Българското семейство

 • 43 Отговора
 • 7112 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Ванадий

 • ****
 • 1558
 • +383/-18
 • Пол: Мъж
Re: Българското семейство
« Отговор #30 -: Юни 19, 2009, 23:27:07 »
Но много по-важен си остава проблемът с раждаемостта (просто вметвам). И съпружески двойки нямат деца, а повечето вече са с по едно.

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1641
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re: Българското семейство
« Отговор #31 -: Юни 21, 2009, 23:45:08 »
Това ново общество дето национализма има за цел да изгради е общество, здраво стъпило на традициите. Не може да градиш ново, без да стъпиш на традициите.
Бракът е един традиционен ритуален жест с който показваш на близките и обществото около теб, както и на този за който се жениш,  както и на Бог, че стъпваш едно стъпало по-горе и започваш да градиш семейство. Този акт обвързва двама човека в семейство,както публично и физически, така и духовно. Семейството не е просто съжителство на двама души и евентуално да имат дете. Бракът нещо много повече - той е клетва, той е духовна свързаност, той е един обряд, той е задължение, той е една упора и сигурност.
От юридическа гледна точка - тъй като предполагам не сме анархисти знаем, че държавата си има органи, чиято работа и предназначение е да следят за реда  в обществото (народа) и развитието му.
Последните години пропагандата, че бракът е ненужна формалност, че е нещо лошо, е доста силна и за съжаление доста хора се връзват.

Браво Балкани!!! Като прочета или чуя подобни разсъждения, си казвам, че все още има надежда за народа наш :bgflag:
« Последна редакция: Май 12, 2012, 11:25:45 от Hatshepsut »
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен SPQR

 • *
 • 328
 • +60/-13
 • Пол: Мъж
Re: Българското семейство
« Отговор #32 -: Декември 19, 2011, 13:20:52 »
Социални инженери планират довършването на семейството

През ноември в парламента се проведе обсъждане на новия проект за Закона за детето. Авторката на проекта доц. Велина Тодорова в отговор на въпрос от присъстващите заявява, че родителите нямат права, а само задължения. Това изказване илюстрира духа, който стои зад законопроекта. Под предлог за защита на „правата на детето“, правата на родителите се отнемат и се дават на държавата.

Без да влизаме в подробни анализи на това творение от над 80 страници, които сами по себе си са вече залог за хаос и правна неяснота, ще споменем само най-драстичните опасности, които ще бъдат въведени за родители и деца, ако този проект се превърне в закон.

Опасностите

1. Материята е вече уредена повече от подробно в следните закони, повечето от тях в сила от 2000 година: Семеен кодекс, Закон за закрила на детето, Закон за защита от домашно насилие, Закон за народната просвета и т.н. Приемането на нов закон е излишно усложняване и на без друго сложната и объркана правна система.

2. Законопроектът предвижда допълнителни бюджетни разходи чрез създаването на ненужни звена и на без друго раздутата държавна администрация. Това е поредното натоварване на българския данъкоплатец с издръжката на държавни органи чиято полза е не само съмнителна, а напротив – има основания да се смята, че ще навреди на родителите – данъкоплатци и на техните деца сериозно. В условията на икономически срив не е достатъчна Агенция за закрила на детето, та нови чиновници ще създават проблеми на семействата с деца, за да оправдаят заплатите си.
Неясната терминология е предпоставка за административен произвол и държавна принуда в нарушение на правата на родителите, а и на техните деца

3. Законопроектът съдържа терминология, която е толкова неясна, че административният произвол и държавната принуда в нарушение на правата на родителите, а и на техните деца е неминуем. Например в идеята за защита на „най-добрите интереси“ на детето интересите са дефинирани така че включват „чувствата и желанията на детето“. Съвсем естествено по-разтеглива категория от чувства и желания няма, дори и вън от правото, и дори при възрастните, какво да говорим за деца? Тази абсурдна житейска и правна логика щеше да е само смешна, ако законопроектът не предвиждаше строги санкции, за родители, които не полагат грижи за детето съгласно неговия „най-добър интерес“. Яденето на пица и шоколад и компютърни игри са изцяло в „чувствата и желанията на детето“.
Ако родителят не дава на детето цял ден да яде шоколад и да играе на компютъра, ще подлежи на строги санкции

Друго нововъведение в правото е дефиницията на термина „насилие“. Тя включва измислените категории „психическо насилие“ и „друго насилие“, непознати в никакъв закон, писан от мислещи човеци. Насилието за закона е само едно, и то е физическо. Психическото е много тясно дефинирано в Наказателния кодекс и то е свързано единствено със „склоняване към самоубийство“ и дори не се  нарича „психическо насилие“.

Психе е гръцката дума за душа. Душевното насилие е в сферата на недоказуемото, в сферата на духовното, на невидимата реалност на идеите и човешката съвест. Как да се установи такова насилие, особено когато проектозаконът за детето предвижда отнемане на родителски права при „насилие над детето“!? В интерес на истината проектът дава дефиниция на „психическо насилие“, но от това здравият разум никак не се ползва. В категорията спадат “ подценяване, подигравателно отношение, заплаха, дискриминация, отхвърляне или други форми на отрицателно отношение „. Не смейте да забранявате на детето си да играе целодневно компютърни игри, защото ще ви отнемат родителските права за „психическо насилие чрез друга форма на отрицателно отношение“.

Още по-безотговорно, звучи въвеждането на термина „друго насилие“. Тук давате полет на фантазията си – „насилие чрез телепатия“ може би? Изглежда екстрасенси ще решават въпросите по родителските права.

В дефиницията за „насилие“ авторите на проекта са предвидили не само нанасянето на телесна вреда на детето, но причиняването на всяка болка или страдание.
Всеки родител може да стане жертва на недобросъвестни свои близки или неприятели, както и на незрелостта и бунта на собствените си деца.

Според проекта, ако майката плесне тригодишната си дъщеря по задните части или ръката поради непокорството на детето, и това се случи на детската площадка, някой може да подаде анонимен(!) сигнал до социалните. Майката може да загуби родителските права над чадото си поради „насилие над него“. Проектът не предвижда прокарване на границата между „насилие“ и легитимно легитимното право на родителите да причиняват премерена физическа болка с цел дисциплиниране. Така всеки родител може да стане жертва на недобросъвестни свои близки или неприятели, както и на незрелостта и бунта на собствените си деца.

4. Философията на законопроекта е антихуманна, антисемейна и ще разруши разбирането за ролята и ценността на семейството като основна градивна единица на обществото. Пример за това е налагането на „сексуално образование в училищна и ПРЕДУЧИЛИЩНА възраст“ от чл. 29 от този проект. На кое дете в предучилищна възраст е нужно да получава „сексуално образование“!? Вместо да си играе с играчки и да слуша за Мечо Пух, детето ще бъде изложено на всякакви занимания, отнасящи се до пола, които нямат нищо общо с това, което е подходящо за възрастта му? Кой освен социалните инженери, които искат да наложат нов морал, включително този на свободната „сексуална ориентация“ биха имали интерес от подобно „обучение“? Колко далеч от узаконената и държавно-наложена педофилия е една подобна разпоредба?

Пример

Владимир Буковски, руски дисидент, оплаквайки се от тиранията на политическата коректност в Обединеното кралство, дава следния пример:

В часовете по сексуално образование в училищата в Англия, тъй като имаме равенство, пропагандират хомосексуализъм. Обясняват на 6-7-годишни деца, че това е нормално. Ако детето възрази: Мама и татко казват, че е лошо, те му отвръщат: така мислят майка ти и баща ти, а ти опитай.

По Оруел

Ако трябва да обобщим замисъла на новия проект за Закон за детето, той е връщане на времето на социалистическия реализъм, по Оруел, в който децата родени от майка и баща, и възпитавани от идеологическата държава, ставаха врагове на родителите си. Изправени сме пред поредния социален експеримент със семейството. Без противопоставяне на законопроекта, радетелите на групи със специални интереси тихомълком ще го превърнат в закон. Залогът е спасяването на свещеното и законно право на майката и бащата на грижа, възпитание и семейна обич към собствените си деца.

 

Автор:   Адв. д.ф.н. Виктор Костов *
http://www.eurochicago.com/2011/12/sotsialni-inzheneri-planirat-dovarshvaneto-na-semeystvoto/
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 05:32:38 от Hatshepsut »
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2415
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Българското семейство
« Отговор #33 -: Април 04, 2012, 11:01:02 »
Граждански организации, родители и родителски комитети поискаха Министерството на труда и социалната политика (МТСП) не само да промени проектозакона за детето, но кардинално – направо да го изтегли. На пресконференция в БТА в продължение на два часа представители на обединили се предимно в социалните мрежи организации изложиха разнообразни аргументи против предложения от министерството проект за нов Закон за детето.Според мнението на Мирослав Паскалев, който представлява групата на родителите, които се организират във Facebook, авторите на законопроекта или съзнателно лъжат, или са некомпетентни да видят несъответствията с Конвенцията за правата на детето на ООН, по която България е страна от 1991 година.

Освен законодателните абсурди обаче, Паскалев открои една друга гледна точка към проектозакона, която е чисто финансова.

"Този закон може да бъде прилаган единствено избирателно.
Държавата не може да финансира този разход, който предвижда закона", заяви Паскалев и се аргументира с данни от статистиката.

Според данни на UNICEF 44,6% от децата в България са в риск от бедност и неравностойно положение. Това е статистиката още преди началото на кризата и преди спадането на доходите и увеличаването на безработицата.

Според данни на НСИ 1 300 000 са децата в страната ни, което означава, че 570 000 са в риск. Тези деца автоматично трябва да бъдат изведени от семействата им след влизането на Закона за детето в сила. И съответно да бъдат настанени в социални институции или в приемни семейства.

До този момент Министерство на труда и социалната политика не е дало никакъв разчет как ще бъде финансиран този закон, посочи Мирослав Паскалев. Според неговите изчисления само за обезпечаване на приемни семейства ще са необходими 7044 лв. годишно за дете, което прави над 3.7 милиарда годишно за всички деца в риск. В тази сума не са включени административните разходи по обучение и обслужване на социалните служби, които да извършат този процес на извеждане и настанявана.

"Разходът е много по-голям от бюджета на МТСП, а това означава, че законът ще се прилага избирателно, което е в разрез с принципите на демокрацията и правовата държава", категорично заяви Паскалев.

Според мнението му, ако законът започне да бъде прилаган, ще настане сериозно етническо напрежение в страната, тъй като това означава и 85% от ромските деца да бъдат изведени от семействата им. Самата ромска общност ще се разбунтува, а от друга страна и българската общност няма да бъде съгласна да финансира целия този процес.

Според Паскалев обаче този закон отворя и широко вратата за корупция и трафик на деца, тъй като дава възможност за лесно извеждане на деца от семействата. "При 350 000 семейства с репродуктивни проблеми и огромни опашки на чакащи за осиновяване, убеден съм, че ще има и ценоразпис – русичко, със сини очи, с кафяви очи, черничко... И каква корупция ще настане", коментира Паскалев, като посочи и че никъде в закона няма и разписан контрол върху процеса на осиновяване на деца.

Стилиян Иванов, председател на фондацията за подпомагане на жертвите на престъпления и корупция, подкрепи опасения на Паскалев, като допълни, че законопроектът предвижда създаване на Национална карта на социалните услуги.

"Това е огромно харчене на средства за създаване на нов гигантски апарат от чиновници, които могат да действат напълно като репресивен апарат”, посочи Стилиян Иванов и допълни: "Разходите по външния дълг няма да стигнат само за да се покрият разходите за чиновниците." Той зададе и въпрос откъде са парите за огромните PR кампании по законопроекта за детето и кампаниите за приемното родителство.

Този закон сам по себе си се превръща в стимулиращ доносниците, тъй като може да се използва за личностна саморазправа.

И Стилиян Иванов, и Паскалев, както и присъстващите представители на родителски организации, председателят на женското ВМРО Султана Петрова поискаха държавата да предприеме сериозни мерки за подпомагане на семействата с деца, включително и финансови. Тяхната теза е, че за да се защити детето на първо място трябва да се подобри стандартът на живот в България.

http://inews.bg

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8692
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Българското семейство
« Отговор #34 -: Януари 28, 2013, 09:54:32 »
Може ли българското семейство да има три деца?

Зададох си този въпрос скоро,когато се видях с един мой познат-собственик на две кафета в столицата.
Е,не са в централната част,а в най-големия квартал на София.
Този човек е около четиридесетгодишен и има само едно дете на дванадесет години.
Говорихме си за много неща,а между другото го попитах,защо не са си родили още деца,а той ме погледна,усмихна се и ми каза:"Да ти приличам на циганин?"
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 07:02:48 от Hatshepsut »
Ad honores

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Българското семейство
« Отговор #35 -: Април 11, 2014, 19:16:12 »
Брюкселска рецепта за кърмачета

Автор: Христина ХристоваВсички разбрахме за Тереза от Кнежа. Бялата майка, българката, чието новородено бебе беше дадено още в родилния дом на приемно семейство, защото тя няма средства да си плати тока и да гледа двете си деца. По-голямото момченце, на 4 години, беше дадено в същия ден на друго приемно семейство. Тереза е самотна майка, родителите й са починали наскоро. Няма си никого. Няма ток, вода, нищо. Има обаче книги.

Това, което не знаете, е че са й дали да пие лекарства за спиране на кърмата. Няма бебе – не й трябва кърма. Има обаче приемно семейство, което ще храни бебето с изкуствено мляко. Срещу 500 лева на месец. Второто приемно семейство ще получава също 500 лева на месец за другото й дете.

А майката Тереза пие хапчета за спиране на кърмата.

Това не е просто безумие.

Това е пълен садизъм. Нагъл, престъпен, брутален садизъм.

Кой мислите, измисли това гениално нещо?

Мирише ли ви на Брюксел?

Доста, нали?

Вместо да даде тези 500 лева на майката, за да си плати тока и да си кърми детето, държавата ги дава на приемно семейство. Подпомагане за Тереза не е предвидено. Средства за ток също няма. Но има по 500 лева на месец за две приемни семейства!

Това е, защото Тереза е имала малшанса да не се роди циганка.

Ако беше циганка – и тока щеше да й плати държавата (разбирайте ние!), и помощи колкото щеш, и всичко. И никой нямаше да иска да й приема децата дори срещу 500 лева. Щото приемните семейства не щат да приемат циганчета. Искат да приемат сладки, бели българчета.

И да ги хранят с изкуствено мляко, докато майката пие хапчета за спиране на кърмата.

Безобразие.

Тотално, долно, брутално безобразие, сътворено от болни и извратени чиновнически мозъци – по Брюкселска рецепта. Щото нашите чиновници нямат капацитет да измислят толкова гениален, садистичен закон.

Не сте чули за този закон, нали?

Никой не ви е и питал.

Храним циганчетата в естествената им семейна среда. Българчетата обаче ги отделяме от семейството и ги даваме на други родители, за да се облажат с 500 лева на месец.

В България, както и в Европа, е в ход тази нова, цинична тенденция – отнемането на децата от семейството по всякакви измислени причини и даването им на приемни семейства – но не за дълго. Приемните семейства се сменят. За да не свикват децата и да не страдат.

За да нямат семейство.

Питате ли се защо?

Ще ви кажа – защото това е основната човешка ценност.

Единственото свещено кътче, в което оцеляват корените на човешката душа. Кътчето за душите на хората, които безстрастният порой на новите ценности все още не е разрушил.

Засега.

Това с инцеста и педофилията ви се струва майтап, нали?

Имам за вас новина. Не е майтап. Преди 10 години и еднополовите бракове ви се струваха майтап.

Целта е една – деградацията на семейството като висша човешка ценност.

Европа се побърка, мили сънародници.

И е решила твърдо да побърка и нас.

От нас зависи дали ще й позволим.

Защото да отнемеш 5-дневно кърмаче от майка му, да го откъснеш от гръдта й, за да дадеш за него пари на чужди хора – това е категоричен симптом за пълна, безусловна и тотална деградация на човешкото общество.

Докараха ни и нас дотук.

И понеже е модерно да се правят групи за подпомагане на афганистанчета и сирийчета, ние създадохме група за подпомагане на едно българче.

Петдневно.

Искаме само едно – да познае вкуса на майчиното мляко.

Да познае обичта на своята майка Тереза.

http://nreporter.info/

*

Неактивен HighVoltage

 • *
 • 752
 • +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Българското семейство
« Отговор #36 -: Април 12, 2014, 14:52:32 »
Който няма фейсбук не може да отвори въпросната страница, линк към която има в
http://nreporter.info/.
Дали някой може да направи снимка не екрана от тази група и да я качи тук, да се види банкова сметка или по какъвто друг начин я събират тази помощ.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Българското семейство
« Отговор #37 -: Април 12, 2014, 18:32:26 »
Който няма фейсбук не може да отвори въпросната страница, линк към която има в
http://nreporter.info/.
Дали някой може да направи снимка не екрана от тази група и да я качи тук, да се види банкова сметка или по какъвто друг начин я събират тази помощ.

Ето заповядайте:


*

Неактивен Kara

 • *
 • 68
 • +17/-2
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Българското семейство
« Отговор #38 -: Април 13, 2014, 15:47:53 »
Да се ражда ли или не? Това вече е въпросът, който седи пред българката. С такова отношение от държавата лично на мен ми се губи желанието да ставам майка, ако ще търпя такиве садизми.
Едно време турците насилствено са взимали българските деца, а сега го прави "милата" ни държава. Раждайте смело :mad:

Да живеят циганите.
Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп.

*

Неактивен HighVoltage

 • *
 • 752
 • +109/-1
 • Пол: Жена
Re: Българското семейство
« Отговор #39 -: Април 13, 2014, 20:54:07 »
Hatshepsut, благодаря Ви.

Kara, в родилния дом след като жената роди до няколко дни минава някаква лелка с тест, в който има въпроси относно семейството и дали може да се грижите за детето. Не знам от кога е тази практика. Тереза Гривчовска явно е отговорила честно на въпросите като е очаквала някаква помощ.
Факта, че има възможност да си вземе децата след 3 месеца, което се надявам да прочетем тука, говори че системата не е толкова лоша.
Нали ако на всяка майка, която заяви, че не може да храни децата си и даваха по 500лв.на месец автоматично то именно циганките ще се побъркат да раждат всяка година.

*

Неактивен Kara

 • *
 • 68
 • +17/-2
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Българското семейство
« Отговор #40 -: Април 13, 2014, 21:59:31 »
HighVoltage, системата ни, законите ни, политиците ни са тотално сбъркани и с краката нагоре е всичко. Имам чувството, че работят колкото да отбият номера.
Държавата трябва да помага на майките, на семействата, а не да им отнема децата и да ги съсипва. По-този начин се потъпкват и човешките права.
Преди няколко месеца се запознах с жена, която ми сподели, че последния път като е раждала направо са искали да и отнемат детето и много са държали да го даде за осиновяване. Каза, че е било голям тормоз. Не е циганка, омъжена е. Средно статистическо семейство. Нямат много, но се оправят. И двамата работят. Общо две деца. Сподели, че и с други жени се постъпва по-този начин.
Не виждам логика да се дават 500 лева на приемно семейство, а да не се дадат на тази жена.
Не мога да коментирам решението на жената да има деца при положение, че е в немотия. Всичко се случва на този свят. В един момент имаш, а после нямаш.
Абе аз ако тръгна да раждам евентуално, нека ми дойде тази лелка да и покажа откъде изгрява слънцето.
Не знам как е в другите западни държави, но съм чувала, че няма такива простотии и да се отнемат децата, а се помага.
Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп.

*

Неактивен Исперих

 • *
 • 1641
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re: Българското семейство
« Отговор #41 -: Април 14, 2014, 20:10:48 »
HighVoltage, системата ни, законите ни, политиците ни са тотално сбъркани и с краката нагоре е всичко. Имам чувството, че работят колкото да отбият номера.
Държавата трябва да помага на майките, на семействата, а не да им отнема децата и да ги съсипва. По-този начин се потъпкват и човешките права.
Преди няколко месеца се запознах с жена, която ми сподели, че последния път като е раждала направо са искали да и отнемат детето и много са държали да го даде за осиновяване. Каза, че е било голям тормоз. Не е циганка, омъжена е. Средно статистическо семейство. Нямат много, но се оправят. И двамата работят. Общо две деца. Сподели, че и с други жени се постъпва по-този начин.
Не виждам логика да се дават 500 лева на приемно семейство, а да не се дадат на тази жена.
Не мога да коментирам решението на жената да има деца при положение, че е в немотия. Всичко се случва на този свят. В един момент имаш, а после нямаш.
Абе аз ако тръгна да раждам евентуално, нека ми дойде тази лелка да и покажа откъде изгрява слънцето.
Не знам как е в другите западни държави, но съм чувала, че няма такива простотии и да се отнемат децата, а се помага.

Когато родиш "евентуално" тогава ще го мислиш! Ако ме разбра?
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Kara

 • *
 • 68
 • +17/-2
 • Пол: Жена
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Българското семейство
« Отговор #42 -: Април 15, 2014, 08:48:41 »
Когато родиш "евентуално" тогава ще го мислиш! Ако ме разбра?
Всеки има различно отношение към това. Лично аз предпочитам да съм сигурна, че бих могла да осигуря нормален живот на едно дете. Все пак не съм циганка.
Като умреш, не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите. Същата работа е и като си тъп.

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Българското семейство
« Отговор #43 -: Април 22, 2014, 12:11:04 »
Липсата на морал, бездуховността, чалгакултурата и... порното са враг № 1 на българското семейство


В ценностната система на българските семейни двойки е настъпила промяна, която най-вероятно се дължи както на кризата, така и на грубото материалистично отношение към живота, подклаждано от чалгата и мутрокултурата.

Според данните за най-честите причини за развод в България, на първо място безспорно е евентуалната липса на пари. Предишната причина №1 - изневярата, вече се преглъща далеч по-лесно, сочи статистиката.

"Моралът, бездуховността, чалгакултурата и порното също нанасят поражения на българското семейство. Сега на мода са откритата проституция, безразборните сексуални връзки и изневерите. По социологически данни склонни към изневяра са 75% от мъжете и 63% от жените", заявява водещ български учен.

Друг повод за раздяла е страхът от обвързване. Но това е по-скоро психично отклонение близо до социофобията и се характеризира с особен невротичен страх от обществото, от другите и от околните.

http://www.epochtimes-bg.com/2013-01/2013-01-24_02.html


Българките преглъщат изневярата, но не прощават липсата на пари

Ако нямате пари или ненадейно фалирате може спокойно да се подготвите за развод, пише "България Днес". В ценностната система на брака е настъпила рязка промяна, която най-вероятно се дължи както на кризата, така и на грубото материалистично отношение към живота.
Според данните за най-честите причини за разводите в България, двойките в страната не виждат бъдещето пред себе си, когато става въпрос за липса на пари. Предишната причина №1 изневярата, вече се преглъща по-лесно от преглъщането на изтъняването на портфейлите.
Въпреки това кръшкането остава на второ място, твърди проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. "Моралът, бездуховността, чалга културата и порното също нанасят поражения на българското семейство. Сега на мода са откритата проституция, безразборните сексуални връзки и изневерите. По социологически данни склонни към изневяра са 75% от мъжете и 63% от жените", казва Иванов.
Друг повод за раздяла е страхът от обвързване. Това е по-скоро е психично отклонение близко до социофобията и се характеризира с особен невротичен страх от обществото, от другите и от околните. При мъжете социофобите са 16%, а при жените 18%, твърди проф. Иванов.

http://www.novini.bg/news/113771
« Последна редакция: Октомври 09, 2018, 21:18:15 от Hatshepsut »

 

Powered by EzPortal