Втора Световна Война (1939-1945)

 • 110 Отговора
 • 39232 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #91 -: Септември 09, 2012, 01:42:35 »
Цитати за по-доброто разбиране на причините за започването на ВСВ

Част първа


Юдея обявява война на Германия.“ - Дейли Експрес (Mарт 24, 1934 година)
„Убийте германците, където и да ги сварите! Всеки германец е наш морален враг. Не бъдете милостиви спрямо жените, децата, или възрастните! Убийте всеки германец --унищожете ги!“ - Иля Григориевич Еренбург, Glaser (стр. 111)
„Германия е врагът на юдаизма и трябва да бъде преследвана със смъртоносна омраза. Днешната цел на юдаизма е: безпощадна кампания срещу всички германци и пълното унищожаване на германската нация. Ние настояваме за пълно търговско ембарго над Германия, спиране вносът на суровини, и за репресивни мерки спрямо всеки германец, жена и дете.“ - Еврейски професор А. Kulischer (октомври 1937 г.).
„Борбата ни срещу Германия трябва да бъде водена до ръба на възможностите ни. Израел беше атакуван. Следователно нека да защитим Израел! Срещу пробудена Германия, ние противопоставяме пробуден Израел. Светът ще ни защити.“ - Еврейски автор Pierre Creange в книгата си Epitres aux Juifs (1938)
 „Германия трябва да бъде превърната в пустееща земя, както се случи по време на 30 годишната война.“ - Das Morgenthau-Tagebuch, The Morgenthau Dairy (стр. 11)

„В продължение на месеци борбата срещу Германия се води от всяка еврейска общност, на всяка конференция, във всички профсъюзи и от всеки един евреин по света. Имаме основание да предполагаме, че нашият дял в тази борба е от особена важност. Ние ще започнем духовна и материална война на целия свят срещу Германия. Германия се стреми да се превърне отново във велика нация и да си върне както загубените територии, така и нейните колонии. Но нашите еврейски интереси изискват пълното унищожаване на Германия. ..“- Владимир(Зеев)  Жаботински, в Mascha Rjetsch (Януари, 1934)

„Надявам се, че всеки германец на запад от река Рейн и където и другаде да атакуваме, ще бъде унищожен.“ - R.F. Keeling

Уинстън Чърчил: „Ние ще наложим тази война на Хитлер, независимо дали я иска или не.“ - Уинстън Чърчил (1936 радиопредаване)

„Германия става прекалено силна. Ние трябва да я смажем.“ - Уинстън Чърчил (Ноември 1936 г. до Американския генерал Robert Е. Wood)

„Германското непростимо престъпление преди ВСВ беше опита й  да отдалечи икономиката си от световната търговска система и да изгради собствена финансова система, от която световните финансови кръгове нямаше как повече да печелят.“ - Уинстън Чърчил, Втората световна война (Берн, 1960)

„Войната не беше само за премахването на фашизма, но и за завладяването на нови пазари. Можехме, ако имахме такова намерение, да предотвратим избухването на тази война без да бъде изстрелян и един изстрел, но не искахме.“ -
Уинстън Чърчил към Труман (Fultun, САЩ Март 1946 г.)
„Ако Германия търгува отново в следващите 50 години, то ние сме водели тази война (Първата Световна) напразно.“ - Уинстън Чърчил в Times (1919)

„Тази война е английска война и нейната цел е унищожаването на Германия.“ - Уинстън Чърчил (от есента на 1939 в радиопредаване)

„Не политическата доктрина на Хитлер ни хвърли в тази война. Причината бе успехът на Хитлер в изграждането на нова икономика. Корените на войната бяха +завист, алчност и страх.“ - Генерал-майор J.F.C. Fuller, историк, Англия
„Сега принуденихме Хитлер да воюва, така че той вече не може мирно да унищожава една след друга частите от Версайския договор.“ - Лорд Халифакс, английски посланик във Вашингтон (1939)

„Врагът е германския райх, а не нацизма и тези, които все още не са разбрали това, не са разбрали нищо.“ - Главният съветник на Чърчил – Robert Lord Vansittart (септември 1940 г., към министъра на външните работи Lord Halifax)

„Полската армия ще бъде тази, която ще нахлуе в Германия в първия ден на войната.“ - Полският посланик в Париж (15.8.1939)

„Ще унищожа Германия.“ - Рузвелт 1932 г. (!)

