Автор Тема: Малцинствата - малко теория  (Прочетена 10347 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Nik

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +47/-29
 • Пол: Мъж
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #15 -: Януари 02, 2008, 15:16:42 »
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!

Неактивен Индивидуалист

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2814
 • Карма: +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #16 -: Януари 03, 2008, 00:06:24 »
така е Ник-костов имаше уникален шанс заедно с петър зъблев стоянов имаха цялата власт и по-голямата част от народа беше с тях,за да спрат веднъж завинаги червения звяр с колкото си искат закони,но не го направиха и сега отново бкп и дс ни яхна здраво...



Редактирано от модератор: Премахнати тагове [COLOR].
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 06:45:37 от Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Неактивен Чъргобиля Мостич

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 67
 • Карма: +42/-9
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #17 -: Януари 03, 2008, 18:57:59 »
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!
Ник, пишеш "умишлено". За нашите педерастически управляващи бих го променил на "съзнателно". Умишлено означава с цел. Нашите манафски управляващи ни продават не с цел, а с даване на гъз. Както е и случая с Бърнестия Костов, а и с всички останали. Те, като педерастчета, просто не могат да застанат гордо срещу опасността - например като Стефан Стамболов. Не - те просто си дават гъза. Манафчета, майна. А заедно с тях - и ние, българските мъже.

Моля ви за извинение, че бавно развивам темата. Но ще я развия. Чакайте анализ.
« Последна редакция: Май 04, 2011, 17:17:12 от Hatshepsut »

Неактивен Искандер

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 397
 • Карма: +106/-40
 • Пол: Мъж
 • Religion: None None
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #18 -: Януари 03, 2008, 19:38:38 »
Събудете се! Изчезваме
Хилядолетното ни отечество се превръща в нещо, което няма да е България
[ 2008-01-03 ]Петко Бочаров
Това, което ще прочетете по-долу, можех да го напиша и преди Коледа, но го отложих, за да не съсипя и едно от малкото хубави неща, на които можем още да се радваме. Но времето си върви и трябва да се върнем към живота. Да си кажем истината и да се опитаме да я смелим в цялата й чудовищност. И да видим какво ще правим. Защото време няма. Просто вече време няма. Трябва да мобилизираме всички ресурси на нацията, за да открием някакъв изход. Защото не от днес и не от вчера, а отдавна вече с постоянно ускорение се носим като замаяни към челен удар със съдбата.

Нищо преувеличено няма в това, което казвам.

Потвърждава го и науката. Всички изследвания показват, че българската нация се циганизира с главоломни темпове. Последното потресаващо предупреждение накъде води процесът дойде с публикуваните от социолога Кольо Колев заключения от представителното проучване на „Медиана” - само след 25 години циганите у нас ще се изравнят по численост с българите!
Сигурно и вие ще си дадете сметка какво означава това, но нека и аз ви кажа какво мисля. И защо се опитвам да бия такава тревожна камбана.
Веднаж достигнато, това фифти-фифти също отива в миналото. Защото оттам насетне циганите стават мнозинство, а българите – малцинство. Защото разликата ще расте в полза на първото, и то по законите на прогресията. Но на какво образователно и културно равнище ще е постоянно растящото мнозинство? Ясно се е изразил и г-н Колев - равнището ще е от неграмотни и почти неграмотни, но затова пък млади мъже и жени.

А те ще раждат с обичайните за племето им темпове.

Което пък значи, че ще произвеждат все по-големи тълпи себеподобни. Ние, българите, и сега сме „застаряващи”, и сега умираме повече, отколкото се раждаме, а какво ли ще е след 25 години! Само си помислете какви битови, морални, ценностни и пр. разминавания са съпътствали през годините съжителството ни с циганите, как търканията са преминавали в сблъсъци и са се изостряли правопропорционално на бързината, с която етносът им се е размножавал, и не ще има нужда да гадаете каква ще е картината, когато махалите вече няма да ги побират и те ще се излеят в градове и села. И дали пък не с викове „смърт на българите”, какъвто призив за пръв път в историята на българската столица излезе тази година из устата на млад циганин по време на „протест” в квартал "Красна поляна". Такава ще е реалността в България, когато след 25 години минем оттатък фаталната черта. А какво са 25 години? Не са даже миг. От десетилетия се занимаваме с какви ли не „предпоставки”, „приоритети” и „предизвикателства”, с преходни „макро” и „микро” едикакво си, с политически, идейни, морални и етнически противоборства, докато злокачественото образувание вътре в организма ни коварно е пускало метастази. Как така нито едно управление на страната, дори още от комунистическо време, не е усетило какво става, е истинска загадка. Но дори чак сега, след като вече имаме налице признаци, които не може да се сбъркат, пробудил ли се е „политическият елит” за реалностите, които ни връхлетяват? Уви, нищо подобно не се вижда. Продължава чешенето на езици в спорове, които в сравнение с прокобата над нацията са като бели детски кахъри. Какво трябва още да стане, че да погледнем очи в очи вероятността да изчезнем. Че XXI век може и да не се е преполовил, а за българската държава и култура вече да се говори,
както днес се говори за маите или инките.
Много е интересно мислят ли нещо по въпроса самодоволните и благоденстващите ни партньори от Европейския съюз. Повече от очевидно е, че не. Пък и защо трябва да мислят, след като за тях подобен проблем не съществува. Единственото изключение е Румъния, където циганите като брой са най-много – около 2 милиона, но затова пък румънците са 22 303 552! Пък и територията им е 230 340 кв. км. А на нашата 110 910 кв. км територия с население 7 385 367 души живеят вече към 1 милион цигани, след като само преди по-малко от десетилетие през 1999 г. са били около 500 000. (Забележете, че винаги и навсякъде, когато се говори за численост на циганите, се използват думичките „към” или „около”. Никога и никъде не се знае точно колко са.)
Та ставаше дума за ЕС и изобщо за „международната общност”, представлявана от ООН. Днес всички те се чудят какво да правят с косовските албанци, които искат независимост, защото са 95% от населението на сръбската провинция. И май на никого не му минава през ума (което за жалост важи и за нашите управляващи), че българските цигани просто ще си получат държавата наготово. Напук на хилядолетната ни история. Но що за член на общността ще бъде една България,

грозна и мръсна като "Факултето" или "Столипиново"

с неясно управление и наплашена администрация, с вилнеещи банди и повсеместно беззаконие? Час по-скоро тези, които управляват страната ни (каквито и да са), трябва да се заемат тактично и интелигентно да запознават съответните институции в Брюксел, а и в ООН с тиктакащата циганска бомба. Защото те там са толкова наясно с действителността в нашата част от Европа, колкото навремето бяха наясно с порядките на комунизма. Демократичният свят няма, разбира се, да се запретне да търси територия, за да си направят циганите държава като евреите. (То на 20-те милиона кюрди не им се дава територия, та на циганите ли!) Но пък да сте чули някъде циганите да искат собствена държава? Няма и да чуете. Историческата съдба на това номадско племе векове наред е била да паразитира в чужд дом. А не да изгражда свой. Което пък значи, че и като мнозинство, няма да знаят какво да правят с България. Ще почнат да грабят от себе си ли? Изобщо блестяща е перспективата и за Европа.

Имаме ли избор?

Можем ли да се отбием от пътя, който ни води към катастрофа? Не можем, разбира се, да си позволим насилие. Но има неща, които задължително трябва да се направят. И още отсега. Много твърдо, решително и категорично да се предприемат мерки, за да се гарантира законността. Никаква толерантност повече! От махалата се хвърлят камъни по движещата се мотриса, отговарят всички. Как? С ново допълнение към наказателния закон, разрешаващо бързо производство и изселване на цялото гето. Металната тръба може ли да убие? А брадвата? А дебелият кол? Щом може да убие, значи всяко заплашително действие с подобно оръжие поставя заплашения в положение на законна самоотбрана. Полицаят, горският, лесничеят, жандармеристът – те са държавата, те са законът. Затова са въоръжени, за да всяват респект към правовия ред. Как е възможно властта да търпи нейни органи, при изпълнение на служебните им задължения, да биват осакатявани от освирепели бракониери, защото не са посмели да посегнат към пистолета, който им е зачислен! В юриспруденцията има такова нещо като практика на Върховния касационен съд, нали? С което после всички съдилища се съобразяват, нали? Е, нека ВКС

спешно да даде нужното тълкувание на неизбежната самоотбрана

И вече никой да не дръзва да вдига камък, тръба, дърво, брадва или манивела срещу орган на властта.
Излязла тълпа цигани, мъже и жени, от заведение, където имало сватба и нападнала полицейски патрул! Къде го има това? Кой може да си представи подобно нещо в САЩ например! Или във Франция. Или в Германия. А още по-малко в Русия. А нашите не смеят да стрелят с бойни патрони, защото знаят, че после те ще са осъдените. Сложете край на това порочно правораздаване, уважаеми магистрати. Прилагайте закона еднакво към всички, пресечете наглата липса на респект пред властта, демокрацията не значи слободия, знаете го. Това е първото, което трябва да постигнем, за да градим нататък.

Трябва ни специализирана държавна институция –

агенция, даже министерство. Циганчетата, които сега са се родили, ще са в трудоспособна възраст след 25 години. Бързо трябва да образоваме колкото е възможно повече от тях. Желаещите отиват в обикновените училища, другите, бягащите, се събират с хайки. Може би нам се пада честта да измислим институцията „лагер за задължително образоване”. Но ние вече се борим за самото си оцеляване. Трябва обаче да си осигурим подкрепа и от първенците им. Но ни е нужна и подкрепа за намаляване на раждаемостта. Как? Знам само какъв е китайският опит. Но ако „народът” проумее съдбовното значение на проблема, ще има предложения, от които да се избира.
Ето, че неусетно изпълних страницата. Толкова засега.
 
http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&sql=MjQ5Njsw&mater=MjQ5NjszNDI=
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.

Неактивен Nik

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +47/-29
 • Пол: Мъж
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #19 -: Януари 04, 2008, 17:38:51 »
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!
Ник, пишеш "умишлено". За нашите педерастически управляващи бих го променил на "съзнателно". Умишлено означава с цел. Нашите манафски управляващи ни продават не с цел, а с даване на гъз. Както е и случая с Бърнестия Костов, а и с всички останали. Те, като педерастчета, просто не могат да застанат гордо срещу опасността - например като Стефан Стамболов. Не - те просто си дават гъза. Манафчета, майна. А заедно с тях - и ние, българските мъже.
    Мостич,нямаме разногласие! :)Умишлено,предполага съзнателно.Налице са и двете определения,защото Те СЪЗНАВАТ,че така заповяданата им от господарите им политика,води народа към гибел и въпреки това УМИШЛЕНО я провеждат,т,е.вече са на ниво съучастие! :down:

Неактивен Чъргобиля Мостич

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 67
 • Карма: +42/-9
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #20 -: Януари 04, 2008, 21:19:40 »
Да, Ник!

Трябва да се борим, та да не умрем с отворени очи.
И за да не ни е срам от децата.

Нали, Ник?

Ще дам моя анализ, чакай го.

Неактивен Генерал Колев

 • Registered user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 2570
 • Карма: +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #21 -: Януари 28, 2009, 21:25:22 »
В Берлин беше публикувано поредното изследване за проблемите, свързани с интеграцията на чужденците в Германия. "Неизползвани потенциали" - така е озаглавено най-новото изследване в Германия, свързано с интеграцията на чужденците и по-точно казано с проблемите, породени от буксуването й. След десетилетия на наивно-възторжена вяра в мултикултурното общество, в което всеки живее по свой вкус, в Германия започна да настъпва отрезвяване, породено от фактите на всекидневието. После дойде ред и на социолизите, погледнали тези факти под лупа и диагностицирали безмислостно точно провалите при интеграцията на чужденците в германското общество. Германия отдавна вече е осъзнала, че чужденците ще решават бъдещето й. Достатъчно е да заменим наивната вяра в пъстрия мулти-култи живот с понятието "нихилизъм", а думата "чужденци" с "малцинства" и паралелът с България няма да е труден. И също както в България, през последно време в Германия стана сякаш модно да се изследва интеграцията: броят на социологическите проучвания по темата нарастна със същата интензивност, с която дълго време тя се премълчаваше. За първи път обаче в публикуваната тази седмица студия в Берлин изводите са придружени с толкова остро отправена критика към управляващите. За първи път интеграцията на чужденците е така пряко свързана с бъдещето на страната. "Застаряващото германско общество не може да си позволи да не използва потенциала на имигрантите", предупреждават берлинските социолози. И още: "Една трета от родените в Германия деца са от чужд произход. Те ще решават бъдещето на страната". Досега почти никой не е имал смелост да заяви това директно в очите на хората, които управляват България. Защото и тук паралелът е очеваден: високата раждаемост сред малцинствата, съчетана с крайно ниско или липсващо образование е равно на изгубен национален, не само етнически потенциал. Защо има скрупули спрямо това признание? Защо, макар че проблемите на ромското и турското малцинство се знаят отдавна, и макар че са "обримчени" във всякакви програми за помощ, рядко някой слага пръст в раната и казва директно, че от това зависи бъдещето на България? Има няколко възможни отговора и те не са никак трудни. Можете ли да си представите български политик, който се изправя и казва: "Ромските деца са нашето бъдеще"?. Ситуацията е възможна само в навечерието на избори в някое от ромските гета - знаете защо... По принцип станалите обичайни вопли за загиващата българска нация се гарнират с цифри за изтичането на мозъци в чужбина и програми за връщането им в родината. В България интеграцията на малцинствата е само на хартияКолко мозъци в тази родина нямат възможност да се развият само, защото са имали злата участ да се родят в безпросветно социално слабо ромско семейство? Или пък в помашко? Или пък турско? Да, турско, защото ловката политика на ДПС да прокарва свои си хора на ключови места в институции и министерства не е задължително равносилна на грижа за турското малцинство. Признанието за това обаче е равносилно на провал, поне в ушите на функционерите от ДПС. Впрочем, също както в България, и в Германия, програми за интеграцията на имигрантите / малцинствата/ не липсват. И въпреки това те не постигат желания ефект. Една от препоръките на берлинските социолози към управляващите гласи: улеснете получаването на германско гражданство, защото - цитат - "на хората трябва да им се даде знак за това, че от самото начало са добре дошли и нужни тук". Имиджът на Германия прави привлекателно гражданството й, дори и за онези, които идват отдалеч. Какво обаче трябва да направят политическите елити на България, за да превърнат гражданството й в желано за онези малцинства, които са родени и израстнали в страната? И дали наистина искат да го направят? /ДВ /
БГНЕС

