Анкета

Какво ви е мнението за гърците?

Отрицателно
51 (78.5%)
Положително
8 (12.3%)
Нямам мнение
6 (9.2%)

Общ брой гласове: 57

Какво ви е мнението за гърците?

 • 80 Отговора
 • 16543 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #45 -: Януари 31, 2010, 19:48:02 »
Хитро и лукаво азиатско племе.
  Как така няма гъркомани...сърбомани много а тука нито един, който да каже, че и гърчолята са ни "братя"?! :-D
Всички православни са ни братя,доволен ли си :-)
Пожелавам ти от сърце на теб и на семейството ти да ви се стори същото от православните ти "братя", което са направили с невинно избитите мъченици гръцките изроди.
Наистина ти пожелавам да ви заколят целия род, ама да ви заколят и гърци, и сърби, и докато вдъхваш последната си глътка въздух на тази земя, да си спомниш за "православните ти братя"!!!
България над всичко!

Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #46 -: Януари 31, 2010, 21:02:05 »
Всичко това навремето когато бяхме ученици не се изучаваше . Явно комунистите са го криели . Целта е да не знаем или забравим страданията и мъките на предците си . Сега тенденцията е същата-да забравим че е имало турско робство . Дори по едно време седесарите се засилиха турски историци да пишат българските учебници по история . Целта е лесно разбираема . България и българите да се съгласят да се присъединят към Турция . Това ще се ускори след присъединяването на Турция към ЕС .
Е кажи сега, че когато Големия брат мислеше вместо тебе не си бил по-щастлив !  (rofl)
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

АЗ ОБИЧАМ ГОЛЕМИЯ БРАТ !

Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #47 -: Януари 31, 2010, 21:13:05 »
...
Всеки българин, който не мрази гърците, сърбите и турците требва да бъда обесен! Не може да не мразиш убийците и подтисниците на твоя народ, грабителите на нашата свещена земя! Стига вече мазохизъм! :devil:
Аз пък не мразя никого. На всички съм простил  (angel)  ...   ...   и сега вече съм свободен, много щастлив и ... ...  хладнокръвен ...  :ricar:
« Последна редакция: Януари 31, 2010, 21:15:40 от Институционализиран »
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

АЗ ОБИЧАМ ГОЛЕМИЯ БРАТ !

*

Неактивен опълченец

 • ***
 • 991
 • +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2010, 14:41:37 »
Чудя се до каква степен злобата може да унищожи всичко човешко в душата...
Междудругото,Институционализиран,евала за подписа.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

*

Неактивен Flower

 • *
 • 6
 • +5/-0
 • Пол: Жена
 • Зодия: Aries Aries
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #49 -: Март 07, 2010, 13:28:55 »
Петричкият инцидент

Гърция ни напада заради една локва. През 1925 г. за десет дни войските на южната ни съседка опустошават Петричкия край като същински башибозук.

През есента на 1925 г., само две години след трагичните вътрешнополитически събития, България е въвлечена в може би една от най-нелепите войни, които е водила след Освобождението. В учебниците по история тя е подмината с няколко сухи изречения и ако не беше един документ, останал като по чудо запазен пред годините, тя вероятно щеше да бъде забравена. Войната, кръстена кой знае защо от историците "Петричкият инцидент", не е породена от политически междудържавни страсти, тя не е и заради териториални претенции. В основата й стои една разкопана локва.

Ето какво пише във въпросния документ - доклад на специално назначената анкетна комисия от Обществото на народите (ОН) - предшественика на ООН: "На 19 октомври 1925 година, в района на граничния пост номер 1 при Демир - Капия (в планината Беласица - б.а.), български граничари започнали да копаят кладенец за питейна вода. Гръцкият войник, който пазел отсреща, влиза в българска територия и остро обвинява българските войници, че копаят окоп, нещо, което е забранено на българските погранични власти според Ньойския договор.

Започналият спор завършва с престрелка. Гръцкият граничар е убит на българска територия. Дошлият с бяло знаме да изнесе трупа на убития часовой гръцки офицер Василиядис е спрян от българските граничари, които искат съвместна българо-гръцка комисия да разследва случая. Отново започва престрелка. Капитан Василиядис е ранен, връща се в Гърция и след един ден умира от смъртоносната си рана. Докато се очаква да се проучат съвместно от български и гръцки представители на граничните служби причините за инцидента, неочаквано от Атина министър-председателят Пангалос дава заповед за нападение над България. На 22 октомври 1925 г., без да е обявена война от страна на Гърция, гръцки войски нахлуват в Петрички окръг."

Този доклад се пази във фонда на Градския исторически музей в Петрич. Съдбата му е също толкова уникална, колкото и войната, за която се разказва в него. Докладът е редактиран в Белград и носи датата 28 ноември 1925 година. Анкетната комисия връчва по един екземпляр на външните министерства в София и Атина. Препис е пратен и в казармата в Петрич.

По това време ковчежник там е Златко Радев от радомирското село Дрен. Радев бързо оценява важността на документа и решава да го запази като скъп спомен от службата си в армията. След като се уволнява от Петрич, той отнася доклада със себе си. Години наред го съхранява в личния си архив. След неговата смърт през 1981 г. синът му Живко Златков решава да предаде ценния отрязък хартия в музея.

Но да се върнем към гръцката агресия и причините за успеха на съседските войски. През 1925 година над България тегнат жестоките клаузи на Ньойския договор. Според него държавата ни трябва да изплаща непосилни репарации на съседите си (включително и Гърция) на стойност 2,25 млрд. златни франка. Тя е лишена и от правото да поддържа наборна армия, а трябва да унищожи и голяма част от въоръженията си. За гърците, които прекрасно знаят това, не е проблем с лекота да завземат каквато и територия да поискат. Веднага след заповедта на кралското правителство за нападение войските на южната ни съседка нахлуват в България. Линията на бойните действия се простира върху 40 километра площ - от пост 1 при Демир - Капия до пост 15 при Лехово. Гърците не само успяват с лекота да навлязат на 8 км навътре в българска територия, но, въпреки отчаяната съпротива на нашите войници, завземат седем села от двата бряга на река Струма. Това са Кулата, Марино поле, Чучулигово, Враня, Петрово, Тополница и Картечино (днешно Дрангово). Гърците действат като същински башибозук - къщите са ограбени, добитъкът - отвлечен, хората, които не са успели да избягат, са убити, а домовете им - опожарени за назидание на останалите. Вестникарските репортажи от плячкосаните села много напомнят кървавите хроники в европейската преса за действията на османските власти в поробена България 50-60 години преди това. Американският журналист Маркъм е по това време в Петричкия край и праща следната дописка до редакцията на столичния вестник "Слово": "Днес посетих селата Петрово, Лехово и Пиперица, при което видях неопровержими доказателства за гръцката вандалщина и разбойничество. В с. Лехово, което е на самата граница, видях трупа на 16-годишно момче, което е зверски заклано с брадва."

След успешния си рейд по селата на 22 октомври сутринта Гърция започва офанзива за превземането и на град Петрич. В атаката са включени самолети, които извършват въздушни наблюдения. Артилерията обстрелва жп-гарата в Петрич и близките села Митиново и Ръждак. По-голямата част от населението - жени, деца и старци - е евакуирано във вътрешността на страната. Остават само мъжете, годни да носят оръжие. В акцията по отбраната на града се включват и четите на ВМРО, от които изпитват страх не само чужденци, но и много български политици, станали жертва на техни атентати. Доброволци, снабдени с оръжие от пограничното поделение, и хората на ВМРО още на 19 октомври заемат позиции по границата над Петрич, водят ожесточени боеве и успяват да спрат гърците на подстъпите към града.

Медиите съобщават, че военният министър на царска България Иван Вълков е издал заповед за отбрана на територията и е изпратил към Петричкия край войскови подкрепления. Те заемат позиции в района на гара Генерал Тодоров и местността Рупите. Във вестникарските колони обаче е спестена втората част от тази заповед - министър Вълков е разпоредил на военните само да се окопаят в терена, без да воюват. Правителството е решило да не води война, а да заложи на дипломацията. Министър Вълков сезира Обществото на народите, което предупреждава официално Гърция и България незабавно да прекратят бойните действия. В нотата на ОН се съдържа заплаха със санкции за неподчинилата се страна.

Съветът на ОН изпраща военните аташета на Франция, Великобритания и Италия, акредитирани в Белград, на мястото на конфликта, за да контролират спирането на сраженията. Така на 29 октомври, десет дни след агресията, Гърция най-сетне изтегля своите войски. След себе си те оставят опожарени села, отвлечен добитък, избити невинни хора, току-що прибраната есенна селскостопанска реколта, която е съсипана и разпиляна.

Същия ден Съветът на ОН назначава анкетна комисия с председател британския посланик в Испания Хорас Ръмболд и членове-генерал Серини от Франция, генерал Ферарио от Италия, Адлер Кройц от Швейцария и Дроглевер Фортуин от Нидерландия. Комисията трябва да проучи положението в засегнатите райони, да определи стойността на обезщетението и да излезе с препоръки пред Обществото на народите, и пред двете правителства.

Три седмици пратениците обикалят Петричкия регион. Докладът на анкетната комисия на Х. Ръмболд съдържа 15 страници. В него гръцкото нахлуване е определено като необосновано. Кралското правителство на Гърция е обявено за виновно за загубите и страданията на българското население. Хорас Ръмболд заключава, че при тези изводи гръцките власти дължат "нужното обезщетение". "Ние вярваме - се казва в доклада, - че всички членове на Съвета ще споделят нашето схващане и ще се произнесат в полза на великия принцип, според който в случай, когато една територия е накърнена без достатъчно основание, обезщетение се дължи и ако в момента на събитието страната, която е извършила нарушението, е вярвала, че обстоятелствата оправдават нейните действия."

ОН наказва гръцкото правителство да заплати на България сумата от 30 милиона лева като обезщетение за щетите от материален и морален характер, тъй като заповяданото от гръцкото правителство нахлуване в българската територия не е имало достатъчно основания.

От тази сума 1 милион и 200 хиляди са дадени на онези петричани, които вземат участие в отбраната на града. Но те се отказват от личното обезщетение и даряват парите за построяването на сграда на Петричката непълна смесена гимназия, която дотогава се помещава в частна къща. Строителството започва в началото на 1926 г. Парите обаче свършват, без гимназията да е достроена. Тогава петричани се самооблагат: тютюнопроизводителите отделят по един лев на килограм тютюн, а служителите - по една или повече месечни заплати в зависимост от сумата, която получават. Така през есента на 1929 г. новата сграда на Петричката гимназия отваря своите врати. На следващата 1930 г. общинското ръководство решава улицата, която огражда южната страна на гимназията, да се казва "22 октомври" - деня, в който жителите на Петрич не допускат гърците до своя град.

На 31 октомври 1937 година, по повод 25-ата годишнина от освобождението на Петрич от турско робство, е открит и първият исторически паметник в града - паметникът "Загинали за родината". Върху една от мемориалните паметни плочи са изписани имената и на загиналите петричани в боя срещу гърците, останал кой знае защо в историята със семплото име "Петрички инцидент".

*

Неактивен Радко

 • ιYι Свободен- Социален- Национален! ιYι
 • *
 • 1229
 • +503/-21
 • Пол: Мъж
 • ιYι Не предавай, не лъжи, обичай Родината! ιYι
  • Ген. Христо Чаракчиев
 • Интереси: Националсоциализъм
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #50 -: Март 07, 2010, 13:59:41 »
Flower, нямаме съседка, която да не ни е забила нож в гърба или ощетила по някакъв начин, но идва ден в който всичко се връща...

*

Неактивен Bulgariche

 • *
 • 13
 • +5/-1
 • Пол: Мъж
 • България над всичко
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #51 -: Март 07, 2010, 14:05:26 »
Гърчулятата на нож
винаги са играели срещу нас
гласувах крайно отрицателно
Цитат
Всеки българин, който не мрази гърците, сърбите и турците требва да бъда обесен! Не може да не мразиш убийците и подтисниците на твоя народ, грабителите на нашата свещена земя! Стига вече мазохизъм!

Абсолютно съгласен!!!!
« Последна редакция: Март 07, 2010, 14:44:41 от Bulgariche »

*

Неактивен eдин Бългaрин

 • *
 • 141
 • +112/-91
 • Копам османската сгур
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #52 -: Март 15, 2010, 13:54:25 »
Гърците са сгур. Третират се най-добре с лопата, за предпочитане - лайняна и достатъчно дебела.
Винаги са мразели българите, поради което нормалното чувство, което всеки нормален българин изпитва към тази антибългарска гнус, е презрение.
Истината има качеството да бъде винаги сурова. Може и да не е най-доброто, което ти се иска да чуеш. Но тя си е истина.
------------------------------
комунист = интернационалист = глобалист = евроатлантик = боклук

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2594
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #53 -: Юни 08, 2010, 22:12:48 »
Маляките са мръсници и мръсници ще си останат!
България над всичко!

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3540
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #54 -: Юни 08, 2010, 22:33:42 »
Гърците са хиени ...

А жените им ПЛАШАТ!

*

Неактивен Nordwave

 • *
 • 4416
 • +1344/-0
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #55 -: Август 12, 2010, 18:42:43 »
Гръцкият македонски юмрук (на гръцки: Ελληνική Μακεδονική Πυγμή) е паравоенна гръцка организация, чиято основна цел е да се противопостави на въоръжените чети на Вътрешната македонска революционна организация в Егейска Македония. Създадена е от Главното командване на гръцката армия през 1925 година, след като ВМРО е унищожила федералистките чети, начело на които е стоял, подкрепяният от Гърция и Кралска Югославия, Тодор Паница. Общият брой на въоръжените сили възлиза на 15 800 души.Успоредно с Гръцкия македонски юмрук в Югославия Върховното командване на сръбската война и Министерството на вътрешните работи създават подобна организация със същите цели наречена Сдружение против българските бандити. За целта във Вардарска Македония са въоръжени 60 000 колонисти и са разположени 35 000 жандармеристи, редовни войски и контрачети.

За да осъществи основните си цели Гръцкия македонски юмрук налага следните заповеди на населението в Егейска Македония с „Възванието към македонския народ“ от 27 януари 1926 година в Лерин
„1) Забранява се от днес да се говори български език във всички обществени места, заведения, търговските сношения, срещите и събранията, увеселенията, обедите, сватбите и пр.

2) Налагаме на горните да говорят гръцки език.
3) Препоръчваме на всички власти - административни и военни, на държавните и частни чиновници да не приемат и дават сведения на друг език, освен гръцки.
4) Родители, учители, свещеници и настойници на малолетни, подканяме ви да изпълнявате патриотическия си дълг и ще ви считаме за отговорни за престъпленията на подведомствените ви
5) Който наруши тези заповеди ще се смята за предател на родината и ще бъде жестоко наказан от нашата организация, която беше създадена след последователни продължителни и задълбочени анализи на положението, и под мотото „Родината над всичко“. Тя има силата да наказва всеки, който не следва заповедите.
   “
Превод на възванието на български.


В отговор ЦК на ВМРО (в състав Иван Михайлов, Георги Попхристов и Александър Протогеров) през януари 1926 година взема решение за създаване на постоянна разузнавателна служба към ВМРО, която да следи всичко отнасящо се до революционната борба в Македония. За целта ръководителите на революционните окръзи на ВМРО, Задграничното представителство на ВМРО, и ръководствата на ММТРО и ММС са инструктирани да събират всякаква информация в България, Македония и цяла Европа. Околийските войводи на ВМРО трябва да водят точна статистика на чуждите военни части в районите си. Сериозно внимание се отделя и на ренегатите от ВМОРО, преминали на гръцка и сръбска служба.Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Февруари 07, 2015, 07:36:52 от Hatshepsut »

*

Неактивен Родолюбец IYI

 • ***
 • 835
 • +623/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #56 -: Август 13, 2010, 11:20:33 »
Кои са тия муждуци дето са гласували с "положително"??

*

Неактивен hackera96

 • **
 • 120
 • +38/-23
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #57 -: Август 13, 2010, 18:59:27 »
Мразя ги тия педали

*

Неактивен rado84

 • **
 • 71
 • +38/-25
 • Пол: Мъж
 • Компютърен маниак
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #58 -: Август 29, 2010, 18:59:50 »
Цитат
Какво ви е мнението за гърците?

Същото каквото е мнението ми и за турчелята...

*

Неактивен FELDMARSCHALL

 • *
 • 2746
 • +361/-61
 • Пол: Мъж
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Какво ви е мнението за гърците?
« Отговор #59 -: Септември 10, 2010, 12:25:49 »
И сега какво ? гърците като са православни трябва да ги обичаме ли ? :-k

 

Какво ще се краде още в България - Човекът с жилище - заплаха за властта

Започната от Франкист

Отговора: 3
Прегледи: 927
Последна публикация Март 09, 2010, 18:37:48
от Петкан
Какво се случва в село Ерден (Монтанско)

Започната от Veskou

Отговора: 8
Прегледи: 3350
Последна публикация Октомври 21, 2010, 10:03:59
от Франкист
Брак с циганин? Какво мислим ние, Българите, по въпроса

Започната от Nordwave

Отговора: 15
Прегледи: 2900
Последна публикация Март 25, 2010, 21:57:13
от Хитлер
Какво ви е мнението за косоварите?

Започната от Skarlet

Отговора: 11
Прегледи: 1970
Последна публикация Декември 02, 2007, 12:24:13
от FELDMARSCHALL
Какво ви е мнението за англичаните и французите?

Започната от Болгардингезе

Отговора: 8
Прегледи: 2041
Последна публикация Май 13, 2008, 23:08:53
от Ванадий
Powered by EzPortal