ВАЦ-овите вестници са съставени с парите на спецслужбата на бившата ГДР Щази

  • 0 Отговора
  • 866 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Индивидуалист

  • *
  • 2830
  • +395/-89
  • Пол: Мъж
  • Не бойте се!
  • Зодия: Virgo Virgo
Общинският съветник в Бургас и журналист от СКАТ Валентин Касабов:Взривиха колата на СКАТ, защото ги е страх от АТАКА

Заприн Караминoв

  Валентин Касабов е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас. Завършил е българска филология във Великотърновския университет, работил е в много вестници като кореспондент, основател е на първия опозиционен вестник "Бряг" и е негов главен редактор от 1990 г. Работил е в Рент ТВ, в момента е водещ на предаването "Паралакс" в телевизия СКАТ. На отминалите избори за местна власт бе избран за общински съветник от листата на АТАКА в Бургас. Женен, с едно дете.

- Г-н Касабов, какви са най-обговаряните версии в национална телевизия СКАТ по взрива на репортерската кола на медията в понеделник?
- Версията е само една и тя е ни повече, ни по-малко опит за сплашване и отмъщение на хора от вече бившата общинска управа начело с Йордан Костадинов. Доста хора има, които не могат да простят факта, че АТАКА вече е във властта и че оттук нататък започва разнищването на всички далавери, които са правени и предстои ваденето на откровените измами "на светло" чрез телевизия СКАТ. Това е опит за сплашване, но едва ли ще пречупи нашата воля и непреклонно намерение да разчистим окончателно ужасното наследство на Костадинов.
- Значи има пряка връзка между атентата и работата на общинарите на АТАКА в Бургас?
- Естествено, че връзката е пряка. АТАКА е във властта, националистите разполагат със СКАТ, партията е безкомпромисна и те се страхуват от това, което ние ще извадим, защото ще им секнат далаверите. Доста хора и фирми бяха на хранилка. Времето им свърши. Категоричен съм, че връзката е пряка, не косвена.
- Как ще коментирате очакваното утре посещение на управителя на ВАЦ Бодо Хомбах, който щял да поиска обяснение от българските издания на групата "Труд" и "24 часа" за отразяването на скандала с "мита Батак"?
- Това е част от една отвратителна мерзка кампания срещу България, в която за съжаление се включиха и немски вестници. Тази кампания е политическа и е ярко оцветена в червено. ВАЦ-овите вестници са съставени с парите на спецслужбата на бившата ГДР Щази и в момента тази кампания са се включили де що медии и институции има, за да защитят тезата на двама "учени" книжни плъхове, които изопачават българската история и се опитват да се правят на герои в момента. Ясно е с каква мисия е пратен Хомбах, който ще се опита да повлияе на политиката на българските вестници, за да обърне по някакъв начин становището в правилната за него насока, която са дали кукловодите на този пъклен сценарий. Като свидетелство за това мога да посоча и един факт - започнала е прокурорска проверка на телезивизия СКАТ чрез външно министерство, чрез главния прокурор Борис Велчев за това, че СКАТ е едва ли не поискала да линчува Мартина Балева. Учудващо е, че тази проверка става изключително бързо чрез главния прокурор, следователи и т.н.
- Хомбах лично е посъветвал хора от София да се извинят незабавно и публично на Мартина Балева, която е част от екипа, работил по тази подмяна на българската история...
- Не виждам за какво Хомбах може да поиска извинение - за извращението на нашата история ли, за поругаването на паметта на българите ли... И кой е той, че да си позволява да дава такава оценка! Нека първо той се справи с фактите, защото те са неумолими, преди да повтаря предварително режисирани измислици на анкарската полиция.
- В тази връзка може ли действията на Хомбах да се възприемат като опит на ВАЦ да наложи медийна завеса върху тази антибългарска кампания на Берлинския свободен университет в лицето на проф. Улф Брунбауер, ръководител на проекта, и Мартина Балева?
- Естествено. Това е не само затъмнение, а извращаване на истината. Така преиначиха историята и истината. ВАЦ-овите вестници отразяват действителността като криво огледало, премълчават истинските събития и факти. Това е парадоксален нагъл начин да се запуши устата и гласът на медиите. Защото и в "Труд" и "24 часа" има български журналисти, които работят. Това е политическа червена поръчка. По същия начин навремето действаха комунистите, така действат и сега.
- Преди три дни Балева поиска убежище извън страната за своите родители, защото тук те не се чувствали в безопасност заради скандала. Като един от мотивите тя посочва нахлуване на екип на СКАТ в апартамента на родителите си, има ли такова нещо?
- В цялата тази истерия всичко е абсолютна измислица. Първо, дадохме 1000 лв. на Мартина Балева, за да може екип на СКАТ да направи интервю с нея. Второ, огромната лъжа е, че екип на телевизията е нахлул във въпросния институт в Берлин, където работи тя. В интернет сайта, който екипът на проекта бяха направили, беше изрично посочено, че са готови да отговарят на всякакви въпроси. Всичко е скалъпено с огромна доза измислици, в които като герои се представят двамата псевдоучени. Не виждам и какъв е мотивът Балева да поиска политическо убежище за своите родители при положение, че никой не е заплашвал нито нея, нито нейните родители. След това със същата сила и логика тя може да поиска и политическо убежище за домашното си куче, защото е яло български развален салам. Това е все едно човек, който сутринта като се пореже, след това да обяви на света че е голям герой, защото за малко не си е отрязъл главата.
- Кой според вас стои зад този скандал, който се опитва да манипулира историята ни и да заличи турското клане на невинни българи в Батак по време на Априлското въстание?
- Целият този комплот идва от Анкара, оттам са парите, финансиращи псевдонаучното разследване на двамата "историци". Те искат да пробват доколко в България са закърнели историческите и нравствените ни сетива, с две думи - зад огромната подмяна на историята ни стоят турските тайни служби.
- Поради многото ви ангажименти като общинар, има ли шанс обичаното от зрителите на СКАТ предаване "Паралакс", на което сте водещ, да слезе от екран?
- Мисля, че няма да има такъв вариант, макар че ще ми бъде много тежко поради огромната заетост и на двете места - като общинар и като журналист, но ще се опитам със всички сили предаването да не слезе от екран, това всички го искат. Напротив, с екипа ни ще бъдем във всички горещи точки на България и да отразяваме най-болезнените теми.

в-к Атака
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

 

Powered by EzPortal