Автор Тема: Бързо влизане в еврозоната???  (Прочетена 24669 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8787
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #30 -: Януари 25, 2010, 05:49:23 »
http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/01/24/847067_evrozonata_zastava_sreshtu_nai-goliamoto_si_izpitanie/
"...Амбициите на България да влезе в чакалнята на еврозоната още през първата половина на 2010 г. са застрашени от най-сериозното сътресение, която изживява валутният съюз от създаването му досега. Еврозоната, в която влизат 16 държави от ЕС, е на път да се разцепи на две скорости заради държави като Гърция, Ирландия и Испания. Те са обвинявани, че години наред икономиките им са се крепили изключително на евтини кредити и сега са затиснати от растяща планина от външен дълг и внушителни бюджетни дефицити.

Зачестиха притеснения дори за оцеляването на еврозоната в сегашния й вид, а инвеститорите започнаха да бягат от еврото заради големия политически риск, идващ от т.нар. периферни държави, използващи евро. Европейската комисия препоръчва на страни като Гърция не просто смели антикризисни планове, но и фундаментално преподреждане на икономиките им..."
...
Ами,ние накъде сме тръгнали?
То у нас освен апаши и нежни момчета в политиката,останахме малко хора и цигани,колкото да има "демократични избори"...Икономиката ни е такава,хартиена или в най-добрия случай...на магнитен носител.
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 05:52:29 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8787
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #31 -: Юни 07, 2010, 08:21:03 »
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3035731
"До пет години еврозоната ще изчезне в сегашния си вид, смятат специалисти, анкетирани от "Сънди телеграф"

"...На практика е нулева възможността еврозоната да оцелее в сегашния си състав, коментира Андрю Лилико, главен икономист на мозъчния тръст "Полиси иксчейндж" (PolicyExchange.org.uk).

Единната европейска валута "може да не издържи дори до следващата седмица", прогнозира Дъглас Макуилямс от Центъра за икономика и бизнес изследвания (CEBR.com).


 

"...Дванадесет икономисти клонят към мнението, че еврозоната ще се разпадне след пет години, срещу осем, според които тя ще се спаси, без да има отпаднали участници. Петима от анкетираните се колебаят.

Политическите последици несъмнено ще бъдат значителни - германците не искат да плащат за другите и наистина може да си тръгнат, отбелязва Дейвид Бленчфлауър, преподавател в университета в Дартмут и бивш съветник на британската централна банка.

Според него е трудно е да се приеме, че еврото може да оцелее в сегашната му форма.

Четирима икономисти подкрепят хипотезата, че по-скоро Германия ще излезе от еврозоната, отколкото страни, чиито икономики са в затруднение, като Гърция.

Същевременно спадът на еврото продължи. То падна под нивото от 1,19 долара на пазарите в Азия - за първи път от март 2006 г.

Единната европейска валута спадна и спрямо йената, като се разменяше за 108,47 йени. Това е най-ниското й равнище от повече от 8 години."
...
...
Къде ще бъдем ние?Правителството ни бленува за еврозоната,а Турция се напъва да стане член на ЕС.« Последна редакция: Юни 07, 2010, 08:23:30 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Norton

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 653
 • Карма: +2/-0
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #32 -: Юни 07, 2010, 09:43:45 »
На този етап това си е тревожна новина. Толкова сме хилави, никакви и продажни като самосъзнание и манталитет в момента, че излезем ли от съюза, Турция ще ни олапа за отрицателно време. Почти ни довършваха, ако не бяхме влезли в ЕС. Както споменах в началото, с такъв тип лежерно правителство; с такава мазохистична сервилност и послушание в по-старите българи; с тази невяра, апатия и чуждопоклоничество у по- младите българи, ще сме лесна хапка за пресилния турски национализъм и фанатизъм. Ако се усети някаква тенденция съюзът да се разпадне, имайки предвид хала си /численост население, площ и никаква армия/ много бързо трябва да си търсим нечий силен груб/ нов съюз. И този път на кого ще се извиняваме не знам.
  Защото вариантите да се спасим от турската отрова са два - да темелничим на чичо Сам или като блудни синове си посипваме главите с пепел и отиваме да се покаем горчиво пред "братушката". Оставени сами, сме храна за хищниците. Разпокъсана държава, където на една национална идея се подчиняват 100 партийки и движения и всички са по- велики българи от останалите; където музиканти завършили школо вече вярват, че циганско-турската чалгия е българска музика; където незавършилите четвърти клас са повече от армията й; и чиято полиция предпочита да я бият примати с речник от 100 думи вместо да ги озаптва... такава държава е вече полумъртва. И този, който ще я налапа дори няма да я превземе в ролята на хищник, а по скоро на мършояд.
  Последният абзац го пиша не от някаква ненавист към нас, българите. Напротив, прекалено много си я обичам България. Казвам го заради една много опасна порода националисти. Които си вярват, че трябва да сме сами, независими, свободни и тем подобни глупости...изобщо някакви нереално щастливи и самостоятелни българи, сякаш са се развъдили на няков друга планета, далеч от познатия ни живот. Няма такава независимост и свобода. Чак такава не. Всеки зависи от някого и нещо и да си стискаме палци ЕС да си стои такъв какъвто е, че иначе... корана знаете ли колко струва по книжарниците?
« Последна редакция: Юни 07, 2010, 09:45:18 от Norton »

Неактивен snayperi

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 192
 • Карма: +50/-15
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Linux Linux
 • Browser:
 • Firefox 2.0.0.7 Firefox 2.0.0.7
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #33 -: Юни 07, 2010, 21:34:46 »
    Отдавна предвиждах че това ще се случи но не очаквах че щее толкова скоро.Всички съюзи се разпадат поради икономически причини.Така стана със СССР,така стана и със Югославия,така стана и със разпада на комунистическият лагер който като цяло също представляваше един вид политически и икономически съюз.

     Нека да не забравям че комунизмът колкото и здрава политическа диктатура да беше и колкото и да беше силен политически,не можа да издържи икономически и комунистите  бяха принудени да се правят на умрели и загубили войната като се отказаха от официалната влас и поеха курса на нелегалната власт и диктатура чрез създадената от тях икономическа и силова мафия.

    Предвиждах разпадането на Евросъюза да започне след 60-70г. когато запасите на горива и полезни изкопаеми започнат да се изчерпват и това неминуемо ще доведе до световна икономическа криза тъй като световната икономика е пряко зависима от горивата и полезните изкопаеми.При една такава световна икономическа криза винаги започва разпадане на всякъкви съюзи защото всяка държава притисната икономически се отделя от общата мизерия стремейки се да оцелее самостоятелно.

    При този вид разпадане на съюзи винаги възникват войни (Югославия,СССР-Киргистан и Чечня) защото  всяка страна се опитва да заграби колкото се може повече територия и богатства от съседните си страни.СССР не посегнаха на повечето си републики които се отделиха защото се притесняваше от северноатлантическият пакт и от икономическите санкций които щяха да понесат за една евентуална агресия срещу отделящите се републики а в него момент руската икономика агонизираше и не можеше да си позволи своеволия.За Чечня не можаха да се въздържат защото там вече трябваше да изгубят жизненоважният за руската иконмика петрол и перолопровод.

     Тази световна икономическа криза която в момента действа в света е изкуствено създадена от комунистите чрез вербувани техни сътрудници във възлови места на американската и европейската икономика и чрез активни съвместни дейсвия с ислямските терористични групировки и респективно с арабските страни.Това комунистите направиха защото добре знаеха че западът е зависим от арабският петрол и едни петролни санкций от страна на арабите към САЩ ще повишат цените и търсенето на руският петрол и газ и те ще станат по-скъпи и от това хем ще се подбри икономиката на Русия хем ще бъде разбита западната икономика.Иономическата криза назапад започна с атенттите на 11 септември които бяха организирани и финансирани от съветските комунисти и добре изпълнени от ислямските фондаменталисти които бяха зарязани от създателите си ЦРУ след уж-краят на студената война и изгладнели станаха готови да работят за всеки който им плати.Тогава съветските комунисти поеха финансирането им и ги използваха срещу запада.

     После последва войната в Ирак която беше предварително планирана от комунистите  да разбие допълнително икономиката на САЩ и да предизвика планираният от комунистите гняв на арабите откъдето започнаха и петролните санкции срещу САЩ и запада. Икономическите-комунистически манипулаций на световната икномика продължават и в момента и те ще задълбочат световната икономичска криза още повече до степен пълно западане на западната цивилиация и установяване на световна комунистическа диктатура.Това щее съпроводено с война предполагам по мащаб трета световна но от там насетне какво ще се случи все още ми е мъгла.

    Въпросът е че в такъв момент България трябва да се мобилизира за да може да оцелее във всеобщото меле и даже да извлече изгода като използваме икономическата слабост на съседите ни за да си върнем изгубените територий.В този момент не ни трябва съюз със никой а трябва да развием вътрешните си икономически сили които не са никак малко и които могат да ни направят достатъчно силни.За тази цел ни е нужна силна личност която да обедини нацията ни не около някаква политическа идеология а около национлният идеал за силна и могъща България.Уверявам ви че имаме потенциала за това.

Неактивен elFO

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 81
 • Карма: +15/-3
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #34 -: Юни 13, 2010, 13:52:03 »
Германците вече мислят за връщането на марката. ЕС без Германия си е чиста гола вода. :-D
ЕС ще се разпадне до няколко години. Не е трудно да се прогнозира като си представим желанието на най-силната икономически страна там.
The return of the Gods...

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4300
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #35 -: Юни 13, 2010, 14:06:17 »
Ами то изилиза че турските напъни за членство в ЕС са били само заради българската територия.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен snayperi

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 192
 • Карма: +50/-15
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Linux Linux
 • Browser:
 • Firefox 2.0.0.7 Firefox 2.0.0.7
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #36 -: Юни 13, 2010, 19:12:23 »
Ами то изилиза че турските напъни за членство в ЕС са били само заради българската територия.

    Не само за българската територия ами искат въобще да се върнат на балканския полуостров и да си възтановят турската империя на балканите.

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 2455
 • Карма: +383/-52
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 5.0 Firefox 5.0
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #37 -: Юни 21, 2011, 20:53:09 »
не знам как се слага емотиконата за "кеф" на някоя тема:


Еврозоната е на път да се разпадне през следващите 5 години според прогноза на британския Център за икономически и бизнес изследвания, съобщи “Маркет уоч”.

Ако не се случи подобен сценарий, държавите от Южна Европа са обречени на бавен растеж, който до 2015 г. няма да надвиши 1,5% годишно. Очакваният средногодишен ръст за периода за Италия е 1,2%, за Испания - 1%, 0,6% за Португалия и минус 0,5% за Гърция.

Германия няма избор, освен да направи компромис за спасяването на Гърция от фалит и да осигури заеми на страната, защото от нея зависи съществуването на еврото, коментират анализаторите на института.


както винаги,тъпите германци ще износят цяла Европа на раменете си,ама като им е толкова акъла...а вече можеха да са колонизирали Марс

В краткосрочен аспект това ще осигури бъдещето на еврото, но рано или късно както гърците, така и международните кредитори ще се изморят от воденето на битка с предрешен край и Гърция ще напусне валутната зона, вероятно последвана и от други държави, смятат експертите.

www.novini.bg

 (party)

дано и ЕС да я последва....
« Последна редакция: Юни 22, 2011, 05:57:06 от Hatshepsut »

Неактивен THOR

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 27
 • Карма: +13/-4
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #38 -: Юни 22, 2011, 06:51:01 »
В колибка има един филм "Дългокрация" в него се обяснява за еврозоната и кризата в Гърция!

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8787
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 6.0.2 Firefox 6.0.2
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #39 -: Септември 10, 2011, 15:52:17 »
Дянков пред WSJ: България остава решена да приеме еврото

"България остава решена да изпълни ангажимента да приеме еврото възможно най-бързо въпреки кризата, обхванала ЕС, казва българският министър на финансите Симеон Дянков в интервю за американския в. "Уолстрийт джърнъл".

Това изявление е рядък вот на доверие за дългосрочното бъдеще на общата европейска валута, отбелязва вестникът.

Подкрепата за еврото, изразена от най-новата и най-бедна членка на ЕС, превърнала се в образец на фискална дисциплина, откакто десноцентристката партия ГЕРБ дойде на власт през 2009 г., е добра новина за онези, които създават европейските политики в Брюксел..."

http://www.webcafe.bg/id_2081702812
...
...
Бай Иван и леля Пена хич не страдат от самолюбието,че ще си броят евроцентовете в носните кърпи за да си купят лекарства и кисело мляко...
Кой му дава право на този каун(диал."пъпеш") да говори от името на България,след като е затрил българските си корени?
Цитат
Чехия не бърза да приеме еврото в контекста на проблемите, през които някои от страните в еврозоната преминават. Това заяви чешкият президент Вацлав Клаус след среща с германския си колега Кристиан Вулф днес в Прага, съобщи агенция Франс прес.

"След тазгодишната криза на еврото няма ясно разграничена група – правителството, парламентът, централната банка - която да препоръча присъединяване към еврозоната в близко бъдеще", каза държавният глава на Чехия..."
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2010/11/22/998027_vaclav_klaus_chehiia_ne_burza_da_prieme_evroto/
« Последна редакция: Септември 10, 2011, 16:42:17 от Петкан »
Ad honores

Неактивен Нестор

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 875
 • Карма: +165/-48
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Opera 11.50 Opera 11.50
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #40 -: Септември 10, 2011, 21:35:21 »
Освен да дава приятно благозвучни изявления за уолт-стрийтските газети ,Дянков да беше обяснил на българския народ каква ще му е ползата от смяната на паричната единица.Или ей така,мода някаква от запад,дето всички турци,там и гол Хасан.

Неактивен Мечът

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 93
 • Карма: +25/-3
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 4.0.220.1 Chrome 4.0.220.1
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #41 -: Септември 11, 2011, 09:31:42 »
Като минем у еврото такъв глад ще бъде, че това ще ни е и последното, след него всички които не са цигани и не взимат парите си от държавата ще се изселим и тука ще си останат само политиците, мангали и малко турци и пенсионери. То това се иска.

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8787
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #42 -: Декември 03, 2011, 18:04:34 »
Готова ли е България за участие в еврозоната?

Цитат
"Искам оттук да изкажа своето голямо уважение към постиженията на няколко страни, които не са в еврозоната и затова върху тях рядко попада фокусът на вниманието. Това са България, Румъния и балтийските държави. Ние дори не можем да си представим какви жертви правят хората там, за да имат стабилна обща валута и да осигурят една Европа с бъдеще пред себе си. Затова казвам: Моето огромно уважение!"

С тези думи започна ключовата си реч в Бундестага германският канцлер Ангела Меркел. Депутатите ръкопляскаха около минута в знак на съгласие. Канцлерът се изправи пред депутатите, за да обясни какъв е планът, подготвен от Берлин и Париж за изход от кризата. Меркел говори няколко часа след френския президент Никола Саркози, който държа ключова реч в Тулон.ЕС ще остане единен, но вървим към създаване на фискален съюз. Само така ще преодолеем кризата, заяви Ангела Меркел. Проблемите в еврозоната ще продължат години, но те в никакъв случай не бива да стават причина за разцеплението на ЕС на страни от еврозоната и страни извън нея, каза Меркел.Две са целите пред Германия и Франция - фискален съюз и създаване на механизъм за борба с бъдещи кризи. Това може да се постигне единствено чрез промяна на европейските договори, а ако това не е достатъчно - чрез нови такива, заяви канцлерът..."
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1135722
...
А ето какво казва министър Симеон Дянков.
Цитат
"Кризата в Европа взема застрашителни размери, тъй като на държавите са им нужни огромни суми, за да покрият значителното покачване на дълга си. И докато на Гърция са й нужни около 200 млрд. евро, то на Италия й трябва един трилион и половина, а на Франция - около два трилиона. Такива пари няма в еврозоната, каза финансовият министър Симеон Дянков. Същевременно в самия фонд за стабилност на ЕС средствата са едва един трилион, от които по-голямата част не са налични.Има голяма вероятност еврозоната да се разпадне в рамките на следващите 6 месеца. Това коментира пред bTV финансовият министър Симеон Дянков. По думите му ситуацията в еврозоната е толкова лоша, че в последния месец той вече не е оптимист за единната валута..."http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-30&article=390840
...
...
Кой е прав и кой греши - Меркел или Дянков?
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 18:09:07 от Hatshepsut »
Ad honores

Неактивен Исперих

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1669
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #43 -: Декември 03, 2011, 23:16:32 »
Готова ли е България за участие в еврозоната?
...
А ето какво казва министър Симеон Дянков....
...
Кой е прав и кой греши - Меркел или Дянков?


Всичко е изключително просто! Политиците съвсем не случайно усложняват нещата. Никъде няма толкова пари, не само в еврозоната, но и в цялата вселена,които да са достатъчни, за да покрият световния дефицит от налични, електронни и каквито се сетите аналози на финикийските знаци, защото все пак нека не забравяме,  че парите са имагинерно понятие,  съществуващи единствено като мярка на стойността , средство за обръщение и платежно средство. Това, че не само не се пречи, но и  се стимулира  безконтролното печатане на пари, цели само по себе си само едно: продължаване във времето  незаслужената консумация на блага от ограничен кръг от хора, за сметка на всички останали извън този кръг. Безграничният цинизъм продължава с вземането на лихва върху несъществуващи пари. И всичко това заради една система, включваща уста, хранопровод, стомах, тънки и дебели черва, право черво и седалищен мускул, т.е. цялата световна финансова система работи за единият ГЪЗ! Баси мамата, както казва Ицето!

Същевременно в самия фонд за стабилност на ЕС средствата са едва един трилион, от които по-голямата част не са налични.

Рядко брутална формулировка! Т.е. сещай се европеецо, че безналичната част от средства във фонда за стабилност или трябва да ги изработиш, за да ти ги вземем под формата на данъци, или ще пуснем на пълни обороти печатницата за пари и чрез обезценяването на труда ти пак ще ти ги вземем.

« Последна редакция: Декември 03, 2011, 23:37:44 от Исперих »
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8787
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121
Re: Бързо влизане в еврозоната???
« Отговор #44 -: Декември 07, 2011, 10:10:38 »
http://www.euronews.net/2011/12/07/countdown-to-euro-crisis-summit/
Цитат
British Prime Minister David Cameron:"...there will be British safeguards and British interests that I will insist on and I won’t sign a treaty that doesn’t have those safeguards in it.”
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Ad honores


Share me

Digg  Facebook  Twitter  Google  
Smf