"Това, което не искаме да разберем в германската (анти-Хитлерова) съпротива по време на войната, научихме напълно след това: тази война не беше водена срещу Хитлер, а срещу Германия.“ - Eugen Gerstenmaier, председател на германския Бундестаг от 1954 г., член на анти-правителстената група "Bekennende Kirche" по време на ВСВ.
„Хитлер и германския народ не искаха тази война. Ние не отговаряхме на многобройните  петиции на Хитлер за мир. Сега трябва да признаем, че той беше прав. Вместо сътрудничество с Германия, което той предложи, сега пред нас стои гигантската, империалистическа мощ на Съветите. Срамувам се да видя как се преследват същите цели, за които обвинявахме Хитлер, но под друго име.“- Сър Хартли Шоукрос, Британски главен обвинител в Нюрнберг

„Ние направихме от Хитлер едно чудовище, един дявол. Затова нямаше как да се отречем от това след войната. В крайна сметка, ние мобилизирахме масите против самия дявол. Затова бяхме принудени да играем наща роля в този дяволски сценарий след войната. По никакъв начин не можехме да кажем на нашите народи, че войната бепе само икономическа превантивна мярка.“ - Министър на външните работи на САЩ Baker (1992)
 
„Ще има ли място за [германските бежанци, бягащи от Червената армия] в това, което е останало от Германия? Убили сме шест или седем милиона германци и най-вероятно ще има още милион или повече убити преди края на войната.“- Чърчил, според James F Byrnes, стенограмна бележка на пленарната сесия в Ялта, 7 февруари, 1945 г. (H S Truman Libr., Independence, Мисури.).

„Аз не разбирам гнусливостта от използването на газ.Аз съм категорично  за използването на отровен газ срещу нецивилизовани племена“. - Чърчил, пишейки като председател на  Air Council(1919)


„Що се касае до Британия и Русия, как ви се струва 90% от Румъния за вас, за нас 90% от Гърция, и  50/50 от Югославия?“ – Чърчил към Сталин в Москва (октомври 1944 г.)

"Това движение сред евреите не е ново. От времето на Спартакус Вайсхаупт до това на Карл Маркс и до Троцки (Русия), Бела Кун (Унгария), Роза Люксембург (Германия), и Ема Голдман (САЩ) тази световна конспирация за събаряне на цивилизацията и за разтваряне на обществото, въз основа на спиране на развитието ,от завистлива злоба и невъзможно равенство, има постоянно развитие. Те е било движеща сила на всяко подмолно движение през 19 век , а сега най-сетне тази група от необикновенни личности от подземния свят от най-големите градове на Европа и Америка са хванали за косите  руския народ и са станали практически безспорните господари на тази огромна империя “. – Материал на тема “ционизма срещу болшевизма” в Illustrated Sunday Herald (февруари 1920 година)
„Убивайте, убивайте, смели войници от Червената армия, убивайте. Няма нищо невинно в немците. Спазвайте указанията на другаря Сталин и натъпчете фашисткия звяр в неговата пещера. Счупете със сила расовата арогантност на германските жени. Взимайте ги като ваша законна плячка. Убивайте, смели войници от Червената армия, убивайте!“-Ilya Ehrenburg – еврейският пропагандист за геноцид на Сталин (Frankfurter Allgemeine Zeitung, Франкфурт, 28 февруари, 1995 - стр. 7)
„Не може да има никакво съмнение: национал-социализмът беше част от процеса на модернизиране в германското общество. Той ускори социалните промени в Германия. Даде повече на непривилегированите слоеве на обществото и донесе равенство и еманципация на жените.“ - Heinz Hoehne, Gebt mir Vier Jahre Zeit [Дайте ми четири години], Ullstein Publishing House, Берлин-Франкфурт 1996, стр.. 10)
„Това не е Германия от първото десетилетие след войната, която излезе от нея разорена, обезсърчена и сломена, с чувство на страх и безсилие. Сега е пълна с надежда, обезсърчена и сломена, с чувство на страх и безсилие. Сега е пълна с надежда, увереност и обновено чувство на решителност, за това как да води своя собствен живот, без намеса от всякакво влияние извън собствените си граници. Един човек постигна това чудо. Той е роден лидер на човечеството. Магнетична и динамична личност с една единствена цел, решителна воля и на юначно сърце.“- David Lloyd George (бивш министър-председател, UK), в Daily Express (Септ. 17, 1936 г.)
„Ако не беше холокоста, нямаше да има Еврейска държава.“ - Robert B. Goldmann в Frankfurter Allgemeine Zeitung (Dec. 19, 1997, p. 9)


Полша
„Малцинствата в Полша се очаква да изчезнат. Полската политика гарантира,че те не изчезват само на хартия. Тази политика е безмилостно създадена и не обръща никакво внимание на общественото мнение на света, на международни договори или на Обществото на Народите. Украйна се превърна в ад под полско управление. Човек може да каже същото за Беларус с още по-голяма сигурност.  Целта на полската политика е изчезването на националните малцинства на хартия и в действителност.“- Manchester Guardian (14 декември 1931)
„Източна Прусия е неоспорима германска територия. От детството ми, това е моето мнение, което не се нуждае от потвърждението на плебисцит. Че това е моето мнение, можете да кажете на вашите източни-прусаци в публично събиране в Knigsberg за успокоение.“ - Президентът на полската държава и Маршал Josef Pilsudski, който мистериозно загуби живота си през 1930-те години, към германският външен министър Gustav Stresemann (10 декември 1927)

„Полският терор в Украйна днес е по-лош от каквото и да било друго нещо в Европа. Украйна се превърна в страна на отчаяние и унищожение. Убийствата се умножават. Германците са изтезавани, осасакатявани, измъчвани до смърт, телата им са осквернявани. Селища и дворци са ограбвани, запалвани и взривяни. Изобразените инциденти в официална публикация на германското правителство през 1921 г. надхвърлят най-лошите дела, които можем да си представим.“- Проф. д-р Рен Мартел в книгата си Les frontires Orientales de l`Allemagne (Париж 1930г.) за полските нападения в Горна Силезия през 1921 г.
„Знаем, че войната между Полша и Германия не може да бъде избегната. Трябва систематично и енергично да се подготвим за тази война. Сегашното поколение ще види, че нова победа в Grunwald ще бъде написана в историческите страници. Но ние ще се борим до край за да изтикаме този Grunwald в предградията на Берлин. Нашият идеал е да изградим Полша с граници по поречието на Одер на запад и Neie на Lausitz(реки) и да усвоим Прусия от Pregel до Spree(пак реки). В тази война няма да бъдат взимани пленници, няма да има място за хуманитарни чувства“- цензурирания и в близост до полската военна диктатура вестник Mosarstwowiecz (1930), три години преди идването на Хитлер на власт.
„Ние сме готови да сключим договор диру с дявола, ако той би ни помогнало в борбата ни срещу Хитлер. Слушай:.. Срещу Германия, а не само срещу Хитлер. Германската кръв ще бъде пролята в бъдещата война в такива размери, в каквито тя не е виждала от започването на света“. - Варшавския вестник Depesza (20 август 1939)
„Ние сме готови за всякаква война, дори и с най-силния противник ...“ - Polska Zbrojna (25 Март 1939 г.), цитиран в Walendy, Historische Tatsachen, a.a.O. (Книга 39, стр. 16)

„Полша иска война с Германия и Германия няма да може да я избегне, дори и да иска“. - Rydz-Smigly, главен инспектор на полската армия при една публична реч пред полски офицери (Лято 1939)
Британия / Чърчил:
„Въздушното министерство се съгласи, че е най-полезно да бъде използван газ срещу по-малко опитни врагове, които няма да имат  представа от къде е дошла опастността пред която са изправени. Използването на отровен газ беше забранено от Женевския протокол от 1925.“ - The Daily Telegraph (3 януари 1997)

„Може би следващия път, когато ше можем да го направим заобиколно, ще бъде за да се убиват жени, деца и цивилното население.“- Чърчил, цитиран по време на Първата световна война
"Аз съм, разбира се, ционист и винаги съм бил такъв от Декларацията на Балфур.“ - Чърчил, цитиран в „Официалния Чърчил“ в един том, NY Times (ноември 6, 1991) от Herbert Mitgang
Айзенхауер относно германските военнопленници: „Господи, мразя германците ...“ – Ike The Kike  Dwight Eisenhower в писмо до жена си (септември 1944 г.)

„Затворническите заграждения не трябва да осигуряват никакъв подслон или други удобства.“ – Ike The Kike Dwight David Eisenhower

„При никакви обстоятелства не трябва хранителни продукти да бъдат събирани от местните жители, за да ги дават на военнопленниците. Онези, които нарушават тази заповед и въпреки това се опитват да заобиколят блокадата и позволят нещо да бъде доставено на военнопленниците, се поставят в опасност да бъдат застреляни“- Дуайт Дейвид Айзенхауер
 
„От години обвиняваме руснаците относно липсата на 1 700 000 военнопленнци. До този момент никой не е ровил достатъчно дълбоко ... Свидетелите и оцелелите са били интервюирани от автора; един съюзнически офицер сравни американските лагери с  Бухенвалд“. - Питър Уортингтън, Ottawa Sun (12 септември 1989 г.)

„Започвайки от април 1945 г., армията на САЩ и френската армия небрежно изтребиха един милион германски мъже, повечето от тях в американски лагери ... Омразата на Айзенхауер, преминала през призмата на военната бюрокрация, създаде  ужаса от лагери на смъртта , ненадминат от нищо друго в американската история ... чудивищно военно престъпление „. - Полк. Ърнест Е. Фишер-р лейтенант, 101-ва въздушнодесантна дивизия,  главен историк, армия на САЩ

„Моите протести (относно отношението спрямо обезоръжените германски войници) бяха посрещнати с враждебност или безразличие и когато хвърлих достатъчни дажби храна през бодливата тел, бях заплашван и ми беше ясно дадено да разбера, че нашата политика беше да не ги храним адекватно“- Martin Brech, бивш редник първи клас, в рота C на 14-та пехотна дивизия, назначен като охрана и преводач в лагера на смъртта на Айзенхауер в Andernach, по поречието на река Рейн
„Когато ме хванаха да хвърлям C-дажби през оградата, ме заплашиха с лишаване от свобода. Един капитан ми каза, че ще ме застреля, ако ме види отново да хвърлям храна на германците ... Някои от тяха бяха наистина само момчета на по 13 години ... Някои от затворниците бяха старци, завлечени от Хитлер в последните му дни в бункера... Разбирам, че средното тегло на затворниците в Andernach е 90 паунда(~41 килограма)... Получих заплахи ... Въпреки това, това ... ме освободи,  защото вече мога да бъда чут, когато оповестявам това ужасното зверство, на което станах свидетел като пазач в един от лагерите на смъртта на "Ike"(Айзенхауер) по поречието на река Рейн. „

„В началото, жени от близкия град донесоха храна в лагера. Американски войници взеха всичко от жените, нахвърлиха го на куп, заляха го с бензин и го запалиха.“ - Бивш затворник на лагер.

„Много здравомислещи американски семейства биха отскочили от ужас, ако знаеха как „нашите момчета“ се държат, с такова пълно безсърдечие в междучовешките взаимоотношения тук“ - Военнослужещ, TIME Magazine (12 ноември 1945 г.)
"През 1939 ние не се решихме на война за да спасим Германия от Хитлер или континента от фашизма. Както и през 1914 , ние започнахме войната за не по-малко благородна кауза - не можехме да приемем германска хегемония в Европа"  - Sunday Correspondent, London (17.9.1989)
« Последна редакция: Септември 19, 2012, 21:37:11 от Hatshepsut »
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #92 -: Септември 09, 2012, 02:41:05 »
Цитат
"Other Losses" is a 1989 book by Canadian writer James Bacque, in which Bacque alleges that U.S. General Dwight Eisenhower intentionally caused the deaths by starvation or exposure of around a million German prisoners of war held in Western internment camps briefly after the Second World War. Other Losses charges that hundreds of thousands of German prisoners that had fled the Eastern front were designated as "Disarmed Enemy Forces" in order to avoid recognition under the third Geneva Convention, for the purpose of carrying out their deaths through disease or slow starvation. Other Losses cites documents in the U.S. National Archives and interviews with people who stated they witnessed the events. The book claims that there was a "method of genocide" in the banning of Red Cross inspectors, the returning of food aid, the policy regarding shelter building, and soldier ration policy...
http://en.wikipedia.org/wiki/Other_Losses
....
Цитат
Ferguson tabulated the total death rate for POWs in World War II as follows:[108]
    Percentage of
POWs that Died
Russian POWs held by Germans   57.5%
German POWs held by Russians   35.8%
American POWs held by Japanese   33.0%
German POWs held by Eastern Europeans   32.9%
British POWs held by Japanese   24.8%
British POWs held by Germans   3.5%
German POWs held by French   2.58%
German POWs held by Americans   0.15%
German POWs held by British   0.03%
http://en.wikipedia.org/wiki/Other_Losses
....
"In 'Eisenhower’s Death Camps': A U.S. Prison Guard Remembers"
Цитат
"...In Andernach about 50,000 prisoners of all ages were held in an open field surrounded by barbed wire. The women were kept in a separate enclosure that I did not see until later. The men I guarded had no shelter and no blankets. Many had no coats. They slept in the mud, wet and cold, with inadequate slit trenches for excrement. It was a cold, wet spring, and their misery from exposure alone was evident.

Even more shocking was to see the prisoners throwing grass and weeds into a tin can containing a thin soup. They told me they did this to help ease their hunger pains. Quickly they grew emaciated. Dysentery raged, and soon they were sleeping in their own excrement, too weak and crowded to reach the slit trenches. Many were begging for food, sickening and dying before our eyes. We had ample food and supplies, but did nothing to help them, including no medical assistance.

Outraged, I protested to my officers and was met with hostility or bland indifference. When pressed, they explained they were under strict orders from “higher up.” No officer would dare do this to 50,000 men if he felt that it was “out of line,” leaving him open to charges. Realizing my protests were useless, I asked a friend working in the kitchen if he could slip me some extra food for the prisoners. He too said they were under strict orders to severely ration the prisoners’ food, and that these orders came from “higher up.” But he said they had more food than they knew what to do with, and would sneak me some..."
http://www.whale.to/b/in_eisenhowers.html
...
...
War Crimes: USA
http://www.whale.to/b/mohr.html
Цитат
"...It is interesting to note, that it has been proven in recent years, that many of the pictures taken in Germany during WW II, purporting to be Jewish victims of ''racial extermination,'' were actually pictures of German civilians who had died under American war criminals."
...
...
Expulsion of Germans: Telegram to the War Department, 18 October 1945
By Dwight D. Eisenhower

Published:
1945-10-18
18 October 1945
At the conclusion of World War II more than fifteen million Germans were driven from their homes in central and eastern Europe. It has been estimated that 2,111,000 Germans died directly as a result of these mass expulsions. The primary reference on this subject is: Alfred M. de Zayas, Nemesis at Potsdam: The Expulsion of the Germans from the East, University of Nebraska Press, Lincoln and London, ISBN 0-8032-9907-9.

WAR DEPARTMENT
CLASSIFIED MESSAGE CENTER
INCOMING CLASSIFIED MESSAGE

TOP SECRET TOT
PRIORITY

CRYPTOGRAPHIC SECURITY DOES NOT APPLY. HANDLE AS TOP SECRET CORRESPONDENCE PER PARAS 44g AND 53a AR 380-5
From: CG US Forces European Theater Main Frankfurt Germany
To: War Department
Nr: S 28399..... 18 October 1945

Due to mass migrations into Brandenberg and Saxony, health conditions in these regions tragically low. There is unprecedented lack of food, medical supplies, and doctors. Reasonable estimates predict between 2.5 and 3 million victims of malnutrition and disease between Oder and Elbe by next spring.

http://www.codoh.com/library/document/900

Цитат
"...Поради масовите миграции в Бранденберг и Саксония, санитарните условия в тези региони са трагично ниски. Съществува безпрецедентна липса на храна, медикаменти и лекари. Според нормалните прогнозни оценки между 2,5 и 3 милиона души ще са жертви на недохранване и болести между Одер и Елба до следващата пролет..."
http://www.codoh.com/library/document/900
...
Може да се разгледат и тези източници,които свалят маската на "цивилизованите" действия на САЩ спрямо военнопленници и цивилно население
http://www.whale.to/b/starvation_of_germans.html
http://www.whale.to/b/starvation_of_germans.html
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 02:44:00 от Петкан »
Ad honores

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #93 -: Септември 09, 2012, 03:32:18 »
Опа, Юдея обявява война на Германия.“ - Дейли Експрес (Mарт 24, 1934 година) всъщност годината е 1933-та.
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #94 -: Октомври 13, 2012, 19:41:05 »

Част втора:

„Планът Моргентау за Германия ... стана част от Потсдамското Споразумение, с тържествена декларация на политиката и гаранция за действие ... подписано от Съединените щати на Америка, Великобритания и Съюза на Съветските Социалистически Републики.“ - New York Post (24, ноември 1947 г.)Съюзнически военни престъпления:„В края на града, от лявата страна на пътя, стои голям хан „Weisser Krug“... В стопанския двор надолу по пътя стоеше каруца,за която четири голи жени бяха заковани през ръцете си в кръстна позиция. Зад Weisser Krug към Gumbinnen е площада с паметника на Незнайния воин. Отвъд е друг голям хан, „Roter Krug“. Близо до него, успоредно на пътя, имаше една плевня и на всяка от нейните две врати имаше прикована жена през ръцете в разпъната поза.В жилищата, ние открихме общо седемдесет и две жени, включително деца, и един стар мъж, 74, всичките мъртви ... всички убити по зверски начин, с изключение само на малцината, които имаха дупки от куршуми във вратовете си.Някои бебета бяха с разбити глави. В една стая, ние открихме една жена, 84-годишна възраст, седнала на дивана ... половината от чиято глава беше отрязана с брадва или лопата ... Отнесохме труповете до гробището на селото, където ги оставихме да лежат в очакване на  чужда лекарска комисия ... В същото време, една медицинска сестра от Insterburg дойде, родом от Nemmersdorf, която търсеше родителите си. Сред труповете бяха майка й, 72, и баща й, 74, единственият мъж сред мъртвите. Тя също така установи, че всички мъртви са Nemmersdorfers(от нейния град). На четвъртия ден телата бяха погребани в два гроба. Едва на следващия ден  лекарска комисия пристигна и гробовете трябваше да бъдат отворени. Вратите на плевнята бяха сложени на блокове, върху които да се положат телата, така че Комисията да може да ги разгледа. Тази чужда комисия единодушно установи, че всички жени, както и  момичетата между 8-12 години и дори жената на 84 години са били изнасилени. След разглеждането от комисията, телата отново бяха погребани.“- Доклад на Karl Potrek, цивилен от столицата Knigsberg, назначен в Volksturm


 
„Те всички бяха изнемощели и гладни и нещастни ...Едно дете наполовина живо ... Една жена в най-ужасната картина на отчаянието, която съм виждал ... Дори когато го видите, е невъзможно да се повярва ... Боже беше ужасно.“- Робърт Алън, писмо от Берлин, Reading magazine (февруари 1946 г.)

„Когато стигнахме Metgethen, бяхме изправени пред страшна гледка: Открихме няколко стотин мъртви германски войници, много от които бяха обезобразени до неузнаваемост. Имаше убити цивилни в почти всеки дом, също така обезобразени по най-зверски начин. Например, на някои жени им бяха изрязани гърдите. В някой задни дворове ние открихме едва облечени жени, които са били обесени с главата надолу. В една къща се натъкнахме на все още е жива 63-годишна жена. Плачейки, тя ни каза, че е била изнасилена от 12-15 руснаци(дали са руснаци не е ясно, 50% от червената армия е съставена от други народности, бел. на ред). Тя лежеше на пода, покрита с кръв. Дъщерята на тази стара жена беше избягала в гората наблизо, но едногодишното й дете било отвлечено от руснаците. По улиците на Metgethen,а също и на гарата, ние открихме горе долу 15 бебешки колички, някои преобърнати и всички празни. Ние заключихме, че това означава,че руснаците са отвлекли и тези бебета“. – Horst A.., по времето си на шофьор в отряда за разузнаване I, Knigsberg.
Евреи:

„Наша задача е безмилостно да обявим война на Германия, общественият враг номер едно“. - Bernhard Lecache, председател на еврейската Световната лига (9 ноември 1938 г.)

„Нашите еврейските интереси изискват окончателното разрушаване на Германия.“ - W. Jabotinski, основател на „Irgun Zwai Leumi“ (януари 1934)

„Хитлер не иска да воюва, но ще бъде принуден да го направи и в действителност много скоро.Англия има последната дума, както през 1914 г.“ - Ционита Emil Ludwig Cohn “Annalen”

„Въпреки, че Хитлер може да иска да предотврати тази война, която може да го унищожи, в последния момент, той ще бъде принуден да воюва така или иначе.“ - Emil Ludwig Cohn (1938)

„Аз попитах Джо Кенеди (US посланика в Лондон) за разговорите му с Рузвелт и  Чембърлейн през 1938 г. Той каза, че убеждението на Чембърлейн, че Великобритания през 1939-та няма необходимото за война и затова няма да се осмели да отиде на война срещу Хитлер ... нито французите нито англичаните щяха да направят Полша мотив за войната ако те не бяха непрекъснато подтиквани от Вашингтон ... Америка и световното еврейство подтикнаха Англия към война.“- Американският министър на отбраната J. Forrestal 27 Декември 1945 в дневника си (Дневниците на Форестал, Ню Йорк, 1951, S. 121 и сл.)

„Успяхме да въвлечем Съединените щати в Първата световна война и ако те (САЩ) направят това, което ние искаме по отношение на Палестина и еврейските въоръжени сили, тогава  можем да накараме евреите в САЩ да въвлекат САЩ в тази също (Втората световна война).“- Weizmann към Chuchill (септември 1941 г.)

„Ние спечелихме тази война с жестока пропаганда ... и сега,повече от всякога, ние ще започнем! Ние ще продължим тази отвратителн пропаганда, ще я увеличим докато никой не приеме и една добра дума повече от германците, докато всяка най-малка симпатия към тях се унищожи и докато те бъдат толкова объркани, че няма да знаят какво да правят вече. Когато това е постигнато, когато те започнат да замърсяват собственото си гнездо и то не неохотно,а с прибързано желание да се подчиняват на победителите, само тогава победата е пълна. Тя никога няма да бъде категорична. Превъзпитанието изисква цялостност, непоколебиммост и подхранване като английската трева. Само един миг разсеяност и плевела ще пробие, този неизкореним плевел на историческата истина“. - Sefton Delmer, бившия главен британски пропагандист след края на войната през 1945 г., към немски експерт по международно право проф. Grimm.


„Когато националсоциалистите и техните приятели плачат или шепнат, че [войната] е предизвикана от евреите, то те са напълно прави.” – Еврейското списание Sentinel of Chicago (8 октомври 1940 г.)


„Дори и Хитлер да иска в последния момент да избегне войната, която би го унищожила, въпреки желанията му, той ще бъде принуден да воюва.“ - Емил Лудвиг Коен в книгата си Новият Свещен съюз (Страсбург, 1938)

„Наша задача е да организираме морална и културна блокада на Германия и да разтурим тази нация.От нас зависи да започнем безмилостна война“. - Bernard Lechache в The Right to Live (декември 1938 г.)


„Милиони евреи, живеещи в Америка, Англия, Франция, Северна Африка и Южна Америка, като не забравяме Палестина, са решили да довършат до самия край войната с Германия. Това трябва да е война на изтребление.“ - "Еврейския вестник Central Blad Voor Israeliten в Холандия (13 септември 1939 г.)
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен demon999

 • 2
 • +1/-0
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #95 -: Октомври 13, 2012, 23:13:25 »
http://vbox7.com/play:e9331ba900
Адолф Хитлер говори за войната (с български превод)

 ддам избил е - така е е загубил воината- вижте сталин дажже  мъртъв трева се изрови и изгори....тва е сатанатаРедактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Юли 11, 2014, 07:35:41 от Hatshepsut »

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #96 -: Октомври 22, 2012, 16:57:22 »

Част трета:

„Световния еврейски конгрес е във непрекъсната война с Германия в продължение на седем години.“ - Maurice Perlzweig, началник на британската секция на Световния еврейски конгрес ,26 Февруари, 1940, в обръщение, според Toronto Evening Telegram, цитиран от д-р Hans Riegelmann в: UN, 8/83, стр.. 4.

