Българският националистически форум

Автор Тема: Българската нация пред циганизация  (Прочетена 13083 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 642
 • Карма: +148/-92
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #30 -: Юни 21, 2009, 12:51:46 »
В България се извършва кастрация на Българки по болниците, за кастрация на мангалки само можем да мечтаем.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!

Неактивен hammerbg

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 959
 • Карма: +167/-35
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #31 -: Юни 21, 2009, 13:38:37 »
Ние вече сме в циганизация, все пак ни управляват цигани

Неактивен Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1103
 • Карма: +167/-67
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #32 -: Юни 21, 2009, 13:41:08 »
Не сме "пред" циганизация, а във фаза на бърза циганизация. Показва го превръщането на младото поколение и неговите родители във цигани от Български произход.
Всеки който слуша чалга е потенциален баща/майка на цигани ;)

Неактивен Sargon III

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 218
 • Карма: +39/-27
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #33 -: Юни 21, 2009, 19:21:42 »
Не сме "пред" циганизация, а във фаза на бърза циганизация. Показва го превръщането на младото поколение и неговите родители във цигани от Български произход.

Това е един работещ изход. Ако, младите българи се формират с манталитет на цигани, то ще започнат да се плодят като тях и да не си плащат режийните. По този начин има шанс да се съхрани нашия етнос.

Неактивен Любомир Болгар

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 185
 • Карма: +57/-9
 • Пол: Мъж
 • Ариец
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #34 -: Декември 13, 2009, 18:42:40 »
Животни с професии?
Източник: "Бобра за Силна България"
В дивата природа всяко едно животно е намерило свой начин как да се прехранва и оцелява. Вълка ловува, катеричката събира жълъди – всяко животно си набавя нужната храна и си осигурява условия за живот. От друга страна някои животни още от древното минало са били полезни за човека: птиците вестоносци, кравата, която дарява човека с мляко, кучетата-пазачи, овцете, конете с които българите са се придвижвали и воювали – всички тия животни винаги са служили на човека, а той им се е отблагодарявал хранейки ги и осигурявайки им добри условия за живот.Но до днес има едно животно, което сме принудени да храним, а то ни отвръща по възможно най-неблагодарният начин и не може да се приравни с останалите и нито може само да се отглежда, нито да бъде някак си полезно. Това животно се казва „циганин“.  Изгонени от Индия, те прекарват два века в скитничество, след което идват в Османската империя. Разбира се дори близките им по битие и нрави турци не ги изтърпяват и ги натирват в края на империята при нас – българите. И така до днес това мръсно стадо, което е близко по вид и нрави на мършоядните хиени живее на наш гръб, отказва да работи и чака на социалните помощи, които идват именно от нашия джоб. Всеки честен българин, който работи и се вайка какво ще прави, ако не плати тази и онази сметка, онзи или този данък, е задължен да храни и циганята.

Защото това животно, притежаващо уменията на паразитите да живеят на чужд гръб и на хиените да се хранят с каквото им падне и да са точно толкова гнусни и нечистоплътни, е животното, което е на път да ни погуби. Те отказват да работят, да пращат децата си на училище, а тъкмо напротив – обучават ги как да крадат, просят. Възпитават ги и българофобски. Според животното циганин (което държи да му казваме „ром“, но това е питие, което не заслужава да бъде обиждано така), българите са виновни за тяхните мизерни, абсолютно животински бит и навици. Те отказват да се образоват, а след това реват, че ги взимат само за чистачи – да, тези животни са нагли, не се залъгвайте. Сами по себе си те не са и годни за по-престижна и отговорна професия. Те не са много, много умни, техния акъл е само как да излъжат и откраднат. Но идва един ключов въпрос:

„Да работят ли нещо различно от чистачи и подобен род ниско-квалифицирани професии?“

Разбира се, че не! И без това на тях това им е угодно и само за това стават. Но още нещо: те не трябва да избутват българите и да взимат тяхната работа. Не трябва да се смесват с нас. Циганския етнос е опасен, пресъпен, бързо размножаващ се животински вид, който до 10 години ще бъде мнозинство в българската държава. За това и размножението на този вид трябва да бъде контролиран.

Но да се върнем на социалната неправда, която се извършва над българите за сметка на „горкото ром“. Ако един обикновен български гражданин не плати сметката си за ток в края на месеца той моментално ще остане без ток. Но циганите освен, че не плащат ток се и прикачват незаконно! Циганите не плащат сметки и данъци, не работят, раждат по десет деца и реват, че имат права. Колко имате права с оглед на низшия си бит и подчовешки нрави е спорен въпрос, но като нашественици на нашите български земи, за които нашите деди са мряли и са поили с кръвта си, вие определено имате задължения.

Има и едни цигани, които са малко по-осъзнати (осъзнали са видимото, че българина е по-благороден и достоен човек) и се наричат „българи“. Разбира се те не са такива! Българския народ съществува от 13 века и тук не е Америка, която преди 2 века бе създадена от изметта на Европа (т.е няма истински американци) и там всеки негър, китаец и латинос се брои за американец. Още нещо: в хилядите войни водени от българския народ – било то, за да се покори някой народ или територия, или да се опазим от чужди нашественици, нито един мангал не е жертвал живота си. Дори напротив – те днес изсмукват последните ни сили, като ни ограбват, изнасилват момичетата ни и на всичкото отгоре, както вече споменах, след 10 години ще бъдат мнозинство, ако не бъдат взети незабавни мерки!

Има и цигани, които от България решават да отидат в някоя европейска страна като Англия например. Там те пренасят паразитно-престъпния си начин на живот и когато бъдат арестувани и съответно запитани какви са по народност те казват: „Българи сме!“ И какво пишат в пресата? „Българи изнасилиха групово англичанка“, „Българи ограбиха супермаркет“, а всъщност българските емигранти работят като гастербайтери от сутрин до вечер за мизерни пари, докато циганите вършат престъпления и очернят България и целия български народ.

Оттук нататъка зависи само и единствено от нас – ще търпим ли това животно, което спокойно можем да наречем: тумора на българското общество, или ще въстанем веднъж и ще осигурим бъдещето на българския народ и спокойното му настояще – без цигански престъпления над българи и без всичките вреди, които нанасят те над нас. Изправени сме пред въпроса кой да живее за в бъдеще: Българите или циганите? Демографската катастрофа наближава, за това решавайте бързо!

Любомир Болгар,

06.12.2009

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 2420
 • Карма: +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #35 -: Август 18, 2010, 08:47:20 »
 Циганска каруца по път незнайно за къде

(демографски и социалнопсихологически факти и хипотези за циганизирането на България)

проф. Петър Иванов,
Варненски Свободен Университет

“Революцията” от 1989 г. бавно и неизбежно се превърна в маскарад. Нови маски, нови жестове, нови политически идеи и платформи скриват отчайващи истини: за корупцията и мафията, за зашеметяващата престъпност, за болестите и високата смъртност, за бедността, за свирепия глад.

Но най-дълбоко е потулена, естествено, най-ужасната истина – истината за бъдещето на българите като нация.

По задачата за дебългаризирането на Балканите се работи от сто години.

Изконни български територии се предадоха на всички съседни балкански държави и българското землище от 215 хил. кв. км. се смали първо до 170 хил. (Санстефанска България), а после – до сегашните 111 хил. кв. км.

В отнетите земи спрямо българското население се провежда открита асимилаторска политика: затриват се българското самосъзнание, език, национална култура, нрави, обичаи, традиции.

Известно е отдавна, че българското общество на територията на България винаги е включвало основна маса българи плюс определен брой етнически малцинства (турци, цигани, евреи, арменци и др.)

През 1932 г. според националното преброяване всички малцинства представляват общо 16,3%, като турците са 608 000 души, циганите – 83 000 души. През 1956 г. турското малцинство възлиза на 656 000 души (голяма част от него през 1951 – 1952 г. се изселва), а циганите са вече 198 000 души.

Преди печалния “възродителен процес” турците са вече около 1 200 000 души, от които по данни на турската преса 140 000 остават след “екскурзията” в Турция, където са и до днес.

Преброяването през декември 1992 година сочи 1 078 000 турци, а циганите са представени с изключително съмнителната цифра 257 000 души. Според експертни данни и демографски екстраполационни анализи истинският брой на циганското малцинство през 1992 г. би следвало да е бил около 650 – 700 000 души, тъй като е налице трайна демографска тенденция циганският етнос в България за двайсет години да се удвоява. В същото време общото население на България, което след Освобождението от турско робство през 1878 г. винаги се е увеличавало, през последните десетина години рязко намаля в резултат както на масивни емигрантски потоци, така и поради ниската раждаемост на българския етнос и високата смъртност на целокупното българско население.

И така, в началото на Третото хилядолетие демографската картина на България е следната: общо население – 7 600 000 души, българи – 5 250 000, турци – 1 150 000 души, цигани – 1 100 000 души (Според циганските лидери 14,4% от населението на България е циганско, така че числата съвпадат), други малцинства – 100 000 души.

Ако демографските тенденции не се променят през 2020 г. циганите ще са приблизително 2 000 000 души, турците – 1 500 000 души, а другите етноси – 1000 000 души (тук следва да се прибавят и очакваните заради отворения Шенген незнайно колко имигранти, които може да са и стотици хиляди), а българите ще стигнат обезсърчаващото число 3 780 000 души, много голяма част от които възрастни хора и старци.

През 2050 г. тези българи, които все още са останали, отдавна ще са екзотично етническо малцинство. Този факт беше предсказан преди десетилетия от уважавани професори статистици от Софийския университет и отдавна е обществена тайна, но поради понятни причини винаги е бил игнориран от политиците и държавниците на България.

През 70-80-те години на XXI век българи като етнос просто няма да има.

Населението на държавата, която очевидно ще се нуждае от преименуване (ако вече не е част от друга балканска държава), ще се състои главно от цигани и турци в приблизително съотношение две към едно.

В момента в България тече изключително всеобхватен и дълбинен процес на циганизиране на нацията. Въпреки че този процес е най-очебийното демографско, социално, икономическо и духовно-културно нещо, което става на нашата територия, той е най-укриваният и най-премълчаваният поради включеността му в общата тенденция на дебългаризиране и съсипване на държавата ни, от които имат интерес както не малък брой солидни балкански и небалкански субекти (включително и международни институции и обединения), така и определени вътрешни сили и общности.

“Циган”, по-точно “ци хан” е понятие на повече от 2 200 г. Най-древният известен извор, където то е използвано като етнически синоним на скитничество, чергарство, номадство, е старинна китайска хроника “Бей Ши”. Още от тогава циган, циганин, освен като етнос се схваща и като специфичен начин на живот, който очевидно много харесва на някои протоиндуски демоси, настанили се в Европа и на Балканите.

И сега циганството е по-скоро мироглед, начин на живот и устройство на битието, отколкото етническа идентификация. Този начин на живот включва:

1. Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират “Искаме работа!”. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда;

2. Егоизъм;

3. Безотговорност към семейство, деца, родители, държава;

4. Незачитане на институцията “собственост”;

5. Живот по схемата “Ден за ден”, без оглед и грижи за бъдещето;

6. Крадливост (най-характерна черта);

7. Лъжливост, измами, коварство;

8. Свадливост, конфликтност, отмъстителност;

9. Простотия и цинизъм;

10. Специфична примитивна романтика;

11. Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България);

12. Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките);

13. Липса на хигиенни навици;

14. Силни афекти, емоционална инконтинентност;

15. Нахалство, бруталност и др.

Има и няколко мита, които битуват твърде отдавна и обикновено се поставят извън всякакво съмнение. Но те съвсем не са безспорни и според мен въобще не са верни.

Ø Първият мит е, че циганите са бедни. Не е вярно. Всеки циганин има злато. Циганските булки се купуват за десетки хиляди левове. Почти всяка циганска къща има телевизор, видео, сателитна антена. Не са малко и циганските леки автомобили. Богатите цигани като процент не са по-малко от богатите българи. Само този, който не е виждал циганска сватба, цигански празници (Васильовден, Гергьовден и др.) и цигански погребения, може да счита циганите за бедни.

Ø Вторият мит е, че циганите се нуждаят от помощ и грижи. Не е вярно. Поради манталитета си те не ги искат. За тях помощта няма нравствени стойности. Те се интересуват само от безвъзмездното получаване на пари или други материални неща (продукти, дрехи и др.). Схващат помощта, която получават, като успешно състояла се кражба от самото общество и се гордеят с нея. За сравнение при един българин получаването на социална помощ е и нравствен въпрос, и обикновено повечето бедни българи се срамуват от този факт.

Ø Третият мит гласи, че циганите имат същите личностни качества като българите. Не е вярно. Генетично и психологически циганският етнос е твърде различен от българите.

Ø Според четвъртия мит циганите крадат, защото са принудени да крадат. “Крадем и ще крадем, защото сме гладни” - казват самите цигани. Този мит също не е верен. Кражбата при циганите произхожда от самата им природа и е заложена в тях като традиционна форма на битие. Поради циганството си и най-ситият и най-богатият циганин не би се посвенил да открадне.

Ø Петият мит твърди, че циганите са непоправими. Не е вярно. Съвременното общество по принцип притежава средства да промени начина на живот на даден етнос и да го социализира, а от там да измени в положителна посока и неговите нравственост, психични особености и поведение. За това има достатъчно красноречиви примери, например в САЩ по отношение на негрите и индианците.

В България циганите са над 60 автохтонни групи с характерни особености на битието си, със своя култура, обичаи и нрави. Не е прието да се женят извън своята група. Изповядват различни религии - от исляма до различните протестански секти. Говорят на различни езици: български, турски, влашки и, разбира се, цигански в няколко диалекта. Най-известните цигански групи са: йерлии (уседнали), кърдараши (чергари), лингурари (копанари), бургуджии (правят бургии), урсари (мечкари), келдерари (калайджии), грастари (ловари) и др. Тази еклектична система от най-разнообразни капсуловани групи фактически започва да доминира, като успешно завзема и духовно-културното пространство на България.

Как става това?

Първопричината е известната българска толерантност, граничеща с примирение и мазохизъм. Факт е, че циганите се чувстват много добре в България.

Това прави силно впечатление на Запад; вестник “Дейли Телеграф” преди врме писа, че циганите са много по-добре в България, отколкото в съседните източноевропейски страни.

Истината е, че циганите виреят там, където ги търпят. Такава търпимост към тях и тяхното асоциално поведение, каквато има у нас, не е възможна никъде по света. Можете ли да си представите какво би се случило с нашите крадливи и нахални цигани в Германия например, или даже в съседна Турция?

Символно значение има непонятен за мен факт, че в България сме заставени да наричаме циганите си “роми”, както те сами се наричат на циганския си език. Всички народи по света без изключение от хилядолетия назовават този етнос по обичайния древен начин с име, чийто корен е въпросното старокитайско “циган”, или с дума от собствения си език. За англичаните те са “цингаро” или “джипси”, за германците – “цигойнер”, за французите – “житан” или “боемиян”, за италианците – “дзингаро” или “житано”, за гърците – “циганос”, за руснаците – цъйган и т.н.

Само в България сме длъжни не само да слушаме новини на чужд език, но и да идентифицираме един етнос с дума не от официалния български език.

По същата логика би следвало например германците да ни се сърсят, че не ги наричаме “дойче”, а англичаните – че не ги наричаме “инглишмен” и т.н.

Само много невежи хора не са в състояние да видят в този парадоксален реверанс към циганите истинския смисъл и далечната цел на подмяната. Новото за българина понятие “ром” му звучи необичайно и сякаш има друга семантична стойност. То му внушава: “Лоши сме, но сме си ние. И ти, българино, вече си длъжен да се съобразяваш с нас. А не ние – с теб”.

Според класическата Теория на културните кръгове (Ф. Гребнер, В. Шмидт и др.) в едно етнопространство (като българското) могат да възникнат нови връзки между елементите на националната култура, да се развият, да обхванат и да доминират цялостния духовно-културен процес и самото битие на демоса, както и неговото по-нататъшно развитие. Този културен кръг слага начало и/или съпътства ред същински етнически процеси: акомодация, адаптация, акултурация (изменение на националната култура), миксация (смесване на етноси), асимилация (в нашия конкретен случай просто циганизиране на българите).

Тези етнически процеси текат сега у нас. Според мен акомодацията и адаптацията са завършени с приемането от страна на държавата и обществото на наименованието “роми”.

Понастоящем сме свидетели и участници на протичането на главния процес – акултурацията.

В обозримо бъдеще на база на демографските реалии, за които вече говорихме, ще започне и процесът на асимилация на българското малцинство от преобладаващото циганско (и турско) население.

В същото време характерните за всяко съвременно гражданско общество процеси на социализация и инкултурация (постепенно приемане от страна на малцинствата на националната култура и на националния дух) при циганите у нас въобще отсъстват, даже съвсем напротив: българското мнозинство по култура и дух се променя в нежелана посока, циганизира се.

Причините за това са: капсуловаността и етническата енергия на циганския етнос, нехайството на държавата и политиците, нихилизмът и апокалиптичността на обществото, външни фактори.

Неусетно в българската национална култура и в българската душевност навлезе циганското. Електронните медии, особено телевизиите, са задръстени от цигания. Каналите охотно показват направени с необичайни за друга тема захлас и умиление предавания и филми за циганите, например като филма “Черната лястовица”. Всички наши знаменити шоумени и актьори от ранния Тошко Колев с “Иръпшените” и Слави Трифонов до Георги Мамалев, Чочо Попйорданов (какво ли би казал дядо му Миле от македонската народна песен, ако го види да се прави на циганин), Мартина Вачкова, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, Мая Новоселска и Кръстьо Лафазанов, които определено имат силно въздействие върху обществената психика, считат за висше задължение да се изявяват в циганско амплоа.

Стилът на продукцията на доста солидни културни институти гравитира към циганското.

Всеки ден в най-четените български ежедневници виждаме ярки прояви на цигански жаргон даже в заглавията на първа страница; виждаме откровени прояви на циганска субкултура в самото съдържание на материалите и в тяхната стилистика.

Да ме прости Господ, но прекомерно много цигански мотиви и обсесии има в творчеството и на такива културни титани като Николай Хайтов, Йордан Радичков, както и при много по-скромните откъм възможности Дончо Цончев, Александър Томов и др.

Циганията вече е национално идентифициращ феномен. Тя спечели всички битки в естрадната музика в шоубизнеса, в аудиоиндустрията, в дискотеките и ресторантите, навсякъде. Националната интонационна среда и обществения саунд в държавата категорично, трайно и безвъзвратно са завоювани от циганско-българската чалга. Българското вече не се идентифицира с “Излел е Делю хайдутин”, а с мегахита “На теслата дръжката”.

Еманацията на българската национална култура вече отдавна не е Николай Гяуров, а … сливенският циганин Кондю с неговите абсурдни ала Димчо Дебелянов, представете си, чалга-парчета. Кондю е символ на циганизирането на българската култура и на българския дух и е първият триумфатор и вестител на финала на циганската акултурация на България. Той като всички гении е изпреварил малко времето си и всъщност е знаменателна фигура от бъдещето на България, любезно и милостиво украсила скромното ни настояще.

Промяната на националната идентичност на българите в посока на циганизиране особено остро се усеща при по-младите. Освен чалгата като музика, младите, в това число и студентите даже е от престижни университети, все повече харесват циганско-турските танци (кючеци, гюбеци) с всичките ориенталски иширети – върху масата, с бутилки, с метли и др. Без тях за жалост вече не става никакъв купон.

В самото начало на циганската културна инвазия циганското се вижда просто като мода (спомняме си световното модно увлечение по “Джипси кинг” преди години), впечатлява безобидната му забавна страна, схваща се като необичайна екзотика.

В циганията има и привлекателни за някои хора откровени ескапистки елементи (ескапизъм – бягство от действителността). Но постепенно циганското става близко, става привичка, става нужно. И… навлиза в собствения духовен идентитет, влиза в душевността на българите.

Циганският жаргон, циганско-тарикатското поведение и особено циганската безпардонност и хиперсвобода също се харесват на по-младите, очароват ги като контрапункт на прозаичните и затруднителни семейни, училищни и обществени задължения.

Най-трагичното е, че успоредно с това и поради това, в българското национално самосъзнание избледняват патриотичните идеи и мотиви, губи се националният дух. (Кой още харесва българските възрожденски песни?)

Интериоризират се както циганският начин на мислене, така и характерната циганска безнравственост.

Циганският модел на поведение вече е наложен в обществото ни.

Кражбите, също като в циганските групи, в България вече не са нравствено укорими. Даже и премиерът не се трогва от очевидни злоупотреби, присвоявания и золуми.

Лъжата и измамата, включително и политическата измама вече въобще не впечатляват българите, защото съвсем по цигански те ги считат за най-нормални, даже похвални неща. Евалла за гяволъка, бате.

Също както при циганите нахалството, примитивната хитрост, двуличието и ласкателството заместват отдавнашните български добродетели като доброта, достойнство, честност.

Социалнопсихологическите изследвания показват, че българинът все повече става циник и егоист. За него всяка почтена постъпка е смешна и нелепа. Той все повече мрази труда и се срамува от него. Все по-много използва цигански номера (рушвет, изнудване, просия, издевателството и др.) И все по-често като циганина мисли и планира само днешния си ден; става все по-безотговорен към собственото си бъдеще.

Всичко това можем да го видим като факт и в самия български парламент. Там словесните и ръкопашни схватки са типично по цигански нагли и с гротескна афектация, а работата – по цигански вяла и безотговорна.

Въобще налице е очевидна тенденция цялостното обществено поведение на българите да става по-просташко, по-циганско.

В този контекст съвсем логично възниква въпросът “Какво прави държавата?”. Този въпрос обаче може да бъде зададен само от трогателно простодушен лаик.

Всички нормални българи отдавна знаят, че държавната система у нас е заменена от братовчедско (орионско или олимпийско) обединение на властници, грижещи се по цигански първо и единствено за себе си. А самата държава е най-корумпираната, най-крадливата, най-престъпната, най-лъжливата и поради всичко това най-бедната и най-изостаналата (Албания наскоро ни задмина по икономически растеж) в Европа.

Сега, знам, че тук веднага щръкват контрааргументите “Шенген” и “Европейски съюз”. Но те не приличат ли твърде много на мънистата на капитан Кук, които той раздавал на простите и наивни туземци при завладяването и разграбването на техните острови?

Българската държава като никоя друга в света пряко и откровено по най-различни начини толерира циганите. Как?

Тя се погрижи да им създаде изключителни комфортни условия за контрабанда.

Изгради им хиляди най-различни битаци и контрабандни пазари; допусна пълните им с контрабандни стоки бараки, палатки, навеси, юрти и кьошкове по всички по-големи улици и площади на страната.

Циганите завладяха и българските курорти със сергиите, с каруците си, с мечките си.

Ежедневно на Дунав мост им е осигурен практически безплатен влак за контрабандна търговия до Румъния със специално безпроблемно митническо “обслужване”.

Подобни екстри има и на другите граници, само и само контрабандната им куфарна търговия да няма никакви проблеми. Познайте сега след падането (дай, Боже) на Шенген, кой ще дойде в България, дали няма да са циганите на всички балкански народи? А кой от България ще тръгне из Европа със сезалови торби и ножовки? Айфелова куло, горко ти! Орешарски, вади парите за скраба!

Нашата държава си затваря очите за циганския монопол върху производството и търговията със спиртни напитки. Ментетата на царкировите мургави технолози и търговци заливат цялата страна. За родните алкохолици и пияндета употребата на алкохол е като руска рулетка. Затова след всеки запой те неистово се радват, по ъндърграундски пеейки горанбреговичовата “Пролет пукна, ние – не!”

Държавата не иска да види и да контролира изключително доходоносния цигански бизнес с покривните изолации, със сапаните и др.

Особено внимателна е тя с циганския скраб бизнес, чийто висш пилотаж е кражбата, насичането и търгуването с цветни метали. Наскоро правителството много срамежливо и учтиво помоли крадците на метали и кабели, създавайки огромни проблеми и загуби на обществото, да си помислят и ако обичат да се помъчат повече да не правят така, защото никак не е хубаво.

Тук се появява фамозната фигура на крадеца на праск…, пардон, на кабели: ловък, мургав, с ореол от волтови дъги, безстрашен (краде кабели направо от тролейбусното трасе и от действащите далекопроводи, реже опашката на лъва от софийския Лъвов мост, даже може да си отреже каквото си иска и от чапкъновата бронзова София), красив, почерпен и весел.

Ах, де го Емилиян Станев!

Държавата нехае и за това, че циганите никак не обичат данъчните служби и затова не плащат нито данъци, нито такси, нито нищо.

Да знае някой циганско семейство, което да си е платило данъците, тока, водата, сметта? Някой да е виждал циганин с билет? Няма такъв. Гинес чака.

Циганите са имунизирани и срещу всички номера, които измислят данъчните, Здравната каса, Топлофикацията, ВиК-то и Енергото (като например смяната срещу 17 лв. на работещия ти водомер, уж за да се провери и регулира).

Да сте чули за сменен цигански водомер или да сте виждали инкасатор в цигански квартал?

Дали циганите не ще си сменят паспортите и дали ще си платят за това или разноските пак ще се поемат от държавата, т.е. от работещите българи?

Самонастанилите се в чужди имоти в страната с много малко изключения са все цигански семейства. В Пловдив, София, Варна, Русе, Търново - навсякъде циганията пронизва самото сърце на градовете с всичката си мръсотия, кражби, цигански песни и пиянски свади.

Всеизвестно е, че в цяла България циганите крадат безогледно по всички възможни начини. Опустошават лични имоти и стопанства, обществена собственост, национални богатства. Селата са пропищели от набезите им по селскостопанската реколта, по инвентара, по имуществото на селяните. Годишно хиляди декари гора се изсичат. Продукцията от ниви, зеленчукови градини, овошки и лозя се обира и се пренася в късна доба по циганските махали. Утре вечер пак. В градовете денонощно се шета по складове, къщи, апартаменти.

Знаменити цигански школи подготвят квалифицирани крадци, джебчии, просяци, врачки и измамници.

На всяко по-значимо публично място из България (площад, гара, пазар, парк, болница, даже пред училища и детски градини) можеш да видиш цигани, чакащи своя удар на деня.

На всяка автогара, не без благосклонността на полицаите, поне няколко дружинки цигани търсят наивници за играта “Тука има, тука нема”.

На всяка по-голяма магистрала – млади цигански жрици на платената любов.

До всяко училище – барака или сергия с циганин. Във всеки парк – цигански атракции.

Пред всяка църква – просещи и благославящи цигани. По всяка улица – циганин, продаващ чорапи или гащи.

На всяка пейка – циганка, която иска да ти гледа на ръка.

Българската държава е единствената държава в света, която разрешава на нейната територия да функционира паралелна съдебна система (циганското мешере).

Само в България има цигански партии. Те се канят солидно да влязат в Парламента; искат си и цигани – министри. Само в България циганските движения и циганските лидери се радват на открита политическа подкрепа и на ухажване, особено преди избори.

Само в България има нелегална стройна “аристократична” система, включваща цигански цар (цар Киро и царица Костадинка), цигански барони, цигански принцове и принцеси, с които българските власти общуват по всички правила на дипломатическия протокол и които се ползват с почти президентско благоволение.
Накрая и малко сметки. Ако се приеме, че за физическото оцеляване на едно лице днес в България са нужни два лева на ден (за всичко: храна, дом, отопление, осветление, дрехи, обувки, обучение, лечение и др.), което е на границата с немислимия минимум, следва, че за 2000 г. за издръжката на българските цигани е била нужна сумата от 800 000 000 лв. Фактът, че циганите в края на годината са реалност, говори за усвояването от циганския етнос на най-малко тази сума. Тоест, разходната част на този специфичен бюджет е налице. Каква е приходната част? По експертни данни тя не би могла да изглежда много по-различно от:

1
   

Социални помощи и др. ( от общо 319000000 лв.)
   

210000000 лв.

2
Кражби
340000000лв.

3
Неплатени задължения (ток, вода, данъци, такси и др.)
50000000лв.

4
Черна икономика и контрабанда
160000000лв.

5
Трудови доходи
30000000лв.

6
Други източници (помощи, дарения и др.)
10000000лв.

Всичко:
800000000лв.

Коментарите не са нужни. Всичко се вижда много ясно. Цифрите говорят за себе си и всеки може да направи заключенията си.

От всичко казано до тук следва елементарният логичен извод за фактическата дискриминация на българите в собствената им държава. По всички линии българският етнос е потърпевш от циганите.

Чрез държавата и държавния бюджет трудът на работещите българи е експлоатиран в полза на циганското етническо малцинство.

Фактически българите не са равни с циганите пред законите на България. Циганите са над или извън много закони, например за задължителното образование.

Циганите са ненаказуеми. Дали ще накажат циганите, които посред бял ден убиха професора в София? А тези, които обират вече цели влакове? Или тези, които нападат цели квартали?

Циганите имат редица скрити и явни привилегии, включително и при изплащането на социалните помощи.

За разлика от циганите бедните българи много рядко са обект на внимание от страна на правителствени и неправителствени организации и институти.

Даже и в такава важна и деликатна сфера като духовността българите са ощетени. Навремето в Парламента министърът на образованието каза, че изучаването на исляма в българските (!) училища е по-напред и е по-обхватно, отколкото изучаването на българската конституционна православна вяра.

Ето защо вече съвсем правилно навсякъде образът на Майка България се свързва с циганите.

Този образ, точно както го представят европейските телевизионни канали (Евронюз, например) представлява циганска каруца с надпис “Към Европа”, натъпкана с многолюдно мръсно и весело циганско семейство, теглена от стара кранта по кален път незнайно за къде.

Всъщност можем ли да се досетим къде води калният път?

Той ни води към бъдеща циганска държава на сегашната българска територия, която гостоприемно ще приюти балканските и европейските цигани по подобие на евреите в Израел. Доскоро тази циганска държава се планираше по север. Очевидно стратегически европейски съображения са наложили слизането й на юг на Балканите.

Тази парадигма е единствената, която обяснява всички необясними неща, които се случиха в икономическия, политическия, социалния и духовно-културния живот у нас през последното десетилетие.

Бог да пази България.
« Последна редакция: Август 18, 2010, 09:01:16 от lonely_rider »

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8743
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #36 -: Август 18, 2010, 23:18:47 »
Цитат
Революцията” от 1989 г. бавно и неизбежно се превърна в маскарад. Нови маски, нови жестове, нови политически идеи и платформи скриват отчайващи истини: за корупцията и мафията, за зашеметяващата престъпност, за болестите и високата смъртност, за бедността, за свирепия глад.

Но най-дълбоко е потулена, естествено, най-ужасната истина – истината за бъдещето на българите като нация.

По задачата за дебългаризирането на Балканите се работи от сто години.
Асимилацията е в ход и е вече неоспорим факт!
Акомодацията и адаптацията също са реалност,а в момента тече следващият процес,този на миксацията.
По селата е вече често срещано явление на смесени бракове между българи и цигани.
Тенденцията за увеличаване на естестествения прираст на циганите неминуемо ще ескалира т.нар. "миксация",която не е плодов шейк,а смесване на български и цигански гени,а това е изключително лоша тенденция,за която никой политик в България не смее да говори.
Представям си какво ще бъде след двадесет години,когато нашите внуци ще са фифти-фифти с циганите в детски градини,училища и ...не дай Боже в семейни отношения!?
Ad honores

Неактивен fuks

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 14
 • Карма: +12/-0
 • Пол: Мъж
 • Има ли измамници?
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #37 -: Август 24, 2010, 03:16:29 »
      Това е резултат от 66год. управление от простаци. Корена на злото у нас са комунистите и техните потдържници-цигани и турци. Ако не се изкорени това зло час по-скоро, България ще загине.
 
ВВС

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • Respected user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 711
 • Карма: +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #38 -: Август 24, 2010, 03:50:56 »
Много говорят за интеграция на циганите, ДОРИ националисти припяват като папагали интеграция, та интеграция. Какво всъшност означава да интегрираме циганите? Това е пълно смесване с тях, генетически, поглъщахки ги в нашата нация. Ето това ще бъде пагубно за нашите изключителни гени и вредата ще е неизмерима!

Говори се и за премахване на гетата и настаняване на по 2-3 цигански семейства във всеки блок. Това е същото като горепосоченото...

Единствения ни шанс е да ги пратим всички в Турция или Индия, съвсем хуманно, с еднопосочен пътнически билет.
Капитализъм = диктатура на капитала

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8743
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #39 -: Август 30, 2010, 22:55:57 »
Много говорят за интеграция на циганите, ДОРИ националисти припяват като папагали интеграция, та интеграция. Какво всъшност означава да интегрираме циганите? Това е пълно смесване с тях, генетически, поглъщахки ги в нашата нация. Ето това ще бъде пагубно за нашите изключителни гени и вредата ще е неизмерима!

Говори се и за премахване на гетата и настаняване на по 2-3 цигански семейства във всеки блок. Това е същото като горепосоченото...

Единствения ни шанс е да ги пратим всички в Турция или Индия, съвсем хуманно, с еднопосочен пътнически билет.
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:+1
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2994291
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3227711
Цитат
6. Крадливост (най-характерна черта);


Интеграция ли?Кой е този,който ще ги интегрира и кога ще свали горната и долната граница на интеграла?

« Последна редакция: Август 30, 2010, 22:59:09 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3560
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #40 -: Август 31, 2010, 12:44:52 »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2994291
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3227711

Айде сега ми кажете какво е това:

а) Терористичен акт, можещ да коства живота и здравето на стотици хора
б) Циганска "културна" особеност

Неактивен опълченец

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 994
 • Карма: +148/-101
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #41 -: Септември 10, 2010, 12:01:54 »
Според мен всичко тръгна от ликвидирането на българското село и съсипването на цели региони от страната, които се обезбългаряват със страхотни темпове.
Съгласете се, че в голяма къща на село се отглеждат много по добре деца и има по добра среда, от панелката в града и ежедневния стрес.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Неактивен dulo16

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 33
 • Карма: +12/-2
 • Пол: Мъж
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #42 -: Септември 28, 2010, 21:44:09 »
ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА
Национална премиера на сборник статии със същото заглавие, проведена в Пресклуб БТА, 26 август 2010 г.

Цветан АНДРЕЕВ


Това е истината.

В България има не някаква си криза, а истинска демографска катастрофа. Което ще рече, че населението се стопява, и то не от днес, и не от вчера. Истинската и целенасочена политика за насърчаване на раждаемостта остана в недалечното минало, което все повече заприличва на отдавна далечно.

Разруши се из основи българската държавност, а нова не се построи, интуицията пък ни подсказва, че няма и намерение да се въвежда нова държавност и като бъдещност за българската нация.

Именно за това няколко смели мъже от гражданското общество проявиха истинска загриженост за бъднините на децата и внуци, на държава и Родина, и не на последно място – загриженост за истинското бъдеще на обезлюдяващата се стремглаво ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ.

По този страховит повод бе и свиканата премиера-пресконференция в пресклуб БТА. На нея присъстваха освен организатори от инициативния комитет, създаден в Русе, проф. д-р Петър Иванов, съставител и научен редактор, доц.Пламен Павлов, историк, Кр. Каракачанов и Костадинов от централното ръководство на ВМРО, Валери Чакалов, издател на книгата. Пресконференцията предизвика голям интерес от всички централни медии, но специално ние, родовоименци, дълбоко се съмняваме болезнената тема за бъдещето на майка БЪЛГАРИЯ и на българския род да се подхване и ежедневно да се дискутира в българското медийно пространство.

Книгата ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА е сборник с текстове, разкриващи същността, параметрите, причините и възможните всеоще начини за противодействие срещу демографската катастрофа в България по време на отчайващия безкраен преход.

Показани са социални, морални, конфесионални, психологически, образователно-културни, икономически, етнически и други аспекти на реалната опасност от ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.

Тази книга е опит да се говори смело, ясно и точно по една отбягвана и укривана от всички досегашни правителства по същността си екзистенциална тема.

Книгата е предназначена за широка читателска публика и всички съмишленици на “Родово имение” могат да я потърсят в книжарниците на “Пингвините”, “Хеликон”, “Сиела”, “Хермес” и др.

Проф. д-р ПЕТЪР ИВАНОВ: “Фактът, че българите изчезват от демографската карта на света, има символично потвърждение от скандалния факт, че в българските документи за самоличност един задължителен за подобни документи реквизит, присъствуващ във всички паспорти по света – „NATIONALITY“, се превежда неправилно като “гражданство” и съответно в него не пише, че притежателят на съответния документ е БЪЛГАРИН или БЪЛГАРКА, както пише задължително във всички европейски паспорти.

Няма вече българин по света, който да представи валиден документ, с който да удостовери, че е българин.

Най-просто казано, нещата по отношение на изпреварващото документално легитимиране на изчезването на българите изглеждат така: В европейското пространство има страна България, която по чл.2 от своята конституция е “единна държава”. Тя е населена. Все още. Населението на единната държава би следвало също да е единно. Единна държава с неединно (разединено) население според мен не е възможна. Това единно население се състои от българи, които имат български паспорт, спазват българските закони, избират си български парламент, българско правителство с български премиер, имат задължението да изучават и ползват българския език (чл.36 ал.1 на Конституцията) и т.н.

В целия свят наименованието на държавата се свързва с идентичността на хората в нея. Даже думата БЪЛГАРИЯ етимологически означава “българи, множество българи”. На старогръцки наставката –а се слага за обозначаване на множествено число: например, библос (книга) – библиа (книги); боулгарос (българи) – боулгария (българи).

Поданиците на английската кралица са англичани, народът на Франция се състои от французи, а на Чукотка – от чукчи. Дядо коледа е лапландец. Възможно е сред негрите да има негри (например Тиери Анри), араби, представители на най-различни етноси, но всички те са французи, не са германци. 

Дали великият Зинедийн Зидан, който по произход е магребинец (арабин от Алжир) и живее в Испания, ако го попитат какъв е, ще отговори с някакъв друг отговор, освен: “Аз съм французин”! Въобще няма да му мине през ума да каже, че е алжирски французин или френски арабин.

Защо само в България е възможно цели етноси с благословията на политиците (комунистите, Доган, царя, Б.Б. и др.) да се идентифицират не като българи, а като например “български турци” или “турски българи”, “български цигани”, даже “български турски цигани” и т.н. Защо представители на разни такива етноси, притежаващи български паспорти, казват: “Вие, българите.....”?

Според мен и в България, както във всички страни по света, трябва различните етнически малцинства (арменско етническо малцинство, турско етническо малцинство, евреи, цигани, араби, китайци и др.) щом имат български паспорт, да бъдат идентифицирани като българи.

Когато един човек има български паспорт (лична карта),а държавата е единна, в смисъл еднонационална, по конституция той е българин. И е част от българската нация.

Дали се казваш Ахмед, Сергей Дмитриевич, Бойко, Гарабед или Сульо и т.н, не е важно. ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ. Имаме си български химн “Мила Родино”, български трикольор, български исторически символи (Паметника на връх Столетов например), български герб с короната на Цар симеон Велики, български национални празници: Трети март, Шести септември, Двадесет и четвърти май, Великден, Коледа и др. (напоследък един министър с турско име предлага Трери март да отпадне, но не вярвам това да стане.) Имаме си и български... мурафети.

Най-нтересният от тези мурафети е този с липсата на националност в новите лични документи на българите. Както е известно, във всички паспорти по света (в интернет могат да се намерят спесимени на лични паспорти на всички държави) има реквизит NATIONALITY. Но в българските лични документи той, вместо да се преведе с националност или даже народност, заради може би комунистическата идиосинкразия към национализма срамежливо се превежда като гражданство, което на английски е съвсем друга дума – CITYZENSHIP. Само и самода не мирише на национализъм и да е в угода на ДПС.

