Автор Тема: Deutsche Welle - изключителни българофоби  (Прочетена 9092 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 567
 • Карма: +151/-33
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Deutsche Welle - изключителни българофоби
« -: Август 25, 2007, 05:59:20 »
Дойче веле: Ксенофобия в интернет

Цитат
В края на януари в Българските медии гръмна „сензационната новина", че за първи път служители на Главната дирекция за борба с организираната престъпност в София и Пловдив разкрили неонацистки сайт в Българското интернет-пространство и задържали двама мъже от Карлово, родния град на Васил Левски, за нацистка пропаганда и поругаване на Българските национални идеали.
Според съобщението на МВР, младите карловчани членували в, забележете, местна неонацистка организация, която проповядвала върховенство на бялата раса и междурасова дискриминация.

На една от откритите при обиска снимки се виждало как облечени в паравоенни униформи мъже с обръснати глави позирали пред паметника на Левски в града с вдигнати за нацистки поздрав ръце.

Естествено тази показна акция по повод влизането на България в ЕС не беше последвана от по-нататъшни действия и днес отново сме свидетели на силното изостряне на етническото напрежение в цялата страна от ромските бунтове в столичния квартал Красна поляна и последвалите ги репресии и убийства на роми в различни Български градове.

Елементарно проучване по Интернет показва колко много се е увеличил броя на сайтовете на Български език, проповядващи расизъм и ксенофобия. Вземете, например, претенциозно озаглавената страница „Адолф Хитлер-бранителят на нашата бяла арийска раса" http://adolfhitlerthedefenderofourwhitearyanrace.forumi.bg/, обслужвана от български сървър, който е достъпен директно.

Освен дивотиите от сорта на „Ние обичаме своя Фюрер, защото той беше един велик учител - жив пример за реда, който въплъщаваше, който говореше само истината и с кристална яснота посочваше нашите грешки и недостатъци", на илюстрираната с портрета на фюрера страница може да бъде видян и прословутия списък на по-известните днес Българи от еврейски произход, пример на завистлив и примитивен антисемитизъм, който от няколко години обикаля Интернет.

Друга впечатляваща уеб-страница е на Българския раздел на задграничната организация на Националсоциалистическата партия /http://www.nsdap.biz/bulgarisch/index.htm/.

Оттам могат да бъдат отворени откровено фашистките сайтове на Българските националсоциалисти, на „Нова Европа"- неонацисткото електронно издание за култура, изкуство и политика, както и сайтът за „славните" събития на 9-ти ноември 1923 година, когато Хитлер прави своя мюнхенски преврат.

Скандалният нацистки сайт „Нова Европа"/ http://nseuropa.org/MAIN.htm/ освен въртящи се свастики предлага на Български език речите на Гьобелс и Хитлер, както и някои „произведения" на Български нацисти, като д-р Янко Янев, Димитър Христодоров и Георги Савчев.

Малко изненадващо на странния сайт РадиоИслям/ www.radioislam.net/historia/hitler/mkampf/bul/index.htm/ българите могат да прочетат пълния текст на „Моята борба" на Хитлер, но едва ли е странно, че на уеб-страницата на крайното националистическо движение "Войните на Тангра"/www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php/ се твърди, че „скинхедс", сиреч бръснатите глави, били новите пра-Български войни „Багаини", а цялата нацистка терминология и символика на Третия райх са буквално прекопирани от ритуалите от времето на Кан Кубрат.

Подобно активизиране на сайтовете на чешки език констатира и Чешкия хелзинкски комитет, който миналата седмица пркани местните собственици на интернет-домейни да премахнат нацистките сайтове от тях.

Комитетът призова интернет-провайдерите да се обединят около общ кодекс на поведение по отношение публикуването на подобни сайтове. Доколкото за разлика от медийните закони в Чехия липсват ограничения за Интернет, правозащитниците предлагат въвеждането на строги глоби за онези доставчици, които систематично нарушават общото законодателство.

Известно е, че в САЩ съдържанието в Интернет е защитено като свобода на словото по силата на Първата поправка в американската Конституция, но въпреки това големи компании, като е-Bay и Google вече премахнаха расистките си сайтове и онези за продажба на нацистки знаци.

През април, след 6-годишни преговори, ЕС прие нови правила за борба срещу расизма и престъпленията на омразата. Те предвиждат присъди до три години затвор за онези, които отричат или омаловажават геноцида, прилаган спрямо евреите по време на Втората световна война.
Сега националните парламенти следва да приемат съответните поправки в своето законодателство, макар че страни като Великобритания, Италия и Дания смятат, че тяхното вътрешно законодателство може да бъде изменено по-успешно и по-бързо в тази посока.

Проблемът става все по-актуален и за България, където етническото напрежение нараства непрестанно. И то ще продължава да набира сила докато единичните показни акции на полицията срещу нарушенията на Наказателния кодекс в Интернет не се превърнат в постоянна и безкомпромисна практика.

Тези омразни чифути са полудели от страх. За да се опитват да налагат ограничение на интернет. То е видно всъшност кои е расиста и ксенофоба след последните расистки цигански изстъпления в Красна Поляна. И тези същите подстрекатели на анти-Български расизъм, провяват наглост и дебелочие, като се опитват да се справят с опозицията в интернет под предлога, че хората негодуващи от техните безконечни престъпления, са расисти и ксенооби, и че си търсят нормалните човешките права на живот. Не, наистина си играят с много опасен огън тези ционистки кучета. Като си въобразяват че ще могат да си правят каквото си искат с хората. Но нека още да си разиграят коня. Та да им покажем след това как се налага цензура над свободолюбива душа в угода на един долен и в мозъка на костите си, нагъл и прост народ, като чифутският и циганският. Но от всичките тези измишльотини! особенно най-ми е весело това което гласи! Че за омаловажаване на геноцида над милият и пострадал чифутски народ, трябва човек да лежи в затвор, за да не се подлагат на съмнение сатанинщините на световният синедрион, че шест милона чифути са избити. И от това аджеба да не страдат, справедливите финансови интереси, на световният таен юдео-масонски сатанински елит. И да благоденстват горките паразити и червеи, на гърба на данакоплатеца на нарочените страни жертви, на ционистката измислица Холокост. Които и от външната страна не са виждали концентрационен лагер гадовете извратени, но инак са жертва на геноцид. Е! ако това не си е чиста проба обявяване на война на собственият народ, то здраве му кажи. Но все пак. Нагли трябва да стават още, че да се разбере един път за винаги от хората, че с тези юдео-масонско-комунистически червеи, съвместен живот на тази земя не може да има. И че трябва да си ходят вече. Много им стана да стоят непокътнати във власта. Само си го търсят. А когато търси баба го намира. А като го намери и го напипва. Така и тези сега с нас. Търсят до като го напипат, и като го намерят, ще играе определено дървото по-тях, завалиите подли и долни. И ха нека сега да ме съдят гадовете за тези ми редове, които си позволявам да изказвам в интернет. "Аз отричам че е имало Холокост, и че няма избити шест милиона евреи. Нека да видим с какво ще ме оборят тези еврейски ненормалници."
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 20:33:22 от Hatshepsut »

Неактивен ничо

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 73
 • Карма: +43/-4
 • Пол: Мъж
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #1 -: Август 26, 2007, 08:44:07 »
Хубавото на тази статия(копирана в Нюз.бг и където стои и днес, няколко дни след публикуването си въпреки, че обикновенно махат статиите след като престоят около денонощие) е коментарите под нея. Поне деветдесет процента от пишещите я осмяха и оплюха. Има някакво усещане, че национализма в последните месец-два набира скорост в България.

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Карма: +104/-29
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #2 -: Март 14, 2011, 20:33:11 »
От време на време преглеждам статиите на Deutsche Welle Bulgarien - т.е. българското издание на DW. Прави ми впечатление колко явна е либералната и анти-българска пропаганда в тези статии. За "българското" издание пишат и някои евреи (например изявената българофобка Татяна Ваксберг,както и новопоявилата се българофобка Еми Барух) така че това може да се очаква. Но не знаех, че може да е в толкова краен вариант. Разбира се, има и български продажници, които сипят либерална помия. Обикновено се пише силно цинично и с обилни дози сарказъм, за да се осмее и подиграе идеята, която се атакува.

1) Последната българофобска статия(от днес - 14.03.2011) на DW-Bulgarien е озаглавена "Българи ли са ромите?", написана е от Татяна Ваксберг и говори за това как българите сме били "фашизоидни" понеже желаем да бъдем разделени от ромите...  И всъщност понеже българи и роми живеели в едно общество и ТАКА НАТАТЪК.. Мисля, че много от пишещите тук знаят за какъв тип пропагандна статия става въпрос...

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14909772,00.html


2) Два дни назад и се спъвам в нова българофобска статия -"Геноцид или самоунищожение" . Този път става въпрос за това, че 500 години османско робство не трябвало да се обявяват за геноцид и, че всеки, който мисли по този начин е фашист/нацист/etc. Статията е изключително ЦИНИЧНА и буквално на всеки ред заплюва по нещо българско. Написана е от някой си Г. Папакочев. Цитати:

Цитат
Какво по-ефектно от това е запенен да твърдиш, че ако през мрачния все още за цяла Европа 15-ти век почти половината жители населяващи днешните български земи не били избити при нашествието на османлиите, сега населението на залязващата демографски балканска държавица щяло да бъде 50-60 милиона човека?

Цитат
Само през цинично наричаната от комунистите „Голяма екскурзия” в края на 80-те, от страната са прогонени   насилствено близо 400 000 етнически турци. Това геноцид ли е и кой го e осъществявал? (...)

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14905699,00.html


3) Още малко назад(11.03.2011) и се забелязва статията на Еми Барух - "Кои евреи обичат България?". Говори се за това как България ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ за това, че е депортирала 11 000 евреи от Беломорието и Тракия в концентрационните лагери. В интерес на истината авторката започва обещаващо за това как малцина знаели за спасяването на евреите в България, но след това(естествено за подобен вид словоблудства) статията преминава в нападки:

Цитат
Официална България никога не произнесе думи, с които да поиска прошка от потомците на малцината оцелели евреи от Беломорието и Тракия заради това, че депортирането на 11 363-ма души, населяващи тези администрирани от българската управа територии, е организирано и извършено от българската армия. Заради това, че български офицери  са ръководили трагедията с присъщата при такива "акции" доза жестокост; (...)

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14904360,00.html


4) Следва период от 4 дни без много явни българофобски статии, но на 07.03.2011 виждаме статията на Любослава Русева - "Записки на начинаещия патриот - ІІ*". Тук тя осмива и се подиграва на тържествата за 3 МАРТ, ръси типичната анти-българска пропаганда и убеждава читателите колко по-хубаво е в чужбина. Има и ОТВРАТИТЕЛНИ подигравки със свети моменти от българската история:

Цитат
Местният(в Батак -) свещеник говори за „подвига (клише №1) на безмилостно изкланите от мюсюлманите (клише № 2) храбри мъже, жени и деца” (клише №3”), които Българската православна църква скоро ще обяви за светци. Когато се задъха от клишета № 1, №2 и №3, репортерът му подава клише №4 („кажете нещо повече за героизма на батачани”), а свещеникът ловко отбива с клише №5 („тяхната саможертва е свята”).

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14893356,00.html

и така нататък. Само за срок от последните 5 работни дни, това издание е публикувало 4 силно българофобски статии. Всеки желаещ може сам да разгледа страницата на българското издание на тази "медия".

Deutsche Welle ми изглежда като контейнер за боклук. Много голям и известен контейнер за боклук..


Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3537
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #3 -: Март 14, 2011, 20:36:20 »
"Българи ли са ромите?", написана е от Татяна Ваксберг

Другарката Вартбург е по-добре да поразсъждава на тема "Българи ли са евреите", смятам че по тази тема ще е къде-къде по-подготвена. 

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Карма: +104/-29
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #4 -: Март 14, 2011, 20:42:23 »
"Българи ли са ромите?", написана е от Татяна Ваксберг

Другарката Вартбург е по-добре да поразсъждава на тема "Българи ли са евреите", смятам че по тази тема ще е къде-къде по-подготвена. 

Интересно, сега видях, че тази статия е пусната днес и в известния българофобски сайт dnes.bg:

http://www.dnes.bg/redakcia/2011/03/14/bylgari-li-sa-romite.113461

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3537
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #5 -: Март 14, 2011, 20:45:14 »
"Българи ли са ромите?", написана е от Татяна Ваксберг

Другарката Вартбург е по-добре да поразсъждава на тема "Българи ли са евреите", смятам че по тази тема ще е къде-къде по-подготвена. 

Интересно, сега видях, че тази статия е пусната днес и в известния българофобски сайт dnes.bg:

http://www.dnes.bg/redakcia/2011/03/14/bylgari-li-sa-romite.113461

Я? Пропуснал съм да ги "нахраня".
Ама виж ги тия от ФЕС.бг, не са сложили името на авторката Вартбург, а са написали само "DW".

п.п.
Нямам настроение днес да чета жидовски уйдурми.   8-|

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #6 -: Март 15, 2011, 13:24:39 »
От време на време преглеждам статиите на Deutsche Welle Bulgarien - т.е. българското издание на DW. Прави ми впечатление колко явна е либералната и анти-българска пропаганда в тези статии. За "българското" издание пишат и някои евреи (например изявената българофобка Татяна Ваксберг,както и новопоявилата се българофобка Еми Барух) така че това може да се очаква. Но не знаех, че може да е в толкова краен вариант. Разбира се, има и български продажници, които сипят либерална помия. Обикновено се пише силно цинично и с обилни дози сарказъм, за да се осмее и подиграе идеята, която се атакува.

1) Последната българофобска статия(от днес - 14.03.2011) на DW-Bulgarien е озаглавена "Българи ли са ромите?", написана е от Татяна Ваксберг и говори за това как българите сме били "фашизоидни" понеже желаем да бъдем разделени от ромите...  И всъщност понеже българи и роми живеели в едно общество и ТАКА НАТАТЪК.. Мисля, че много от пишещите тук знаят за какъв тип пропагандна статия става въпрос...

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14909772,00.html


2) Два дни назад и се спъвам в нова българофобска статия -"Геноцид или самоунищожение" . Този път става въпрос за това, че 500 години османско робство не трябвало да се обявяват за геноцид и, че всеки, който мисли по този начин е фашист/нацист/etc. Статията е изключително ЦИНИЧНА и буквално на всеки ред заплюва по нещо българско. Написана е от някой си Г. Папакочев. Цитати:

Цитат
Какво по-ефектно от това е запенен да твърдиш, че ако през мрачния все още за цяла Европа 15-ти век почти половината жители населяващи днешните български земи не били избити при нашествието на османлиите, сега населението на залязващата демографски балканска държавица щяло да бъде 50-60 милиона човека?

Цитат
Само през цинично наричаната от комунистите „Голяма екскурзия” в края на 80-те, от страната са прогонени   насилствено близо 400 000 етнически турци. Това геноцид ли е и кой го e осъществявал? (...)

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14905699,00.html


3) Още малко назад(11.03.2011) и се забелязва статията на Еми Барух - "Кои евреи обичат България?". Говори се за това как България ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ за това, че е депортирала 11 000 евреи от Беломорието и Тракия в концентрационните лагери. В интерес на истината авторката започва обещаващо за това как малцина знаели за спасяването на евреите в България, но след това(естествено за подобен вид словоблудства) статията преминава в нападки:

Цитат
Официална България никога не произнесе думи, с които да поиска прошка от потомците на малцината оцелели евреи от Беломорието и Тракия заради това, че депортирането на 11 363-ма души, населяващи тези администрирани от българската управа територии, е организирано и извършено от българската армия. Заради това, че български офицери  са ръководили трагедията с присъщата при такива "акции" доза жестокост; (...)

