Автор Тема: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет  (Прочетена 11898 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Инжинер ДоневTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,586
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Според мен вредата ще е несъизмерима. Моя прогноза е че голяма част от хората ще спрат да пишат активно, а сайтовете окончателно ще установят хостинга си в Малаизия, Кувеит, Дубай или Иран както досега, но в по голяма степен. Хората ще минават само и единствено през чужди проксита за да може следата която получават Интернет Доставчиците да стига само до прокси сървъра. Много, които не знаят как се прави това, просто ще спрат общуването и ще ограничат посещението към сайтове като този. Може да се каже че с наредбата на МВР направихме голяма стъпка към Китайнизиране на политиката ни към интернет. Китаизиране, защото именно в Китай има подобна цензура и следене на огромните маси хора.


Припомням:

МВР ще следи контактите в интернет

Това става ясно от публикувана в "Държавен вестник" наредба
30.01.2008

МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в интернет, на кого сме пращали имейл или съобщение, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа.
Това става ясно от публикувана в "Държавен вестник" съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд.
Според наредбата обаче всички телефонни оператори и интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР "пасивен технически достъп чрез компютърен терминал" до съхраняваните данни.
"Това означава министерството да има достъп без човешка намеса и без самият оператор да знае, че някой отвън следи данните", обясняват експерти пред в. "Сега".
Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване.
Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът.
Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на интернет, което ще започне от 15 март догодина.
Вече ще се събират данни за времето, в което потребителят е седял в мрежата, за изпращача и получателя на всяко съобщение, както и за началото и края на разговорите в мрежата през програми като Skype.
Информацията трябва да се съхранява от операторите в продължение на 12 месеца. Това изискване е записано в директива на ЕК от 2005 г. и новия Закон за електронните съобщения. Целта е да се предотвратяват и разследват сериозни престъпления и тероризъм. ( :lol: :lol: :lol: )
Наредбата изисква всяка година до 31 март операторите да дават отчет на министъра на вътрешните работи колко пъти са предоставяли събраните данни на компетентните органи - прокуратура, следствие, спецслужби и др., колко пъти не са могли да го направят и по какви причини. Тази информация ежегодно ще се праща и на Европейската комисия.


Е... значи ще си пишем свободно... до 15 март догодина. Когато всяко деиствие ще бъде записвано, и докладвано.
 

Неактивен Инжинер ДоневTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,586
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
МВР и ДАИТС ще следят електронната ни поща и разговорите, които провеждаме по Интернет.

Това стана ясно след обнародването в брой 9 на Държавен вестник (29.01.2008 г) на Наредба № 40 от 7 януари 2008 г. за категориите данни и реда, по която се съхраняват и предоставят от предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, за нуждите на националната сигурност и за разкриване на престъпления, издадена от Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

За целите на наблюдението ще бъде изградена специална система за събиране на информация за това кой какво прави в Интернет.

"Доставчикът, вашият Интернет доставчик, ще извършва шпионската дейност, а МВР само ще използва информацията". каза Богомил Шопов пред бТВ.

Например, доставчикът ще обяви пред МВР, че доставя Интернет на Иван, Драган и Петкан, и чрез системата за наблюдение службите денонощно ще знаят с кого си пише Иван, какви писма получава Драган и с кого си говори Петкан.

Аргументите на МВР са, че това трябва да се случи в интерес на борбата срещу тероризма и по искане на Европейския съюз.
И по този начин се разкриват и редица други престъпления - примерът е пресен - вчера ГДБОП съобщи как чрез достъп до системата Скайп заловили софийски диджей, разпространявал в мрежата снимки на деца между 3 и 10 години. Специалистите обаче имат аргумент и срещу това.

Богомил Шопов: "Всеки що-годе нормален терорист, не че познавам такива, първото нещо, което ще направи, това е да си криптира канала за информация".

Плановете на МВР са да започне да ни следи с кого си говорим и пишем по Интернет от 15 март 2009 година.
 

Неактивен Kondolov

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 325
 • Пол: Мъж
Това следене в нета си е чиста проба елиминиране на политическите противници. ЗАЩО не са засекли до сега някои терорист, а един народ се управлява най-добре, когато се следи непрекъснато. Американците не си го позволяват поне да го правят публично като наще помияри. Ще ни разкатаят фамилията от всякъде с този закон.
« Последна редакция: Май 21, 2011, 15:56:51 от Hatshepsut »
Единство и сила.
 

Неактивен Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Щатите и ЕС се прегръщат с нашите доносници и престъпници,например такива с 4 спрени дела и в момента министри,избори се фалшифицират брутално,колебаещи се честни хора бяха подведени от медийната "звезда'
бойко борисов,тоталното промиване върши своята работа дотук,картината е доста трагична направо.Остава като че ли ако има пострадали от това следене,а то сигурно ще има,да сме осведомени и да се изкарва това наяве,въпреки че тук правото е криво и обратно,адвокати мадвокати,съдилища,прокуратури - пълен фалш.Господ да ни пази само.Смазан народ и потиснат отвсякъде.Без права,като робите едно време.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,369
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в Интернет, на кого сме пращали e-mail или съобщение по ICQ, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа. Това става ясно от публикувана вчера в “Държавен вестник” съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

Данните за действията в Интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба “Оперативно-техническа информация” на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Те, както и досега, ще се предоставят от операторите по реда на Закона за специалните разузнавателни средства, т.е. след решение на председателя на окръжния съд. Според наредбата обаче всички телефонни оператори и Интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР “пасивен технически достъп чрез компютърен терминал” до съхраняваните данни. “Това означава министерството да има достъп без човешка намеса и без самият оператор да знае, че някой отвън следи данните”, обясниха експерти.

Телефонните оператори вече са осигурили такъв достъп, тъй като и досега в законите имаше такова изискване. Те съхраняват данни за това от кой номер е дошло повикването, от коя клетка, ако обаждането е от мобилен телефон, и колко време е продължил разговорът. Новото е, че обхватът се разширява и с тотално следене на Интернет, което ще започне от 15 март догодина. Вече ще се събират данни за времето, в което потребителят е седял в мрежата, за изпращача и получателя на всяко съобщение, както и за началото и края на разговорите в мрежата през програми като Skype. Информацията трябва да се съхранява от операторите в продължение на 12 месеца. Това изискване е записано в директива на ЕК от 2005 г. и новия Закон за електронните съобщения. Целта е да се предотвратяват и разследват сериозни престъпления и тероризъм.
Наредбата изисква всяка година до 31 март операторите да дават отчет на министъра на вътрешните работи колко пъти са предоставяли събраните данни на компетентните органи - прокуратура, следствие, спецслужби и др., колко пъти не са могли да го направят и по какви причини. Тази информация ежегодно ще се праща и на Европейската комисия.
Както се очакваше, Интернет доставчиците възразиха остро срещу някои от новите разпоредби. Собственикът на Bol.bg Димитър Ганчев обясни, че когато наредбата е дискутирана с бранша, в нея не е имало изискване да се дават данни за телефонните разговори през Интернет, което изисква големи допълнителни разходи. “Освен това става въпрос за пряка намеса в един пазар, който досега не бе регулиран от правила. Не знам и как отговаря новата наредба на директивата на ЕС за анонимния достъп до интернет, но според мен противоречи”, коментира Ганчев. http://bg.altermedia.info/
 

Неактивен Македония

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 127
 • Пол: Мъж
 • Свободна Българска Македония!!!!
 • Зодия: Cancer Cancer
Значи за очаквам затвор
 :-P :-P :-P
Да живееш, значи да се бориш - робът за свобода, а свободният за съвършенство

http://www.youtube.com/user/Bgna3moreta
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Значи да очакаваме задължителното противодействие срещу тези жалки хорица, които за последен път се опитват да се справят с народната инак любов. Досега се подслушва нелегално, но от сега нататак ще се подслушва съвсем легално. Значи да знам да си говоря това което ми е на уста, и да ме хваната за макарите след това. Има контрол, но им и извън контрол. Има правила, но има и извън правила. Значи ще се наложи по хитри и от тях да ставаме, за да им се покаже кои е господаря на тази свещенна Българска земя и да ги изритваме от нея час по скоро.