Защото според нашите лични документи ние наистина нямаме националност, нямаме народност, а сме само граждани, в смисъл поданици.

Думата гражданин е правно понятие и има съвсем друг смисъл и изисква съвсем друг контекст. Тя не идентифицира националността на определена личност.

Важно е да се знае, че освен българи има и друго понятие – етнически българи, в което се визира главно произходът и други исторически обстоятелства.

Етнически българи живеят във всички съседни страни – например в Турция, Румъния, Гърция, Русия, Молдова и т.н. Там те обаче по паспорт са съответно турци, румънци, гърци, руснаци... Според нашия тълковен речник турчин е “човек от основното население на Турция” (страница 1028 на последното издание на речника). Аналогично би трябвало да се счита, че хората от основното население на единна България са си българи.

В българския народ не може да има турци по националност, американци, финландци и т.н. Турците са в Турция или на друго място с турския си личен паспорт, а финландците – във Финландия.

Понятието “турски българин” или “финландски българин” е оксиморон, все едно да кажеш бял негър или чернокоса блондинка. Наистина, има българи с турско (или тюркско) етническо потекло, с финландско потекло, каракачани, с арменско потекло или руски етнически произход...

Но те всички са българи, щом са с български паспорт и са граждани на България, която е еднонационална (единна) държава.

Според личните ни документи излиза, че ние българите нямаме националност, нямаме народност, а имаме само гражданство...

Като гражданин на държавата ти си имаш други идентификации – единен граждански номер.

Но като гражданин на Френската република или поданик на испанския крал имаш още и националност – съответно французин или испанец...

По-вероятно е, че отдавна някъде са решили, че и без това българите изчезват – защо са им тогава документи, в които да пише, че са българи? Тоест някой някъде вече е легитимирал предизвестените последици от демографската катастрофа...”

Панацея има и тя е универсална

Това са идеите на Анастасия,родовите имения и целите родови селища, които никнат като гъби след дъжд не само в земите на Русия, но и в Чехия, Словения и на други места по белия свят... Многомилионните тиражи на книгите на Мегре, сподвижник и спътник на ведрусата от тайгата, вече отвориха очите на мнозина.

Изход винаги има и приятелите от Инициативния комитет начело с проф.Петър Иванов трябва задължително да си припомнят за него, когато правят такива родолюбиви и загрижени семинари за бъдещето на българската нация и идентичност.
Не трябва да изпускат от поглед младежта на България – най-важната прицелна точка на наши и чужди асимилатори.


Източник:
В.”Родово имение”, брой 36 от 06-12 септември 2010 г., страници 1, 4 и 5.


Още по темата:

ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ ЗА „ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА” НА БЪЛГАРИТЕ?
http://www.knigi-news.com/?in=pod&stat=5709&section=9&cur=

Die demographische Katastrophe in Bulgarien
http://bulgaria88.narod.ru/Demograph.mht

Извадки от „Германия се самоликвидира“ на Тило Сарацин, Мюнхен 2010
http://de-zorata.de/world/eurozone/284-pasazhi-ot-germaniya-se-samolikvidira-na-tilo-saratzin-myunhen-2010.html

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Карма: +104/-29
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #43 -: Октомври 03, 2010, 21:59:12 »
Циганите заместват българите?

Здравейте,

не става въпрос само за физическото изместване на българи от кварталите и селата, в които се настаняват цигани. Става въпрос и за изместване на едно друго ниво и вероятно сценарий за взаимна асимилация и консолидация между двете общности:

1) Тъпанът, гайдата, кавалът и др. са добре известни инструменти от традиционният битов български народен оркестър. В исторически аспект, уменията да се свири на тези инструменти обикновено се е предавала като родова традиция в българските семейства. Днес обаче, в повечето битови народни оркестри свирят цигани/или са мнозинство/. Сигурен съм, че скоро ще има повече цигани-тъпанджии, отколкото българи.

2) Българската народна музика все повече се маргинализира, а на нейно място се появяват извращения, най-често от типа на чалга музиката. Чалга музиката, освен, че в огромната си част се изпълнява от цигани/дори има множество чалга песни с текстове, част от които на цигански/, има и претенции да е българският ФОЛК. Все по-често по рекламни флайери за чалга партита в дискотеки виждам написано "ФОЛК вечер"(дори не пише "поп-фолк", а само "фолк").

Някои млади българи, чувайки българска народна музика, я обявяват за сръбска, циганска или турска, тъй като не са били достатъчно изложени на нейния неравноделен характер и нетипична мелодичност.

3) Циганите все повече предпочитат да кръщават децата си с български имена, докато някои български семейства предпочитат "западни" имена(или латиноамерикански и турски), или поне чуждестранни вариации на името/напр. името Христина става Кристин/. Циганите, от своя страна, предпочитат класически и дори стари български имена като Райко, Емил, Севда, Людмил, Спас,  Калина, Желязко и др.

Ще се радвам да допълните или да опровергаете някои от твърденията, изложени тук.

Поздрави!
« Последна редакция: Март 14, 2011, 18:44:03 от Hatshepsut »

Неактивен Veskou

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 767
 • Карма: +181/-31
 • Пол: Мъж
 • Всичко за България!
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: Българската нация пред циганизация
« Отговор #44 -: Октомври 20, 2010, 23:48:13 »
Третата национална катастрофа

България е сред 10-те страни с най-възрастно население в света според доклада на демографският отдел на ООН. Страната ни е пета в тази класация, като една четвърт от населението й са над 60 години.  По стари от българите са само японците, италианците, германците и шведите. Освен това ние сме седми в  света по средна възраст на населението – 42 години. За сравнение средната възраст на световното население сега е 28 години. Бързината на застаряване в България е безпрецедентна. През 2007 година  страната беше седма по застаряване, като само за 3 години стана 5-та, а според прогнозите на ООН към 2015 година България ще е държавата с най-старо население в света. При това българите живеят със седем - осем години по-малко от останалите европейци и страдат много по-често от социално-значими заболявания. Това, което се случва с нас е без паралел в световната история. България не просто остарява, тя изчезва. Ежегодно българския народ намалява с около петдесет хиляди души, което означава, че всяка година един град като Търговище изчезва от картата. Измеренията на демографската катастрофа у нас имат и чисто географски проекции - през 2009 г. 39 села бяха заличени от списъка на населените места у нас заради това, че са останали без нито един жител. Така е вече от години...

Парадоксално е, но всичко това е трудно разбираемо за мнозинството българи. Катастрофата в която се намираме е практически невидима за тях, защото почти осемдесет процента от населението на България днес живее в големите градове. А там заради вътрешната миграция и механичния прираст проблемът не е с обезлюдяването, а с пренаселването. И поради факта, че голяма част от днешните българи нямат почти никакви връзки със селата, те просто не виждат това, което се случва с държавата.

А държавата умира. България не просто е в криза, тя изчезва! За последните двадесет години българската нация загуби повече от 2 милиона българи. Ако преди 1989 година очаквахме да се роди девет милионния българин, в края на 2010 година не знаем дали сме останали и седем милиона. Българите масово бягат. Изселват се от селата, изселват се от малките градове, отиват в София или в чужбина! Процесът е почти необратим. Във все по-големи части от страната българският език се превръща в екзотика. Селата или се циганизират, или се превръщат в старчески домове. След бягащите остават затворени училища, рушащи се църкви и запустели къщи.

Проблемът обаче не е само в обезлюдяването. Деградира и българската държавност. Все по-малък става броя на общините в които българите са мнозинство.  Все повече стават общините, в които единствената връзка на местното население с българската държава е единствено документа за самоличност. В селата и малките градове, където все пак някой остава да живее, тотално се подменя етническия баланс. Не е далеч времето, когато в по-голямата част от нашата родина местното население няма да разбира български език. Според проучвания на различни организации през 2010 г. всяко трето дете от малцинствен произход в предучилищна възраст не разбира български език. Причината е не само в липсата на българи, а в липсата и на български училища. Затварянето на училища започна още по време на социалистическия режим, но истинския крах настъпи след 1990 г. Само за двадесет години бяха затворени повече от 400 училища. Това беше най-голямата катастрофа на българското образование за последните години, като процеса продължава. Ежегодното закриване на училища води до изселване и на малкото останали българи, защото закриването на едно училище практически означава и закриване на населеното място.

Последният аспект на българската катастрофа е икономически. Трудоспособното население намалява, като се увеличава стремително броят на пенсионерите и неинтегрираните групи като циганите. Съвсем скоро икономиката на страната ще рухне. След десет години няма да има кой да изработи пенсиите на пенсионерите, защото на един работещ ще се падат четирима неработещи. Но и това не е единствения проблем. След десет години основната част от активното работоспособно население няма да може да чете. Защото ще се състои предимно от цигани, които към днешна дата би трябвало да са на училище. А с всяка изминала година броят на отпадналите ученици нараства – по около двадесет хиляди на година за последните пет. Все повече се увеличава броят на децата, които изобщо не тръгват на училище. Причината – масовото закриване на класните стаи в малките общини. Данните са от доклад на Световната банка за образователната реформа у нас. Сега има професии, които след десет години  няма да могат да бъдат упражнявани, защото няма да има обучени кадри за тях.

Населението на страната се концентрира в  големите градове, или емигрира зад граница, което обрича малките населени места на разруха, без значение дали се циганизират или са оставени на доизживяване. Деградацията  на селата и малките общини е повсеместна. Съвсем обичайни гледки представляват запустели, ограбени и полусрутени училища, разграбени и осквернени църкви, порутени кметства, изоставени читалища, събарящи се къщи. Цели части от страната изпадат в принудителна изолация заради разбитите пътища, които особено в малките общини никой не си прави труда да поддържа. Общото впечатление е, че държавата е оставена на доизживяване. Не е особено трудно да се стигне до този извод, защото картината в страната е една и съща навсякъде. Всякакви следи от минало благополучие и благоустройство са заличени. Тревясалите дворове на затворените училища, които бавно се разграбват от циганите, показват най-ясно какво се е случило с българските деца по селата. Те просто са изчезнали, а след тях в изоставените им класни стаи са останали стари дневници, последните уроци на черните дъски и безразборно валящи се по земята портрети на Ботев и Левски. Впрочем много честа е вече практиката старите училища да се продават на частни лица и от тях се правят или хотели, или се използват като евтин източник за строителни материали втора употреба. Най-тъжното е, че в повечето случаи държавата или общините продават училища, които са строени от самите селяни с техни средства и труд, за да има къде да учат техните деца. От читалищата, в редките случаи, в които все още ги има, са останали единствено табелите им, а пред тях и в изтърбушените салони на бившето българско културно средище играят деца, трудно говорещи български. Църквите, често стари възрожденски храмове, са оставени на произвола на съдбата и на милостта на циганите. България е пълна с осквернени храмове. Не са пожалени дори и старите селски гробища, често с натрошени и повалени кръстове. Най-трагична е обаче гледката в тези райони, в които дори и по време на турското робство не е имало друго население освен българско, а днес българите там са малцинство, ако въобще ги има. И където във възрожденските сгради живеят хора, нямащи нищо общо с българската култура, неразбиращи и презиращи наследството на живелите преди тях българи.

Българския народ загива! Колкото по-бързо осъзнаем това и предприемем мерки за да спрем този процес, толкова по-добре. Защото загиването на българите ще означава и загиване на българската култура, изчезване на наследството на хиляда и петстотин годишната българска цивилизация и край на третата българска държава. В историята и геополитиката вакуум няма. България е обградена от агресивни съседи, които не са преставали да предявяват претенции към нас. От друга страна в самата страна се извършват коренни преобразувания на етническия баланс, които водят до постепенното изтласкване и заместване на българския народ от циганския етнос. Особено е парадоксално, че всичко се извършва с активното съдействие на българите и на българската държава. Всички ние сме активни участници и съучастници на самоубийството на нашия народ. Обвинението е сериозно, но има и сериозно доказателство. Ако демографската катастрофа е невидима за мнозина българи, скрили се в удобните все още убежища на големите градове и столицата, циганизацията на България е видима за абсолютно всеки. Няма град в България, който да няма циганска махала. Махала, представляваща град в града, живееща по своите собствени закони, изнасяща две основни неща – деца и престъпност. Това е видимият за всеки българин проблем, който както е видим, така и по него не се прави нищо от двадесет години. За тези години циганите почти напълно превзеха България. Според все още неофициални данни от 2007 г. ние, българите, сме вече малцинство. Засега само при новородените, от общия брой на които българчетата са малко под петдесет процента. Това обаче означава, че след само двадесет години, когато тези деца влязат в трудоспособна възраст, българите ще сме в най-добрия случай половината от населението на нашата страна. А всъщност ще сме по-малко, защото нека не забравяме, че ежегодно от страната емигрират хиляди млади българи със своите деца, а и смъртността у нас продължава да е от най-високите в Европа. С други думи, чака ни бъдеще на циганска държава. Циганите като че ли вече го знаят. И може би поради това не полагат никакви усилия да се интегрират. Не пращат децата си на училище. Не учат български език. Не спазват българските закони. И стремително заселват обезлюдяващата българска държава, трайно налагайки цигански облик вече не просто на отделни общини, а на цели географски области. За последните сто години по официални данни циганите в България се увеличиха четири пъти, като през 2001 г. са триста седемдесет и шест хиляди. По неофициални данни те надхвърлят осемстотин хиляди.

Циганизацията на България отчайващо прилича на албанизацията на Косово. С тази разлика, че след като загубиха Косово, на сърбите им остана Шумадия, Войводина и Поморавия. А на нас нищо няма да ни остане, защото циганите са навсякъде. И вече са господари на положението не само в малките села, но и в големите градски цигански квартали. Хиляди възрастни българи живеят в страх от своите цигански съседи, ограбващи и малтретиращи ги  денонощно. Хиляди са вече случаите в цялата страна на убити или прогонени от родните си места българи. Това етническо прочистване се извършва с мълчаливото безразличие на българската държава.

Всичко, което се казва по темата обаче, винаги остава някак абстрактно. Някак си хората отказват да възприемат мащабите на катастрофата. Затова реших да направя филм, в който да покажа всичко това. Мислех, че за седем дни ще успея да обиколя България и да заснема всичко, но май и аз подцених ситуацията. Бях си направил план, който въобще не можах да спазя. Откъдето и да минехме, не можехме да спрем да снимаме. Едно и също. Третата национална катастрофа на българската държава.

Тръгнахме от София на път за Берковица. Пътят минава през община Годеч, това е Петроханския проход. В южното подножие на прохода лежи село Гинци. Когато бях студент беше известно с това, че в него се произвеждаше прочутата водка "Докторс", която струваше 4 лв бутилката и беше най-евтиния и достъпен алкохол на пазара. Мислех си, че в селото ще има поминък и съответно хора, но се оказа, че греша. Преди 30 г. в него са живели близо 1000 човека и е имало средищно училище, което е приемало деца от три села. Днес училище няма, а в селото живеят около 300 души. От тях деца едва около 15. Старата училищна сграда е продадена преди около 3 години с идеята да се превърне в зелено училище, обаче хората споделиха, че нищо подобно не се е случило. Само покрива е бил криво-ляво закърпен от дупки, за да не падне. Училищния двор се беше превърнал в буренясала ливада. Тепърва предстоеше да видим десетки такива гледки из България.

