди настаняването. Справка – мезонетите в пловдивския ромски квартал. Опитите продължават !!!- Ограмотяване на младите циганки с цел ограничаване на безконтролната раждаемост и последващата от това мизерия. Резултат! Нулев! Циганите масово имат по 7,8 дори 10 деца, като това е основния им доход – детски надбавки, социални помощи, помощи за самотни майки и просия! - Образоване и ограмотяване на циганското население като основно посочван проблем за тяхното състояние. Тук условията са почти изравнени. Безплатни учебници за основно образование, закуска и чаша мляко. Резултат? Вижте статистиките от тестовете за завършено основно образование. Пълна неграмотност при циганчетата! Обвързването на детските надбавки и посещаването на училище претърпя пълен крах. Циганите записваха децата си в училище, получаваха право на детски надбавки и автоматично ги пращаха да изкарват пари и по друг начин.И т.н и т.н!!!

секи опит подчинен на добрата воля и надоведен до край претърпя пълен неуспех. Резултата е бърза и цялостна циганизация на България. Какво се разбира под циганизация?


- Част от обществото населяващо територията на една държава постепенно придава цялостния и облик.- Разрастващи се цигански гета във всеки български град. Основен източник на проститутки и наркотици. Неподлежащи на никаква регулация и администрация сгради и население. Пълна административна автономия! - Отказ на българския съд и полиция да изпълняват техните задължения спрямо представителите на този етнос. В резултат на това толериране се създава впечатление за ненаказуемост.- Все по-голяма дезинтеграция на циганското население. Засилващо се усещане за задължение на държавата спрямо тях – “заучена безпомощност”.

В очите на широката общественост социалните програми за подкрепа на малцинствените групи и преимущественото насочване към тях на социални помощи е основната причина за липсата на достатъчно средства за социални разходи.

Справедлив и равнопоставен ли е достъпът до ресурсите за социална подкрепа? Не е!

Докато останалата част от българските граждани използват тези социални ресурси за относително малък период то за циганите това е основен доход за неопределено време.

Въпреки това социално неравенство пред държавата финансираните от ЕС правозащитни организации продължават да “насъскват” и приучват циганите към силна “гражданска активност” на ниво улични протести, митинги и др. от рода – “ ще правим гражданска война ако нещата не се оправят “. Необвързани със защитата на определен социален статус, образование на деца, покъщнина и пр. те са склонни към директен уличен бунт когато бъдат засегнати етническите им привилегии.

Всички тези неща са ни до болка познати. Вече 16 години тази криворазбрана етническа толерантност ни кара да свикваме с тях. Защо се получава това?
 
Защо всички нескопосани опити за интеграция се провалят? Защото всяка партия се опитва да купува цигански гласове!!!

Кощунство е когато виждаш как циганска банда пребива, дори убива незащитени хора да си мълчиш в името на това, че ще вземеш няколко хиляди гласа. Да насърчаваш циганите като ги караш да се чувстват безнаказани. Над 80% от битовата престъпност се извършва от тях. Но никой не смее да постави въпрос и да вземе мерки, за да не бъде обвинен в етническа нетолерантност. Когато се прибави и апетитите на незаконната етническа партия ДПС към циганските гласове нещата стават нетърпими. Един недостатъчно разгласен случай в училището в кв.” Аспарухово “ град Варна е показателен пример за това. / виж статията " Училище, джамия ..." в раздел - ЦИГАНСКИЯ ПРОБЛЕМ


Тази страх породен от ненамесата на държавата е повсеместен. По селата хората се чувстват тотално безпомощни срещу прииждащите цигански банди разграбващи всяка година реколтата им. Превръщат се в роби на един етнос отказващ да се грижи сам за себе си. А всичко тръгва от управляващите на централно ниво. Отказвайки да видят същината на проблема, поставяйки мнимата толерантност пред върховенството на закона те подхранват чувството на безнаказаност на циганите и безпомощността на останалото население да се защити.

Незаконната етническа партия ДПС се включи в разрастването на проблема. Виждайки изчерпването на електоралния си ресурс те се заеха с активното асимилиране на циганското население. Поради ниското етническо самочувствие, за което самите те носят вина, това асимилиране върви с усилени темпове особено при циганите мюсюлмани. Така институционалната подкрепа става все по-голяма. А това увеличава и станалата вече нарицателно “нагла циганска престъпност”. Разграбването на военните складове миналата година, убийството на професор Калоянов и още безброй примери известни и неизвестни поради регионалния си характер и страха на потърпевшите.

Какъв е извода от всички изложени факти досега? Ако искаме да проведем някаква реална интеграция на циганското население трябва да бъдат приети реални мерки и действия. С половинчати опити и показни програми “за пред Брюксел” нещата рано или късно тотално ще излязат от контрол.

Единственото възможно и реално решение е записано в Конституцията на Република България! Всички граждани са равни пред закона. Недопустимо е разделението по етнос и религия. Няма нужда от твърда ръка и други нарицателни! Спазване на закона!

- Спиране на социалните помощи на хора отказващи да се трудят. Реално спиране а не само говорене.- Отнемане и настаняване на деца за които родителите са неспособни да се грижат. Без видима материална полза от тези деца безконтролната раждаемост неминуемо ще падне. - Съд и затвор за родители принуждаващи децата си към просия. Реален съд и реален затвор. Ако е нужно ще се строят нови затвори и детски социални заведения. Въвеждането на ред и законност в държавата определено има повече стойност от стойността на тези сгради и далече по-малка от новите цигански домове за 1,5 млрд. и гигантските и покачващи се социални разходи. Реално работещи затвори, не концлагери като сега. Предлагащи наистина някакво превъзпитаващо и ресоциализиращо действие. Реално работещи детски социални заведения. Предлагащи на децата наистина по-добри условия от гетото и улицата. Образоващи и възпитаващи български граждани а не социални инвалиди. Нищо ново и революционно просто сработване и реално съществуване на две нефункциониращи звена от държавната администрация. - Събаряне на всички незаконни жилища и постройки без значение от етноса на собственика. Спазване на основния принцип на всяко демократично общество – право на собственост и разпореждане с нея според закона. В момента е невъзможно да бъдат прогонени самонастанили се граждани в частен имот да не говорим за бързо изникналите им “домове”.

- Всяка мярка свързана със социално подпомагане и жилищни проблеми да е за всички граждани без значение от етноса им. Да се вземат в предвид реалните нужди на цялото общество а не да се толерират едни нужди пред други.
- Равенство на всички граждани пред комунални услуги. Не плащаш – не получаваш!


Това не е нищо ново и революционно, но явно е нужно да бъде повтаряно и напомнено . Защото страха да погледнеш истината в очите и да решиш реално един проблем води до неговото задълбочаване! Защото циганизацията на страната е повсеместна и всяко неглижиране на това е етническа нетолерантност и расова дискриминация, но към всички останали 95% от населението на България! Защото сме поставени пред избор, или социализация на циганите или циганизация на България!

ВМРО-ВАРНА
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 19:04:40 от Hatshepsut »

*

Неактивен отец Матей

 • **
 • 104
 • +83/-2
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #2 -: Август 20, 2007, 05:44:49 »
 Западна Европа е заинтересована от циганизацията на България,тя предпочита българите да бягат от циганите и да си вливат кръвта в нея отколкото обратното.Няма нищо по-лесно от това да се адаптират циганите,просто трябва да се спазва закона наравно за всички(както е споменато в статията),е ще трябва някой затвор в повече,парите за него ще са тези които се дават за да им се строят жилища,а който иска жилище да работи и купува.Иначе истинската циганска музика и аз я харесвам.
Историята борави с документи,а отче Матей загуби в своите скиталчества всичките си документи с изключение само на един-своето прозвище "Миткалото"
               Н.Хайтов

*

Неактивен BGRocker

 • **
 • 122
 • +28/-13
 • Пол: Мъж
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #3 -: Август 20, 2007, 10:58:32 »
Отеца е прав! Като се има на предвит доброто отношение на Елс Де Гроен и на други организации, които подкрепят церните боклуци! Една такава организация е Български Хелзински Комитет, чиято шефка и травестит Антоанета Ненкове е любовница на Сорос и изпълнява поръчки, както от евреите, така и от про-турските организации. Бъди сигурен, че ако бъдеш убит пред 100 човека от турчин или мангал - ще го оправдаят, че и венец ще му сложат. Другите мръсни подгъзурковци са Бойко Кючеков Алфред Криспин. Тея влечуги трябва незабавно да се осъдят на смърт, толкова мангали са оправдали до сега..
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa

*

Неактивен Искандер

 • **
 • 405
 • +106/-40
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #4 -: Декември 16, 2007, 15:09:09 »
Циганското население в България се е увеличило три пъти от 1998 г. насам.

Това е показало проучване на Агенция „Медиана" и Института за социални дейности и структури „Иван Хаджийски", предаде БНР.

Според социолога Кольо Колев има основания да се прогнозира ромизация на обществото.Докато сред българите безработицата намалява, то сред ромите тя се увеличава.

50% от безработните роми са без образование, 42% са с основно, 8% са със средно, а висшисти почти няма.

Проучването е показало, че след около 25 години възрастовата група от 15-25 годишни българи ще бъде съставлявана от 40% роми.

Според социолозите ромският проблем се очертава като най-тежък за страната както сега, така и през следващите 20-30 години.
Налице е ясна тенденция за "ромизация на бедността" заедно със засилено самосъзнаване на тази група като дискриминирана. Това създава предпоставка за етническа конфронтация в близко бъдеще.

Друго заключение от изследването е, че за период от 8 години крайната мизерия в България е намаляла 7 пъти, а бедността като цяло - 2 и половина пъти .

Изследването е направено в периода 1999-2007 г. сред над 17 000 българи над 18 години.

Изследването показва още, че за първи път от 1998 година през 2007 г. повече от половината от хората са преодолели тежките материални притеснения, засягащи жизнените им потребности, а групата на добре вписалите се в пазарните отношения хора се е увеличила 4 пъти за последните 8 години.

http://news.ibox.bg/news/id_1670757327

 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 19:05:28 от Hatshepsut »
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

*

Неактивен Александър

 • ***
 • 723
 • +173/-11
 • Пол: Мъж
 • Шуми Марица окървавена...
 • Зодия: Pisces Pisces
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #5 -: Декември 16, 2007, 16:17:33 »
До колкото знам, в Русия скин общноста е доста голяма. Благодарение на постоянния терор налаган от тях, голяма част от "пришълците"(така им викат, защото не са само от циганският род) сами се махат... То си е нормално като те бият 3-4 пъти да избягаш на някаде, няма да чакаш 5-6 я... В България подобни общности който да тероризират паразитите не знам да има, явно и няма. За сметка на това някой партии постоянно насърчават мангалите, и ги облагодетелстват. На мен лично ми е писнало да слушам от всички медии колко трябва да сме толерантни... От насаждането на въпросната толерантност(и не само от нея) сме я докарали така!
Аз лично друго решение освен това не виждам, освен от власта да вземат някакви сериозни мерки против това племе. Или да се мъчим някак си да ги тероризираме... но това изглежда още по-невъзможно.

Такива статистики се очаквахава, рано или късно. Не се прави нищо противи циганизацията, даже обратното...

Лично мнение.
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

*

Неактивен MAGADAN

 • ***
 • 604
 • +101/-15
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #6 -: Декември 16, 2007, 16:24:12 »
Има една технология за ограничаване популацията при китайците. Приложима е и при мангалите. С две тухли. Ама трябва да си пазиш палците - като не уцелиш - много боли   :lol:

*

Неактивен Искандер

 • **
 • 405
 • +106/-40
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #7 -: Декември 16, 2007, 16:36:16 »
Има една технология за ограничаване популацията при китайците. Приложима е и при мангалите. С две тухли. Ама трябва да си пазиш палците - като не уцелиш - много боли   :lol:

http://www.bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=3373

"20 000 бесарабски българи чакат за български паспорти. Това съобщи водачът на листата на Коалиция за България във Варна Петър Димитров след завръщането си от тридневна визита в Молдова и Украйна. От подадените молби само 10 процента получават положителен отговор, обясни Димитров."

едва 10%........
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

*

Неактивен MAGADAN

 • ***
 • 604
 • +101/-15
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #8 -: Декември 16, 2007, 17:13:00 »
Виж датата на постинга - 21.06.2005   :-P

*

Неактивен Искандер

 • **
 • 405
 • +106/-40
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #9 -: Декември 16, 2007, 17:43:55 »
Виж датата на постинга - 21.06.2005   :-P


Да, знам, което означава,че щом тогава са били толкова, сега сигурно за поне 3 пъти повече, нали вече сме в ЕС.
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

*

Неактивен Патриот

 • **
 • 93
 • +48/-7
 • Пол: Мъж
 • Българин от Бесарабия!
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #10 -: Декември 17, 2007, 21:22:11 »
Аз СЪМ Бесарабски Българин и просто кво да ви кажа - Ние Българите тука работим срещу себе си.Когато бях малък на 3 годинки майка ми и баща ми се преместиха тука в България ,сега ми казват ,че тогава въобще не са очаквали да видят такава България.Те си мислеха ,че е доста по-добре.
Тази държава според мен неможе да се оправи, който и да дойде на власт.Просто в толкова много 'лайна' се потънали ,че няма отърване.Никога няма да стигнем нивото на Франция, Германия.Никога няма да бъдем като тях 70-80 милиона ,а ЩЯХМЕ ако не беше робството.
Само по Божия Воля можем да се оправим..съжалавям много..
« Последна редакция: Декември 17, 2007, 21:23:49 от Патриот »

*

Неактивен Agentka

 • *
 • 32
 • +15/-1
 • Пол: Жена
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #11 -: Декември 20, 2007, 02:18:54 »
Само по Божия Воля можем да се оправим..съжалавям много..
Стига чакахме Божията Воля ...и защо чакаме все някой да ни оправи... ???и стига вече с това да ни сравняват с  Франция, Германия и незнам си коя страна >:(....Аз не искам да станем като тях-всъщност излъгах-само по едно искам да приличаме на тях-пожелавам си да имаме такава инвестиция и реклама в туризма /и особено т.нар."културен туризъм"/.
Ако ще "се оправяме"дано им дойде на акъла,че имаме история!!!!!!!!Повече от 13 века!!!Тук гъмжи от ценности -да се инвестира в такива проекти,да се рекламираме ,че да ни научат хората,и то наистина културните,богатите ....ко сме са усмяли на някакви баби и дядовци цървули англичани или незнам какви си които идват тук да живеят защото им е евтино.Мизерници!От такива файда нямаме! :eusa_naughty:Направо си е престъпление-да имаме такова богатство и да се пропилява!!!!!!! >:(
А по въпроса за българските общности -ами или там или тук.Или си идвате в България или млък!ЕЕЕЕЕ то ми писна само да мрънкат как зле живеят там,как не ги зачитат ,а като дойдат тук -ауууууу ,ама зле била България ,не очаквали да е такива лайна и колко сме били зле!Зле,не зле аз съм тук,родена съм тук,порастнах тук,учих тук,омъжих се тук ,родих детето си тук,работя тук ,българка съм,харесвам си родината ,дори и да е лайна-препочитам да са БЪЛГАРСКИ !!!!!!!! :) :bgflag: :bgflag: :bgflag:

*

Неактивен Бай Иван

 • ****
 • 1300
 • +1/-0
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #12 -: Декември 20, 2007, 08:07:03 »
А според мен не е точно така -  Българските общности в чужбина, които исторически обитават дадана територия трябва да се стремят да запазят самобитността си там с наша активна помощ. Така ние ще имаме големи диаспори извън ограничената ни територия, което е много важно. А най-важно е друго - трябва веднага да им се даде Българско гражданство, за да могат безпрепятствено да посещават страната и да се придвижват в ЕС. Тогава тези хора неминуемо ще придобият друг по-висок статут там където живеят.

*

Неактивен Agentka

 • *
 • 32
 • +15/-1
 • Пол: Жена
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #13 -: Декември 20, 2007, 16:42:17 »
А според мен не е точно така -  Българските общности в чужбина, които исторически обитават дадана територия трябва да се стремят да запазят самобитността си там с наша активна помощ. Така ние ще имаме големи диаспори извън ограничената ни територия, което е много важно. А най-важно е друго - трябва веднага да им се даде Българско гражданство, за да могат безпрепятствено да посещават страната и да се придвижват в ЕС. Тогава тези хора неминуемо ще придобият друг по-висок статут там където живеят.
Ок,но да не се оплакват и да не ни плюят колко сме зле..това ме засегна >:(.

*

Неактивен Краен националист

 • **
 • 110
 • +17/-2
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Leo Leo
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #14 -: Декември 20, 2007, 16:55:45 »
Разрешението на проблема според мен е Бьлгария да осигури сьс работа в чужбина и да ги насочи да теглят заеми за жилище там.Трябва да има агенция за работа в чужбина, която да изселва малцинствата от тук, по този начин.

 :devil: :devil: :devil:

 

Българската Туркопедия

Започната от Ванадий

Отговора: 3
Прегледи: 734
Последна публикация Септември 23, 2008, 20:55:57
от Болгардингезе
Кой дърпа конците на "БЪЛГАРСКАТА" политика ?!

Започната от Siegfried

Отговора: 12
Прегледи: 4530
Последна публикация Септември 16, 2016, 10:17:38
от Индивидуалист
Унищожаването на Българската Армия (БНА)

Започната от Франкист

Отговора: 11
Прегледи: 8980
Последна публикация Ноември 11, 2013, 23:58:14
от Петкан
Турция ще пази българското небе и други въпроси за българската външна политика

Започната от SPQR

Отговора: 2
Прегледи: 736
Последна публикация Януари 12, 2012, 11:21:18
от Франкист
Powered by EzPortal