Защо Доган е още шеф на ДПС?

  • 0 Отговора
  • 1204 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Индивидуалист

  • *
  • 2830
  • +395/-89
  • Пол: Мъж
  • Не бойте се!
  • Зодия: Virgo Virgo
Защо Доган е още шеф на ДПС?
« -: Юли 01, 2008, 12:21:46 »
"В кабинета на Зия правят проверка и излиза липсата на около 700 млн. евро. Къде са, знае само Зия. Но той е в тежка кома. Става тих вътрешен скандал на най-високо ниво. Парите са предназначени за трите формации от т. нар. „Тройна коалиция” или 3-5-8, или както в Бургас наричат тази игра на карти „Блато”. Та „Блатото” си иска парите."
---------------------
Моите колеги журналисти много бързо получиха амнезия и забравиха, че Ахмед Доган се появи и заяви, че напуска управлението на ДПС. Това стана на 12 декември 2006 г. по БНТ. Няколкократно повдигам този въпрос и връзката му с катастрофата до с. Микре на 8 декември същата година. Пълно мълчание и за катастрофата, и за оставката на Доган. Защо?

Историята е следната.

Заместник-министърът на финансите Нихат Зия и шефът на финансовото разузнаване Васил Киров заминават в Букурещ на среща с колеги от ЕС. На връщане Васил Киров сяда зад волана, а до него е Нихат Зия. Зия е зам - министър с ресор предприсъединителните фондове на ЕС. Шофьорът и преводачката сядат отзад.

Каубоят Васил Киров и той кара както си знае. При с. Микре, при задминаване, става тежка катастрофа между няколко автомобила. Загиват 4 човека и няколко са ранени. Най-тежко е ранен Нихат Зия. Той е в кома и спешно го откарват в София, където и досега е в кома.

После ще обясня защо го държат изкуствено жив.

Пристигналите катаджии от Ловеч са в много деликатно положение. Ако направят протокол и напишат истината, ще излезе, че Васил Киров трябва да влезе в затвора за непредумишлено убийство. Два дни прокурори и полицаи се пуйчат какво да направят. Накрая пишат абсолютно измислен протокол, в който за виновник е определена художничката Аглика Икономова, която е пътувала в насрещното движение. Вестниците отразяват тежкия инцидент 4 дни. На петия млъкват завинаги. Повече за катастрофата-нито дума.

Киров явно лъже и разследващите органи са си затворили очите. С това те стават съучастници в измама и убийство по непредпазливост. За което трябва да бъдат разследвани от ДАНС и Главния прокурор. Но те се правят на разсеяни, с което показват, че в България правосъдие и справедливост няма.

Междувременно, в кабинета на Зия правят проверка и излиза липсата на около 700 млн. евро. Къде са знае само Зия. Но той е в тежка кома. Никой, освен Зия не знае банковите сметки, в които са вложени.

Тогава Доган прави опит да се измъкне и обявява, че си подава оставката и преминава на преподавателска работа. Стреснати, останалите формации и президентът го привикват и го принуждават да остане, докато парите се намерят. Шест месеца след катастрофата Зия продължава да е в кома, но не го освобождават, както е по закон. Това нарушение си има и своята логика.

По Европа са плъзнали с фалшиви пълномощни, от името на Зия, търсачи на милионите. Ако му спрат системите и той официално се води покойник или го освободят от поста му, тези пълномощни няма да имат никаква юридическа стойност. Това предопределя тактиката на „Блатото”.

Доган ли?

Това определено не е така и фактът, че го държат на власт след това тежко престъпление, а кражбата на такава огромна сума е пряко доказателство за това. Това доказва и, че той е УДОБЕН за управляващия „център”, който юридически не носи никакви отговорности.

Доган е удобен и за правителствата на великите сили. С тази издънка той категорично е длъжен да им се подчинява. Така великите сили си правят политика за наша сметка. А ние скърцаме със зъби и плюем Доган, Станишев, Симеон и Гоце. Те са само фигуранти.

МВР?

Другото, което не искаме да видим, че полиция, прокуратура и прочее контролни органи не само не изпълняват задълженията си, но стават съучастници в престъпления под натиска на натисканите от „центъра” и отвън наши т. нар. „Управляващи”.

Днешните времена са напълно изродени.

Държавата също.

Защо ли?

Ето един пример:

В момента Васил Киров е в ДАНС и ако тази агенция иска да потърси истината, на него трябва да възложат това разследване. И това ако не е гавра с нас?!

Нима чакате престъпниците да се покаят?

Това е все едно сифилисът да се самоубие.

Николай Колев - Босия
afera.bg

Зам министър на финансите (Зия), главен крадец на държавата, плюс директорът на Агенцията за финансово разузнаване (Киров).

(Сред ранените са заместник-министърът на финансите Нахит Зия и директорът на Агенцията за финансово разузнаване Васил Киров. Те са пътували със служебна кола марка Ауди А6. И двамата са леко пострадали. )

НАРОДНО СЪБРАНИЕ.
проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за
мерките срещу изпирането на пари, № 602-01-24, внесен от
Министерския съвет на 19 април 2006 г.

На заседанието на Комисията законопроектът бе представен от г-н Нихат Зия, заместник-министър на финансите. На заседанието присъстваха г-н Евгени Евгениев, старши експерт в Агенцията за финансово разузнаване, г-жа Светлана Николова, старши експерт в отдел “Сигнали за изпиране на пари и за финансиране на тероризма” на същата агенция и г-жа Мария Григорова, директор в Дирекция “Специален надзор” в Управление “Банков надзор” на БНБ.

"...Идеята е да се даде път на зам.-министъра на финансите Нихат Зия, който е в борда на “Булгаргаз”,..."

"Зам.-министри бичат до 3000 лева в бордове.
3. Нихат Зия, зам.-министър - Публични инвестиционни проекти".

Съществена роля в насочването на средства за турски или близки фирми играят и 14-те зам.-министри на ДПС. Във ведомството на Пламен Орешарски, Нихат Зия контролира икономическото разузнаване и хазарта. Юджел Атилла лобира за своите хора в транспортното министерство и е шеф на борда на директорите на Летище "София". Една от бившите шефки на Сдружение" Толерантност" - Искра Михайлова е зам.-министър на строителството. В образователното министерство пък от Мукаддес Налбант пък зависят търговете за български учебници и фирмите, които ще правят ежегодните ремонти на училищата в цялата страна. За първи път в кабинета "Станишев", Доган получи достъп и до тайните на МВР чрез зам.-министър Раиф Мустафа.

ДПС има свои хора и в ключови агенции и държавни фирми. Като Агенция "Пътища", НЕК, "Булгартабак", ДКЕВР и други.

Зам.-министърът на финансите Нихат Зия уточни, че с приемането на трите закона ще се гарантира по-прозрачното и ефикасно усвояване на публичните средства.

ВНИМАНИЕ!!!
Линкът води към ДПС.

Нахит ЗИЯ.
Заместник министър финансите
   

(ОБРАЗОВАНИЕ
1976 г.
Висш финансово-стопански институт - гр. Свищов, специалност "Финанси и кредит".

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
От 2001 г.
Заместник-министър на финансите, Министерство на финансите;
1999 - 2001 г.
Заместник-кмет на община Гоце Делчев;
1998 - 1999 г.
Ръководител на офис на "Булбанк", гр. Гоце Делчев;
1997 - 1998 г.
Ръководител на офис на ЦКБ, гр. Гоце Делчев;
1993 - 1997 г.
Директор на клон на "Агробизнес Банк", гр. Гоце Делчев;
1980 - 1993 г.
Главен счетоводител и Икономически директор на завод "Пиринпласт" гр. Гоце Делчев;
1977 - 1980 г.
Икономист в завод "Пирел".)

ПОТОМСТВЕН АВДЖИЯ.(Ловец)
...Потомствен авджия в сегашното правителство е зам. финансовият министър Нихат Зия. Баща му е бил председател на Ловно-рибарското дружество в Гоце Делчев. Нихат е специалист по отстрелването на пернат дивеч. Като младеж постоянно скитал по Сатовча и дебнел за гривяци и пъдпъдъци...

За Зия и по-долу.

Нахит Джевдет Зия - 1
Нахит Джевдет Зия - 2
Нахит Джевдет Зия - 3
Нахит Джевдет Зия - 4
Нахит Джевдет Зия - 5
Нахит Джевдет Зия - 6
Нахит Джевдет Зия - 7

Не се чудете, името не е българско.

Нито отношението към българите.

Нито намеренията на тези лица.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

 

Защо все ни казват (на Българи), че не сме европейци?

Започната от Болгардингезе

Отговора: 5
Прегледи: 725
Последна публикация Юли 28, 2008, 00:47:59
от Севар Вананд
Защо българите не осиновяват цигански деца

Започната от Иван Д.

Отговора: 13
Прегледи: 1984
Последна публикация Януари 13, 2011, 22:16:18
от Veskou
Защо не сме бяла държава?

Започната от Индивидуалист

Отговора: 2
Прегледи: 656
Последна публикация Януари 04, 2009, 18:58:49
от killed_by_death
Защо не мога да уважавам циганите?

Започната от perfuratorabg

Отговора: 22
Прегледи: 2334
Последна публикация Октомври 04, 2011, 16:41:28
от Волен
Защо "плаче" Лютви Местан?

Започната от Петкан

Отговора: 1
Прегледи: 668
Последна публикация Май 22, 2010, 14:03:59
от Индивидуалист
Powered by EzPortal