Украинските подчовеци пребиха българин

 • 17 Отговора
 • 3266 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Украинските подчовеци пребиха българин
« Отговор #15 -: Юни 17, 2017, 20:22:44 »
Не се поддавам на никакво влияние. Познавам огромен брой българи от Украйна. Учил съм с такива хора, живял съм в общежития с такива хора, а и съм наемал във фирмата си такива хора. За съжаление, по-малката част от тях са свестни по моите стандарти. А свестните са именно българи по самосъзнание, говорещи и чудесен български, осъзнаващи вредността на СССР и комунизма. Останалите са типичен хомо совиетикус - в главата им е носталгия по СССР, гордост от "победата" във Втората световна, говорят и особено пишат само на руски и т.н. Същите тези хора не са лоялни граждани на държавата Украйна и защитават интересите на друга, съседна държава окупатор. И без значение каква държава е Украйна, какви са украинците и т.н., си заслужават наритването.
Става въпрос за това, че украинските националисти-подчовеци бият българи заради това, че в ресторант разговарят помежду си на български.
Бият българин, че е гласувал против даването на парцел за строеж на църква, принадлежаща към непризната от никого патриаршия.
Поругават паметник на българските опълченци, които нямат нищо общо с болшевизма!!!
И ни думичка за тези долни и дивашки постъпки, а вместо това...пасове по тъч линията за това, дали имало свестни украинци. :sadsmile:
Диващината на това племе е позната още много отдавана, даже тогава, когато България е била под турско робство.
Някъде в средата на 17 век (не мога да си спомня точно в коя година е било-автора на книгата, в която се разказва за тези "подвизи" е украинец, казва се Игор Шумейко), запорожките казаци са доплували на лодки до Варна и са плячкосали града и запалили няколко сгради.
За отношението на правителството на Украйна към българите там, също нищо добро не може да се каже, защото укрите-националисти искат да изгонят българите от Украйна и да създадат "чиста украинска нация".
За щастие във ВМЕИ нямаше нито укри, нито руснаци!
След години имах възможност да работя известно време с такива индивиди-укри и руснаци, и се разочаровах от нахалството им, алчността им, желанието да измамят, пиянството и дълбоката им коплексираност.
ЕС ще съжавлява, че им даде свободен достъп до страните от съюза за 90 дни, а освен това гладните укри подбиват цената на труда. Засега в Полша е такава ситуацията с гастербайтерите-укри.
За грандоманията им и непознаването на собствената им история, това е съвсем друга тема.
« Последна редакция: Юни 17, 2017, 20:26:05 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Panzerfaust

 • *
 • 1361
 • +309/-37
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Украинските подчовеци пребиха българин
« Отговор #16 -: Юни 19, 2017, 02:38:55 »
Става въпрос за това, че украинските националисти-подчовеци бият българи заради това, че в ресторант разговарят помежду си на български.
Къде е това? Дай линк, за да ти повярвам. Ама не "Пик", Брадва", Блиц" и т.н. лайна, а нормална медия.
И между другото, бях в Украйна 2016 г., разговаряхме помежду си на български и никъде не съм имал проблем.
Бият българин, че е гласувал против даването на парцел за строеж на църква, принадлежаща към непризната от никого патриаршия.
Чрез тази църква украинците искат да извоюват църковна независимост от Москва, защото сега Киев църковно е подчинен на Москва. Много правилно го биха!
Поругават паметник на българските опълченци, които нямат нищо общо с болшевизма!!!
Това разбира се не го одобрявам, но наистина с русофилията си част от бесарабските българи предизвикват българофобия. Подчертавам - познавам прекрасно твърде много бесарабци и знам за какво става въпрос.


*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8685
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Украинските подчовеци пребиха българин
« Отговор #17 -: Юни 19, 2017, 19:36:57 »
Човекът не е извършил престъпление и не е нарушил законите на Украйна, а само е е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на църква на непризнатата от никого Украинска патриаршия.
В България през 90-те години на миналия век също имаше някакви прения между Светия синод и някакъв алтернативен негов аналог.
Имаше много страсти тогава по този въпрос сред църковните служители, които в крайна сметка се решиха в полза на официалната църковна институция.
Украинците са в правото си да негодуват, че не им признават патриаршията, но трябва да насочат негодуванието си на друго място.
Не съм запознат с това, как може да се признае нелигитимна църковна институция, но мисля, че в тези среди има много консерватизъм и би трябвало да се свика православен църковен събор, на който да се разгледа този въпрос, и да се приеме някакво решение.
Такъв беше случаят с Охридската патриаршия на Македонската Православна Църква, която се беше самопровъзгласила, но не знам дали вече е призната от някого.
Що се отнася до украинските националисти и действията им против българи, мога да споделя това, че трима колеги са пътували по работа и са отседнали в гр. Лвов. Седнали да обядват в някакъв ресторант и разговаряли на български помежду си.Не е имало никакви скандали с персонала на ресторанта и изведнъж влизат някаква компания от украинци, после се оказало, че са местни националисти, на които не им харесало, че нашенците разговарят на друг език, а не на украински.
Наложило се управителят на ресторанта да обясни на подчовеците, че това са гости-българи.
С големи усилия и разправии се оправила скандалната ситуация и тримата българи се измъкнали, доволни, че не са ги били, защото са разговаряли помежду си на български, в което няма нищо лошо.
Скептично съм настроен към тези националисти от украинско-съветски вид, защото повечето от командирите им са кадри на Съветската армия.
Що се отнася до гр. Лвов, той е толкова украински, колкото и Ловеч е украински град.

Това за случката в Лвов е разказ на потърпевши българи, за които съм написал преди няколко дни.
Нека бият, но с бой едва ли ще им признаят църковната независимост.
Скептично съм настроен към всичко постсъветско, не само в чужбина, но и у нас.
Що се отнася до "подкрепата" на ЕС и САЩ към Украйна, това не е обусловено от някакви хуманни интереси, а е чиста стратегия.
Не казвам, че тази стратегия е неправилна, защото трябва да се дръпнят юздите на кремълските обитатели, но "матряла" в Украйна е некачествен и лош, и ако на изборите в Украйна падне Порошенко, тогава ще дойде и края на всички илюзии за демократична Украйна.
Газовата принцеса Юлия Тимошенко е компрмисния вариант между Москва и Вашингтон.
Надявам се, че ме разбираш за какво говоря!
Ad honores

 

Powered by EzPortal