Forum > Конспирация

Някои цитати от Талмуда

<< < (3/3)

BulgarianBlood:
Горенаписаните цитати от Талмуда са наистина такива, но има още може би стотици места в тази многотомна книга, в които се описва как евреина да ненавижда и използва гоите.

В момента чета някои части от английски превод на Талмуда. Стана ми интересно, защото стигнах до място, което може да се сравни с учебник по елементарна икономика. Равините разглеждат множество случаи, свързани със заеми, отдаване под наем, вземане на лихва и тнт. Изобщо, в Талмуда освен всичкия бълвоч срещу гоите има залегнал един мини-учебник по икономика и по-специално учебник по това как евреина да печели от заеми с лихви.

Същевременно, Талмуда ни учи, че евреина трябва да дава заеми с лихви САМО на неевреи. Ако евреин му поиска заем, не трябва да му се иска лихва.

И така, на много места съм чел, че евреите са първите банкери в Западния Свят. Това е факт. Исторически погледнато, евреите казват, че това е така, защото в християнска Европа не им позволявали да имат собствена земя. Заради това те започнали да се занимават с лихварство. Обаче, при условие, че лихварството е описано в една от свещените им книги(Талмуда, а другата е Тората - Старият Завет) и тази книга е съставена още преди евреите да бъдат прогонени из Европа, човек може да се зачуди дали това е истина. Аз лично не бих казал...

skandala:
Може би тази мисъл ще внесе пояснение (не упреквам никой просто пускам този цитат като пояснение и всеки сам да си го тълкува) на базата на всеизвестни факти и събития вече съм си извадил заключение кой,кого и как,но все още ми убягва отговора на въпроса защо.

"Ние, евреите, които сме били избрани за спасители на света, днес не сме нищо друго освен прелъстители на света, негови унищожители, негови подпалвачи, негови палачи. Ние, евреите, сме унищожители, и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят." - Moris Samuel 1895-1972г. (ционистки интелектуалец)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия