Скандален диалог между магистрати

 • 4 Отговора
 • 675 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2830
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Скандален диалог между магистрати: “Малкият подкуп е еднакво обиден и за двете страни!”     
 Дата: 23-07-2008 19:59 
Читатели : 1423
 
По моето адвокатско време един съдия милваше пред мене в кабинета си едно дело и говореше "За триста хиляди става въпрос тука, а знаеш ли колко от тях са за мене....." Това ставаше пред очите ми. И тоя фекален отпадък правораздава в момента и решава съдбите на хората!!! Ами то и в прокуратурата е същата работа, а младшите прокурорки ви бият отвсякаде особенно като спят с шефовете си и никой не може да ги мръдне. Да не говорим какви коли си купуват за осем месечна работа в районна прокуратура, интересно от къде.

Във форума на правния портал lex.bg в специално открита тема “Заловиха председателката на Административния съд във Варна с подкуп! Срам!” се завихря прелюбопитна дискусия. Във форума участват магистрати и от свободния им диалог по темата може да се научат много любопитни информации относно подкупите, рушветите, как се шматкат в районна прокуратура, кой на кого бил дружка и кой имал истеричен характер. Предлагаме ви част от дискусията с малки съкращения:

Ares

Срам за какво? За туй че е корумпирана или задето се е оставила да я заловят?

Ptodorova

Срам е, че се оставила да я заловят.

Gudio

Което доказва, че не става дума за подкуп - защото ако е било подкуп, щеше ли да се остави да я заловят ? Както казваше Шарън Стоун в "култовия" "Basic instinct" - "Ако бях извършила убийството, щях ли преди това да го опиша с подробности в моя книга "

Dinev

Браво на колегите! Еваларката! Ето така трябва да се действа с подкупните държавни служители.

Danika

Много интересно какво ще каже г-н К.Пенчев. Цитат: "Във Варна отдавна се спрягаше за фаворит Анелия Цветкова, досегашна шефка на административното отделение на окръжния съд. Тя се оказа и в списъка на Константин Пенчев. Стремглавата кариера на Цветкова започва през 1998 г., когато става окръжен съдия. Името й стана публично известно, когато като и.д. шеф на окръжния съд трябваше да защитава свое решение да върнат с фалшиви документи апетитен парцел до бл. 39 във варненския квартал "Чайка". Съдът нямало как да види, че актът бил фалшифициран, обяснява тя. Има многобройни сигнали и за нейни ходатайства по дела на близкия й Красен Железов, адвокат и лидер на Демократическата партия в града.". Винаги ми е било интересно как някой стремглаво влиза в системата направо от ІІІ-то ниво. Не че няма влезли и от V-то (последно) ниво, но все пак....

DEKAH

10 000 лв пари ли са? Това си е малозначително от където и да го погледнеш

pokerman

Колеги, струва ли си за такива смешни суми да се продаваме ?! Нямаме ли уважение поне към себе си, толкова ли струваме?! Ако ще се взима подкуп поне да е 6-7 цифрена сума. То хем подкупни, хем евтини. После защо хората нямат респект към магистратите, еми ето го поредният пример.

Ares

Както казваше един стар варненски следовател "Малкият подкуп е еднакво обиден и за двете страни" , и като съм се подкарал на цитати ето и още един : "Влизането в новия дом на Темида трябва да бъде придружено с открита работа, почтеност и професионализъм, заяви Анелия Цветкова."

Ytrewq

Ами така става като не се ползват адвокатски услуги. Колежката съдия е трябвало да наеме адвокат и да му плати той да вземе подкупа като хонорар. После последният да го даде в заем на фирмата на мъжа й като забрави да си го търси. Така се прави. Другият път ще знае ...
А за сумата какво да кажем? Тъжна история.

System

Преди години един стар варненски магистрат ни "учеше" как се взема подкуп: "Отивате, казва, в гората с този, който ще ви подкупва. Качвате се на две съседни дървета - всеки на отчелно дърво. Той ви подава подкупа през дървото, слизате и си отивате. Нека после да разправя, че ви е дал подкуп в гората на дървото, да видим кой ще му повярва".

Sarbijanac

Нека да е браво !Като за свършената работа ще получат като награда "Потупване по рамото","Тиквен медал","Благодарност пред строя" и т.н....
Наистина много е сгафила колежката.И жалко за 10-те хиляди.
Иначе е обяснимо защо го е направила .Просто такъв е живота.Имаш пари - човек си !Нямаш пари - не представляваш нищо !! Ама пък и тя-да допусне такова изтичане на информация.Че то в съда и стените имат уши,там дето има приказка и от чистачката трябва да се пазиш. Ще видим какво развитие ще има случая.но едно е ясно-след някой ден ще я видим като попълнение в Адвокатска колегия

System

Е, дано са си "вързали гащите" от ДАНС и СГП. Иначе се досещам за защитната версия: "Помоли ме да му подържа чантичката, дойдоха полицаите и ме задържаха, а от чантичката извадиха 10 000 лева".

System

Колеги, според съобщението в тази препратка, Цветкова я защитава адвокат Юлиян Георгиев от Варна. Нека не прозвучи като реклама, но той е човек с висок морал, освен че е много добър юрист и опитен професионалист. Не вярвам да тръгне да защитава Цветкова, ако не е убеден в невинността й.

sarbijanac

И ако в някой хубав слънчев ден за госпожа Анелия Цветкова се постанови осъдителна ЕФЕКТИВНА присъда.....ЕЛА МИ СЕ ОБАДИ. Няма никакво значение от тук нататък дали ще бъде осъдена или не.По-лошото е,че окончателно се доказа пред ЕС колко струва съдебната ни система /то не,че не ни знаеха...ама сега вече иди доказвай обратното /. За да не се отклонява основния коментар по темата нека да не се обсъжда кой ще е защитника и. Ясно е,че който и да е "ще се наяде здраво" от предстоящото наказателно дело.Макар,че аз лично за себе си се питам-за какво и е,тя би следвало сама да може се защитава. Сега си представям какво си мисли ,седейки в мръсния варнески арест:
1.Пфу,как можах да се излъжа,за някакви си 10 000 лв;
2.Изтървах си богопомазаната служба за нищо.Цяла Варна ми беше в ръцете,а сега на ръцете ми има белезници;
3.Изиграха ми номер,но скъпо ще си платят.... и т.н.

Inspectora

Ако наистина това е подкуп, то 100% са и направили постановка ... и то някой, на когото има голямо доверие ... едва ли има някой, който по такъв лаишки начин да отиде да си вземе подкупа ... (толкова гори има около Варна


 izabela75

Нещо намирисва на постановка. Те така ако ги хващаха... и 10 000 лева ако са подкуп. Едва ли председателката на ВАС ще е толкова тъпа, че да я хванат с пари в брой. А за ЕС не се тревожи, колега - ние накъдето отиваме, те оттам се връщат. Включително и за подкупите. Не ги изкарвайте такива гълъби бели, защото не са.

cruel_la

Това е некоректно и грозно.Нека всеки си носи отговорността, но ми се струва, че прекалявате.Всеки е невинен до доказване на противното.И всеки има близки,които страдат. Динев, колко му е страна по твое дознание, на която не си симпатичен да ти пусне жалба, дори ако няма основание, и да те спретнат?Дали е трудно,как мислиш?Колко време ще ти трябва да се изчистиш, и дали в това време физиономията ти следва да радва всичките ти близки от нац.медии? Дали тук е мястото на прояви, тип пресцентър МВР, който е на мястото, преди събитието.

Danika

Включвам се пак, понеже мразя обобщенията. Г-жа Цветкова не е съдебната система. Ако утре има наказателно производство срещу адвокат (не че няма), мислиш ли, че обобщението "Вижте колко струват адвокатите ни", ще бъде вярно? Корупцията е проблем за всички. Хайде сега да не се делим на: "Вие в л...на, а ние - в бяло". Като стане такова нещо, всички ние, които сме в системата и работим почтено, се чувстваме омазани и използвани. Защото работейки честно се опитваме да създаваме престиж за нещо, което после някой просто осребрява.

cruel_la

Самият ЕС от години се тресе от сериозни корупционни скандали.
В страните от ЕС, един магистрат не получава колкото продавачка в МОЛ-София.Въпреки това, сме щастливци, на фона на общата мизерия в страната. В страните от ЕС, пенсионерите, в които рано или късно ще се превърнем, не броят стотинки за хляб и не се чудят как да си купят месечната доза лекарства. В страните от ЕС, хората по селата не се бесят от бедност и липса на перспектива. Това също са фактори,които пораждат корупция. Подобно поведение е морално укоримо, ама дайте да не го превръщаме в другарски съд.Има си истински съд и ако има виновен, да си носи отговорността. Не следва и да се коментира конкретен казус, по който няма яснота.У нас, обичайно първо разказват, после доказват.
Затова и изходът в повечето случаи е един, и същ.

ИМА И ОЩЕ : http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=1918&Itemid=33

СЪД НЯМА! БОГ ДА ВИ ПАЗИ,НАЦИОНАЛИСТИ!
« Последна редакция: Юли 25, 2008, 20:22:25 от Индивидуалист »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен МИГ

 • **
 • 471
 • +119/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Скандален диалог между магистрати
« Отговор #1 -: Юли 25, 2008, 20:13:36 »
има човек който се пише "србиянац" да му се серем на животу!
Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)

*

Неактивен Генерал Колев

 • ****
 • 2602
 • +202/-11
 • Пол: Мъж
 • България над всичко!
Re: Скандален диалог между магистрати
« Отговор #2 -: Юли 25, 2008, 20:19:56 »
има човек който се пише "србиянац" да му се серем на животу!
И аз се зачудих какъв е тоя ник- сърбоман ли е, сръбска подлога ли е?
България над всичко!

*

Неактивен МИГ

 • **
 • 471
 • +119/-27
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Скандален диалог между магистрати
« Отговор #3 -: Юли 25, 2008, 20:30:41 »
има човек който се пише "србиянац" да му се серем на животу!
И аз се зачудих какъв е тоя ник- сърбоман ли е, сръбска подлога ли е?
еми бате, човек който се чувства сърбин, като сърбиянка за жена, главно торлаците са сърбиянци, ебз да принадлежат към нацията им!
Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)

*

Неактивен Мамарчев

 • ***
 • 593
 • +132/-15
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Скандален диалог между магистрати
« Отговор #4 -: Юли 26, 2008, 13:12:53 »
За съжаление в последните години точно юридическите факултети в страната се превърнаха в котило на безродници /пълнят им главите с либерални измишльотини/. Какво да ви кажа, след като в първи курс по Обща теория на правото асистент ми беше адвокат, уличен във вземане на подкуп! Сега наблюдавам раздвижване сред младите прависти, поне във Велико Търново. Много от тях търсят националистическите среди. Дано да продължи тази тенденция.
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

 

Powered by EzPortal