Български национализъм - българщина

 • 425 Отговора
 • 48079 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #195 -: Март 01, 2015, 22:28:51 »
Мнение от друга една тема в което се засяга една доста добра идея зад която стоя. Идеята : всеки смятащ се за националист да има народна или хайдутска  носия или четническо-възстаническа униформа.

______________________________________________________________________


Ами организациите - бели комунисти и нищо повече. Носят свастики и национал-социалистическа символика. Много българщина, много нещо. Не казвам, както искаше Мишока, да се носят носии едва ли не, ама може да се изнамери и наша си, про-българска версия на тия неща, без да се имитира вече изхабеното.

Докато не се върнем към тези "носии" според мене, няма да стане нищо реално. Идеята е тези носии да се носят по празници, годишнини и важни събития, а не всекидневно. макар и че всекидневно не би било зле.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #196 -: Март 02, 2015, 16:50:47 »
Сега нека очертаем контурите на  понятието БЪЛГАРЩИНА.
- почитане на езика и писмеността 
- почитане на вярата на този народ
- ползване и почитане  на символите от миналото , свързани с войни, бунтове и възстания.
- познаване и почитане на културата  и обичаите на  българският народ.
-отхвърляне на всичко чуждо в областта на  духовното, идеите, културата и философията.
- зачитане на облеклата на дедите ни.
- почитане на нашата, а не на чужда история.
- познаване на живота на българските герои
- честване на паметни дати от историята  дните посветени на нашите герои.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #197 -: Март 02, 2015, 16:57:46 »
Старо мое мнение от този форум.
Мисля че е точно по темата.
Да обсъдиме реално възможностите пред нашия национализъм – хипотетично разбира се, защото сериозен национализъм все още нямаме.
Много млади хора си представят; че националистите, като станат силни ще направят някои от тези неща.
1.   ще вдигнат въстание и ще оправят нещата.
2.   .ще влезнат с избори в парламента и ще въведат: диктатура, ще избият цигани и турци или поне ще започнат да водят достойна за страната ни политика.
Да предположиме че национализма ни е във възход: хората стават масово националисти, гласуват за националистите и каквито там сте си ги мечтали.
1.   за въстанието е малко тъпо да се обсъжда, но все пак да видиме какво ще стане при едно въстание.
-   срещу въстаналите ще има 30 000войника и още толкова полицаи с доста по-добро въоръжение. Въстанието ще свърши за нула време и национализма ще бъде веднага забранен. Но ако въстанието успее, тогава на помощ на демокрацията веднага ще дойдат от НАТО, САЩ и ужас от Турция.
2.   избори и изборна победа.
Какво ще стане тогава вариантите са няколко:
-   ще последва тотален провал поради липса на кадри. Предишните управления имат какви ли не гадни договорки с Русия и щатите, които веднага ще почнат саботажи на националистите ни.
-   Ако се направи диктатура: запада и Русия веднага ще ни обявят ембарго и като спре вноса на горива само, ще стане мазало.
-   Ако се започне избиване на цигани и турци ще стане същата работа – никоя велика сила няма да го допусне и ще се ползва това за повод съвсем да ни разсипят.
-   Достойна политика никой от вънка няма да допусне да бъде водена и най-законните арести на цигани крадци ще се тълкуват, като дискриминация и ще ни го изкарат през носа.

Да след 2-та световна нещата се промениха и света вече не е същият. Земното кълбо върви към една държава, която задкулисно вече е факт.
Всички страни в света се управляват от едно правителство, което въобще не смята да пуска и грам фъндък за някакви си националисти в малка България.
 Да  не мислите че Симеон2-ри не искаше да стане цар, при положение че е последния православен цар на света ? Той знаеше и знае че референдума монархия или република е бил незаконен, знаеше и че народа щеше да го подкрепи, но защо мислите не го направи, а си взе имотите и дим да го нема. Да ама е знаел и че: световното правителство никога няма да му пусне тоя гювеч и ще го смачка от раз.
Ами Иван Костов да не мислите че не е искал да стане диктатор, да изтреби циганите и турците и да се накраде до гушата ? Искал е ама същата сила го е предупредила да си опича акъла.
Поради същата причина и Б. Б> да иска да направи нещо няма да успее..
Опитвам се да ви кажа че: проблема не е само в нашите управници, но и в световното управление, те просто няма да допуснат нищо различно от сегашното положение, понеже си имат свои си планове за света и България.
Ще кажете – тогава за какво да сме националисти и каква полза от национализма – работата е свирена.


*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #199 -: Март 02, 2015, 17:15:11 »

СТАРА МОЯ ТЕМА ОТ ТОЗИ ФОРУМ. МИСЛЯ ЧЕ МЕСТОТО И Е ТУК.
Появиха се глупашки писаници от хора не познаващи делата и живота на нашите герои. Писаници в които се чува че те не : били герои наистина, а пропагандни творения.
Я да видиме така ли е наистина ?
Модела създаден от нашите герои за освобождаването на България от турско, а по-нататъка и от сръбско и гръцко в Македония всъщност е възможно най-добрият възможен модел съществувал някога на света. В какво се състои този модел ?
Той има три основи:
- културно-просветна дейност започнала с Паисий и продължена от много други българи. Целта на тази дейно е осъзнаването на народа че не са : някакви помияри и безродници, а че сме хора и народ с минало, и съответно пак може и трябва да сме такива.
- дейноста на четите. Основен идеолог на това движение е Раковски и той именно го прави такова с закона си за горските чети. Тука трябва да споменеме и много други, но се надявам нататъка в дискусията да поговориме и за тях.
Четите са имали за задача да влизат на територията на България и да повдигат духа на народа, както и да избиват турските разбойнически групи, а и да отмъщават на изедниците и са го правели доста успешно.
- и последният стълб- основа на българската система са комитетите създадени от Левски
Задачата им е била да: събират пари, да купуват оръжие, да набират хора готови да се сражават за делото , както и събирането на разузнавателна информация. За тази именно идея Левски може да бъде наречен гениален.
Цялата тази система не е могла да се задейства за освобождението на България от турско, поради бързото развитие на нещата и намесата на Русия.
Обаче една част е останала под робство, 1-во турско, а после сръбско и гръцко. И ето появявява се ВМРО - те вземат всичко добро от миналото и започват да действат именно по тази система. Културно-просветните дружества : просвещават хората и ги подготвят идеологически.
Комитетите: събират оръжие, пари, доброволци, които обучават в т.н. четнически институт.
Четите на ВМРО установяват пълен контрол над българските територии под робство.
Получава се държава в държавата, непобедима и способна да устои на всякакви удари и беди. ВМРО има своя поща, съд, войска- четите и хора действащи в нейна полза и в поробените земи и в свободна България. Именно четническият институт създава възможно най-добрите стрелци съществували някога на този свят за всички времена.
И забележете макар и трудно организацията се финансира сама и е независима .
Е дали наистина нашите герои са пропагандни сапунени мехури ? Има ли по-големи герои на света от тях, и ако има кои са и къде са ?
А сега си представете същият перфектен модел да го има и в наши дни.
- културна просвета, ама не за тангра и някаква древна история, а истинска.
- комитети събиращи: хора, пари, оръжие и разузнавателна информация .
- чети съставени от хора готови да се бият и умрат за народ и родина.
Дали ще има Маргина, Маджо или някакви си цигански барони ?
Какво щеше да стане с циганите от с. Мечка и другите гета дето нагло нападат и убиват българи ?
Щяха ли въобще политиците да си позволяват да държат народа в такава беднотия ?
Да но днешните келеши националисти не искат да следват примера, идеите и пътя на нашите герои. Те искат да следват пътя на филмовите и медийни герои.
Та това е пътя който може да спаси България, измислен е по време на турското иго и е доосъвършенстван от ВМРО. Другото е тъпотия.
Айде да видиме искат ли хората наричащи се националисти да си размърдат акъла и последват примера и пътя на нашите герои. Ако не искат да следват този път то тогава какви националисти са и на какви основи ще да е построен национализма им а ?

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #200 -: Март 04, 2015, 13:27:20 »
ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВОТ О - БOЛЕСТТА НА БЪЛГАРИТЕ и следствието от това.
Отец Паисий обаче се оказа много прав в едно - българинът от XVIII век, та чак до днес, е заразен от коварната болест на чуждопоклонството. Тя ще обсеби  и вече може да се каже че успя да обсеби , като мисловен тумор цялото ни общество.
Днешното ни падение и разорение става възможно , защото през всичките тези години на ВЪЗРАЖДАНЕТО и до днес: нашите водители (духовни или светски) се превърнаха в глупави маймуни, за да могат да се катерят по разклоненото дърво на чуждопоклонството и да берат отровните плодове на запада и западната култура, която е далечна и чужда на българската – протестантизъм, католицизъм, масонство, комунизъм, фашизми, нацизми, перверзна демокрация и ненормален американизъм
.„О неразумни и юроди!” Поради что се срамите да се наречете българи и да вървите в пътя на БЪЛГАРЩИНАТА  - е въпроса но отговор няма.
Бедна ми Българийо! Повече от 250 години ти се кланяш на всякакви кумири и палячовци, и им принасяш щедро човешки жертви от твоите синове и дъщери, почиташ повече Мамона и „Мадона”, нежели твоя Бог и твоята българска култураи обичаи.
Срамно е да  се разменят своите свети икони за безобразните карикатури на ненормалната, извратена и покварена европейска живопис, православните си четвероевангелия за протестантски брошурки и туристически реклами, духовната си храна и светата си вера , обиачаите български за един пластмасов хамбургер в Макдоналдс.
За повечето българи думите, българщина, българско, семейство, училище и Църква и вера или български обичаи  са се превърнали в най-омразните и нежелани неща от които бягат със страшна сила.
И какво : за повечето днешни хора наричащи се все още бих казал доста  нахално българи, а някои дори и български националисти всичко българско е "закостеняло”, „упадъчно”, „ретроградно”, " архаично" и „спъващо прогреса” и да не забравя крайно "старомодно".
ПОбеснелите българи искат само : политика, пак политика, бунтове и протести. Искат и накрая  ще получат, каквото са искали и заслужили: глад,мизерия, разорение и робия, разбити семейства и страдания.
_______________________________________
п.п. старо мое мнение, но все още доста актуално.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #201 -: Март 05, 2015, 09:48:27 »
Създаване на народност  е процеса на създаване или събиране на едно место на националните черти, морал  култура и особености  наричани - идентитет. Това    обикновено става  чрез обединение в една държава и   използване на   държавната власт. Този процес цели съединението на народа в държавата, чрез общата: култура, обичаи, религия, език, писменост , морал  и  история така че тя народността духовно и  политически да бъде  стабилна и жизнена в постоянен  план. Изграждането на народност изисква еднаква : култура, писменост, религия, традиции за преобладаващата част на тази народност.  м
 Естествено  могат  да бъдат  включва използването на пропаганда дейност или развитие на голяма материална база, за да се може въпросната народност да живее прилично в създадената от самата нея държава и така да се способства и за  увеличаване на благосъстоянието и икономическият растеж.  Създадената вече народност се определя уеднаквено   развитие на поведения, ценности, традиции, култура , език, писменост  и история, както и еднакво възприемане на определени събития.
Сега помислете кое от тези неща все още има в българската народност и ще си отговорите защо сме на това положение.
- културата ни още от освобождението ни от турско робство е подменяна със европейска такава.
- морала ни и той е подменян с европейски и западен
- религията ни днешният ненормален българин я е заменил с куп суеверия, зодии, врачки от рода на Вангелия гущерова и какви ли не далекоизточни простотии.
- обичаите ни : и те са забравени, а на тяхно место някакви си хелоин, свети Валентин, коледни елхи, дядовци Коледи и Мразовци и т.н.
- езика ни пълен с чуждици от всякакъв тип и непрекъснато  обогатяван с още и още чужди и неразбираеми думи.
- писмеността ни още се държи, но много българи във нета предпочитат  да пишат на латинеца, че на кирилица видите ли не им било удобно.
- историята ни тя непрекъснато подменяна. Оказа се че не било имало турско душманско робство, а някакво странно присъствие. Оказа се че руснаците де то ни освободиха от турско не ни били освободили, а заробили, но нещо станало и не ни заробили и там подобни ненормалщини, да не говорим за измислиците около т.н. древна история.
- За морала даже не ми се говори. Напълно сринат, доведен до животинско ниво. Пълна деградация.
Българите стигнахме до такова падение че смятаме т.н. интелектуалци, до един с леви разбирания за цветът на нацията. Шутовете и палячовците са нашите духовни водачи.
И така : кажете ми какво остана от нещата обединяващи един народ? Не остана нищо!!! После се чудите защо сме на това нещастно положение, на какво друго бихме могли да сме ? Даже и това ни е много, като се има на пред вид че вървейки към прехвалената Европа разрушихме възможно всичко българско, което трябва и ни обединяваше някога.
С една дума :краят на България е близо  и на никого не му пука, даже т.н. националисти се борят с нокти и зъби да го ускорят.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #202 -: Март 05, 2015, 09:49:09 »
ЗА НОВИЯТ МЕДИЕН ПРОРОК, ШАМАН И ОБИКНОВЕН ТАРИКАТ  Иво Христов.
Тарикат, защото мяза на некой едновремешен тарикат от тиа дето седяха пред ЦУМ и мамеха хората, само че тоя ги мами от различните предавани по телевизора.
Пак и за кой ли пореден път ползват номера: истина , полу-истина и накрая лъжа и безсмислици.
Да Тарикат Иво казва сериозни истини, които други не искат да кажат, ама ако не ги каже той ще се намери неконтролиран от олигархията човек да започне да ги казва и ще стане зле.
Какво не казва тариката: не казва три неща, които ще ги кажа аз.
 1. не казва защо запада така злобно ни унищожава. Правят го защото сме друга култура и религия, които  те и седящите зад западните правителства масони и сатанисти мразят. Има и други причини, ама тази е основната.
2. кои точно управляват България. Не ще да каже, бил Бойко, бил царя и тем подобни. Страната се управлява от един олигархичен комитет на червената буржоазия от определени комунистически семейства. За този да го наречем комитет не се знае много и никой от съвременните гурута на телевизора не искат и не говорят. Да , ама ето че аз го казах ! А политиците и тия дето наричат олигарси са само пионки в ръцете на този олигархичен сатанински комитет.
3-та истина дето другаря тарикат Иво не казва и дето е разковничето на българският проблем е : че българите се отказаха от своята култура в полза на общо-човешката, модернизма и т.н. и сега просто са обикновени дегенерати, модернисти и тъпанари. Тоест проблема на страната е културен, а не материален и икономически. Дори да стигнеме нивото от времето на комунизма и даже да станеме 10 пъти по-добре: пак ще имаме демогравска криза, просто защото обезродените българи с изместен център на тежест на ценностната си система не искат да раждат. За сметка на това раждат циганите. Ако имаме икономически бум, емиграцията ще спре . Ще се появят обаче, купища чужденци и тогава както не искаме да раждаме, а те : негрите, арабите, индийците и каквито там дойдат в страната раждат - ще ни претопят за нула време. С една дума добре е че сме в криза и това ни спасява.
И тези неща важат не само за тариката Иво, а за всичките ни националисти и кандидати за спасители.
Да ги питам: какво ако избесите политиците и т.п. но не направите така че да се раждат деца и българите да са пак българи а ?
Какви са били ценностите на някогашният българин ли, които днешният загуби в глупостта си и не притежава. Били са простички от рода: да има дом, жена, семейство, деца, да ги изгледа, да ходи на църква и подобни. Какви са на днешните дегенерати: да карат скъпи коли и мотори, да живеят като във холивудски филм, да се кълчат, като маймуни и забележете да си живеят живота и да не се женят и мъжат и да нямат деца. Е хора с такива ценности заслужава ли да бъдат спасявани въобще а?
Та първо българите трябва да се оправят, да станат пак българи, или поне някакъв % от тях да се върне към БЪЛГАРЩИНАТА и тогава , другото каквото трябва да е.
И все пак гледайте го този другар и тарикат Иво: казва и интересни неща.

[youtube]Pvi-BqskxxY[/youtube]
Иво Христов за прехода, състоянието на България и геополитиката в Балканите и Близкия Изток
« Последна редакция: Март 05, 2015, 12:21:23 от Hatshepsut »

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #203 -: Август 03, 2015, 13:47:07 »
Страницата на един българин.
https://www.facebook.com/edinbulgarin?fref=ts

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #204 -: Юли 15, 2016, 18:19:18 »
61 ВОЕВОДИ ОТ НОВ ТИП И КОНОПЕНОТО МАСЛО, ама трябва да пият по много от него.
Да има такава странна организация " 61 воеводи от нов тип"
Конопеното масло успокоява нервите и лекува доста болести, предполагам и психически заболявания.
Сега да ви обясня от какъв тип са тези воеводи и кои са по-известните между тях.
Воеводите са от един наистина много нов тип, нямащ нищо общо с онези от едно време.
Ако онези някога ги е имало да пазят и са пазели вярата и народността, то тези съществуват да ги рушат.
Че са такива го показаха още със заклеването си.
Някога са се клели пред поп, и кръстосани ножове върху евангелие.Сега тези се заклеха птед някаква папка с надпис българщина, странно ама е така. Сам странният воевода Христо Димитров от ансамбъл Българе обясни че е така щото, ако имало мюсюлмани да не се обидили - дето се вика политкоректна работата. Имало било и някога в четите много турци и мюсюлмани. Не знаех до сега че турците са се борили за свободата ни. Освен мюсюлмани може сред тези воеводи от нов тип да имаше и индуисти или будисти - знае ли човек.
Който е чел даже малко знае че никакви турци и ислямисти не е имало в четите, хайдути са се примели само българи и понякога гърци или власи но винаги  православни и то след препоръка. Понякога е имало ятаци ислямисти, ама не са им вярвали много и са ги отбягвали.
Тука има и друго несъответсвие: станали са до един воеводи без да са били никога четници и хайдути и без да знаят нищо, ама ич нищо за българското хайдутство.
Сега да обсъдим по-известните от тези воеводи.
Започвам с воеводата Валери Симеонов поневре се превзема като некой гей-манаф направо го кращавам Валериус воевода.
 Та някога Бог казал на Йона за жителите на Ниневия че не различават дясна от лява ръка. Така и нашият Валериус воеводата не различава нищо в работите свързани с родолюбие , хайдутство и подобни. Еедно е да имаш хотели и телевизия, друго е да си мав хайдутин, балгарин и воевода. Сетих че у нас лицензи за телевизии не се дават туко така, работата на този му е ясна верояно е бил и още е доносник на ДС.
Слави Бинев воевода. Понеже има чалга дискотека ще го нарега Чалгар воевода. Ако Валериус не знае да отличи в хайдутството лява от дясна ръка, то този дебил не мое да отличи ръка от крак или ухо. Принусът му да стане воевода е изцяло в областта на чалгата, както и на масонството. Воеводите от нов тип са и масони, това е една от новостите им.
Дойде ред и на К. Каракачанов воевода или агент мисля че беше Иван.
Някога хайдутите такива са ги наказвали за доносничеството им със смерт са са се самоназначили за воеводи. Та този е воеводата ИВАН.
Христо Димитров ще го нарека Синигер воевода заради странната му носия в синьо. Пак добре че е синя че по духовното му състояние моеше да е и жълта или направо розова. За незнаещите българите не са имали носии в синьо , има само при шопите елече в този цвят, а светлосиня риза не е имало даве и при турците и циганите. Този е директор на ансамбъл " Българе" , според мене спокоймо мое да е и на ансамблите "цигане" , " педерасе" и т.н.
Глупостите дето ги говореяе бяха шокиращи, то бива да не знаеше, ама този ич не знаеше.
Като воевода беяе и Владо Въргала - Въргал воевода, предполагам четата му се състои от смешници и обикновени педерасти.
Имаяе и някакава странна вена воевода със звучната българска и хайдутска фамилия Андерсон. Тази изби рибата с изказванията си. Въняно обаче горката Андерсенка мязаяе на глупава *** бита предишният ден от сводника си.
 Останалите воеводи не ги знам и не са важни, целият цирк беяе за ради тези да си направят рекламата за политиката.
Та те казаха че някога хайдутите яли само месо, да ама па не са чели: ядели са главно хляб, за чевермета не им е оставало време, е понякога се е случвало, ама рядко. Оказа се че имали и специален начин да пият вино, първо воеводата и после другите. Пак ако бяха чели щеха да знаят че при хайдутите пиенето е било забранено.
Синигер воевода обясни че на събирането имало само храни и питиета от едно време и нищо модерно: вино , ракия и бира. Не знаех че хайдутите са пиели бира и че даве са знаели, какво е това. Интересно каква ли бира са обичали: загорка, туборк или нещо друго?
Заклеването им стана пред българското знаме което е и добре, че не се изловиха повече, ама и зле че това знаме не съответстваше на духовното им състояние. На тези им трябваяе следното знаме: закачени на пръчка мръските гащи на некоя дърта циганка.
По ненормалността на цялото мероприятие мога да кава кой му е и главният организатор. Това е посолстното на новите ни братя по оръвие от зад океана. Само те могат да режисират подобна ненормалщина.
Щяха да са успели, ако към тях се бяха присъединили и родопските хайдути, ама момчетата излезнаха читави и ги нямаше. Вероятно и някои от останалите не са се усетили как ги прецакаха, ама конопеното масло ще им помогне.
Направи ми впечатление и това че вените с тези воеводи имаха народни носии, ама не искаха да си словат кърпи. Носията струва сигурно 300 лева, а кърпата само 10-на, ама те на не им се слагат кърпи. Някога венена вена без кърпа се е смятало че демонстрира ***лък.
Абе то това новото е достта странно нещо, ето защо да пият конопено масло да се успокоят.
Това е Мияок Хайдутин, тоест аз, не смятам че имам качества за воевода , особено от нов тип и за това съм само хайдутин. Ако че по въпросите свързани с хайдутството и родолюбието знам много.
.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #205 -: Юли 16, 2016, 22:13:45 »
 НЕОБХОДИМО Е 2-ро ВЪЗРАЖДАНЕ !!!
Какво трябва да е това възраждане ?
Класическото западно възраждане " ренесанса" е възраждане на злото, на извратеното, на езичеството, сатанизма и П******тията. Те за това и са тук и са толерантни и към секти, сатанизъм, ислям и на практика умират и като народи и като култура. Точно от такова възраждане със сигурност нямаме нужда.
Да разгледаме нашето възраждане. То е било доста различно от западното и е възраждане на нашата история, култура до някъде и църква.
С историята може да се каже възраждането успява, с културата в началото ДА, но после се изражда и се обръща към западната култура, а от тук и отстъпление от корените и народността. С вярата успяват до някъде. Когато обаче смесват религиозните борби с политическите нещата земат лош обрат. Сдушват се със всекакви сектанти и еретици и става миж-маж. За това вина имат естествено и гръцките фанариоти, но кой крив - кой прав е друга тема. Ние нека гледаме себе си. С една дума нашето първо "ВЪЗРАЖДАНЕ" започва много добре ,постига доста добри резултати, но на края се проваля и става унищожително за " БЪЛГАРЩИНАТА" направо я погребва. Всичко типично българско се обявява за турско и се отхвърля, за сметка на това го заменят със западно. Резултат в малко градове има център застроен с типично български сгради. Има и други резултати, но за тях по-нататъка. Тука трябва и сериозен анализ защо е станало така. Не осъждане, защото това възраждане все пак е било добро, но анализ да не се правят пак същите грешки.
Ето основните причини,които според мене са довели до това проваляне на края.
- не е било организирано, било е спонтанно възраждане, но без център който да определя, кое, какво, как, дали трябва, дали не, дали е българско и т.н. просто не може да станат нещата, даже странното е че са станали каквито са станали без организираност.
-Омразата. Да благодарение на нея, макар и да е оправдана, се заличава всичко българско понеже да не би случайно да е турско и се стига даже до абсурди. Неща които са български като ятаганите и каракулаците, биват смятани за турски и отхвърлени и даже заклеймени, чак сега на последък нещата зеха да се изясняват.
- и последната сериозна грешна на това наше 1-во възраждане е отстъплението от вярата или по-скоро не достатъчно сериозното наблягане на православната вера. Трябвало е е едновременно с политическо да е и верско възраждане.
За съжаление лисата на елит избит от турците или потурчен се усеща и тогава, а и сега.
Та какво трябва да е днешното възраждане ?
 Ето и насоките, които аз виждам.
- трябва да е организирано, добре организирано.
- да се прави с желание и в името на българският корен и православната вера.
- да няма никакво западно или далекоизточно или друго влияние върху него. Та ние и сега имаме западни мекерета, няма нужда се напъваме да имаме още.
- трябва да се прави смислено и да се отсява плявата от житото, както се казва.
-трябва да се очертаят и насоки по въпроси не съществували до скоро.
-трябва да е изцяло съобразено с българският дух и култура.
- да не се влияе от т.н. ни древна история, която си е чисто творение на САЩ и се появи и в други страни станали техни марионетки.
- никаква политика, никакви политически влияния и настроения, инак всичко ще е напразно.

В днешни дни при този напредък на  науката , информацията и техниката и познанията относно миналото : лесно ще бъдат възстановени доста неща от миналото ни и върнати към нов живот. Просто трябва 10-на човека да се съберат, разберат, организират и да започнат работа и за 2-3 г. максимум за 4-5 ще се изяснят нещата и ще се тръгне напреде. Ако обаче това не се направи: просто ще гледаме бавно как страната ни умира и народността ни заедно с това.


*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #206 -: Юли 19, 2016, 17:51:54 »
ВЪПРОС НА  САМООСЪЗНАВАНЕ или ИДЕНТИЧНОСТ !!!
Говори си по АЛФА Сидеров с Валентин Вацев и оня изплю камъчето . Каза - нема значение дали преврата в Турция е успял или не, важното е ние да имаме своя идентичност.
И Волен онемя, тази тема за идентичността му е забранена от Козяк 16, ама строго забранена. Зе да мрънка и да го усуква, а Вацев пак наблега на същото и Волен даже пребледня.
Предполагам Вацев добре е знаел че така ще му бръкне в здравето на него и господарите му за да напъва на тази тема така упорито.
Самоосъзнаването на наросностната идентичност е основният ни проблем, а не исляма, турците, сърбите или други. Ако не сме се самоосъзнали, като българи, то не трябва да ни има . Доста е просто нали ?
Българската идентичност обаче изцяло противоречи и противостои на евро-атлантическата и европейската, които ни налагат.  Именно тази идентичност различава националиста и патриота от РОДОЛЮБЕЦА. Последният набляга първо на идентичността и после на политиканстването, докато националиста и патриота само и единствено на политиканстването.
Така мисля аз, нека някой ако може да ме опровергае.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #207 -: Юли 19, 2016, 18:15:13 »
НАЦИОНАЛИЗЪМ И ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ. Или за това как се пълни бъчва без дъно !!!
Думата " национализъм " не я харесвам и приемам, но тъй като се е наложила ще ползвам нея .
И на най-оптимисттично настроен, глупав и сляп политически националист е ясно: че благодарение на пропагандата на медиите и целият западен свят е невъзможно у нас, а и другаде националисти да вземат властта.
Ясно им е , ама се правят на луди че и дори да вземат властта с избори, то САЩ, Европа и запада, а в нашият случай и Турция , няма да им дадат да дишат и ще провалят евентуалното им управление. Направо ще превърнат едно такова управление в огромен провал, та да е за урок и на останалите народи по света.
Има ли тогава смисъл националистически формации да участват в изборите и политиката . От това , което показват до сега ВМРО ( тези не ги смятам за националисти даже), Атака за 10г. и НФСБ : се вижда че има полза , ама не за народа и национализма, а за отделните членове на тези формирования, които са се облажили на държавната софра, за сметка на наивниците дето са ги пратили в парламента. С какво се занимават те ? ВМРО и НФСБ , се занимават главно с лапане на пари, уж в полза на народа, ама уж.
Атака прави същото но с тази разлика че сътворява безброй законопроекти, които е невъзможно да бъдат приети, тоест от пусто в празно. Някога викаха че за занимание на лудите в Карлуково давали бъчви без дъно да ги пълнят с вода и те така по цял ден. Това според мене не е верно, ама е верно че атака прави законопроекти без никаква полза. Отделно стенят и това е.
А какво би трябвало да правят националистите във властта - парламента ?
Има една думичка измислена вече още от едно време " БЪЛГАРЩИНА" , та в полза на тази думичка трябва да работят. Те хората преди нас са го измислили.
Аз ако бях лидер на такава формация, като начало щях да ходя на заседанията и лятото също облечен в народна носия, депутатите ми също. Щях да отбелязвам народните и религиозните празници в такава носия и в типичен български стил според канона на " БЪЛГАРЩИНАТА" . Това съборите ' Ирин - Пирин" , "Рожен" и подобни, нямаше да ги пропускам.
Това нашите националисти правят ли го ? Отговора е НЕ, макар да знаят че ще е печелившо за тях. Започвам да се питам да не са на подчинение на някое  посолство, като останалите, та не го правят и не се облагодетелстват от това. Естествено това кръщенета, свадби и семейни тържества, щяха да са също в стилът на българщината по законите и.
Сега да разгледаме телевизиите им.
СКАТ е откровено провинциална, с глупави, шаблонни и досадни предавния и мирише на селяния и на комунизъм, за да отбият номера имат едно фолклорно предаване и това е, а и едно за православието.
АЛФА малко по-интересна, ама и тя умряла работа на тема българщина, а и мирише на комунизъм та трае ли се.
Стига се до там че антибългарските национални телевизии БНТ да имат повече предавания и документални филми в стил българщина тип" Надиграй ме " и подобни. Даже АЛФА мирише на някакъв странен руски национализъм, да Русия ни е освободила, така е , ама нека не прекаляваме. На местото на нещата свързани с Русия , могат да дават такива свързани с България.
Каква би била една телевизия зад която стоя аз например ? Ами щеше да са предавания за народната песен, музика, носии, обичаи, за българската култура, за историята ни, за хайдутите и националните ни борби за освобождение . За книги съвеременни песни с патриотичен привкус и все неща дето са свързани с "Българщината ".
Смисълът националисти да са в политиката е да ползват държавната хранилка, за да възбуждат и пропагандират българското, да ползват трибуните които могат за пропаганда, събуждане на народа и българизирането му.
Те дали го правят това а ? И следва въпроса дали въобще са националисти ? Част от тях са просто кариеристи, жадни за власт и облаги, решили че национализма е ракетата носител, която ще им осигури мечтаните неща. За съжаление в тях няма нищо българско, за тях българщината даже е нещо глупаво и отживяло.
Та мислете преди да им вярвате, да спорите с други за това колко са прави и т.н. и т.н. Имайте морал и вяра в Бога, а не в ненормалници написали си песен за своя възхвала.

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #208 -: Юли 22, 2016, 18:03:36 »
ОТНОСНО ОПРАВЯНЕТО НА СТРАНАТА.
 Много хора наивно и даже смешно си въобразяват че е достатъчно да гласуват правилно и всичко ще се оправи. Да ама за 26г. гласуване нищо не се оправи, само се влоши. Проста истина е че ако ставаше с гласуване - щеха да го забранят.
Други пък още по-наивно си мислят че с протести, бунтове и размирици и подобни  народа ше се събуди, като във филм на Холивуд и ще помете тираните си. Трети пък даже се канят да направят възстание или преврат и се бяха и уговаряли във фейс-бук да оберат някакви складове с оръжие и на някакъв протест да започнат действия.  Естествено ги задържаха, толкова им е акъла.
Всички тези надежди смело мога да кажа са повече от наивни даже смешни и глупави. Не може както си представят тези герои нещата да се оправят: сега веднага и на момента . Няма бърз начин .
Сега ще обясня и за какво става дума. България макар и малка страна се намира на ключово место в центъра на света така да се каже - Балканите. Тука се преплитат интересите на много страни и на великите сили, демек на силните на деня.
Страната не се управлява от някакви: случайни, неграмотни, необразовани политици, както си мислят някои, а от ОЛИГАРХИЯ от времето на комунизма, която пък съгласува делата си напоследък най-вече със САЩ. Тоест за да се промени нещо борещите се за промяна трябва да имат на пред вид че срещу тях не са само някакви тъпи политици, ами и добре организираната олигархия и САЩ и запада заедно с тайните си служби и армиите си. Също и световното масонство-сатанизъм имат интереси и нещата никак не са прости. Не може тези западни страни да наливат милиарди всяка година в службите си и некаф си веселяк от провинцията само с билет за 10лв. до протеста в София и 5лв. за плакат да ги победи. Земете се замислете бе. Те тези служби а и нашите да не мислите че спят или се занимават с клоуните в цирка а ? Следят всичко и сички и са готови,подготвени, с опит и възможности. А нашите спасители искат ей така за 1-2 дена максимум да ги разкарат и тях и интересите им. Тука ще кажа само едно голямо ха-ха-ха. Народа да се събуди и да тръгнел след тях, понеже те са избраните предполагам от съдбата водачи и т.н. глупости. Са да ви обясня и това. Някога по времето на турското тази идея е била доста популярна. Даже четата на нашите славни герои Караджата и Х. Димитър в началото го е мислела за възможно. Влизайки в страната давайки едно сражение, веднага са разбрали че тази идея е от тъпа по тъпа и са я отхвърлили. На желаещите  да се присъединят към тях са отказвали. Да имало е такива желаещи, но не достатъчно. А предполагам и воеводите още преди да влезнат с четите си са го знаели че това е глупаво. Проявили са отговорност и не са приемали хората и не са ги подстрекавали към безсмислени бунтове. Имали са съвест. Ботев обаче не е имал съвест и ги е приемал и подстрекавал, ама пак нищо не е постигнал, той и с предишните воеводи дето споменах не мое и да се мери.
Левски не случайно е бил противник на бързите възстания и бунтове и макар да е бързал е наблягал на подготовката.
Та сега ще попитате как ще стане тогава? Ми са ще ви обясня. По начина на Левски.
Тази работа е сериозна и противника на среща е сериозен и то даже много, добре подготвен, с много пари,опит и умения, които желаещите да променят нещата нямат и даже не знаят че трябва да имат.
Тоест : иска се сериозна подготовка, ама много сериозна, организиране, сформиране на светоглед, което при нашият народ заменя идеологията, очертаване на границите на българщината. Изработване на компетентни мнения по всички важни въпроси. И въобще много-много работа, ама много. И тогава вече когато нещата са сериозно подготвени и разработени, може да се мисли за нещо, съпротива, или дори бунт.
Всичко друго без тази предварителна подготовка е губене на време и пари.
Та не хранете празни надежди, а мислете как да се организирате и хванете на здрава работа. И не лъжете хората че с някакъв протест нещо може да се промени или пък с избори.
Това е , който разбрал - разбрал, който не е - да е !!!

*

Неактивен Мишок

 • *
 • 4582
 • +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Български национализъм - българщина
« Отговор #209 -: Юли 22, 2016, 18:04:32 »
Макар да сте в прави в гнева си и той да е справедлив, не сте прави в надеждата си. С една дума направо ви казвам : надежда сека оставете. Нищо и никой ,  няма да промени системата и нещата, и не е в състояние да го направи за сега - не се хабете да се надявате. Системата е по-силна от нас и е добре регулирана, подредена, изградена и облъчва хората по научни методи чрез медиите си.  Системата разполага с милиарди, банки и цли държави и то не африкански, а с великите сили . Например САЩ са дете и част от системата. Няма начин няколко въшльовци от провинцията или от столицата с някакъв протест или с каквото и да е друго да победят армията на Америка, службите и милиардите им - даже те сами ги печатат тези пари, ако не знаете.Самия факт, че ни оставя да си говорим, доказва че системата  ни се надсмива и че е наистина много силна и всемогъща. Ми тя тази система е сериозно мислена, правена, гласена  и е нормално да е такава. Нито ЕС ще падне, нито САЩ или наш Бойко, ама този и да падне системата си остава, независимо кой ще назначи на власт. Който се е измъкнал е по случайност (например Путин, ако въобще се е измъкнал или е игра за успиване на руснаците и възможната им съпротива, защото го има този момент) и изобщо не е ясно колко ще издържи и колко и как се е измъкнал. Още Маркс макар и да не го понасям и да е свински евреин и комунист: го е предсказал - капиталът ще победи напълно и всички хора ще станат негови роби. Маркс е добавил и възможността  световната революция да победи капитала, но това очевидно е доста тъпа лъжа за заблуда на хората, за да му четат тъпите  творби или нещо подобно. Няма да има световна революция, службите ще я удавят в зародиш, даже те самите ще я организират, а и да има случайно, ще я размажат с ракети от далече  и дори няма да виждат жертвите си но,па ще ги снимат за личните си албуми и колекции. Като на шега и игра ще потушат бунта, ако изобщо такъв възникне, което на мене не ми се вярва, освен, ако не поискат да избият малко народ за забавление. Но аз се съмнявам да възникне, обаче ако възникне не се бутайте за да не сте забавлението на над-националните компании. Прочетете книгата "Прекрасният нов свят" и ще разберете какво става с мислещия човек, който се опита да отвори очите на милионите клонирани работници. Прекрасният нов свят вече съществува, само форматът е малко по-различен и доста по-извратен с педофили, педераси, ислям и т.н. Ако Маркс и Хъксли са казали едно и също нещо, не се мислете за по-велики от тях, не че сте в състояние ще измислите друго. Не се надявайте че ще дигнете революция и ще победите, не се надявайте и на купищата идиоти обещаващи ви това и зовещи ви към такива неща.
Роби сте (вече) в политически и икономически смисъл, роби ще си останете. В духовен смисъл обаче още не сте роби и никой не може да ви каже, какво да харесвате и как да мислите. Да и това правят чрез медиите, но не могат да ви задължат и избора дали и духовно да сте роби или свободни си остава ваш. Но преди всичко днешните хора са станали роби на гордостта, греха, злото и сатаната и за това няма и да се измъкнете така лесно. Надеждите, когато са глупави,особено за икономическо и политическо измъкване  са много тъп разход на енергия.
Ако сте умни, ще приемете робството и ще се замислите сериозно над нещата. Ако не сте умни, ще се надявате..., ама полза няма да има.
Работата е в това че макар и да са поробили телата ви, те не могат да контролират душите ви и вие сами решавате с Бога или с дявола, да станете модерни хора или да запазите народната си култура, обичаи и поведение. Запазването на вярата, народността, културата и обичаите е единственият възможен начин за съпротива и борба. Останалото е лъжа и измама.
Протеста няма да оправи нищо, бунта също, но едно шествие с хоругви и народни носии ще подигне духът на народа и ще му даде сила и търпение да дочака сгодният момент, когато може би ще може нещо да се промени.
Сега, веднага няма да стане и не вярвайте на тези,които ви го обещават - лъжат ви нагло.
Капсулиране и запазване на народността и верата и свързаните с тях неща - това е което можете да направите и трябва да направите

 

Защо съм български националист?

Започната от Nordwave

Отговора: 104
Прегледи: 16724
Последна публикация Март 12, 2018, 13:03:49
от Мишок
Български народни юнаци - национални герои

Започната от Мишок

Отговора: 75
Прегледи: 3093
Последна публикация Юни 08, 2018, 23:07:31
от генерал Жеков
Български неонацисти протестират в Будапеща

Започната от Nordwave

Отговора: 5
Прегледи: 1730
Последна публикация Февруари 12, 2007, 14:43:42
от Иван Иванов
“Атака” сваля маската на “български националисти”?

Започната от fw

Отговора: 4
Прегледи: 1239
Последна публикация Октомври 02, 2007, 20:08:26
от Death angel
Кои от вас се определят като български фашисти или националсоциалисти?

Започната от nepoznatiqt

Отговора: 8
Прегледи: 1701
Последна публикация Февруари 23, 2013, 12:35:45
от A.C.A.B
Powered by EzPortal