Неактивен Кондор

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 32
 • Пол: Мъж
 • ВИНАГИ ГОТОВИ ЗА ВОЙНА!
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Пукна се поредния мехур на юдеомасонската лъжа наречена демокрация.Защо ли има глупаци дето още да вярват в това нещо,наречено демокрация.Това понятия отдавна се е изчерпило от смисъл.По-добре е безродниците да измислят някакво друго понятие,с което да залъгват народа,щото той все повече си отваря очите за продължаващите им лъжи и демагогия.
Както и го е писал Оруел в "1984",чифутите ще превърнат света в един гигантски Биг Брадър.
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Пукна се поредния мехур на юдеомасонската лъжа наречена демокрация. Защо ли има глупаци дето още да вярват в това нещо,наречено демокрация. Това понятия отдавна се е изчерпило от смисъл. По-добре е безродниците да измислят някакво друго понятие, с което да залъгват народа, щото той все повече си отваря очите за продължаващите им лъжи и демагогия. Както и го е писал Оруел в "1984",чифутите ще превърнат света в един гигантски Биг Брадър.

И все повече и повече изпадат тези в безсилна ярост, като не могат да задържат положението което от ден на ден им се изплъзва от контрол и прилагат тези методи на овладяване на хорското недоволство. Все пак, това е логична стъпка на налагане на контрол над личноста, за да могат да избегнат неизбежното. Но няма го вече този наркотик които замъгляваше очите и съзнанията на хората, и ги държеше в сънно положение и страх да не би да се събудят, че кошмарите им ще започнат в будно състояние. И които се пробудеше изядаше порция бои за да заспи пак блаженно, и да са безопасни за власта и техните гнусни извращения с хората и техните съдби и души. Нали го виждам по едни посредственни човечета във форума на онези олигофрени от МВРО колко злобни могат да бъдат, а те са само едно огледало на власта. Тази вечер все пак един от техните модераторчета Джамбазки, се отчете по достойнство пред неговите господари, от Позитано 20 от където всъшност му плащат заплатата да бъде платен патриот, гонещ михаля по светоната мрежа, само и само да се намира на работа с която да се бие в гърдите пилешки. И този ми се има за родолюбец, като заключи темата за Холокоста мит или реалност, обявявайкия за антисемитска. Тои антисемита, обвинява други хора в антисемитизъм. Тези ги давам за пример, не за друго, а да дам съпоставка че нямат никаква разлика тези от МВРО и власта. Така са всички казионни партии и организации в България, крайно нагаждачески на власта, с едната цел, колкото си може повече да отлагат във времето приближаващото възмездие за техните нечовешки престъпления, предсатвяйки се за единственните стожери на Българският национализъм и родолюбие и спасители на нацията, а са точно обратното, нейните гробокопачи. Първо се започва от форумите да се слухти кои какво пише, и кои какво разсъждава. След това се минава през емейл пощите, и накрая се стига до подслушване на JSM комуникациите. Една реплика от филма Междузвездни войни четвърта част на принцеса Лея! страшно много се допълва тук със създалото се положение сега. Че империята на злото, колкото силно стиска свободолюбивите галактики, толкова повече ще им се изплъзват из под ръцете тези галактики. Нека тези от власта електронни хрътки да го прочетат това, и да схванат добре! че колкото силно стиска човек Българина в ръцете си, толкова повече ще се разлива като вода изпод шепите им. Но нека сами да се убедят като си строшат главите прости, че са загубени и че тяханта кауза е загубена, както и те са загубени простаци. Но радостното е! че Българската кауза е печеливша, но без лицемери като тези от малките и крайно злобни организацийки, подържайки статуа на власта с техните супер неадекватни и просташки предложения и челни примери, колко можем да бъдем тъпи и глупави в опита си да блеснем пред другите от власта. "НО НЕ СЕ ГАСИ ТУИ ЩО НЕ ГАСНЕ!!!"
>:(
« Последна редакция: Февруари 05, 2008, 03:19:03 от atila »
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 566
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Протест срещу шпионите от МВР

Протест срещу намерението на МВР да следи кореспонденцията в интернет ще има утре в центъра на София. Минитгът под надслов „Един свободен обяд” ще се проведе от 12,30 до 14,30 часа пред сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения на столичната улица „Гурко” 6.

От организацията „Свободен софтуер” съобщиха, че ще сезират Конституционния съд за наредбата, която дава възможност на полицията да следи електронните съобщения между гражданите и разговорите им в глобалната мрежа.

„Задържането на данни е агресивен метод, който се намесва в личния живот на 450 милиона души в Европейския съюз. Това е политика, която безпрецедентно разширява правата на полицейско наблюдение. В същото време нарушава много от инструментите, гарантиращи човешките права в Европа”, пише в сайта на кампанията на адрес www.opensource-bulgaria.org

Неактивен stas

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 196
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2008, 16:48:46 »
.

С една дума : Юдео-комунизъм !!!
.
"Вярвам, Господи, помогни на неверието ми!" (Марк. 9:24).
 

Неактивен Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,530
 • Пол: Мъж
Re: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2008, 00:09:10 »
Значи за очаквам затвор
 :-P :-P :-P

И аз  :-P Дано сме в един затвор с Атака в Мрака  :-P :-P :-P

Неактивен Инжинер ДоневTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,586
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2008, 22:40:39 »
решението е много лесно! Криптира се интернет конекцията и при интернет доставчика за всяка буква ще излиза около 20-30 цифри код. Пък нека ако искат да ги принтират и да ги носят в министерството за доклад всеки месец!
 

Неактивен Димитър Списаревски IYI

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 252
 • Пол: Мъж
 • Чърчил-- Не пожелавам на никого да воюва с Българи
Re: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2008, 19:19:14 »
Във връзка с новата разпоредба на българското правителство, която дава неограничени права на милиционерите от МВР да ровят в личните данни на всички нас и да следят кореспонденцията ни, екипа на ”Altermedia” ви призовава да започнете да използвате програми за кодиране на информацията, които са с отворен код. Затова предоставяме на вниманието ви две подробни ръководства, с които ще можете да създадете ваш собствен PGP ключ, с който да предпазите електронната си поща от любопитните погледи на злонамерени лица, както и да създадете сигурна връзка за своя Jabber клиент, с който можете да си говорите в реално време с човека срещу вас без всяка ваша дума да бъде на едно копче разстояние от някой чужд на вас човек, който просто е решил да злоупотребява с властта си. 

Изтеглете ръководствата от следните адреси:

Ръководство за създаване на PGP ключ

http://anonym.to/?http://files.onebuck.net/?d=F7D422E71

Ръководство за конфигуриране на Jabber клиент с PGP ключ

http://anonym.to/?http://files.onebuck.net/?d=A1CCDA0D1

Източник:http://bg.altermedia.info

Неактивен Инжинер ДоневTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,586
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Държавата иска да контролира безконтролно Интернет
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2008, 19:44:29 »
това е полезно. Аз лично няма да прибързвам. До март другата година очаквам да излезе нещо по опростено и все така ефективно
 

 

Над 30% от населението вече ползва интернет

Започната от Nordwave

Отговора: 5
Прегледи: 4763
Последна публикация Септември 22, 2011, 19:52:58
от Hatshepsut
Интернет доставчици - пълен списък

Започната от Tiesto

Отговора: 29
Прегледи: 14773
Последна публикация Август 19, 2014, 13:42:37
от rscossworth
Бъдещето на Интернет

Започната от Apostoloff

Отговора: 10
Прегледи: 2048
Последна публикация Октомври 16, 2009, 01:17:59
от rado84
България иска да регистрира домейн на кирилица

Започната от Балхара

Отговора: 21
Прегледи: 19107
Последна публикация Март 08, 2016, 14:20:20
от Hatshepsut