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14904360,00.html


4) Следва период от 4 дни без много явни българофобски статии, но на 07.03.2011 виждаме статията на Любослава Русева - "Записки на начинаещия патриот - ІІ*". Тук тя осмива и се подиграва на тържествата за 3 МАРТ, ръси типичната анти-българска пропаганда и убеждава читателите колко по-хубаво е в чужбина. Има и ОТВРАТИТЕЛНИ подигравки със свети моменти от българската история:

Цитат
Местният(в Батак -) свещеник говори за „подвига (клише №1) на безмилостно изкланите от мюсюлманите (клише № 2) храбри мъже, жени и деца” (клише №3”), които Българската православна църква скоро ще обяви за светци. Когато се задъха от клишета № 1, №2 и №3, репортерът му подава клише №4 („кажете нещо повече за героизма на батачани”), а свещеникът ловко отбива с клише №5 („тяхната саможертва е свята”).

линк към помията -> http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14893356,00.html

и така нататък. Само за срок от последните 5 работни дни, това издание е публикувало 4 силно българофобски статии. Всеки желаещ може сам да разгледа страницата на българското издание на тази "медия".

Deutsche Welle ми изглежда като контейнер за боклук. Много голям и известен контейнер за боклук..


В днешно време всякакви същества-от професионалните журналисти безродници до индивиди с неустановен произход и препитаващи се с политика се опитват да направят от България това,което не е била и не трябва да бъде.
Не би трябвало да се приема всичко това,което те пишат и "творят" по уж демократичен и законов начин,защото резултатите от този "труд" са налице.
България е превърната в бунище на политически амбиции на мафиоти-олигарси,слугуващи тям политици и съдебна система,а за "капак" на всичко това се появяват и хора,които се самоопределят като интелектуалци,пишейки против родината си.
Никога не бих се съгласил,че някоя си със звучната "българска" фамилия Барух може да ми казва,кому трябва да се извинявам(и защо ли?),когато същите тези евреи,наследници на онези от "Холокоста",почти ежедневно убиват деца и са се заселили на едно място,чиито граници са определени от САЩ.
САЩ са такава държава,която най-общо казано е създадена по един насилствен начин и съществува и до днес,благодарение на страданията на стотици милиони хора по света.
Днешната световна финансова криза е чисто американско творение и никой в това не може да се съмнява.Кризата не е личност,а е продукт на дейност на личности с имена и лица.
...
Ето какво казва самата Еми Барух за себе си?
http://www.capital.bg/light/lica/2007/09/21/378822_emi_baruh/

"Аз съм…
Резултат от смесване на хромозоми, култури и стечение на обстоятелства.
"
Гювеч или компот е това и при какви обстоятелства е направен?

"Истината?
Субективен разказ за случващото се.
"

Нейната "истина" е толкова обективна,колкото тя самата е  успяла в своята субективност.


А това е нейната цел...Мисля,че е постигнала целта си и е доплувала до своя еврейски бряг.

Цитат
"Целта?
Да премина на отвъдния бряг."« Последна редакция: Март 15, 2011, 13:33:01 от Петкан »
Ad honores

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Карма: +104/-29
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #7 -: Юли 06, 2011, 01:24:22 »
Събуждам малко тази тема, за да представя още няколко изключително НЕГАТИВНИ за българите статии от въпросната медия.

По всяка вероятност, медиите (включително "българските" медии) се опитват да ни втълпят идеята, че българската нация ще се стопи съвсем скоро. Колкото по-често ни повтарят това нещо, ние толкова повече ще повярваме в него и ще изберем емиграция (например), защото не виждаме бъдеще за децата си тук и/или като българи (по света). Това искат те (а кои са те не се знае точно).

Статия от 5.07.2011:

Българите - на свършване
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15210644,00.html?maca=bul-dnes_bg_feed_svet-5680-xml-mrss

Още от заглавието се учудвам - българите да не сме някакъв продукт в магазина, че да сме "на свършване"? Съдържанието на статията не казва нищо ново. Просто ни повтаря идеята, че ще изчезнем, за да не забравим да изчезнем.


Статия от 1.07.2011(т.е. само 5 дни преди горната):

Младите бягат от България
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15203694,00.html

Отстрани на статията има картинка с карта на света и текст под нея - "На хората с бъдеще в България им е тясно". Разбирате ли сега? ТЕ ни казват НА НАС, че свестните хора с бъдеще им било тясно в България и затова напускали.Статия от 08.04.2011:

България се опразва
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14975184,00.html

Ето, отново статия за това как България ще се стопи и ще изчезне...Та, разбрахте ли сега, българи? Не забравяйте да изчезнете... но дори и да забравите, все ще се намери статия, която да ви напомни.

Неактивен Panzerfaust

 • Administrator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1361
 • Карма: +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #8 -: Юли 06, 2011, 02:01:17 »
BulgarianBlood, честно да ти кажа, нищо българофобско не видях в тези статии. Отразяват истината, а тя е не просто нелицеприятна, а страшна! Нека не се престараваме и да търсим врага навсякъде.

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #9 -: Юли 06, 2011, 16:35:32 »
BulgarianBlood, честно да ти кажа, нищо българофобско не видях в тези статии. Отразяват истината, а тя е не просто нелицеприятна, а страшна! Нека не се престараваме и да търсим врага навсякъде.
Истината е страшна,но и "висотата" на позицията на критикуващите е лицемерна,защото тази нация на два пъти е причина да търпим национални катастрофи -след Първата сетовна война и на 9-ти септември 1944г,  с идването на ОФ и БКП на власт.
Днес наследниците на Бисмарк и Дизраели са тези,които провеждат спрямо България политиката на "моркова и тоягата" без капка свян от греховете на своите предшествениция,а ние сме длъжни да ръкопляскаме на всичко това...
Ad honores

Неактивен Panzerfaust

 • Administrator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1361
 • Карма: +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #10 -: Юли 06, 2011, 16:42:15 »
Не разбрах заради кого търпим национални катастрофи?

Никой не те кара да ръкопляскаш. Като не искаш - недей. :-)

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #11 -: Юли 06, 2011, 16:56:46 »
Не разбрах заради кого търпим национални катастрофи?

Никой не те кара да ръкопляскаш. Като не искаш - недей. :-)
Заради германците(англичаните и те са в този кюп),които днес официално тикат Турция в ЕС.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/07/04/1117415_gido_vestervele_partnyorstvoto_s_turciia_e_po-skoro_v/
"Партньорството между Европа и Турция е в интерес преди всичко на Европа", заяви германският външен министър Гидо Вестервеле в интервю за всекидневника "Ди велт". На въпрос дали вижда Турция като връзката между Европейския съюз и ислямския свят Вестервеле заяви, че Турция има икономически ръст, на който много държави от ЕС биха се зарадвали. "Страната е започнала процес на реформи, които признавам, въпреки че някои не съответстват на нашите критерии. Преди всички Турция е мост към ислямския свят.

"Все повече става ясно, че тежестите в света се изместват. Днес Турция е достигнала до едно политическо и икономическо състояние, което мнозина считаха за невъзможно преди години. Ние имаме интерес погледът на Турция да е насочен към Европа и затова трябва да се отнасяме със страната като с равен партньор. Може да се достигне до ситуация, в която Европа има повече интерес от Турция отколкото обратното..."

Ad honores

Неактивен Panzerfaust

 • Administrator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1361
 • Карма: +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #12 -: Юли 06, 2011, 17:49:53 »
Петкане, крайно време е да се вгледаме в самите себе си и да престанем да се извиняваме с другите. На нас все някой ни е виновен. Ами виж дори и гърците - колкото и да са зле уж, все са по-добре от нас, оправят се хората, пък ние все мрънкаме като вдовици за х.й!
Конкретно за Първата и Втората световна война сме си виновни самите ние, като и лошите обстоятелства. Просто не сме направили необходимата пълна преценка.

Иначе Германия и Франция са срещу приемането на Турция в ЕС. Ако бъде приета, това ще е под натиска на САЩ, но се съмнявам, защото Турция върви към реислямизация и си влошиха отношенията с американците. После, има дипломатически език, не приемай всичко за чиста монета. Засега Турция е безкрайно далеч от ЕС, толкова далеч, че по-скоро ще се откажат самите те.

Неактивен BulgarianBlood

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 271
 • Карма: +104/-29
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #13 -: Юли 06, 2011, 19:59:01 »
BulgarianBlood, честно да ти кажа, нищо българофобско не видях в тези статии. Отразяват истината, а тя е не просто нелицеприятна, а страшна! Нека не се престараваме и да търсим врага навсякъде.

Самата идея непрекъснато да ми повтарят колко е зле България е българофобска за мен. Обикновеният човек чете тези глупости и си прави изводи, които само УСКОРЯВАТ нещата в негативна посока.

Понякога, някои познати (понеже някои знаят за родолюбивите ми настроения) ми пращат подобни отвратителни статии и ми казват "виж, то България вече умира, ти за какво си се хванал"....


« Последна редакция: Юли 06, 2011, 20:01:59 от BulgarianBlood »

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8681
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Deutsche Welle - изключителни българофоби
« Отговор #14 -: Юли 06, 2011, 22:37:40 »
Петкане, крайно време е да се вгледаме в самите себе си и да престанем да се извиняваме с другите. На нас все някой ни е виновен. Ами виж дори и гърците - колкото и да са зле уж, все са по-добре от нас, оправят се хората, пък ние все мрънкаме като вдовици за х.й!
Конкретно за Първата и Втората световна война сме си виновни самите ние, като и лошите обстоятелства. Просто не сме направили необходимата пълна преценка.

Иначе Германия и Франция са срещу приемането на Турция в ЕС. Ако бъде приета, това ще е под натиска на САЩ, но се съмнявам, защото Турция върви към реислямизация и си влошиха отношенията с американците. После, има дипломатически език, не приемай всичко за чиста монета. Засега Турция е безкрайно далеч от ЕС, толкова далеч, че по-скоро ще се откажат самите те.
Цитат
Конкретно за Първата и Втората световна война сме си виновни самите ние, като и лошите обстоятелства.
"Лошите обстоятелства" не са продукт на обществена дейност,а на конкретна политика,за която едва ли може да бъде упрекнат българския народ.Съпоставими със съвременността,тези обстоятелства от миналото са апроксимирани в матрицата на времето,но според мене е несериозно да се търси вина в народа заради неговия вот,защото,колкото и да е наивен,този вот е продиктуван от някакви надежди за добро бъдеще.Винаги след изборите управляващите подменят този вот,измамвайки дори собствените си избиратели.
Ето защо е спорно да се говори,че самите ние  имаме някаква "вина" за случващото се.
Бунтовете в Гърция са нещо,което е невъзможно у нас,защото гърците знаят,че губят удобствата си на досегашния си начин на живот,а у нас е абсурдно да се говори за това,тъй като да се говори у нас за някакви за "удобства" е просто смешно.
Ние сме загубили способността си да изпитваме усещането,че сме нация,че сме някакво обществено цяло,не можем да поставим някакъв национален идеал за обществена дискусия-референдум или национален митинг,който да е толкова грандиозен и обединен като воля и мнение,че да има някакъв последващ политически резонанс.
Що се отнася до Турция-това е един много сериозен политически играч с активна и умна дипломация,която е ръководена САМО от национални интереси за разлика от външната политика на нашата страна.
Реислямизацията е сериозен проблем,който застрашава не само България,а и целия свят така,както и имперската амбиция,наречена глобализация.
Лично аз съм песимист по отношение на доброто бъдеще на България,поради отсъствието на реални политически играчи-управляващи и опозиция,които да представляват изразено ляво и дясно пространство.Това е закономерна необходимост за едно демократично общество.
Управляващите и опозицията в България могат да се оприличат на един клуб,в който всички членове знаят много добре какъв е този клуб и спазват правилата му,а "разнообразието" сред участниците е такова,че едните се обръщат към председателя на този клуб с обръщението "другарю",а други с "господине".
Този "председател" е ...
Кой мислиш,че е?
Според мене това е олигархията,управляваща,обогатяваща се,убиваща всичко добро.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 00:22:32 от Петкан »
Ad honores

 

Website

Към сайта

Facebook

FB Page FB Group