Колеги, как ще коментирате това изследване?
България над всичко!

Неактивен samvoin

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1076
 • Карма: +55/-71
 • Пол: Мъж
  • Независим националистически блог
 • Зодия: Pisces Pisces
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #22 -: Януари 29, 2009, 01:53:17 »
Такоа явление в България-"малцинства" НЯМА!Набиите си го в кратуните най-сетне! >:(
Този термин е неточен и провокативен!...
ДЯКОНЕ, ОЩЕ ИМА БЪЛГАРИ!


"Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин." - Член 39 от Конституцията на Република България


http://samvoin.blog.bg/

Неактивен BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 626
 • Карма: +148/-92
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #23 -: Януари 29, 2009, 15:48:20 »
България е страната на Българите - всичките други антроповидни същества са неканени гости и паразити в страната ни.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!

Неактивен Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1045
 • Карма: +167/-67
 • Пол: Мъж
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #24 -: Януари 29, 2009, 15:58:56 »
Бъдещето на света е власт на малцинствата :down:

Неактивен Ivo_the_MOnsTer

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 757
 • Карма: +141/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #25 -: Февруари 09, 2009, 14:47:33 »
Проблемите са ясни,подхода  на интергриране е грешен,цигани и труци трябва да са наравно с българи в работата,плащането на данъци/сметки за ток и телефон  и пред закона трябва да са равни.Докато са облагодетелствани няма да има интерграция.Демографския проблем е следния  депутатите,мафията и ромите,които са на помощи празитират върху народа и оттам идва и бедността и мъката на българина,както и факта че младите бягат към запада.Ако никои не смуче българина и се насърчава раждаемоста всичко ще е наред в демографско отношение
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

Неактивен Любомир Болгар

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 182
 • Карма: +57/-9
 • Пол: Мъж
 • Ариец
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #26 -: Октомври 01, 2009, 19:28:22 »
Днес българския народ е застрашен да бъде превърнат в най-близко бъдеще в малцинство в собствената си държава. Следващото българско поколение ще бъде хвърлено пред свършен факт, ако тенденциите естествения прираст (съотношението между раждаемоста и смъртноста) на малцинствата и Българите се запазят в полза на първите. Отрицателен естествен прираст (намаляване на населението) има, когато съответно броят на смъртните случаи е по-висок от броят на ражданията. България е една от тези страни. Българската нация загива, а България е на път да се превръне в една предимно циганско-турска държава, в която да се самоопределиш като българин ще бъде причина да бъдете публично линчуван от бесни цигани или турци, които вече мнозинство с лекота ще заличат малкото останали българи, въвличайки ги в една гражданска война, която има за цел етническа чистка. 

Този сценарий ти се струва пресилен? Ако се поинтерсуваш от демографското положение в България и съпоставиш раждаемоста и смъртноста при българите и при циганите ще ти стане ясно, че наистина до петдесет години ние ще сме малцинството, а не те. Разбира се има няколко вариянта да предотвратим това. Единия от тях е да ги изпреварим, въвличайки ги в гражданска война на основа етническа чистка. Това може да стане лесно, ако разбира се властта има желание да предпази българската нация и да гарантира свободното и спокойно съществуване на следващите български поколения. Става въпрос за действие, което ще гарантира съществуването на българския народ за поне няколко века напред.

Но как може да се предизвика една такава война? Лесно могат да бъдат обвинени в серия от престъпления, които да провокират и събудят духовете сред българите, които тогава свободно ще могат да потърсят отговорност от малцинствата за всичко останало, което са търпяли и насъбирали с години. Престъпления, които да потъпкват националната гордост на българина, защото така ще се събуди защитната реакционна вълна, която ние търсим. Този сценарий е добър, тъй като предварително имаме какво да кажем в защита на действията си, които са в интерес на целия български народ, пред лицемерните организации като Червения Кръст, Европейския Съюз и тн.

Начини да защитим собствената си нация и да осигурим правото й да съществува и след нашето поколение има много.  Използван още от античноста, чак до модерната история похват са трудовите лагери. Затваряйки определени хора на етническа основа лесно се контролира тяхната раждаемост и смъртност – т.е естествения им прираст ще бъде строго контролиран и така те няма да успеят да ни превърнат в малцинство след около петдесет години. От друга страна все ще са полезни, извършвайки труд в тези лагери. Този вариянт обаче ще срещне много перипетии от всички страни на целия свят. Въпреки всичко този процес може да бъде забавен, но освен, ако някоя държава не реши да прилага насилствено вмешателство в политиката ни няма как да бъде предотвратен. Циганите са етнос, който няма собствена държава, нито някой, който реално да ги защити по какъвто и да е начин. Тъй като нямат собствена държава, която да се застъпи за тях единствените им застъпници ще бъдат организации като Unicef, Червения Кръст и др., но те няма да са в състояние да сторят каквото и да е било съществено.

Преди всичко има един доста по-приемлив и лесен начин да се освободим от малцинствата, които застрашват бъдещето на българската нация. Това е екстрадиране. Въпроса е къде да бъдат екстрадирани циганите? Те нямат държава. След като биват изгонени от Индия прекарват около 2 века в скитничество и накрая идват в тогавашната Османска империя. В централната част, турците не ги изтърпяват и решават да ги преместят в крайната част на империята – поробена България. Ето така всъщност се появяват циганите в България.  Решението може да бъде комбинирано от трите. На първо място можем да поканим турците доброволно да си отидат в Турция, защото иначе рискуваме турците да ни нападнат в най-лошия случай или да се възползват от все по-добрите си отношения с ЕС и да ни попречат да се отървен от турското малцинство. Разбира се екстрадирайки ги в Турция единственото, което ще последва са малко лицемерни изказвания от страна на Турция, ЕС и някоя друга правозащитна организация. Разбира се правозащитните организации защитават правата на малцинствата, но не биха защитили правото на българския народ да продължи съществаунето си. Отървавайки се по този напълно безопасен и мирен път от турското малцинство остава да действаме срещу циганите, както сметнем за добре.

Навярно днес от лицемерните организации и световни съюзи, които са се зародили след неправди, терор и войни,  подобен акт ще бъде осъден като анти-хуманен и престъпен. Но да защитиш нацията си и да позволиш на следващите поколения български деца да бъдат господари в собствената си Родина, която над 13 века е плащала каквато цена е била нужна, проливала е колкото кръв е трябвало, само и само да се запази съществуването й, е твое право.  Нашето бездействие е престъпление! Въпреки всичко времето е най-безпристрастния съдник на историята. След години идните поколения, които благодарение на проявения в тяхно име „егоизъм“, търсейки решение относно циганското и турското малцинство ще оценят този акт като неизбежен и задължителен, без който тяхното съществуване би било немислимо. Ако крадец ви открадне портфейла, а вие си го върнете това прави ли и вас крадец?!



Редактирано от модератор: Премахване на невалидни линкове.
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 06:46:53 от Hatshepsut »

Неактивен Любомир Болгар

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 182
 • Карма: +57/-9
 • Пол: Мъж
 • Ариец
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #27 -: Октомври 01, 2009, 23:36:41 »
„Трудно, брате, се живее сред глупци неразбрани“ – така възкликва Ботев в едно от най-паметните си стихотворения. Както повечето от неговите думи, запечатани и запазили се чрез творбите му във времето и българската памет, и тези нямат давност. Защото те са истината, която важи и днес за днешните дълбоко-заспали българи. Днес българинът няма идеал, няма ценностна система. Няма сили. Премазан след тираниите на жестоките си поробители през последните години, като турците и комунистите, той е премазан, изчерпан от духовна гледна точка, и ослепен. Когато в миналото византийците побеждават Българите и пленяват около 14 хиляди български войни, които ослепяват те далеч не успяха да заличат Българите като народ. Днес обаче по една или друга причина, както и в следствие от зверския комунистически диктат, Българите са повече от заслепени. Защото унищожавайки българския дух,  комунистите унищожиха гражданската позиция и националната отговорност у българина. Палачите на българския народ (турци, комунисти) направиха това, за да се застраховат от евентуални бунтове срещу тях, за да затвърдят тиранските си режими. Всички тези убийства, мъчения и безкрупулни обири те направиха водени от болните си амбиции да властват. Това се доказва ясно проследявайки начина, по който БКП завзема и поддържа властта си през годините на Българското комунистическо робство.


Но Турското и Комунистическото робство са вече зад гърба ни. Е, от вторите се отървахме преди едва две-десетилетия, но място за оправдания няма. Нямаше място и за компромиси относно вече „бившите“ комунисти и техните синчета. Защото те са като октопод – гнусните им пипала лесно се разпространяват и докопват до властта, а престъпленията им спрямо народа няма да свършат.  Дали не човешките мъчения, на които бяха подлагани най-достойните българи през комунизма в конц. лагерите, издигнати в места с прекрасна и древна етимология, като Персин и Белене не заличиха силата на българския дух? Защото без духовен елит (писатели, журналисти, творци, политици) и водачество надали народа може да бъде поведен в борба за националния идеал и правда! Това обаче не трябва да ни служи като оправдание. Защото великия Ботев, в друга своя творба, казва:

…какви е деца раждала,
раждала, ражда и сега
българска майка юнашка;
какви е момци хранила,
хранила, храни и днеска
нашата земя хубава!

Днес също се раждат достойни българи. Тяхното право да са полезни и да служат на нацията си е абсолютно възпрепядствано от редица фактори. Изкоренено е и чувството им на отговорност спрямо народа си. Защото да чувстваш лично и да си съпричастен с мъченията на целия народ е качество, което българина притежаваше, когато собствената му държава все още не бе превръната в една кочина, в която „братята руснаци“ обичаха да се изхождат.

Обезверен, чувстващ се в един тунел на безперспективността, българина е изгубил всякакво желание да се бори. Духът му е ампотиран. Тялото му е изгладняло, облечено скромно. Геноцидът е налице, а никой не желае и да си помисли да тръгне в борба.  Как започва Българското възраждане през турското робство? Първият му етап е пропагандата, словото за това, че робството е срамно, недостойно. Пропагандирането на свободата като начин на живот и идеал. Втория етап е – вече осъзнатия български народ хваща оръжието и тръгва в борба. От абсолютно същото възраждане се нуждаем и днес. Нека не чакаме пет века, за да го започнем. Нека възродим и събудим великия български народ още днес! Защото можем, стига да вярваме и да се обединим в един единствен мощен български юмрук! Юмрукът, който е сразявал и покорявал много славни и не толкова славни врагове в миналото. Да живее България!


Любомир Болгар, 01 октомври, 2009



Редактирано от модератор: Премахване на невалидни линкове.
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 06:47:58 от Hatshepsut »

Неактивен Борисъ

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 951
 • Карма: +100/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #28 -: Октомври 02, 2009, 12:59:58 »
Не виждам връзка между днешното ни положение и турското робство, за което се говори в статията. От 1878 нататък патриотичните ценности са водещи в светогледа на българина, а наивният идеализъм не оставя място за нихилистични настроения - доказателство са демографският взрив, блестящите военни операции през 1885-та, 1912-та, 1915-1918-та и нареченото с право "Българското икономическо чудо", с което българската икономика изпреварва тази на Сърбия и Гърция взети заедно(две държави, освободени десетилетия преди нас).
Първите нотки на нихилизъм и апатия се появяват след 1919-та година, а окончателното унищожение на националните ценности става след болшевишката окупация.

Неактивен Любомир Болгар

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 182
 • Карма: +57/-9
 • Пол: Мъж
 • Ариец
Re: Малцинствата - малко теория
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2009, 18:45:43 »
Турското робство прекършва българската нация и следите и последствията от него са на лице и до днес. Въпрос на гледна точка.  :-)