Продължаваме по пътя през Балкана. До Берковица пътят беше ужасен, особено от северната страна на прохода. И това беше само началото. След два дни спря да ни прави впечатление, до момента в който не потрошихме две гуми в яма по пътя за Вълчедръм, но за това по-нататък. Берковица е хубав български град, който в скоро време няма да бъде особено български. Според официалните данни от последното преброяване през 2001 г. 13 % от жителите на общината са цигани, концентрирани основно в общинския център. Впечатлението, което остава у посетителя на града обаче е, че циганите са поне 50 % от населението. Нещо повече. Берковица всъщност има град близнак. Циганската махала, която е на практика извън града, до голяма степен вече го конкурира - и като площ, и като население. Едно нещо веднага се набива на очи - децата. Махалата гъмжи от живот, пред всяка къща имаше поне по три циганчета, отделно от тълпите деца, които играеха по улиците и пред училището. И с това нещо тепърва щяхме да свикваме - умрелите български села и градове и пръскащите се по шевовете от народ техни цигански покрайнини. Без изключение. И още нещо. Абсолютно навсякъде бяхме следени от момента на влизането ни в което и да е гето или махала. Човек има чувството, че пресича някаква невидима граница, а махалите са независими екстериториални анклави. До петата минута от влизането ни се появяваше местния "неформален" лидер, за да проучи кои сме и за какво сме дошли, а до десетата минута се натрупваше и тълпа от цигани, оплакващи се от липса на помощи и пари. В Берковица например влязохме необезпокоявано, на на излизане ни бяха направили "засада". На единствения изход от махалата се бяха строили няколко цигански "башове", местния полицай и "кмета" на махалата. Това последното направо ме разби - оказа се, че градът-близнак си има и кмет -близнак. И то не само там, това е практика навсякъде в страната, от Видин до Каварна например. Та тези местни интелектуалци бяха доста загрижени кои сме ние, какво правим в "техния" квартал, защо снимаме, кого снимаме, защо не сме поискали разрешение, абе само остана да ни направят и митническа проверка накрая. Представете си, питаха ни дали имаме разрешение за снимане на улицата, не на частни имоти или нещо друго. А какво самочувствие имаха само... В моята държава тези хора ме гледаха като натрапник.

След Берковица продължихме за село Динково, община Ружинци. Най-източното село от Видинска област, известно с цигански набези, застаряло население и всякаква липса на перспектива. Общото му население е по списък около 250 души, но реално в него живеят едва 150 човека. Повече от половината са цигани. Местните хора ни показаха разбити къщи, опустошени стопански постройки, дворове с огради от бодлива тел, които обаче не спират крадците. Една жена дойде, за да ни каже, че откакто ограбили съседката и през нощта, започнала да спи с брадва под леглото. Друг пък ни заведе у тях, за да видим къде си гледа кокошките. Човека ги беше затворил в кухнята си, за да не му ги откраднат. Полицията, както се оказа, била вдигнала ръце. Там било така, представете си, хората го казаха без особен гняв, те явно отдавна не разчитаха на нея. А на брадвите под леглата си.

Оттам тръгнахме за Видин, оттам за Брегово. По целия път, който първо се извива покрай Дунав, а после продължава към Тимок, са наредени обезлюдени или циганизирани села. Особено показателно беше състоянието на древната Рациария, днешното с. Арчар. В това почти напълно циганизирано село циганите се препитават основно от разораването на останките от римските крепости и селища в областта. Изключително символично - те не просто заличават следите от българското присъствие преди тях, но и въобще всякакви белези от човешки живот по тези места. Има и още нещо интересно. Селото надминава два пъти по население общинския си център гр. Димово и като цяло концентрира 2/5 от населението на общината.     

За видинския квартал "Нов път" няма какво да кажа, освен че е близнака на Видин, който също като циганската махала в Берковица се разраства толкова бързо, че скоро ще стане по-голям от града-майка. От Видин до Брегово минаваме през няколко китни, хубави и почти обезлюдени села. Без цигани, следователно и без хора, или поне засега. В града на Тимок имаме среща с един от заместниците на кмета. От него научаваме, че в община Брегово ежегодно умират двеста и четиридесет души, емигрират около сто, а се раждат едва тридесет деца. Колко от тях са българчета не разбрахме. Стана ни ясно обаче, че с общо население на общината от 5 500 души, и с този темп на намаляване от триста души годишно, най-северозападният край на отечеството е заплашен в най-скоро време от тотално обезлюдяване. А видимите последици от това се виждат в най-голямото село в общината - Гъмзово. Там, където до преди 10 години са живели 2000 човека, днес няма и 700. Основно старци. Училището е затворено преди 7 години, като в последните си години за да може да съществува са карали ученици-циганчета от Видин. От тях селото толкова бързо пропищява, че когато в крайна сметка става ясно, че и с такова "изкуствено дишане"  няма как да го спасят и трябва да го закрият, местните хора буквално ръкопляскат на ликвидацията. И явно е имало за какво наистина. Влизайки вътре, заедно с кмета и последния директор на училището, заварваме пълен хаос. На земята се валят стари дневници, портрети на възрожденци и революционери, стари компютри, детски раници, снимки от училищната самодейност, училищни книги, разбити колби и епруветки, разкъсани карти, въобще пълен погром. Очевидно последните ученици са направили "последно" посещение на класните си стаи. Директорът, виждайки това, се просълзи. На една от снимките по земята беше и той, заедно с учителския колектив...

Оттук нататък ще почна да се повтарям. Навсякъде, през всичките следващи дни, едно и също - разруха, обезлюдяване и циганизация. В Три кладенци (Врачанско), Септемврийци (Вълчедръмско), Мечка (Плевенско), Летница, Константин и Майско (Еленско), Бракница (Поповско), Сребърна и Калипетрово (Силистренско), Кайнарджа, Голеш и Светослав (Кайнарджанско), Марково и Косово (Каспичанско), Котел, Градец (Котленско), Мъглиж, циганските махали на Варна, Стара Загора и Казанлък. Честно казано на човек му иде да се застреля след като види в какво се превръща, а на някои места и в какво се е превърнало отечеството ни. Например Градец. Селото, дало на България генерал Радко Димитриев и още 150 загинали във войните за обединение, днес на практика не е българско. От около 6000 жители българите в него са едва 1000. А словосъчетанието "градешки циганин" се е превърнало в страшилище за цяла Източна България. В старите възрожденски къщи с архитектура, по нищо неотличаваща се от тази в Жеравна, днес живеят хора, препитаващи се основно от незаконна сеч, кражби и правене на деца. Градешките цигани са на път да колонизират и Котел. Тази година в Котел са тръгнали 40 деца в първи клас - 20 българчета и 20 циганчета. А българите се изселват. Котленския край е вече почти приключил, в него след 10 години българите ще са екзотика. Подобен процес е протекъл, само че малко по-рано и затова е вече приключил, в Кайнарджа. Тази община допреди 30 години беше една от най-чисто българските общини в Добруджа. Сега обаче българите вече са малцинство, а общинският център няма и 1000 души. Най-голямата село, надхвърлящо 1500 души, е Голеш. В него има само 19 българи, другите са турски цигани, които се самопределят като турци. Селото е буквално пренаселено, децата извират отвсякъде, училището и детската градина не могат да поемат демографския взрив тук. От 1500 жители повече от 700 са под 18 години. Тук точката на българския упадък е сложена. От общия брой ученици в общината българчетата са 10 процента. Така е и в една друга община - Летница. От 500 деца там 425 не са българчета, а циганчета. Те пък се самопределят като власи, защото са румъноговорящи копанари. Въобще ситуацията е доволно любопитна. Циганите очевидно не искат (или поне една част от тях) да бъдат цигани, но не се самоопределят като българи, а като турци, власи, румънци, дори и рудари (нов "етнос" измислен от румъноезични цигани във Варненско). Всичко друго, само не и българи. Показателно е отношението към нашия народ. Ние не сме престижни. Ето защо циганите в Берковица ме гледаха като натрапник. Защото ние вече сме натрапници на много места в България. Това е истината. А там, където не сме, кротко доизживяват дните си последните българи. Които, ако имат късмет, няма да станат свидетели как България умира.

Няма по-тъжно нещо от изоставена къща, рухнала от годините си. Родината ни днес представлява точно това и филмът ще го покаже. Дано ясно си дадем сметка за случващото се, защото иначе след третата национална катастрофа четвърта няма да има. Просто тази ще ни е безвъзвратно последната.

Текст от блога на Костадин Костадинов: http://kostadin.eu/?p=276
БОГ ПРОЩАВА, ВМРО - НЕ!

ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ!