Анкета

За или против аборта?

ЗА аборта
0 (0%)
ПРОТИВ аборта
4 (33.3%)
Зависи от ситуацията
5 (41.7%)
Само по изключение (по медицински показатели)
3 (25%)
Нямам мнение по въпроса
0 (0%)

Общ брой гласове: 11

За или против аборта

 • 47 Отговора
 • 10952 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: За или против аборта
« Отговор #45 -: Август 26, 2013, 07:39:46 »
Интересно ми е дали противниците на аборта по религиозни причини могат да представят някакви цитати от Библията, които да заклеймяват аборта.
Аз съм чел Библията няколко пъти, но не си спомням да съм срещал такива текстове  :wowed:

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: За или против аборта
« Отговор #46 -: Август 26, 2013, 13:43:04 »
Против абортите съм, освен когато обстоятелствата го налагат, поради една единствена причина - изчезването на европейската раса. Обаче една държава ако забрани абортите, а не осигури нормален живот на гражданите си, то нещата отново няма да са добри.
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: За или против аборта
« Отговор #47 -: Октомври 05, 2016, 09:22:33 »
Безумието в Полша – затвор за аборт. Жените не са инкубатори

100 хиляди жени в Полша се включиха в масова стачка срещу плановете на правителството да забрани абортите.
В рамките на акцията участничките в нея под различни предлози отказаха да отидат на работа и да пратят дъщерите си на училище.

В израз на своята съпричастност „Терминал 3“ публикува текста на Янина Пекаж, публикуван първоначално във „Вита Морена„.

Да започнем с фактите.
Полша е една от двете страни в Европа, където абортите са забранени. Прекъсване на бременността се допуска само в три случая:
1. При сериозна деформация на зародиша.
2. При пряка опасност за живота на майката.
3. Когато бременността е в резултат на изнасилване. Популярното име на този закон в Полша е „Компромисът“.

Комбинацията от настоящото законодателство и силно религиозното общество (изучаването на религия в училище е задължително) води до много нисък брой на извършени легални аборти и огромно количество криминални аборти, както и до специфичен вид „абортен туризъм“ в Германия и Чехия.

През 2016 година в правителството бяха внесени два граждански проекта.

Единият се наричаше „Да спасим жените“ и предлагаше въвеждане на сексуално обучение в училищната програма, комплексна медицинска грижа по време на бременност, както и възможност за прекъсване на бременността до 12-ата седмица. Този проектозакон бе отхвърлен на първо четене.

Вторият, изготвен от религиозно-юридическата фондация „Ордо Юрис“, предлага пълна забрана на прекъсването на бременността без никакви изключения.

Проектозаконът предвижда до 5 години затвор за умишлено и до 3 години за неумишлено прекъсване на брeменността във всеки неин етап. Този проектозакон бе приет от парламента за по нататъшна работа.

Какво означава това за нас, полските жени?

Изнасилена тийнейджърка ще е задължена да износи плода девет месеца и да роди детето. Ако прекъсне бременността, я очаква затвор. Максималната присъда, която може да получи изнасилвачът, ако го хванат, е 12 години, но 33% от присъдите за изнасилване в Полша са условни.

Според един политик момичето ще обикне това дете, щом почувства сърцето му да бие. Идилично? Не мисля.

Никой лекар няма да помогне на жените с извънматочна бременност, защото ще рискува да влезе в затвора. Ще кървят безмълвно.

Няма да се допускат амниопункции – рискът за спонтанен аборт при тях е около 1%. Няма да се провеждат вътреутробни операции, даже медицината да познава лечение. За операции на бременните трябва да забравим изцяло.

Ако направите спонтанен аборт, прокуратурата ще може да почука на вратата ви и да поиска обяснение, подозирайки неумишлено нарушение на закона. Може би сте носили твърде тежка кутия или сте работили прекалено дълго? Е, чакат ви 3 години затвор. Дано да има кой да ви гледа по-голямото дете вкъщи, докато си излежавате присъдата.

Бременна сте и знаете, че зародишът е необратимо увреден и няма шанс да живее след раждането? Ще трябва да доизносите плода и да го родите само за да видите как бебето ви умира. Геройство щяло да бъде, достойно щяло да бъде.

Законът е немислимо варварски за жените. Но за да разберете защо днес, на 3 октомври 2016 година, полските жени обявиха национална ефективна стачка, трябва да знаете, че това не е самостоятелен акт, а част от цялостна политика.

Откакто правителството на „Право и справедливост“ дойде на власт, бе спряно финансирането за ин витро процедури и нов проектозакон предвижда ограничаването му.

Правителството ще дискутира и забраната на хормоналната контрацепция – както превантивната, така и т.нар. „на следващия ден“. Добавете към това политици, които казват, че коремите на жените принадлежат на държавата, и лесно ще разберете защо сме бесни.

Националната телевизия е зависима от правителството и или не показва протестите, или ги представя като разходки на луди феминистки. Частните телевизии не са много по-ориентирани – една от тях вчера (2.10 – бел. ред.) организира дебат за правата на жените. В студиото имаше седем мъже и нито една жена.

Много от полските жени чувстват, че нямат избор, а останалите им права ще изчезнат всеки момент. Политиците и медиите дискутират жените, но без тях.

„Бесни сме! – викаха днес хиляди облечени в черно жени по улиците на Полша и добавиха: „Мъртви няма да родим деца.“

Днес ще викаме цял ден с надеждата да ни чуят и да усетят липсата ни на работните места. Надяваме се да постигнем това, което постигнаха исландките с тяхната национална стачка на жените през 1975 година, която послужи за вдъхновение.

Идеята се появи преди няколко седмици във виртуалното пространство, но набра сила, когато я предложи публично актрисата Кристина Янда, тази от култовия филм „Човек от желязо“.

Както казва Мая Анджелу:

„Всеки път, когато една жена се бори за себе си, даже без да го знае, без да претендира, се бори за всички жени.“

http://terminal3.bg/bezumieto-v-polsha-zatvor-za-abort-zhenite-ne-sa-inkubatori/

 

Емиграцията - За или Против

Започната от Хитлер

Отговора: 171
Прегледи: 20582
Последна публикация Октомври 06, 2013, 12:16:05
от Петкан
За или против забраната за строене на джамии?

Започната от Veskou

Отговора: 20
Прегледи: 2688
Последна публикация Април 09, 2011, 22:40:42
от patriot8881
За или против задължителното гласуване?

Започната от Дашо

Отговора: 49
Прегледи: 10341
Последна публикация Юли 09, 2014, 11:39:29
от Исперих
За или против легализацията на наркотиците

Започната от Sa6o Bikov

Отговора: 73
Прегледи: 5418
Последна публикация Декември 12, 2010, 03:12:21
от killed_by_death
Powered by EzPortal