Forum > Православие

Българщина и Православие

(1/95) > >>

Nordwave:
"Има Православие у нас, има и български народ, няма православие — няма и български народ" Заветът на митрополит Климент Търновски.

Католици, протестанти тенгриани...? Православието е нашата най-дълбока същност – осъзната или неосъзната. Никой няма морално право да се докосва до сърцето на един народ с нечисти или  разтреперани от гняв ръце. На Европа ние трябва да се заявим като православен народ, какъвто всъщност сме, защото ако премълчим този факт, няма да бъде честно както по отношение на самите нас! Православната Църква трябва да бъде призната за държавна както е в Гърция! Православието е крепост на Българщината!

МИГ:
Защо енужно да се делим на Католици и Православни, като и двете са ХРИСТОВО УЧЕНИЕ! :)Не е нужно, всеки знае че ИЗТОЧНОТО ПРАВОСЛАВИЕ ни е спасило от турчулята свинске! :)Така че не треба да сме напук на всичко!

Бай Иван:
Казвам го директно - не ми харесват доста от разсъжденията на Пламен. Много хора знаят, че аз всячески съм се борил слещу всеки вид фундаментализъм и религиозен фанатизъм. Не искам България разделена по верски принцип.

Пламен:

--- Цитат на: ivan_iyi в Декември 17, 2007, 21:17:57 ---Казвам го директно - не ми харесват доста от разсъжденията на Пламен. Много хора знаят, че аз всячески съм се борил слещу всеки вид фундаментализъм и религиозен фанатизъм. Не искам България разделена по верски принцип.

--- Край на цитат ---

Дай конкретен пример, кое точно не ти харесва? Като не искаш България разделена на верски принцип, тогава не требва да рекламираш и пропагандираш чужди религии, които да разцепят народа ни. И не знам за какъв религиозен фанатизъм говориш в случая.

Бай Иван:
За това че ти не търпиш нищо освен православните християни и по този принцип по близки са ти етиопците и коптите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия