Автор Тема: Да гласуваме на 16  (Прочетена 8897 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Hatshepsut

• Perfectionist
  • Administrator
  • Veteran
  • *
  • Публикации: 7,068
    • Български Националисти
  • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
  • Зодия: Sagittarius Sagittarius
  • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
  • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Да гласуваме на 16
« Отговор #15 -: Август 01, 2016, 23:20:42 »
Темата е стара, но е все още актуална, защото и други политически партии предлагат гласуване от 16-годишна възраст...
Моето мнение по въпроса е категорично ПРОТИВ, не смятам че 16-годишните имат необходимата зрелост за да участват като гласоподаватели, 18 години е най-добрия вариант, особено ако се съчетае с образователен ценз  :smile-1:
Надявам се, че ВМРО ще се откажат от тази идея (ако вече не са се отказали).

Неактивен Мокабор

• Premium user
  • Forum Member
  • *
  • Публикации: 198
Re: Да гласуваме на 16
« Отговор #16 -: Август 01, 2016, 23:55:50 »
И аз смятам това за лоша идея. 16 годишните не са достатъчно физически и психически зрели за да вземат толкова важни решения.

Даже бих спекулирал, че по-подходяща би била възраст от сорта на 20/21 години. Естествено, тази възрастова граница може да създаде други проблеми, но има смисъл в нея, защото на такава възраст, човек е имал някакъв допир с истинския свят и проблемите в него (или поне така се очаква...), докато току що завършилите средно образование деца рядко имат каквото и да е понятие от важните неща.
Не че съм някакъв чичка, който си избива комплексите за сметка на малките, то и моя бал не беше много отдавна, но честно мога да кажа, че младите, по начина по който се развиват и възпитават в момента, просто не стават за такава отговорност.

И все пак, 18 години е най-удачната минимална възраст за гласуване, според мен.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

Tags: