Насърчават раждаемостта при циганите!

 • 23 Отговора
 • 5590 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен hammerbg

 • ***
 • 947
 • +167/-35
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #15 -: Април 09, 2009, 23:01:31 »
Платено й е на тая пача   ;)

*

Неактивен друг самотен войн

 • **
 • 322
 • +140/-20
 • Пол: Мъж
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #16 -: Април 10, 2009, 20:43:56 »
Илона Томова най-вероятно да е джедайка с българско име. Такива само физическа ликвидация ги оправя.

*

Неактивен killed_by_death

 • ***
 • 730
 • +159/-39
 • Пол: Мъж
 • Дълг и Чест
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #17 -: Април 10, 2009, 22:21:31 »
Аз ще се зарадвам,ако я ограбят и пребият тумба мангалевки тая скочубра продажна.Така ще е най-добре-да си го получи от тези,които защитава.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #18 -: Април 11, 2009, 08:20:46 »
Аз ще се зарадвам,ако я ограбят и пребият тумба мангалевки тая скочубра продажна.Така ще е най-добре-да си го получи от тези,които защитава.

Аз мисля, че дори тя да стане жертва на циганската престъпност, пак ще си държи на мнението. Някои от тези "правозащитници" се държат като мазохисти, други са платени (примерно от Сорос), трети ще кажат, че престъпниците сред циганите са единици и т.н.
Явно това са късогледи хора, хора без достойнство и чест.

*

Неактивен Иван Д.

 • **
 • 182
 • +50/-14
 • Пол: Мъж
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #19 -: Февруари 27, 2010, 16:59:54 »
Според основополагащия член 6 на Конституцията, всички граждани на Република България са РАВНИ по ДОСТОЙНСТВО и ПРАВА.  Не се допускат никакви ДИСКРИМИНАЦИИ, или обратното - ПРИВИЛЕГИИ.

Но  "Закона за Семейни Помощи за Деца" = ЗСПД, и "Закона за Социално Подпомагане" = ЗСП, разделят децата на България в 3 групи по права:

1 група - ПРИВИЛИГЕРОВАНИ ДЕЦАТова са децата на т.н.  "самотни майки с нулев доход БРУТО".  Под този лукав евфемизъм се крият малки, по-големи и още по-големи мургави момиченца-майки, които нямат и един работен ден, и съответно НЯМАТ И НАЙ-МАЛЪК ПРИНОС в приходната част на бюджета и социалната каса.

Техните циганчета не само получават детски, но за тях детските не са 35 лв., а 80 лв. на месец ! Как става тази хватка ?
- Ами 35 лв. са детските по ЗСПД.
- След това още 24,15 лв. социална помощ, за достигане на т.н Диференциран Минимален Доход по Правилника за Прилагане на Закона за Социално Подпомагане = ДМД по ПП на ЗСП.
Тази привилегия е дадена по член 9 от ПП на ЗСП.
- После още 20 лв. за всяко циганче месечно от "Евророма" - дето уж са бедни.

Още 78 лв. се дават месечно на самите мургави "самотни"  майки, пак като ДМД по член 9 от ПП на ЗСП.  Заедно с еднократните помощи за бременност и раждане, тези 78 лв. стават 80 лв.

Така че всяка мургава уж "самотна майка" с 1 дете си докарва,
2 х 80 = 160 лв. месечно, с 2 деца - 240 лв. и т.н.
А с минималните 5 деца ... 480 лв. чисто на месец.
Заедно с "Кратната" и Енергийната помощ стават около 530 лв. чисто!

Ако обаче "трайно-безработната" с 5 деца, отиде да работи в някоя шивашка фирма - (в сферата на фантастиката) там ще и напишат ордер за 300 лв. БРУТО заплата. Веднага тези 300 лв. ще и ги свалят от помощите, а другия месец тя ще получи вместо 300 лв. БРУТО, само 235 лв. чисто.

Така ако въпросната 5-детна мангуста отиде да работи, нейното семейство няма да спечели пари, а ще бъде лишено от 65 лв. !

Е КАК ОЧАКВАТЕ ОТ  ЦИГАНИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ПРИ ТАКОВА ЗАКОНОДАТЕЛСТВО??? Нима Вие бихте работили при такава постановка на въпроса???

2 група - ПРАВОИМАЩИ ДЕЦА Това са децата на родителите, които работят и плащат осигуровки и данъци, върху данъчна основа по-малка от 350 лв. БРУТО месечно.
- Тези майки са лишени от онези 78 лв. месечно, тъй като "имат доход БРУТО".
- След това техните деца са лишени от допълнителните 24,15 лв., пак защото родителите "имат доход БРУТО".
- Накрая техните деца са лишени и от онези 20 лв. от "Евророма", защото не са циганчета.
- Но най-накрая децата им все пак получават мизерните 35 лв. детски месечно, защото дохода на родителите им е под 350 лв. БРУТО месечно.

3 група - ДИСКРИМИНИРАНИ ДЕЦАТова са децата на родителите, които работят и плащат осигуровки и данъци, върху данъчна основа, по-голяма от 350 лв. БРУТО месечно. На тези ояли се богаташи, не се полага нищо. Ама съвсем нищо! Да знаят те в каква циганска държава живеят, да знаят те какво става с данъкоплатците, дръзнали да хрантутят политици и партии, с труда си !!!

Към края на 2008 г. броя на децата, лишени от детски бе 540 000. Което прави към 40% от всички деца в БГ. Както знаем, правителството на ГЕРБ остави расисткия праг от 350 лв. БРУТО в сила. Това от една страна. Но от друга страна същите анти-български расисти, начело с Борисов, Дянков и Доан Зия, повишиха всички МОП = Минимални Осигурителни Прагове. В някои дейности като хлебопроизводството, МОП е с 20 % по-висок. Това означава че в рамките на една година, ще бъдат лишени от детски, ДОПЪЛНИТЕЛНО към 100 000 български деца.

А колко прибират герберите от всяко семейство със спрени детски ? Спрени са детските на всички семейства с осигурителен доход
от 1 050 до 4 000 лв. БРУТО. Ако вземем средния размер за 2 000 лв. БРУТО, то осигуровките и данъците върху тази основа са около 730 лв. месечно. А тези семейства имат средно по 1 дете. И какво се получава ?!
Герберите взимат по 730 лв. от тях всеки месец, но 35 лв. за детето им, една 21-ва част, не връщат???

Скоро четох за една циганка, от някакво село в Северо-Западна БГ. Цял живот тя и мъжът и са "трайно-безработни". Но за сметка на това е родила 23 деца, едно от които починало. Така ...
22 деца х 59,15 лв. = 1 300 лв. И нейните 78 лв. = 1378 лв.
После "кратната" и енергийна помощ = около 1435 лв. месечно !

България няма 35 лв. за работещата българка,
но изрядно плаща 1 435 лв. всеки месец на мургавата паразитка!


В същото време онази жалка личност, т.нар. "министър на финансите" отсече, че няма да позволи "нито лев от бюджетът да бъде пропилян за АЕЦ Белене нито тази година, нито следващата, нито по-следващата"... Значи АЕЦ Белене е пилеене на пари, а пожизнената издръжка на индивиди, отказващи да работят и живеещи извън законите, които не само че нямат принос към обществото, но и злоумишлено му вредят, сигурно е инвестиция ?!?

Копирано със съкращения от: http://lambo.blog.bg/politika/2010/02/22/tehnologiia-na-zloto-diskriminaciite-i-privilegiite-v-bg.498109
Чуйте вие, журналисти!
Чуйте вие, западни търгаши!
Чуйте вие, жалки педер@сти!
България не се предава!!!
България не се продава!!!
БЪЛГАРИЯ - ТОВА Е СЛАВА !!!

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2413
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #20 -: Март 02, 2010, 10:46:38 »
уелком ту бългериа - контри ъф джипсис,йогурт енд ступид политишънс.  :horo:

Надявам се най-накрая да узрее в главите на всички ,че в тая държава освен насилствено и с кръв проблемите ни(а по-точно - политиците,защото те са по-голям проблем от мангалите) няма да могат да се решат по друг начин.

Айде, и с мир!

Това разбира се е мое лично мнение - с което не агитирам никого за какво и да било! - пиша го за ченгенцата,дето слухтят!

*

Неактивен THOR

 • *
 • 25
 • +13/-4
 • Пол: Мъж
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #21 -: Юли 29, 2011, 15:17:39 »
Какво намерих из нета!

" Кой ги ебе българските майки ?! Тях само ги ебават " - бе написала преди време, една колежка-блогърка.

Всички знаете, че мизерните детски от 35 лв. вече 9-та година, са спрени за българските родители. Защо ?! Ами защото тези родители плащат данъци, върху трудов доход по-голям от 350 лв. бруто. Схващате ли ?

През Турско време е имало т.н. "Диш Хакъ" = Данък Зъби. Агарянинът, след като ял и пил безплатно у българина, накрая изисквал да му се плати допълнителен данък зъби. Затова, че като ял и пил без пари, му се били изтрили зъбите ! Та сега този данък е възстановен. Заради това, че работещите българи са платили чрез данъците си помощите на лентяйстващите цигани, им взимат и детските !! За благодарност !!!

Но дали знаете колко вида детски, се плащат в тая загиваща държавичка Мангалистан ? Знам, че ще кажете ... Ееее тези 35 лв. на месец, това е. Неее драги, аз си направих труда и ги прочетох до 18 вида !

Не може да бъде ! Das ist unmöglich ! This is umpossible ! - ще възкликнете. Напротив - всичко е възможно в Абсурдистан. Тези 18 вида детски помощи, са основно в 3 социални закона. Нека ги разгледаме по групи :

I - ЗСПД - Закон за Семейни Помощи за Деца

1) Детска помощ при бременност = 150 лв. еднократно

Според член 5а, от ЗСПД, тази помощ се полага само на майки, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по Кодекса за Социално Осигуряване (КСО) - тоест циганки.
На майки, които са се осигурявали по КСО, и са плащали данъци върху месечен трудов доход, от над 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА ...

2) Детска помощ при раждане на дете = 250, 600, 200 лв. еднократно

Според член 6, от ЗСПД, всички родители имат право на тази помощ, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.
Тази помощ е еднократна така : 250 лв. за първо дете, 600лв. за второ, и по 200 лв. за трето и последващите деца.
Ако се родят близнаци, и един от тях е второ дете на майката, то тогава всички близнаци получават по 600 лв.

3) Детска помощ при раждане на дете с увреждания = 100 лв. еднократно

Пак според член 6, от ЗСПД, ако до 2-та година на детето се установят увреждания 50% и над 50%, то на родителя се изплаща допълнително и еднократно 100 лв.
Тази помощ е за всички родители, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.

4) Детска помощ за близнаци = 1 200 лв. на близнак еднократно

Според член 6а, от ЗСПД, всички родители имат право на тази помощ, НЕЗАВИСИМО от месечния брутен доход на семейството.
Тази помощ е 1 200 лв. еднократно на дете-близнак, до навършване на 1 година. Тоест при 2-ма близнаци - 2 400 лв., при 3-ма - 3 600 лв. и т.н.
Дянков се опита да намали наполовина, тази помощ.

5) Детска помощ за майка студентка = 2 880 лв. еднократно

Според член 8в, от ЗСПД, тази помощ е за майки-студентки, учещи в редовна форма на обучение.
Тази помощ е до навършване на 1 година на детето, и е равна на 12 мес. х МРЗ от 240 лв. = 2 880 лв.
Тя се дава НЕЗАВИСИМО, от месечния брутен доход на семейството.
Дянков се опита да спре напълно, тази помощ.

6) Месечна помощ за дете, до завършване на средно образование = 35 лв. месечно

Според член 4 и член 7 от ЗСПД, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството. Тоест белите данъкоплатци не получават тази помощ.
Също така, тази помощ не се дава и за деца, които не посещават редовно училище. След 18-годишна възраст, тази помощ отново се плаща, ако детето продължава да учи, но до 20-годишна възраст.

7) Месечна помощ за деца-близнаци, до завършване на средно образование = 52,50 лв. месечно

Според ал.3, параграф 11, от Преходни и Заключителни Разпоредби, на Закона за Държавния Бюджет на РБ за 2011 г., ако децата са близнаци, то техните детски са 150% от детските на неблизнаците.
Или 35 лв. х 150% = 52,50 лв.
Тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА на родители, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, на член от семейството. С други думи, не се полага на белите данъкоплатци.

Cool Месечна помощ за дете с трайни увреждания, до завършване на средно образование = 70 лв. месечно

Според ал.8, от член 7 на ЗСПД, месечната помощ за дете с трайни увреждания е двойно по-голяма. Или 35 лв. х 2 = 70 лв. месечно.
Тази помощ се дава НЕЗАВИСИМО, от месечния брутен доход на семейството.

9) Месечна помощ за дете, до навършване на 1 година = 100 лв. месечно

Според член 8, от ЗСПД, тази помощ е само за родители, които НЕ СА ПЛАЩАЛИ осигуровки по КСО.
На родители, които са се осигурявали по КСО, и са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА. Тоест, тези пари не се дават на белите данъкоплатци.

10) Целева помощ за първолаци = 150 лв. еднократно

Според член 10а, от ЗСПД, на учениците записани в 1-ви клас, се дава еднократана помощ от 150 лв.
На родителите, които са плащали данъци, върху месечен трудов доход, по-голям от 350 лв. бруто, тази помощ НЕ СЕ ПОЛАГА .
С други думи, не се полага на белите данъкоплатци.

11) Помощ за детска градина = 100 лв. месечно

Според член 10б, от ЗСПД, родителите чието дете (деца), не може да бъде записано в общинска детска градина, имат право на 100 лв. месечна компенсация, за всяко дете - което е на възраст между 3 и 6 години.
Но има специална наредба на МФ, по тази помощ ...

II - ПП на ЗСП - Правилник за Прилагане,
на Закона за Социално Подпомагане

Помощите по ПП на ЗСП, се наричат ДМД ( Диференциран Минимален Доход). ДМД се образува от два множителя - процент който се полага на подпомаганите (по член 9 от ПП на ЗСП), и ГМД ( Гарантиран Минимален Доход).
ГМД в момента е 65 лв. месечно, а процентите са различни, за 11-те вида, целеви подпомагани групи.
Или ... 65 лв. х N% = ДМД

12) ДМД за дете, до завършване на средно образование = 59,15 лв. месечно

Според точка 8, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП, на тези деца се полагат 91% от ГМД.
Или 91% х 65 лв. = 59,15 лв. От тях 35 лв. са детските по член 7, на ЗСПД.
Тоест по член 9, от ПП на ЗСП, се дават допълнителните 24,15 лв., за достигане на ДМД от 59,15 лв. Или 35 лв. + 24,15 лв. = 59,15 лв.
Тази помощ, по силата на член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ЦИГАНЧЕТАТА.

13) ДМД за родител, отглеждащ сам дете/деца, до 3-годишна възраст = 78 лв. месечно

Според точка 10а, от ал.3, на член 9, от ПП на ЗСП на самотните майки, се полагат други 120% от ГМД.
Или 120% х 65 лв. = 78 лв. месечно.
И тази помощ, по силата на член 10 от ПП на ЗСП, се дава САМО НА ЦИГАНКИТЕ.

III - ПП на ЗЗД - Правилник за Прилагане,
на Закона за Защита на Детето

14) Детска помощ, за превенция на изоставянето = до 325 лв. еднократно

Според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката заплаши, че ще изостави детето си, то и се дава допълнително тази помощ за превенция, за да се откаже от намерението си.
Тази помощ е до 5 пъти ГМД. Или 5 х 65 лв. = 325лв.
На практика тези пари, отиват САМО ЗА ЦИГАНКИТЕ.

15) Детска помощ, за реинтеграция в семейството = до 325 лв. еднократно

Пак според член 48, от ПП на ЗЗД, ако майката реши да си върне отгледаното дете, което като малко е изоставила в дом, то тя получава помощ за реинтеграция.
Тази помощ пак е до 5 пъти ГМД. Или 65лв. х 5 = 325 лв.
Също и тези пари на практика, отиват САМО ЗА ЦИГАНКИТЕ.

16) Детски за изоставени деца (в 99% от случаите ромчета),
настанени в приемни семейства

Според член 50, от ПП на ЗЗД, тази помощ за едно дете е ...
- 195,00 лв. месечно за дете до 7 години
- 227,50 лв. месечно за дете от 7 до 14 години
- 260,00 лв. месечно за дете над 14, а ако учи не повече от 20 години
И тези пари, в 99% от случаите, отиват за изоставени циганчета.

17) Заплати за приемните родители,
отглеждащи изоставени деца ( в 99% от случаите ромчета)

Според член 57в, от ПП на ЗЗД, тези заплати са ...
- 312 лв. месечно, при отглеждане на 1 изоставено ромче
- 336 лв. месечно, при отглеждане на 2 изоставени ромчета
- 360 лв. месечно, при отглеждане на 3 и повече, изоставени ромчета
На практика приемното семейство, получава едновремено парите по тази и предишната точки.

18) Допълнителни детски, за всяко ромче от "Евророма" = 20 лв. месечно

Тази помощ, я обяви преди няколко години, по НОВА ТВ, председателя на "Евророма - Цветелин Кънчев. И то в присъствието на тогавашната министърка на МТСП - Емилия Масларова. Тя не го опроверга, което значи, че е знаела ...
Сега тази помощ, вероятно е увеличена.
Тази помощ идва от Върховното Мешере, където се отчита всеки нелегален цигански бизнес - крадене на ДДС, джебчийство, просия, проституция, измами, контрабанда и т.н. Тоест, това са пак наши пари ...

Съществуват още многобройни, и лукаво прикрити социални помощи, размера на които е, според броя на циганчетата в семейството. Погледнато през тази призма, социалните помощи също са детски ...

Всички пари, за гореизброените 18 вида детски, У-правниците ги взимат от данъците, осигуровките, таксите и високите цени, смъкнати от гърба на белите данъкоплатци.
Над 85% от общия размер на тези детски, се изплащат на вече стотиците хиляди мургави, УЖ самотни майки. Които са превърнали непрекъснатото раждане на деца, в доходоносен поминък. Чрез който хранят не само себе си, но и безбройните дърти паразити, в многобройните цигански фамилии, в които никой не иска да работи.
Тези циганки, медоносни пчели, са почнали вече да раждат на 11-годишна възраст, и са стигнали до 23 родени деца от една "самотна" майка, с цел да получават все повече и повече  МДП ( Майчинства, Детски и Помощи).

Значи, к'во съ получава накрая ? Едни ядат и пият цял живот в държавния ресторант, а други цял живот работят, за да им плащат сметките ! Узаконено робство ! Именно това представлява социалната политика, закодирана в горните три закона. Цяло чудо е, че ние данъкоплатците все още сме живи. Но не за дълго ...

*

Неактивен Лудия Макс

 • **
 • 368
 • +43/-14
 • Пол: Мъж
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #22 -: Юли 29, 2011, 16:03:17 »
Дупетатите на етаназия!! Циганите на кол!!!  :ricar: :viking: :devil:
"Едно е да искаш,второ е да можеш,трето и четвърто е да го направиш"-Николай Хайтов

Христо Ботев: "Патриот е,душа дава.Но не свойта душа братя, а душата на народа".

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Насърчават раждаемостта при циганите!
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2014, 19:16:08 »
Непълнолетни циганки с по три деца докарват над 1000 лв. месечно от помощи


В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете

При възможност да се възползва от 16 вида социални плащания, една непълнолетна и неработеща 17-годишна майка на три деца, както обикновено се случва при ромите [циганите], може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец.

Това коментираха от Центъра за демографска политика, цитирани от вестник "Бряг". В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете, казват председателят на ЦДП Искрен Веселинов и колегата му проф. Петър Иванов.

Заради дисбаланси, от ЦДП канят премиера Пламен Орешарски на диспут. От организацията твърдят, че децата на работещите българи са дискриминирани. Аргументите, които излагат в подкрепа на твърденията си, са намаляване на населението не само поради висока смъртност, но и поради икономическа емиграция. Освен това Веселинов и Иванов подчертават, че не са сметнали някои други видове помощи, като за отопление, за учебници, за закуски.

След като се предвижда прагът за подпомагане да остане 350 лева, експертите смятат, че се лишава една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги, коментират от ЦДП.

За примера с работещата българка проф. Иванов коментира: "Пред семейството на тази българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция". Неговият извод е, че правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите. За да има баланс в отношението към майките в България, от Центъра за демографска политика предлагат поне да се премахнат рестриктивните мерки спрямо онези жени, които докато са в майчинство, са дали децата си на ясла. Идеята е те да не връщат взетите майчински. Съветът на русенските специалисти към кабинета е да обмисли въвеждането на образователен ценз за майката при определяне размера на помощите за деца. Такъв пример има в община Ботевград, която дава помощи за новородено в зависимост от образованието на майката. Призовават още България да ползва опита на страни, които са решили успешно демографските и етническите си проблеми, като Сингапур, където въобще няма социални помощи.

Справка на Центъра за демографска политика:

Социални помощи за майките в България в новия бюджет на кабинета "Орешарски"

1. Помощ при бременност, по чл. 5а от ЗСПД, еднократно 150 лв., само за тези, които не са плащали осигуровки по КСО и със среден месечен доход под 350 лв., общо 450 лв. месечно;
2. Помощ за раждане на дете, (250 лв. за първото, 600 лв. за второто и 200 лв. за третото дете) общо 1050 лв. еднократно;
3. Помощ при раждане на дете с увреждания, еднократно 100 лв.;
4. Месечна помощ по чл. 8 от ЗСПД (при родители без социални осигуровки и доход под 350 лв.), по 100 лв. месечно до навършване на 1 година;
5. Помощ при раждане на близнаци, по 1200 лв. на близнак, еднократно 2400 лв.;
6. Месечна помощ за дете (35 лв. досега), а от 2014 г. по 50 лв., след това може и повече, при доход по-нисък от 350 лв., или общо 150 лв. месечно;
7. Месечна помощ за деца близнаци до завършване на средно образование, месечно по 52,50 лв., общо 103 лв. месечно за години наред;
8. Месечна добавка за дете с увреждания (70% от брутната МРЗ), по 189 лв. месечно (според годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, 47% от циганските деца в България са болни от астма или диабет);
9. Целева помощ на първолаци – еднократно 150 лв., с праг 350 лв., общо 450 лв.;
10.Компенсация за детска градина (чл.10б на ЗСПД), по 100 лв., общо 300 лв. месечно;
11.Безплатно пътуване на многодетна майка, годишно примерно 100 лв. всяка година;
12.Диференциран минимален доход (ДМД) по чл.9, ал.3, т.8 на Правилника за прилагане на ЗСП месечно в размер Х%65 лв. (65 лв. е Гарантираният минимален доход, ГМД), примерно 50 лв. месечно;
13.ДМД за дете до завършване на средно образование, 91% от ГМД, или по 59,15 лв., общо 197,45 лв. месечно;
14.ДМД за родител, отглеждащ сам дете/деца до 3 години (самотна майка), месечно 78 лв. (чл.9, ал.3, т.10а от ПП на ЗСП);
15.Помощ за превенция за изоставяне (при заплаха за изоставяне на новороденото), еднократно 325 лв. (5 пъти ГМД);
16.Помощ за реинтеграция (да си вземе обратно изоставеното дете) евентуално еднократно 325 лв., може и повече, еднократно 1025 лв. за трите деца.

http://www.varnautre.bg/2013/08/22/182771-nepulnoletni_tsiganki_s_po_tri_detsa_dokarvat_nad_1000_lv_mesechno_ot_pomoshti 

Powered by EzPortal