Православни статии, мъдрости и мисли

 • 92 Отговора
 • 8774 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Православни статии, мъдрости и мисли
« Отговор #90 -: Юни 14, 2018, 21:53:25 »
Няма такава тема.
 св. апостол Яков:
"Мъдростта, която иде отгоре, е първом чиста, после мирна, снизходителна, отстъпчива, пълна с милосърдие и с добри плодове, безпристрастна и нелицемерна" (Як. 3:17).

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Православни статии, мъдрости и мисли
« Отговор #91 -: Юни 15, 2018, 12:47:33 »
Какво да кажем за много подвижници, странници и истински монаси, които превърнаха пустинята в населена земя и място за пребиваване на ангелите, които ги посещавали поради техния свят живот? Като истински приятели, служещи на един Господ, небесните сили се смесвали с пустинниците. И тъй като те били оставили земята и възлюбили небето, ангелите не се скривали от тях. Понякога те ги поучавали за тяхното поведение и отговаряли на техни въпроси. Понякога им показвали пътя, когато се изгубели в пустинята. Понякога ги освобождавали от изкушение. Понякога ги спасявали от опасност, която внезапно ги връхлитала - например от змии или падащи скали. Понякога във време, когато сатаната ги нападал, ангелите се явявали и съобщавали, че са пратени да ги подкрепят и ободрят със словото си. Понякога ги лекували от болести, дошли по една или друга причина, като ги докосвали с ръце. Понякога, докосвайки изнуреното от пост тяло на подвижника, те му вдъхвали свръхесествена сила. Понякога им носели храна, топъл хляб и маслини, или плодове. Други пък били уведомявани за деня на своята смърт.

Колко дълго трябва да се изброяват делата на любовта на ангелите към нашия род и грижи, които те проявяват към праведниците, като по-големи братя към по-малки. Това прави ясно за всеки, колко близко до нас е Господ и колко много се грижи за Своите приятели, които поверяват своя живот в ръцете Му и с чисто сърце Го следват.
Св. Василий Велики

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2830
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Православни статии, мъдрости и мисли
« Отговор #92 -: Юли 26, 2018, 11:30:01 »
Отец Силвестър Янакиев
/от фейсбук/

Свобода или смърт!
Аз не искам, аз не мога да живея като роб! Предпочитам смъртта пред робския живот!
Държавата ни е наред, но тези, които ни управляват злоупотребяват с доверието на хората. Това даже е слабо казано. Те използват властта не за да помагат за благопреуспяването на България и българите, а да унищожават всичко, което напомня за България и българите.
На следващите избори трябва да има нова възможност за обикновения българин!
Заради тези отрепки, които ни управляват през последните 29 години, в българския език думата "политик" стана равносилна на измамник, престъпник, крадец, предател, интригант, подлец, мекере и все в тази линия квалификации и определения.
А да си политик съвсем не означава да те купят Америка или Русия, Турция или Китай. Означава за браниш националните интереси, националното достойнство и да мислиш ДЪРЖАВНО. Още Добри Чинтулов говори за това, че трябва да мислим държавно по време, когато България още е била под турско робство. Затова...трябват промени! И ще има!
---------------------------
Ислямът проповядва повсеместно шериат. Отрича демокрацията и декларира, че ще я унищожи. Резултатът би трябвало да е обявяване на исляма извън закона и всеки, който проповядва ислям да бъде изхвърлен от ЕС. Всички останали сценарии завършват с унищожението на Европа от ислямистите.
Мислех си, че политиците ни се заблуждават, но вече почти се уверявам в тяхното съучастие.
Съучастие в унищожението на Европа, България и демокрацията като политическа система...
------------------------
Честен политик... През последните 30 години нашите политици доста успешно изтриха това словосъчетание от съзнанието на българина. Чест, достойнство, национално самосъзнание, българщина....все думи, които са премахнати от полит-коректния речник на съвременния български политик. Превърнаха се в олигархия; в организирана престъпна група, която експлоатира българите така, както през турското робство не са експлоатирани. Продават се за дребни пари на американци, турци и руснаци. Готови са да продадат собствените си майки за някой лев в офшорна сметка.
Сега, пак заради гнусна печалба, избиват животните в Странджа. Избиват здрави животни, за да прикрият своите злодеяния. Те с убийствата имат опит. Дълги години убиват децата ни, като ги принуждават да емигрират. Убиха икономиката ни...Убиха земеделието ни... Мръсни еничари!
Въпреки това, аз имам надежда, че все още не е късно да се променят нещата.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

 

Православни въпроси

Започната от Nordwave

Отговора: 23
Прегледи: 2857
Последна публикация Януари 24, 2011, 06:37:48
от Hatshepsut
Православни албанци в... България

Започната от Division

Отговора: 13
Прегледи: 3601
Последна публикация Април 24, 2008, 21:02:48
от Пол Пот
Православни книги

Започната от Преспанец

Отговора: 8
Прегледи: 2600
Последна публикация Февруари 26, 2013, 06:48:42
от Hatshepsut
Powered by EzPortal