Шефът на Етичната комисия на ВСС намекна, че "Америка за България" кадрува в съд

  • 0 Отговора
  • 857 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен vailen

  • *
  • 404
  • +122/-13
  • Пол: Мъж
Шефът на Етичната комисия на ВСС намекна, че "Америка за България" кадрува в съдебната система

„Има фондация, която щедро финансира определени медии и неправителствени организации. Тя финансира медийната групировка – „Капитал”, „Капитал Дейли”, „Медиапул”, „Дневник”, „Съдебни репортажи”. Финансира щедро и доста неправителствени организации – Български институт за правни инициативи и Съюза на съдиите(...) Този кръг си позволява в своите медии преди важни избори в съдебната система да посочва кой е правилният кандидат. Обработва общественото мнение много отрано, настройва общественото мнение срещу определени кандидати, очерня ги, очерня членовете на ВСС, които са го подкрепили”. Това коментира председателят на Етичната комисия на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров в предаването „Тази сутрин” по бТВ по повод проваления за трети път избор на председател на Софийския апелативен съд (САС).
Той определи думите си като един от мотивите да не подкрепи кандидатурата на съдия Нели Куцкова за председател на САС. По думите му представители на посочените медии и организации са били в САЩ по покана на тази организация за две седмици, в което нямало нищо лошо.
Ясен Тодоров добави, че съдебната система не работи по най-добрия начин през последните 25 г., в което имала участие и Куцкова: „Вижте биографията на съдия Нели Куцкова – тя е част от това статукво в съдебната система, което е изградило този имидж”.
Самата Нели Куцкова заяви в предаването „Тази неделя” по бТВ, че случилото се миналия четвъртък е двуличие и е крайно обезкуражаващо.

източник: http://glasove.com
България над всичко!

 

Powered by EzPortal