Автор Тема: Кой посяга на моята България?!  (Прочетена 213204 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1530 -: Октомври 22, 2019, 21:22:38 »
ВЪПРОСИТЕЛНА

Едно приятелство,
един човешки път
чертае моята съдба.
И аз блестя
от свежи мисли и идеи.
Къде остана ти?
В миналото мое
с молитвата, която сгрява
и живота продължава
или завинаги при мен оставаш,
и лошото забравяш?

поезия А.Х.Т. sekirata cekupama

А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1531 -: Октомври 22, 2019, 21:27:04 »
НОМЕРА МАЙМУНСКИ

Пияници, алкохолички,
представят се за волни птички,
поезията ни мърсуват,
за слава и пари бленуват.
Окопали се веднъж,
не дават да припари мъж
нито жена добра и мила,
кадърна чак пък и красива.
Стоят си в кочината, ровят,
имане те не ще изровят,
злоба спира ги разлива,
завистта им ги убива.
Мислят ,че поезия правят,
а себе си и други давят
в думи, изрази чудати,
скучни, чужди, непознати.
Имало една sekira,
има я и ще я има,
некадърните нервира
и все нещо им сервира.
Нищо че сече подред,
всичко в нея е наред,
тя народа си обича
и в България се врича.
Злобни, скучни, души сиви,
правят се на талантливи,
чужди мисли крадат,чувства...
на sekirata и втръсва!
Ще се развърти и пак
ще сече глави денем и в мрак!

 Поетеси и поети скучни, сиви,
ученици друсани и ....зливи
със ръце изкусни и крадливи!

поезия А.Х.Т.sekirata cekupama


А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1532 -: Октомври 22, 2019, 21:33:43 »


ИМАМ МАЛКО ЛЮБОВsekirata Imam malko liubov

Н.Арабаджиева-
Здравейте,

много ми харесва това клипче, същевременно ми напомни за една потребителка с псевдоним - секирата, която лично аз много уважавах , защото оценявах по достойнство нейните клипове, стихове  и прочие. Много бих се радвала, ако става въпрос за една личност, от тогава минаха доста години, сайтът не съществува отдавна, по-точно бих искала да се свържа с нея.

Прекрасна вечер ви пожелавам.

Здр! Сещам се за Вас и за приятеля Ви в сибирбеге - сайта, който изтриха, но преди това мене изтриха! Тук съм с два профила, но с подобни аватари все със секира на езика си! Така се получи, че ми изчезна профила тук, направих друг чрез друг сайт да влизам , но вече бях започнала и така продължих с двата си профила тук  -все А.Х.Т. -Анита Христова Трифонова -sekirata cekupama. Тук не ми сляха двата профила, но ми изчезват клипове и постове от двата ми блога. Не пиша в категория поезия тук заради инфинити- модераторката! Надявам се онези двамката терористи  от сибирбеге Ангел и Емил  да не са тук.Ако искате подробности изпратете ми телефона си тук на лични.


Здр.,

веднага нещо ми подсказа , че си ти. Радвам се. Толкова стойностни неща публикуваш, но нямаш много почитатели. Ти си войствена натура, говориш направо, истини, които много хора не могат да приемат, за съжаление. Освен това , чак сега забелязах, че си Русофил, аз също обичам руския народ. Имам много приятелки , всички са верни и отговорни. Прекрасни са.

Понякога ще си пишем. Само ми обясни , тук публично ли е. Аз случайно влязох в един форум. Не съм запозната много, като по-рано си останах невежа в техологиите. Прекрасен утрешен ден ти желая. Много ми харесваха твоите преподавателски уроци с децата, често ги гледах, особено по пеене, ако не се лъжа.  Изобщо отлично те помня. Радвам се че си спомни за мен. Последната ни кореспонденция беше, че писах на админа да ти пусни профила . Много добре си спомням.

 

Често си спомнях за теб , ако не греша ти не беше разбрана, не те оценяваха, а толкова много можеха да научат от теб.


Благодаря за милите думи  тук и за подкрепата там в оня сайт, но там наистина имаше както навсякъде хайка по мене! Българите  по принцип  не обичат истината, а когато истината не им харесва мразят и пречат на човека, който я носи и показва публично. Аз и в живота, в реала си останах неразбрана все по  тази причина, а мъжете ...те просто не обичат СИЛНИТЕ ЖЕНИ, засенчват ги.Тук освен че  пускам клипове и мои най-вече, от които все изчезват най-добрите ми, пускам постове и в двата си блога във форума на сайта. Признателна съм на Русия, много, но не мога да кажа ,че съм политическа личност, по-точно НЕЗАВИСИМА СЪМ. Но мразя Америка, Германия, ЕС и НАТО!  Усещам че ни водят към гибел дори и когато вече няма да съм жива. Герб "убиха" дъщеря ми и за мене са "Гроб". Тук това се чете от всички да знаеш. Можеш да влезнеш в албумите ми и под снимките да пишеш, те са много снимки и няма някой там да рови пък и не съм красавица.

Един хубав филм ти пускам тук .Аз такива обичам криминални, трейлъри, убийства...лековати не гледам.Умирам за Стивън Кинг , Агата Кристи по -малко я харесвам.

Щракни линка и след като се отвори пак в средата щракни...и пак щракай в средата , докато филмът тръгне

Смърт край змийската река - филм

 

https://www.filmi2k.com/angels-fall-nora-robarts-smart-kray-zmiyskata-reka-2007-bg-audio/

ЗДр. благодаря за отговора. Разбрах , че няма лични съобщения.

 

Току що се опитах да пусна мнение със снимки в блог. Може ли да ми кажеш дали е излязло  и дали е правилен подхода ми. Отнася се за тържество, което като идея е добро , но погледнато в кадър ми донесе много лошо впечатление от организаторите, обърни внимание на обстановката. Това е обидно, толкова ли можаха да направят. Ако е излязло ще разбереш от пръв поглед, ако не е ще ти го пратя по някакъв начин. Прекрасен ден ти пожелавам!

Ето поста - доста силен:
Мисли на глас
Недка Арабаджиева
Голямото брайлово четене в зала ... "Надежда"🍀

Луи Брайл е създателя на брайловата азбука, даваща възможност на хиляди незрящи хора по света да могат да четат и пишат. По случай 210 години от неговото рождение и в почит към неговото дело в няколко града в страната, по различно време, беше организирано брайлово четене в което бяха поканени да се включат незрящи хора от цялата страна. За София това четене се състоя днес, а домакин беше „Столична библиотека“, в него взе участие и  дъщеря  ми Гергана. Стана ми единствено болно за обстановката в която ни бяха поставили, така наречената полутъмна зала с името „Надежда“, която обаче май дразнеше повече нас - зрящите. За слепите това не е от особено значение, техните възприятия са други. Замислих се обаче за едни други хора и едни други обстановки - не винаги творчески…
Чувство на тъга и размисъл останаха у мен...

Това ми изпрати моята дъщеря Нели, след представянето , придружено с много снимки. Позволявам си да коментирам, за да могат повече хора да се докоснат до света на незрящите. За първи път го правя в този форум и моля за извинение, ако нещо не съм написала , тоест не съм се справила точно с опциите за публикуване. Благодаря.

-
Много съжалявам, текста не ми е излязал, понеже не зная как да го вмъкна отново, поставям го тук , като коментар.

Хубаво е , че са организирали и създали фактически един малък празник за незрящите хора. Подразних се от описанието на обстановката, защото тутакси си представих колко много се стараят за някои личности, обграждат ги с блясък , помпозност питиета и какво ли не. А за незрящите , както и да е . Може би организаторите едва ли са се замислили че светлината, осветеността имат имат значение както и не само за зрящия човек а така и за незрящия. Нека да се знае, че незрящите хора имат точен усет за граници, те са чисти души , които не могат да живеят с омраза и мисля че заслужават много повече от това , което им се предлага.Аз съм бабата на моята първородна внучка Гергана и ви уверявам, че смехът е слънцето на моето дете , пропъжда винаги зимата от лицето ми, това е важно за мен.
На всички , които ги докоснат моите думи, пожелавам усмихнат ден и много доброта да изпълва душите ни в реалността, която ни заобикаля.T
ова се случи вчера. Ако обърна внимание на обстановката, просто една дупка, затова се възмутих и сложих снимките, а те са много повече. Текста го копирах от страницата ми във фейсбук, първо там го пуснах.Няма да повтарям, виждам също че няма и интерес, а това е много важно за обществото, за всички нас, които не сме випове. Надявам се да ме разбереш и също . Аз съм много далече от поезия и изобщо от авторски писания. Не съмлитератур, като теб, но понякога не мога да отмина подобни неща които ме вълнуват и бих искала , който прочете да се замисли, защото малко или много  щом сме тук сме отедин отбор. Прекрасна вечер ти пожелавам, прегръдки.

sekirata - https://www.kaldata.com/forums/forum/65-поезия-и-лично-творчество/

Това е линк за форума тук раздел -поезия-лично творчество, където ти казах че не влизам заради модераторката  infiniti-

заяла се е с мене заради римите от много отдавна, дори се надписваше с мене римувано преди да ме изтрие в калдатата - тази категория . После не издържа на римите ми остри, тя ме нападаше-отбранявах се и просто тя се предаде и от безсилие ме изтри. Чудя са как дойдох пак тук, но само в блога и видео съм и ще бъда ако пак не ми направят НОМЕРА....

Снимките ти са излезли, макар и в доста голям формат, но трябва ако желаеш в друг сайт да ги намалиш и после качиш в поста си. Ако искаш. Част от текста ти е излезнал, а другата част я няма, защото зависи откъде я копираш. Ами събери си целия текст на поста в Word  да речем може и на друго място и от там го копирай и качи тук в поста си. Или просто като мене пиши направо тук в поста , но то моето писане са 5 - 6 реда стихове повечето случаи и няма нужда да ги копирам. Клипчето ще се покаже като копираш линка от ютуб , горе лентата и го каиш тук  и той сам се отваря.

Поста ти е доста внушителен и сърцераздирателен. Сещам се за големият певец Орхан Мурад - незрящ, който е страшно свестен човек, но изпусна дъщеря си ...Сузанита - чалга певица 16 годишна. Той наистина не вижда тя какви клипове прави и се излага за крехката си възраст и в реала.Това е подигравка на обществото с този талантлив, незрящ човек. Пасуват си обществото и институциите, които не искат да спрат Сузанита, която съвсем отива на зле.

https://www.google.com/search?q=сузанита&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiQusue7q_lAhXgQxUIHcp0AOEQ_AUIDygC&biw=1058&bih=591&dpr=1Здравей, мила! Но  аз не съм литератор, аз съм завършила Музикална академия  с фолклор и музикална педагогика. Разбира се, че е важна темата ти, дори разчувства . Но народът ни няма съзнание, мила, нима не знаеш, не чете, не ходи на опера, театър, дори протестите  са платени от тази и онази партия, които всъщност са едни и същи пребоядисани само. И най - смешното е , че най- големите фашисти са децата  и внуците на бившите комунисти, но  ние пенсионерите сме били комунисти и да мрем. Търси се под вола теле в нашата мила Родина България - Цигания! Народът ни не мисли, не разсъждава освен отделни единици. Живее ден за ден, отчаян, примирен - това е . Като болно животно , което е в агония и чака смъртта си. Пиши си, поставяй теми, пък който чете, чете, който не си е за него. Има и друго , което не ми се вярва ,но е твърде възможно имайки предвид миналите ми присъствия по други сайтове, как там триеха и режеха моите приятели заради мене.Изолираха ме така и ужким спираха, но аз не се ловя.Колкото до брояча и прочета навсякъде в нета по сайтовете потребители имат  "помпа" . ПОМПЯТ СИ ПОСТОВЕТЕ И СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ И МНОГО ЧЕТЕНИ. ОСОБЕНО В БЛОГБЕГЕ ТА И ТУК.ХУБАВА ВЕЧЕР!

поезия и клип А.Х.Т. sekirata cekupama

Споделих това със Вас.
Жалко за тези, които не са в час!
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1533 -: Октомври 23, 2019, 20:43:43 »
КОЛКО СА ТАКИВА?

Като пиявица се впиваш
в тялото горещо
и всмукваш, и изпиваш,
и искаш още нещо.
На брата си в живота
се ровиш най позорно,
крадеш или убиваш,
държиш се недостойно.
Аз никой не обиждам,
на никой не завиждам,
такива като теб
не искам и да виждам!

поезия А.Х.Т.sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1534 -: Октомври 23, 2019, 20:45:39 »
ЗОВ

Уханна, приказна и бяла,
ръце протягам звездна, цяла
към тебе, Господи, с любов,
уморена от живот суров,
от хора зли,подлост,лъжи,
измамници и подлеци,
интриганти, хора с власт...
ще дойде за разплата час!
Очи горящи, пъстри, живи,
душа -огън, страсти диви,
духът ми жив е, цял вулкан.
Бумеранг ще има! Знам.

поезия А.Х.Т. sekirata cekupama


А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1535 -: Ноември 16, 2019, 11:09:38 »
БИЛА СЪМ, СЪМ И ЩЕ БЪДА SEKIRATA CEKUPAMA! 

ОБИЧАМ И ДИШАМ С ПЪЛНИ ГЪРДИ,

ЖИВОТ КРАСИВ, СЛАДЪК,НО И ГОРЧИ,

ОЧИ ГЛЕДАТ НАПРЕД,НО В МЪГЛА,

ВЪРВЯ,ТИЧАМ ИМАМ СИЛА,КРАКА

САМА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА ОБХОДЯ

ВКОПЧЕНА В ТЕБ, ЖИВОТЕ МОЙ,ВОДЯ

БОРБА ЖЕСТОКА С ВРАГОВЕ ДО СМЪРТ,

ПРЕГЪРНАЛА СЛЪНЦЕ,ГРЕЯ В ЦВЯТ ЖЪЛТ!

НЕ КРАДИ,НЕ ВЗИМАЙ МОЙТА СИЛА И МОЩ,

КАТО РАНЕНА ПАНТЕРА ЩЕ ВИКНА АЗ,ЙОЩ

ИМАМ ВОЛЯ,СИЛА,ДУХ НЕПРЕКЛОНЕН,

МАКАР ЗА НЯКОИ ДА СЪМ ДИВЕЧ ГОНЕН!

ДА БЪДА СТОПЕНА,ДА КОРОЗИРАМ НЕ СТАВА,

ДА БЪДА СРАЗЕНА САМ ГОСПОД НЕ ДАВА!

СЕКИРАТА БЯХ, СЪМ И ЩЕ БЪДА,

И ПАК В СЕКИРА ЩЕ СЕ ПРЕРОДЯ. ЩЕ ПРЕБЪДА!

СЕКИРАТА БЯХ, СЪМ И ЩЕ БЪДА!

поезия, музика, текст на песента и клипове А.Х.Т.sekirata cekupama
изп: ВГ"Сребърни звънчета" гр.Плевен
с ръководител и корепетитор - А.Х.Т. sekirata cekupama

sekirata Sekirata biah sum i shte buda

sekirata V gard

sekirata Shte buda shte me ima

 

То бива злоба и омраза, но чак толкова ...При животните го няма това вашето!

+9 -22

ВИЕ НЯКОЛКОТО ОТ BLOG.BG И СТО МИНУСА ДА МИ ТУРИТЕ,

НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ СТИГНЕТЕ...

ДУХОВНО СЪМ МНОГО ПО ИЗВИСЕНА!

НЕКА ГОСПОД ВИ СЪДИ!поезия клипове А.Х.Т. sekirata cekupаma
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1536 -: Ноември 16, 2019, 11:41:16 »
ОТИДЕ СИ

 Знаете ли какво най-вече ме отвращава в интернета наш? И Ви уверявам, ЧЕ НЕ САМО МЕНЕ.

Пускам постове, клипове, статии,снимки...не само тук и в музикалните сайтове дори, та и чужди сайтове

и знам какво, колко кога го пускам, НО...ВЪНШНА НАМЕСА БОЛ,

МОЕТО ЗА НЕГО ОТГОВАРЯМ СЕ ПРЕПРАВЯ И ИЗТРИВА,

А ЗА БРОЯЧИ ДА НЕ ГОВОРИ , ПРОЧИТА Е АБСОЛЮТНО МАНИПУЛИРАНО.

ЗАЩО СЕ НАБЛЮДАВА ТОВА У НАС, ЗАЩОТО НЕ СМЕ НАРОД, А ....П.Р.СЛАВЕЙКОВ ГО Е КАЗАЛ.

Правят го просто хора ,бедни душици, технически грамотни или просто КУПЕНИ !

...oтиде си, нали,
тебе те боли?

музика текст клипове  А.Х.Т.sekirata  cekupama

Да завърша поста си със стихчето на Валери Станков-

 РОЗАМУНД БАНАНА БЕНД

"От една пишман Пу-тетка,
без надежда за успех,
малка виличка на сметка
във СемьонуФци наех,
с нея заживях щастливо,
тя бе сладка кифла с крем,
пих край нея светло пиво,
тя растеше на корем,
СимеоноФФФското чудо! -
осмото в света подред,
флюбено бе в мене лудо,
все пак съм красив Поет,
в тая вила - звяр във клетка,
всичко свърши с хепи-енд -
кръстих си я таз Пу-тетка
Розамунд Банана Бенд."

А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1537 -: Ноември 16, 2019, 11:45:18 »
ПЪРВИ НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!Списъкът на будителите е дълъг:
Паисий Хилендарски, Софроний Врачански,
Неофит Рилски, Неофит Бозвели, братя Димитър
и Константин Миладинови, Георги Раковски,
Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов,
Григорий Цамблак, Константин Костенечки,
Владислав Граматик, Матей Граматик,
Свети Иван Рилски, Георги Стойков Раковски,
Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов,
Добри Чинтулов и много други.
Сред тях са и създателите
на Българското книжовно дружество,
възникнало в Браила още преди Освобождението (1869).
Преместено в София след 1878 г.
през 1911 то вече се нарича
Българска академия на науките. Денят на народните будители е общобългарски празник,  честващ паметта на

 

българските просветители,книжовници,  революционери и свети будители на

 

възраждащия се национален дух,  официален празник на Република България, който

 

се празнува на 1 ноември. ДИАЛОГ МЕЖДУ БУДИТЕЛ   Будител е термин, навлязъл в

 

съвременния български език със смисъла на човек, който през целия си живот активно

 

популяризира и извежда в приоритет знанието за националната история и правилната

 

употреба на майчиния език, както и преклонението към родната култура и национален

 

дух.   Известни български народни будители са Свети Паисий Хилендарски, Софроний

 

Врачански, Иван Вазов, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Владислав

 

Граматик, Матей Граматик, Свети Иван Рилски, Неофит Бозвели, Иван Селимински,

 

Иларион Макариополски, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков

 

Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен

 

Каравелов, Добри Чинтулов и много други.Първоначално като будители се определят

 

просветните, религиозните и революционните дейци от Българското възраждане XVIII -

 

XIX век. В по-широк смисъл към категорията на будителите можем да отнесем всички

 

бивши и настоящи училищни, книжовни, читалищни, театрални, музикални и др.

 

културни дейци, които, макар и неизвестни за широката общественост, допринасят с

 

делото си за духовното израстване на българина.   Ден на народните будители - 01

 

ноември Денят на Св.Преподобни Йоан Рилски Чудотворец, 19 октомври , предложен и

 

въведен през 1922 год от Стоян Омарчевски, министър на просвещението в кабинета

 

на Александър Стамболийски. Паисий -Тревожа се за съдбата на българския род и

 

дух,за патриотизма на българите! -Няма защо!Българите почти спряха да раждат! Спи

 

народът сладък сън, приспан от наши тук, отвън!

 

Кирил и Методий - Спи ли народа изплашен,стресиран, омагьосан,гладен,дресиран?

 

  -Върви, народе заблудени, не спъвай се напред върви със крака окървавени и

 

разбити куп мечти!   Будител е термин, навлязъл в съвременния  български език със

 

смисъла на човек,  който през целия си живот активно  популяризира и извежда в

 

приоритет  знанието за националната история  и правилната употреба на майчиния

 

език, както и преклонението  към родната култура и национален дух.     Известни

 

български народни будители са Свети Паисий Хилендарски, Софроний Врачански,

 

Иван Вазов, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Владислав Граматик, Матей

 

Граматик, Свети Иван Рилски, Неофит Бозвели, Иван Селимински, Иларион

 

Макариополски, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Стойков Раковски,

 

Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов,

 

Добри Чинтулов и много други.Първоначално като будители се определят просветните,

 

религиозните и революционните дейци от Българското възраждане XVIII - XIX век. В

 

по-широк смисъл към категорията на будителите можем да отнесем всички бивши и

 

настоящи училищни, книжовни, читалищни, театрални, музикални и др. културни

 

дейци, които, макар и неизвестни за широката общественост, допринасят с делото си

 

за духовното израстване на българина.     Ден на народните будители - 01 ноември

 

Денят на Св.Преподобни Йоан Рилски Чудотворец, 19 октомври , предложен и въведен

 

през 1922 год от Стоян Омарчевски, министър на просвещението в кабинета на

 

Александър Стамболийски. Паисий -Тревожа се за съдбата на българския род и дух, за

 

патриотизма на българите! -Няма защо!Българите почти спряха да раждат! Спи

 

народът сладък сън, приспан от наши тук, отвън!   Кирил и Методий - Спи ли народа

 

изплашен,стресиран, омагьосан,гладен,дресиран?   -Върви, народе заблудени, не

 

спъвай се напред върви със крака окървавени и разбити куп мечти!   

 

Свети Иван Рилски -Тревожа се за любовта и вярата в Бога на българина, както и за

 

неговото здраве и здрав дух! -Няма защо!Само когато яко я е закъсал тогава

 

българинът се обръща към Бог и се моли.Вярата , духа и любовта му е в салатата и

 

ракийката,жената и колата!

 

обръща към Бог и се моли.Вярата , духа и любовта му  е в салатата и

 

ракийката,жената и колата!   Неофит Рилски - Тревожа се за съдбата на славянските

 

езици и богословието, за хаоса в съвременното българско училище, за българската

 

граматика! -Оооо....! В училищата ни часовете по български език и литература все така

 

си остават по малко от часовете по чужди езици, особено английският!   Братя

 

Миладинови-Тревожа се за българският песенен фолклор, за българските народни

 

песни.Защо учителят не развива широка обществена и просветителска дейност. Къде

 

отиде авторитетът му? -Е па...нема го! Авторитетът.Даскалът, попа и кмета...това вече

 

го нема! Дилема! Чалга, метал, рап и рок на тез фолклорът ни е роб!   Поп Пейо -

 

Тревожа се за книжовността в България, духовната обстановка! -Така е, няма пари,

 

няма книги!Има ли пари,то те са за ядене и за ....игри!   Неофит Бозвели -Тревожа се

 

за националното съзнание на българина, за българската църква! -Няма съзнание, няма

 

познание има само духовно терзание! Българинът ходи на църква само на Нова

 

Година и на Великден!     Петър Парчевич -Тревожа се за богословието и

 

каноническото право в България! Католицизъм има ли? -О, тъй боли! Богословието,

 

канона слугуват у нас на....хормона!   Владислав Граматик -Къде и кои изучават и

 

говорят сега в България старобългарски език? Калиграфия? -Много искаш, драги,

 

запомни, българинът от много акъл глава го боли!   Иван Селимински -Тревожа се за

 

здравето на българина, за българските деца, за българското общество, като цяло! За

 

реформите в здравеопазването. -Па има що! Народ болен, без пари, как здрав да се

 

съхрани?! Здравна каса,казват -пирамида, а за мен е свита мида!     Григор Пърличев -

 

След мен оставих поеми, революционер, писател... -И сега пишат поеми, дявол да го

 

вземе, но нещо не ни пасват,сърца ни угасват!   Йоасаф Бдински -Духовници,

 

книжовници намират ли се днес? Вървите към прогрес или регрес? -За книги няма

 

хартия, но за плакати има....на ония! 

 

http://www.bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2013/04/Untitled-1567.jpg 

 

Петър Богдан -Тревожа се за българската ни държава,  не съм се потил за пари и

 

слава! Първата история за България написах,  в Чипровци, в Анкона кво ли не

 

мирисах? -Държава ний не сме, а Абсурдан, във ада чака ни.....казан!     Григорий

 

Цамблак -Тревожа се за днешните български писатели,  проповедници, химнографи,

 

реформите в българският език и правописа! -Няма защо!  Поетите ни пишат без

 

лулички, запетаи и кавички,  без главни букви и черти.От туй мен ме боли!     Георги

 

Раковски -Писатели и публицисти,  журналисти, хора чисти... има ли и революционери,

 

полицаи, милиционери?! -"И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със

 

време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме..."     Васил

 

Левски - Революция е нужна днес, иначе няма прогрес! -Умните измряха,  някои

 

избегаха,  останаха тук прости  или чуждица гости!     Христо Ботев -Национален

 

въпрос се решава само с борба, революция! "Защо не съм..?" -Защото сега пишат

 

поети- неграмотни хора, превзети!   Стефан Караджа- Защо останаха страхливите в

 

България? Защо отказаха се от борба всичките хора в България? -Защото нацията

 

остаря, народът болен е, борбеността умря!     Хаджи Димитър - Бузлуджа немее... -

 

Народът ни блее!     Любен Каравелов - "Учете се, братя мои, мислете, четете, и

 

чуждото изучете – от свойто – не гнусете..." -Ама кой чува?! Българинът яде, пие,

 

псува, по жени ходи без мяра,  не гледа красота и ум, вяра!     Добри Чинтулов -

 

"Стани, стани юнак балкански...!" -Но не става! И все по зле у нас става!   Иван Вазов -

 

Безразличието на българските управници продължава! Апатията на Европа към

 

България остава! Любовта към рода и Родината избледнява! Социалната и морална

 

нищета се задълбочава! -Патриарх си на българската литература, но кой да ни даде

 

етика и култура?!     ПЪРВИ НОЕМВРИ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ   - Ден на

 

народните будители! Държава на престъпност, гнет, мафиотщина, рекет, на

 

завистници,злобари, комплексари /кухи лейки/ и тежкари! Гяури ни наричат,племе за

 

някои били сме бреме, народ умен,но разединен, от малцинствата победен. Но не...!

 

Така привидно днес изглежда, българка глава не свежда ако българката е кат мен не

 

ще да види бял ден! Защото другите мушици или пернати пъстри птици крилца

 

разперват да летят, но всъщност дълбок сън спят! Къде сте български будители? Къде

 

сте български учители, Ботев,Чинтулов,Берон...? Къде си Симеонов трон? Паисий

 

събуди се и стани, виж словото ни кой скверни- друговерец,самозванец, турчин тлъст

 

със златен ланец! Що децата пощуряха, от малки порок хванаха не един, не два, не

 

три?! Къде сте братя и сестри- родители, близки, роднини, разни лелки, вуйни,

 

стрини...?! Паисий,словото мърсят ни некадърни поетеси, сами признали се писатели и

 

куп подкупени слушатели! Премахват точки, запетаи, големи букви и кой знае, докъде

 

ще стигнем утре щом ни управляват мутри!   И двата мои стиха имат разлика все пак,

 

като народ разединен от малцинствата победен! Държава на престъпност, гнет,

 

мафиотщина, рекет, на завистници,злобари, комплексари /кухи лейки/ и тежкари! Гяури

 

ни наричат,племе за някои били сме бреме, народ умен,но разединен, от малцинствата

 

победен. Но не...! Така привидно днес изглежда, българка глава не свежда ако

 

българката е кат мен не ще да види бял ден! Защото другите мушици или пернати

 

пъстри птици крилца разперват да летят, но всъщност дълбок сън спят! Къде сте

 

български будители? Къде сте български учители, Ботев,Чинтулов,Берон...? Къде си

 

Симеонов трон? Паисий събуди се и стани, виж словото ни кой скверни-

 

друговерец,самозванец, турчин тлъст със златен ланец!

 

Що децата пощуряха, от малки

 

порок хванаха не един, не два, не три?! Къде сте братя и сестри- родители, близки,

 

роднини, разни лелки, вуйни, стрини...?! Паисий,словото мърсят ни некадърни поетеси,

 

сами признали се писатели и куп подкупени слушатели! Премахват точки, запетаи,

 

големи букви и кой знае, докъде ще стигнем утре щом ни управляват мутри! Паисий,

 

тебе си избрах, за тебе сълзи днес пролях, боли ме, къса се душата потънала във

 

болка,любов свята   Паисий, тебе си избрах, за тебе сълзи днес пролях, боли ме, къса

 

се душата потънала във болка,любов свята!     Денят на народните будители  е

 

общобългарски празник,  честващ паметта на българските просветители,книжовници,

 

революционери и свети будители  на възраждащия се национален дух,  официален

 

празник на Република България, който се празнува на 1 ноември.sekirаta Dialog mejdu buditel i zavisim bulgarski uchitelsekirata 1 noemvri den na narodnite buditeli 

поезия клипове А.Х.Т. sekirata cekupama

 

поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1538 -: Ноември 16, 2019, 11:49:42 »
КАТО ФАКЕЛ ЩЕ ГОРИШ

Какво не съм разбрала
и какво остана
от нашата любов голяма?!
Халките златни.
Документи непонятни.
Две деца прекрасни
и спомени ужасни!
Не си от хората добри.
Сгреших.
Поверих ти две съдби.
Тук още на Земята ги забрави ти.
Като факел ще гориш, на клада!
Това на теб - фалшивия баща се пада.

sekirata Falshiviat bashtasekirata Kato fakel shte gorish na klada

 

поезия клипове А.Х.Т. sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1539 -: Ноември 16, 2019, 11:55:11 »
ЗАБЛЕЯЛО МИ Е АГЪНЦЕ - българска народна песен А.Х.Т.sekirata cekupama

 Избрах точно тази българска народна песен, защото... Мисля че малкото агънце - събирателен образ е целият български народ, на който му отнемат майчицата - майка България! А той е един малък ...народ.sekirata Zableialo mi e agunce 

А.Х.Т. sekirata cekupama 
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1540 -: Ноември 16, 2019, 12:12:28 »
НЕ МИ ПРЕЧЕТЕ

Какво е злобата,лъжата ?

Какво е славата, борбата ?

Кого тъй дразни красотата

и на човека свободата ?

Човек без мнение - какъв си ?

Човек без облик - дух си !

Защо вий мене жертва си избрахте ?

Вина аз нямам !

Не го разбрахте !

Причини всякакави търсете !

Не ми пречете !

Не ми пречете!

 

sekirata Zashto me mraziat nekadurni? 1. apostapostoloff - Четри зевзека от блога са се съюзили срещу теб
03.11 06:19
и са решили да те скапят. Ще се ебават с теб непрекъснато. Ще ти правят гъзобрък поне веднъж седмично. Голяма преебушка са ти скроили.

цитирай
Изтрий
 
2. sekirata - Както казах и то не един път сайта е пълен с ЛУДИ , като Вас и баба Ви Роса! И платени драскачи.
04.11 20:22
apostapostoloff написа:
и са решили да те скапят. Ще се ебават с теб непрекъснато. Ще ти правят гъзобрък поне веднъж седмично. Голяма преебушка са ти скроили.

цитирай
Редактирай | Изтрий
 
3. sekirata - !
17:13
Не искам да излиза ,че само с мене се драка баба Роса , ето Ви и Валери Станков, и Валя Йотова,и още ,и още, но който плаща музиката нали знаете...СЪС СТО ЧОВЕКА МОЖЕШ ДА СЕ РАЗБЕРЕШ , НО С ЕДИН ЛУД И ОСОБЕНО АКО Е ЖЕНА И ТО ПУТЕСА СЪС САМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ НЕ МОЖЕШ.
Колкото до дърветата, това не е дърво, това е трън дръглив, бодилест без цвят.
Целият сввят име виновен на такива като нея и Постоля, а и няколкото зевзека дрогирани , за които пише той,че щяли да ме побъркат.
Ха, да видим, краен резултат отрицателен
за тези вятърни мелници ще има дори и след мене.
в блога на Чу - Валери Станков - "Коментарът е изтрит поради нарушаване на правилата на сайта "-
Ето , това вече ми говори, че наистина това , което прочетох някъде, че Р.Копукова е придобила права по сайтовете вече да преценява и дирижира всичко в поезия и изкуство е вярно. Факт е, че самата тя фигурира и в двете категории в блогбегето и не само там , и всичко нейно - обиди и цинизми, както и на копието и Постоля не се пипа, не се трие, дори няма забележки.А после защо само нейните хора си разигравта конете по сайтовете,за другите терор и триене.
Но аз знам едно, изпитала съм го най-вече в поетичните сайтове-
КОЙТО СИ ПЛАЩА...ТОЙ ДИРИЖИРА, това модове, админ е вятър и мъгла - ДИРИЖИРАНИ СА,
защото тези безплатни сайтове искат поддръжка.
А ПАРИТЕ СА В МУТРИТЕ.
БАТ БОЙКО И ГЕРБ!
НАГЛОСТ -
1. apostapostoloff - Четри зевзека от блога са се съюзили срещу теб
03.11 06:19
и са решили да те скапят. Ще се ебават с теб непрекъснато. Ще ти правят гъзобрък поне веднъж седмично. Голяма преебушка са ти скроили.
цитирай
Изтрий
2. sekirata - Както казах и то не един път сайта е пълен с ЛУДИ , като Вас и баба Ви Роса! И платени драскачи.
04.11 20:22
apostapostoloff написа:
и са решили да те скапят. Ще се ебават с теб непрекъснато. Ще ти правят гъзобрък поне веднъж седмично. Голяма преебушка са ти скроили.
ГЛЕДАЙТЕ СИ ЗДРАВЕТО И СИ ПИШЕТЕ, ТЕ НЯМА ДА СПРАТ НИТО С ВАС, НИТО С МЕНЕ, НИТО С КОЙТО И ДА Е , КОЙТО Е НА ПЪТЯ ИМ, ПРОСТО СА ПОЗЕЛЕНЕЛИ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ ДО ЛУДОСТ!
ЛЕКА ВЕЧЕР!
А Валя много добре знае какви стават тук в Плевен,
кои и как дърпат конците ...РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПАРИ И ДУ....:)

цитирай
Редактирай | Изтрий

НО МИ ПРЕЧАТ- МЕНЕ БЛОКИРАТ А РОСИЦА КОПУКОВА СИ ПУСКА КАКВОТО И СКЕФНЕ И ОБИЖДА, ПЛАЩА ЛИ СИ?!

ВРЕМЕ Е ТОП БАБА АНИТА СЕКИРАТА

Публикувано от Росица Копукова · преди 14 часа

Начало на формуляра

Край на формуляра

ДА СЕ ЗАНИМАЕ С УЛИЧНИЦИТЕ, ДЕТО ГИ Е НАТВОРИЛА, А НЕ ДА МИ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ, ДЕТО НИ ГИ ЗНАМ, НИ ПОЗНАВАМ. И ОЩЕ - ДА НЕ ГАДАЕ КОЙ КАК ЖИВЕЕ, ДА НЕ Я ПОСЕЧЕ НЯКОЯ СЕКИРА ОТНЯКЪДЕ, МЕТАФОРИЧНО КАЗАНО.

КАКВИ СПОРОВЕ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА? НИКОГА И ЗА НИЩО НЕ ТИ Е ОБРЪЩАНО ВНИМАНИЕ ОТ МОЯ СТРАНА, ЗАЩОТО СИ УБИЙСТВЕНО ЕЛЕМЕНТАРНА И ПСИХИЧЕСКИ МНОГО ЗЛЕ!

КАТО СИ НЯМА ДРУГА РАБОТА, СЕ ВЛАЧИ ПО ХОРАТА ДЕНОНОЩНО!

НАЙ-МАЛКО 10 ГОДИНИ СИ ПО- ГОЛЯМА ОТ МЕНЕ И ПОНЕ ОТ 30 - САМА КАТО КУКУВИЦА!

ПОЗДРАВ ДО АНИТА СЕКИРАТА

 Публикувано от Росица Копукова · преди 18 часа

Край на формуляра

Тази невероятно самотна дама, не можа и няма да може никога да се добере до мен като човек и като журналист. И отвреме-навреме я прихваща лудата, та пише по мой адрес. Нека си пише, то затова е гонена отвсякъде, защото, където се появи, настава смут и потрес.

За нейна зла врага, аз си живея добре, с чиста съвест и никак не се влияя от глупостите й.

Казаха ми да погледна какви простотии е натворила, бедната, та отговарям. То и на самотното трябва да се обърне малко внимание!

То сега нали е пълнолуние, та някои напълно лудват!

поезия А.Х.Т. sekirata cekupama

А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1541 -: Ноември 16, 2019, 17:30:05 »
ТИ СИ ВСИЧКО ЗА МЕН

Ти си всичкото в моя живот,
ти си дар Божий, цвете и плод,
ти си единствен, камък безценен,
само ти ми остана мой, верен !
Протягам ръце треперещи в мрака.
Кой сърце ми в нощта разплака ?
Кой го кара да бие тъй лудо,
нима е любов това или чудо ?
Ела, докосни ме и погали ме !
Ела, прегърни ме и целуни ме !
Ела, слънце мое, мой живот, блян ,
без тебе не мога, не можеш и ти , знам .

поезия А.Х.Т.sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1542 -: Ноември 16, 2019, 17:38:52 »
ЕДИН ЖИВОТ, ЕДНА СЪДБА, НО СИ ОСТАВА ЖИВА ТЯ!


Лидия,Годините са си години,
никой от тях не може да избяга,
но русото тъй ти отива,
че бялото от косите твои бяга!
Ужасен климат там е,знам,
изсушава кожата,сърцата
дишат учестено, в плам
гори душата ти сърцата!
Там сиянията са тъй красиви,
смърт вещаят, носят болест,
с мечти разбити и ронливи
потъна ти във скръб и горест!
Почивай в мир!
 

 

А беше силна,много силна жена,характер от класа! 
Lidis Sirkavaara -вече я няма,за да ги има враговете и ,които са толкова слаби,чемогат да мразят и да завиждат,да правят мизериисамо на една болна и изстрадала жена,на една истинска майка и вярна съпруга,подиграна съпруга от бащата на децата си. Подиграна от роднини,снахи,брат....та ив интернета....?!!!!!Не...........Не искам да повярвам, Не искам!
Вие знаете ли в какви условия живееше тя там,с какви "хора" живееше,а изхранваше много котки. Колко операции е претърпяла и за всичко са виновни тези от България ,най вече роднините и  начело със сестра и,която я измъкна там.Преживяла страшно нещо в България нямаше избор, замина там при сестра си. Климатът там е ужасен!Боже,миличката,тя наистина ме обичаше истински според нейните виждания и разбирания.Щяхме да се видим това лято ,тя искаше да се върне в България,да се махне от там,о,Господи ,ако е вярно това което прочетох на вде места -ПРИБАГАМ ГИ ТУК,ако е вярно това НЕ ВЯРВАМ ДА Е СЛУЧАЙНО,НЕ НЕ Е СЛУЧАЙНО -наистина търсеха тъпият котарак-най хубавият и от всичките и котки и ловеха риба та и за тях си НО, НЕ ,НЕ ,НЕ  НЕ ВЯРВАМ!НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ,ЧЕ ЕСЛУЧАЙНОСТ !
НЕ МОГА. Там е пълно с гладни и престъпниците мигранти! Какво вършат само ако знаете,ЧАКАЙТЕ И  У НАС ДА ЗАПОЧНАТ. НЕ . АКО Е СТАНАЛО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
Пък ти wonder  Дела Рай цъфтиш с парите си  и връзките си за сметка  И на нея,на един унищожен живот на една СУПЕР ПРЯМА И ИСТИННА ЖЕНА УНИЩОЖЕНА В ЧУЖБИНА.
Защо българските проститутки в чужбина ,които ходят на работа там,та  и гледачки  и тем подобни не им се случва това,защо се случва на СЕМЕЙНА ЖЕНА БЪЛГАРКА-ИСТИНСКА,КОЯТО Е ИЗПАДНАЛА В СТРЕС СЛЕД СЛУЧИЛОТО И СЕ У НАС И ЗАБЯГВА ЧАК ТАМ ПОЧТИ ДО ПОЛЮСА УЖ ПРИ СЕСТРА СИ , А И СИНЪТ И -ТОЙ КАКВО НАПРАВИ И ТОЙ ЗА МАЙКА СИ?! ЗАЩО ,ГОСПОДИ!

ЩЕ направя това което и обещах! Тя щеше да го направи ,тя умееше да говори, да пише статии с чувство ,с патос, а не умрели изречения ,като тукашните  няколко дето я ИЗЯДОХА! Но имена ще пускам,когато получи истнски доказателства за случилото се с жената,която НАЙ ЦЕНЯХ В ИНТЕРНЕТА НИ. Толкова исках да я видя, да и помогна да се откъсне от там,където умираше.А там имаше син и сестра,не е доказано,но БЪЛГАРИ,за мене те не са ЧОВЕЦИ имайки впредвид това което знам от нея.
Иначе по принцип всички си имаме грехове.
Изглежда криеха от нея болестта и ,тя споделяше,че се съмнява ,като гледа синът си как плакал на рожденният и ден,когато я обсипали със злато най вече-пръстени,обици-тя обичаше дрънкулките.Не вървам на приятелката на синът и-лекарката,както и на свекърва и ,която е ДЕМОН.Много и се насъбра на Лидия и всичко слагаше на сърце,дълбоко, а и климатът и видя сметката ,както и тамошната атмосфера и отношения към нея,дори от най близките и.
ще бъде обичана истински горе на небето,защото на Земята хората и отнеха ,не и дадоха тази любов,която широко скроеното и сърце раздаваше,доста често възмутена -бясна в безсилието си да бъде разбрана!Ноне ставаше,така и мене тук малко хораме разбират,но то до време....

В онази нощ, когато разбрах  от тогава не съм на себе си,само плача и сега като се сетя....защо ли ,все пак не съм я виждала никога освен на снимка и в интернета,но съм говорила,а тя говореше прекрасно-много истинно,борчески,е,римите не ги правеше както трябва,но имаше голяма болка в нея от това което са направили и правеха с нея,подобно на дъщеря ми .Не всеки има силата да се справи в ужасите и предателите в този скапан живот-за лошите добър.Аз съм била лоша,ще ме заплашва апостолоф тук,а той да не  е цвете,защо такива само полудяват, а другите умират и то по такива начини,доста мистериозни,престъпни?!

Ето какво имах впредвид,изпратено ми,досега-

Вчера вечерта се е обадила полицията на сина й да му каже, че са и намерили тялото в реката... ;((( Един месец бяха в неизвестност със мъжа й, който обаче все още го няма... Пуснаха ги за национално издирване, като по-късно ще се опитам да ти пратя линк... нарочно не съм казвал, защото знаеш какво и беше отношението към много от блогерите - но на теб ти казвам, защото тебе те обичаше много, а и децата й нямат нищо против да се знае в блога и ако все пак прецениш можеш да пуснеш някакъв постинг в нейна памет.....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041921440927_uu.shtml

БОЖЕ,ИМАЙ МИЛОСТ,НАПРАВИ НЕЩО.....
Тя бе жестоко ранена ,
точно както мене и дъщеря ми,
фатално ранена, но истинска, истинна!
Просто не издръжа,
сега чакат мене и семейството ми,
Господи,ТАКА ЛИ СТАВАЛИ НЕЩАТА?!
Господи,ти, Дявола ли си?!


Poliisi pyytдд havaintoja: 60-vuotias pariskunta ollut vajaa kaksi viikkoa kateissa Siikajoella

 

Tiistai 19.4.2016 klo 11.23 (pдivitetty klo 12.45)

Двама останали във вилата -60-годишен двойка е в неизвестност в продължение на почти две седмици Siikajoki.
Полицията подозира, че двойката е наводнена в леда в момента на напускане дома. Фото Siikajoki зимните наводнения през декември 2013 година.
Полицията подозира, че двойката е наводнен леда в момента на напускане. Фото Siikajoki зимните наводнения през декември 2013 г. (ARI Kettunen)

Полицията разследва 60-годишната жена на мъжа и изчезването им в река Бяла риба. Полицията получила информация, че двамата са живели в двойката е загубила село Paavola по посока на вилата където живеели на 10-то число на месец април.

Главен инспектор Hannu Mensonen казва Iltalehti че двойката очевидно е изчезнала в продължение на няколко дни, преди полицията да получи информацията.

Роднините са забелязали, и търсения са започнали веднага. Двойката на живеели сами до реката. В момента, няма индикация, че няма да има причина да се съмняват в престъпление, казва Mensonen.

Двойката все още липсва.

Полицейските разследвания разкриха, че двойката търсели котката...
 kiivennyttд от другата страна на реката. Mensonen казва, че 60-годишната  имала няколко котки.

Полицейските данни показват, че двойката е пътувал по леда до другата страна на реката.

Полицията го следва да бъдат възможни, че двойката е наводнена в леда в момента на напускане дома където са живеели във вила до реката. Полицията търси двойката, наред с другото, чрез редица полицейски кучета. Според полицията, признаци силно предполагат, че двойката са наводнени,потопени,удавени....

Полицията търси друга информация липсваща за двойката. Съображения могат да се свържат с центъра за спешни повиквания 112, или полицейско управление на Oulu Raahe на повикване телефонен номер 029 546 5161.

Липсващите характеристики:

Мъж: Дължина 170-175 см, тънка конструкция, кафяв доста дълга коса, брада

Жена: Дължина 155-160 см, нормално стъбло, руса коса, кожата на лицето е зле, обеци
Тина Саари

О,боже,спрете се тук най сетне С ТАЗИ ЗЛОБА  И ЗАВИСТ,
А МЕНЕ  И НЕЯ ОБВИНЯВАХТЕ-
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ, ЗАЩО ТОГАВА, ЗАЩО?
Там на оня свят не се помни как и колко си живял.
ВЕЛИКИТЕ ЛИЧНОСТИ ЖИВЕЕЩИ ВЕКОВЕ  И ДОСЕГА
СА МАЛКО, НИ ЕНЕ СМЕ ОТ ТЯХ, НИТО тъпите Ви скалъпвани стихосбирки!

"Живот ли бе да го опишеш,
разровиш ли го ще мирише
и ще горчи като отрова".

Боли ме,много,дори дъщеря ми си говореше с нея.
Не искам , не мога да повярвам!

ЛИДИЯ,ЗАЩО ТАКА ЛЕСНО СЕ ПРЕДАДЕ?
 


Северното сияние озари небето над Финландия на 09.11.2017

 автор А.Х.Т. sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1543 -: Ноември 16, 2019, 17:41:30 »
МАГИЯ ЛИ? КАКВА ИРОНИЯ!

Спечели, радвай се любима!
Забавно е за тебе, знам!
За мен не е трагично- грам.
Доказа ми, че той е въздух,
че мисли себе си, уви
за любовта не го боли.
Магия ли, каква ирония?
Нима магия е това
да жалиш с чуждите слова,
живота си да промениш,
на кефа си да угодиш.
Да плача? Не, не бива.
Да прося, моля? Гнила
ябълка ми е подал,
затънал е до гуша в тиня, кал...

поезия А.Х.Т. sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama

Неактивен sekirata

 • А.Х.Т. sekirata cekupama
 • Writer
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 3934
 • Карма: +34/-2
 • Пол: Жена
 • А.Х.Т. sekirata cekupama
Re: Кой посяга на моята България?!
« Отговор #1544 -: Ноември 16, 2019, 17:58:09 »


ВЛАДИ, С МНОГО ОБИЧ!

ВЛАДИМИР се казва моят син, не  e Петърчо,

както го кръсти един умник  в blogbg.

Честит да бъде този ден

за тебе мил и съкровен,

ден светъл, радостен, красив!

Бъди мой сине, здрав, щастлив!

Мила рожбо, мили сине,

не унивай, не се пали,

бъди умен, здрав, сине,

животът никого не гали.

Желая ти любов голяма,

късмет, избягвай всяка яма,

капани, хули хорски, зли

помисли, режи сечи.

Лети високо във небето,

като птица полети,

пори със сила висинето.

Обичам те, сине! Бъди!ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СИНЕ - 27.04! БЪДИ!Слънце и любов, мечти
да огряват пътя ти,
облаци големи, сиви,
хора лоши, зли и мили
поздравявай ги и знай,
че има ад, и има рай.
Всеки плаща си греха
на оназ и таз Земя.
Тез които ни ядат
и от злоба се давят
ще си го получат знам,
а на тебе днес ще дам
къстче от сърцето мое
що остана, то бе твое
и на твоята сестра,
която чуждите слуша!
Слънце и любов, мечти,
здраве, щастие, гори
твоята звезда, бъди
верен на себе си, син ти,
не забравяй ,че ме има!
Напук на някои сме трима.


НАЗДРАВЕ!

Нека да те има,
мой сине и трима
заедно да сме в беди,
в щастие и радости!
Искам да ти подаря
една мъничка звезда
да те води, да те пази,
злото по теб да не лази!
Да си жив и здрав на мама,
да си радост най голяма
и мечтите си да сбъднеш,
и късмета свой прегърнеш!
Върви винаги напред,
неща хубави да ти се случват,
живот сладък като мед,
да не те измъчват
чужди проблеми, хули разни,
интриги, клюки, души празни!

Мама


Моята песен за теб-

 

ЧЕСТИТ ДА СИ ВЪВ ТОЗИ ДЕН,

СИНЕ МОЙ, ТОЗ ДЕН РОЖДЕН,

ВЪВ КОЙТО С РАДОСТ МЕ ДАРИ,

СЪДБАТА ТЕБ МИ ПОДАРИ!

 С колко много светлина

слънцето те днес огря,

че е твоят ден рожден,

протегни ръка към мен!

Жени много, но една

майка имаш на света,

жива докато е тя

ще те пази от беда.

Ще те благославя,бди,

всички демони тя ще приспи,

олтара с поглед ще обгърне,

иконата Исус прегърне.

Господ да прости ще моли

да те пази от неволи,

със здраве той да те дари,

с щастие,любов,мечти!

Твоята майка мила,свята

дорде е жива на Земята,

сила , дух крилат ти дава,

да те обича не престава!

Нека да те има,

мой сине и трима

заедно да сме в беди,

в щастие и радости!

Искам да ти подаря

една мъничка звезда

да те води, да те пази,

злото по теб да не лази!

Да си жив и здрав на мама,

да си радост най голяма

и мечтите си да сбъднеш,

и късмета свой прегърнеш!

Върви винаги напред,

неща хубави да ти се случват,

живот сладък като мед,

да не те измъчват

чужди проблеми, хули разни,

интриги, клюки, души празни!

Нищо, че си тъй далеч от мен

във този -твоят ден рожден,

и в нета аз  ти честитя

уморена от калта,

която газя всеки ден

боря се за Поли, теб и мен!

Там твоите приятели обичай,

но не вярвай много,не се вричай,

защото чуждото остава чуждо

и става с времето по - чуждо!

 РАЗДЕЛИХА НИ - ТРИМАТА,

НО ЗА НАС НЕ Е ГИЛОТИНАТА!

 Само гледай...аз може да не го доживея.


 За приятелите си живее моят син,

с тази песен той ги кани на купон,

не е политик червен ни син,

нито мутра ни масон.

Там далеч от мен на юг остана,

туй е истина голяма,

че сред другите му е добре -

там, а тук се чувства зле!

Щом ви кани приемете

и наздравица вдигнете,

нека да е жив и здрав

с бодър дух и нрав корав!

 

Там високо във небето,

там високо птица кръжи

не забравила морето,

лети в своите мечти.

А орлица сиво бяла,

кръгове в небето прави,

облаците не видяла,

дъждове, бури и хали.

Майка с рожбата се рее

в небесата сред звездите,

с вятъра танцува, пее,

покорява висините.

Дарявам ти букет

със нежност и любов,

щастие и радост

желая ти до гроб!

Здрав бъди и умен,

такъв си остани,

добър, кадърен, буден,

мечтите прегърни!

Истината следвай,

бори се и не падай,

само напред гледай,

смело, сине, давай!
Двадесет и седмо е число за мен,

за теб щастливо в този ден

роди се, сине мой в нощта –

във полунощ под падаща звезда!

Смъртта отмина ни и двама

щастливи сме, аз станах мама

за първи път със мъжка рожба,

сякаш мен кинжал пробожда

сърцето мое, тежка рана,

но плача от радост голяма!

Сама отгледах те и в здрача

на кого да се оплача?

Сираче бях, сама се борих,

грях голям пред тебе сторих –

отгледан беше без баща -

на книга само бе баща!

Днес голям си и красив

мъж, за щастие не злоблив,

помагаш и на враговете,

и не лазиш им в нозете.

Пожелавам ти жена

красива -не, не зла, добра

със обич твоето сърце да сгрява

да те радва, не подлудява!

Да ти помага в студ и пек

във тоз живот суров, не лек.

Сине мой…sekirata Sine shtastliv rojden den

Да си жив и здрав, с дух корав!

Магии там да не те гътат,

паричките ти да не харчат, а да кътат!

Купоните ги намали,

че всичко струва днес пари!

Празнувай, днес е твоят ден

и знай, че имаш майка, имаш мен!

В последно време ме забрави,

на чуждите се там остави?!

Телефон на мен не вдигаш,

какво целиш, какво постигаш?!

Там далече ти остана,

с непосилни...неща се захвана!

А работата твоя в Хасково,

те лиши от бъдеще бляскаво,

лиши те и от близки, роднини,

раздели те от майка с години!

Хапни си, да ти е сладко,

ще го кажа последно и .... кратко-

Всеки сам път си избира,

но после виновен друг си намира.

Дано лазарки те посетят

и твоите грижи да споделят,

да ти попеят, играят,

така както само те знаят.

А твоето....лале в къщи глезливо,

кой е виновен, че е ....гуреливо?!

Простор, небе, облаци бели,

какво ли очите ми не са видели-

"лалета"разни - вси цветове,

приятели мазни и врагове!

Посрещни лазарки и весели се,

със злите около тебе прости се!

Пожелавам ти момиченце по Лазарица да имаш

и тост не с всеки, с всяка  да вдигаш!

 БЪДИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ!

Прости , че малко закъснях,

където трябваше съм, бях

и чухме се по телефона,

поздрави на твоята "мадона".

Жив и здрав бъди

не вярвай там на ...всички,

знаеш -"интереса клати феса",

нямаш майка баронеса!

поезия  клипове А.Х.Т.sekirata cekupama
А.Х.Т.
sekirata cekupama