Автор Тема: “Атака” сваля маската на “български националисти”?  (Прочетена 1447 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен fw

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 120
 • Карма: +51/-10
 • Пол: Мъж
На вниманието на тези наивни наши сънародници, които все още виждат в ”Атака” едни достойни защитници на българската национална кауза!

 През последните две години ставаме свидетели на това как семейната партия на Волен Сидеров се опитва да компрометира национализма като идеология пред цялото българско общество. За тези от нас, които следят развитието на човека Волен Сидеров това не е изненада. Странно обаче как биха коментирали и най-върлите му привърженици следната информация: 

Лъчезар Кръстев инициира споразумение за етническа и религиозна толерантност

Главното мюфтийство не дало разрешение на мюсюлманското настоятелство да го подпише

Споразумение за етническа и религиозна толерантност подписаха кандидатът за кмет на „Атака“ Лъчезар Кръстев и областният лидер на партията Красимир Първанов с представители на различни религии и общности.
„Основен мотив за подписването на документа е упрекът, че партията насажда етническа омраза и ксенофобия“, заяви Лъчезар Кръстев, който е инициатор на идеята за споразумението. Под него своите подписи поставиха Лука Марински, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, Нерсес Ширинян, председател на културно-просветната организация „Ереван“, Аврам Фархи, председател на сдружение „Шалом“ и Кузман Гаджев от Църквата на адвентистите от седмия ден. От предварително изписаните под споразумението имена подписът си не постави единствено председателят на мюсюлманското настоятелство в града Яшар Сали. Той бе дошъл, за да обясни, че Главното мюфтийство не му е разрешило да подпише споразумението.
Областният лидер на „Атака“ Красимир Първанов допусна, че причина за това е първа точка от споразумението, според която „България е гражданско общество, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи:верски, етнически, културни. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната българска принадлежност“. „В мюфтийството смятат, че всички мюсюлмани са турци“, коментира Красимир Първанов.
Кандидатът за кмет Лъчезар Кръстев заяви, че въпреки това ръката му остава протегната за мюсюлманите в Пазарджик, а той самият ще бъде отворен за представители на всички религиозни общности и ще бъде толерантен към тях в кампанията си.
Страните в споразумението заявиха писмено готовността си да гарантират на всяка религия правото на равенство пред Закона и равна защита от него, като не се допуска дискриминация на религиозен принцип. В споразумението е записано още, че ще се вземат дейни мерки срещу всяко проповядване на религиозна омраза, което подбужда към дискриминация, враждебност и насилие.

Източник: http://pa-media.net/new/modules.php?name=News&file=article&sid=5814

Каква я свършиха сега Сидеров и команда в Пазарджик?
Преди години точно той пишеше книги срещу евреите, ходеше по конференции в Италия да отрича Холокауста, обвиняваше турците за всички злини на този свят, а днес им подава ръка? Изобщо типично за един политически хамелеон като него - по-интересното е до кога ще се намират лековерни български националисти, които да се подвеждат по думите на този лицемер. Бърза допитване до жители на Пазарджик пък показва, че Лъчезар Кръстев (кандидат за кмет на “Атака” в Пазарджик) е известен сред съгражданите си основно с делата си (като адвокат) в защита на мутри и сутеньори, както и с това, че защитава брат си в дело за рекет (в ролята му на данъчен служител) . Любопитният факт, че г-н Кръстев е сменил бащината си фамилия само и само, за да не се прави паралел с баща му - виден местен комунист е просто черешката в предизборната торта на “Атака” за южния български град. 

http://bg.altermedia.info/
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 11:11:42 от Кошмар »

Неактивен Исперих

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1635
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Добре дошли на Пазарджик в клуба на В.Търново, Димитровград, Варна, Своге, Козлудуй, Горна Оряховица, Нова Загора, Стара Загора, Свищов...списъкът не претендира за изчерпателност.
Волен Сидеров и Ко в последната си редакция - по делата им съдете...предизборно...

Докторе Бургас беше първи! :)
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен Исперих

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1635
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Докторе Бургас беше първи! :)
???
А какво и кога е станало в Бургас?
Общо взето същото, или с някаква местна специфика?


Цитат
Господин Сидеров,

          Пишат Ви трима патриоти от Бургас, които преди време решиха, че освен редовни зрители на предаването, което водите по телевизия “Скат” трябва да бъдат и членове на партията със същото име. За тази цел на 17 април 2005 г., за разлика от някои съграждани /понастоящем депутати от Четиридесетото Народно събрание/ присъствахме на учредителното събрание на политическа партия “Атака”. След това по наша инициатива и с наши средства на 18 май 2005 г. в залата на бургаската опера организирахме първия митинг на “Атака” още преди да е започнала предизборната кампания, на който присъстваха повече от 600 човека. По същия начин, ако не беше пресечен ентусиазма ни, Бургас щеше да осъмне на 26 май облепен с двадесет хиляди плаката. По същия начин, ако не се бяхте погрижили да секне ентусиазма ни, “Атака” щеше да има поне четирима народни представители от Бургас. Защо толкова бързо се изчерпа енергията ни? Това е един въпрос, на който ще се опитаме да дадем отговор, а ако считате, че това е важно за каузата, в сравнение с която и Вие и ние сме пренебрежимо малки, вярваме че ще дадете и Вашето обяснение.
           Ще започнем с учредителното събрание на Партията.
Всеобщо беше неприятното впечатление у присъстващите от начина, по който се събираха пари: за вход в залата на НТС, за 20 – те принципа, за декларация за членство, за партийния устав и най-накрая за дарителство. Меко казано всичко това изглеждаше грозно, но си казахме както Вие някога в дома на Вагенщайн - “може би така трябва”. Съобщението, че преди провеждането наУчредителното събрание има подадени над 500 декларации за членство събуди у мнозина съмнение, че присъствието им е само проформа, но “може би така трябва”. През следващия месец, от няколкото разговора проведени с Вас по телефона стана ясно, че от Бургас няма други освен нас, присъствали на полагането на основите на партията. Дотук умишлено не споменаваме за Лиляна Ганчева, защото тя изигра двойна роля. Нейна беше идеята за срещата Ви с ръководствата на “Достойна България”и местната структура на “Защита” . Пак тя започна да събира подписи за партията на Бенчев, а 80-те подписа за “Атака” събрани чрез “Сдружението прави силата” без нашата намеса щяха да отидат в кошчето. На 19 май сутринта пред дванадесет човека Вие приехте да бъдете водач на листата в Бургас и поискахте имената на кандидатите за депутати, които ние Ви дадохме. Така с Ваша помощ до 24 май 2005 г. живеехме с убеждението, че сме единствените атакаджии в Бургас. Уви! Навръх празника на славянските просветители разбрахме, че избора Ви кой ще бъде водач на листата в морския град е паднал върху Тодор Батилов – бивше ченге и собственик на охранителна фирма в зората на демокрацията. По късно видяхме, че втори е Ваню Хърков – бивш директор на Транспортна болница, уволнен за злоупотреби. За учредителите на “Атака”, които за каузата са готови да влязат и в огъня, останаха последните места. При създалото се положение с огромната ни енергия беше свършено. Резултата от бездействието ни се видя много добре на митинга организиран от Вас пред Свободния университет няколко дни преди изборите - редици по рехави и от митинг на СДС. Не би трябвало да си мислите, че държахме да станем депутати. Болно ни беше, че бяхме подменени с бившата номенклатура на Столетницата, а разбрахме, че и на други места /Шумен, Варна, Добрич, Плевен, Ботевград, Перник/ е станало нещо подобно.
Сега, три месеца след изборите на повечето места няма структури на “Атака”, а където има, в основата им стоят хора, за които националните идеали са параван за нечисти цели. В словото, произнесено от Вас на учредителното събрание казахте: “Не ми вярвайте, проверявайте ме!”. Ние проверки не сме правили, но Вие доказахте по безспорен начин, че разминаването между думите и делата Ви е скандално. Доказахте и друго – “Нищо ново под слънцето”. “Атака” се превръща /или е била замислена/ подобно на всички стари партии в инструмент за докопване до кокала или реализация на болни амбиции.
       Смятаме, че е нормално в рамките на 2-3 дни да ни отговорите. Ако това не стане или отговора Ви не ни удовлетворява, настоящето писмо ще бъде предоставено на всички възможни медии, за да разберат 300 000 българи, че за сетен път бяха използвани.03 октомври 2005 г.   

Спас Спасов
Николай Разложков
Стоян Желязков
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 623
 • Карма: +153/-78
 • Пол: Мъж
Питане по въпроса за действията на Лъчезар Кръстев имаше сутринта във форума на "Атака", но в момента нещо не го откривам  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...

Неактивен Death angel

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1496
 • Карма: +189/-28
 • Пол: Мъж
...  и Кузман Гаджев от Църквата на адвентистите от седмия ден. ...

Всичко друго може да се напъват да обясняват ама с тея защо ?  :-[
 :o ;D :D :o ;D :D >:( :o ;D :D :o ;D :D >:( :o ;D :D :o ;D :D :kill: :-P
     Бах ти падението !!!!!!!!!! !   !    !
  :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted:
Не падай духом, където ти падне !

 

Website

Към сайта

Facebook

FB Page FB Group