„Израелският народ по целия свят обявява икономическа и финансова война срещу Германия. Четиринадесет милиона евреи се изправят заедно, като един човек, за да обявят война срещу Германия. Еврейският търговец на едро ще изостави своята фирма, банкерът фондовата борса, търговецът своята търговия и беднякът своя жалък навес, за да се обединят в свещена война срещу народа на Хитлер .“ - Дейли Експрес (март 24 1933 г.)
„Всеки от вас, евреин и неевреин, който все още не се е записал в тази свещена война трябва да го направи тук и сега. Не е достатъчно да не купувате стоки, произведени в Германия. Трябва да отказвате да търгувате с всеки търговец или магазинер, който продава германски стоки или които подпомага германските кораби или рибарски лодки .... ние ще подкопаем режима на Хитлер и ще върнем германския народ до неговото нормално положение(след като са били неразумни и т.н.) чрез унищожаване на износната им търговия, от която зависи самото им съществуване.“ - Samuel Undermeyer в радио излъчване на WABC, Ню Йорк (август 6, 1933 г., съобщено в "Ню Йорк Таймс", 7 август 1933 г.)
„Присъединявайки се към Samuel Untermeyer в призива за война срещу Германия, Bernard Baruch, в същото време, насърчава за подготовка за война срещу Германия. "Подчертавам, че разгрома над Германия и Япония и отстраняването им от световната търговия ще даде на Великобритания огромна възможност да  засили външната си търговия както по обем, така и по печалба.““  - Baruch,The Public Years, от Bernard M. Baruch (стр.347)

[Samuel Untermeyer е бил еврейски лидер и близък приятел на президентите Уилсън и Рузвелт. Бернард Барух е бил президентски съветник на Уилсън, Рузвелт и Труман]

„Тази декларация, наречена война срещу Германия, която сега се определя като „свещена война“. Тази война е трябвало да бъде водена срещу Германия до самия край, до нейното унищожение“. - Д-р Franz J. Scheidl, Geschichte der Verfemung Deutschlands

„Война в Европа през 1934 г.  беше неизбежна“ – H.Morgenthau, секретар на Министерството на финансите на САЩ, Hearst Press, Септември 1933 г. (цитиран в The Palestine Plot от B.Jenson, стр. 11.).
 
„Заедно и поотделно, германската нация е заплаха за нас евреите.“- Vladimir Jabotonsky (основател на еврейската терористична група,Irgun Zvai Leumi) в Mascha Rjetsch, януари, 1934 (цитиран в Histoire De L'Arme Allemande от Jacques Benoist-Mechin, том IV, стр. 303.).

„Хитлер не ще има война (не желае война), но ние ще го принудим към такава,не тази година, но скоро.“ – Emil Ludwig Cohn в Les Annales, юни, 1934 (цитиран в книгата си The New Holy Alliance).

„Ние, евреите, ще донесем на Германия война.“ – David A.Brown, национален председател, Обединената еврейска кампания, 1934 г. (цитиран в I Testify Against The Jews от Robert Edward Edmondson, стр. 188 и на The Jewish War of Survival от Arnold Leese, стр. 52)

„Ние искаме да възбудим дълбока омраза към германците, към германските войници, моряци и летци. Ние трябва да мразим, докато не победим.“ – Lord Beaverbrook, цитиран в Niemals! от Heinrich Goitsch.

„Има само една сила, която наистина има значение. Силата на политическия натиск. Ние, евреите, сме най-влиятелните хора на земята,защото ние имаме тази сила и ние знаем как да я приложим.“ – Vladimir Jabotonsky в еврейския Daily Bulletin (27 юли 1935 г.)

„Преди края на годината, икономически блок съставен от Англия, Русия(СССР, бел. на ред.), Франция и САЩ ще бъде създаден за да доведе германската и италианската икономически системи на колене.“ – Paul Dreyfus, La Vie de Tanger (15 май, 1938)

„На 3-ти юни, 1938, American Hebrew се похвали, че имало евреи в най-важните позиции на влияние във Великобритания, Русия и Франция, и че тези „трима синове на Израел скоро ще изпратят нацисткия диктатор в ада“- Joseph Trimble, The American Hebrew.

„Германия е нашият обществен враг номер едно.Наша цел е да обявим безмилостна война срещу нея. Човек може да бъде сигурен в това: Ние ще поведем тази война!“ - Bernard Lecache, президент на „Международната лига срещу расизма и антисемитизма“, във вестника си Droit de Vivre (Right to Life) (9 ноември, 1938)

„Предложената война има за цел установяване на еврейска хегемония в целия свят.“ - Бригаден генерал George Van Horn Mosely, The New York Tribune (29 март, 1939 г.)
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен penko

 • ***
 • 697
 • +149/-39
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #97 -: Октомври 22, 2012, 21:26:19 »
     :damn:      Toва  е  абсурдна  теория  как  Хитлер  и  еврейски  олигарси   във  САЩ  са  планират  унищожението  на  6  милиона  евреи  .  Има  сведения  че  Хитлер  и  Американски  бизнесмени  са  развивали  търговски  отношения  с  Германия ,  но  цялата  политика  на  Хитлер  се  е   базирала  върху  фундамента  на  националсоциалистическата  пропаганда   която  обвинява   евреите  за  всички  злини   по  света  . Започва  с  гонения  на  евреи  от  Германия  ,  запалване  на  техните  синагоги  ,  конфискация  на  техните  имоти  и  депортирането  им  във  лагери  .   Самият  Айнщайн   е  германски  евреин  се  е  усетил   на  време   и  е   избягал  когато  е  имал  възможност   в  първите  години  на  идването  на  Хитлер  на  власт  .
 
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 21:32:37 от penko »

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #98 -: Октомври 23, 2012, 00:26:56 »
Пенко, пиян ли си?
« Последна редакция: Октомври 23, 2012, 00:28:49 от Sturmmаnn »
Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен Sturmmann Батбаянов

 • Фашага
 • *
 • 711
 • +125/-12
 • Пол: Мъж
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #99 -: Октомври 31, 2012, 17:56:54 »
Част четвърта:

"Искам да потвърдя, по най-ясния начин, изявлението, което аз и моите колеги направихме през последните месеци  и особено през последната седмица, че евреите „Стоят рамо до рамо с Великобритания и ще се бият на страната на демокрациите“.
 Chaim Weizmann, председател на Световния еврейски конгрес, ръководител на Еврейската агенция, а по-късно президент на Израел, London Times, 5 септември 1939, и в London Jewish Chronicle, 8 септември, 1939.„Милионите евреи, които живеят в Америка, Англия и Франция, Северна и Южна Африка, и  да не забравяме тези в Палестина, са решени да доведът унищожителната война срещу Германия до успешен край.“ - Central Blad Voor Israeliten в Холандия (13 септември 1939 г.)„Спрете да говорите относно мирни предложения. Разбийте Германия на парчета!“ - The Daily Herald, No.7426 (9-ти декември, 1939г.)„Всички евреи, взети заедно, виждат тази война като свещена война“. - The Daily Herald, No.7450, 1939, цитиран в Reichstagsbrand, Au** lrung einer historischen Legende, от U. Backes, K.H.Janen, E.Jesse, H.Khler, H.Mommsen, E.Tobias.


„Дори и ние, евреите, да не сме физически до вас в окопите, то ние сме морално с вас. Тази война е наша война и вие я водите заедно с нас.“ - Schalom Asch, Les Nouvelles Litteraires (10ти февруари, 1940г)


„Загубвайки Германия, еврейството загуби територия, над която упражняваше власт. Следователно бе решено да си я възвърне.“ - Louis Marschalko The World Counquerors: The Real War Criminals


„Световния еврейски конгрес е във война с Германия от седем години.“ – Равин М. Perlzweig (ръководител на британската секция на Световния еврейски конгрес), Toronto Evening Telegram (26 февруари, 1940 г.)


„Втората световна война се води в защита на основите на юдаизма.“ - Равин Felix Mendlesohn, Chicago Sentinel (8 октомври, 1942 г.)   


„Ние не отричаме и не се страхуваме да признаем, че тази война е нашата война и че тя се води за освобождението на еврейството ... По-силен от всички фронтове взети заедно е нашият фронт, този на еврейството. Ние не само даваме за тази война финансова подкрепа, върху която подкрепа е основавана цялата военна продукция, но и предоставяме цялата ни пропагандна мощ, която се явява моралната енергия, която поддържа тази война.“- Cheim Weizmann, председател на Световния еврейски конгрес, ръководител на Еврейската агенция, а по-късно президент на Израел, в реч от 3 Декември 1942 г., в New York Times


„Невярно е, че аз или някой друг в Германия е искаше война през 1939 г. Тя беше желана и умишлено предизвикана единствено от международни политици от еврейски произход или работещите за еврейските интереси. Нито пък някога съм желал, че след ужасяващата Първа световна война някога ще има втора така срещу Англия или Америка.“- Адолф Хитлер (април 1945 г.)

 


Капитализъм = диктатура на капитала

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4250
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #100 -: Май 08, 2015, 07:32:47 »
8 май: Преди 70 г. германският ас Ерих
Хартман постига своята 352-ра въздушна
победа


София, България


Ерих Хартман (в ляво) и унгарският пилот Ласло Потионди
В 8 часа на 8 май 1945 г., в последния ден на Втората световна война, най-резултатният въздушен ас на всички времена Ерих Хартман излита като водач на двойка, за да разузнае положението на съветските части. Двата Me109 G-10 навлизат в пространството над Бърно на 4000 метра височина. Там налитат на един съветски Як-3, който в страни от ескадрилата си върти лупинги в чест на Победата. Моторното 30-мм оръдие и картечниците на Хартман правят на решето неговата 352-ра жертва, преди тя да разбере какво става.
Цитат
Преди фронта
Ерих Алфред Хартман – Буби е роден в град Вайсах, Вюртемберг, на 19 април 1922 г. Има по-малък брат, Алфред, който също служи в Луфтвафе като стрелец на Юнкерс-87 в Северна Африка, но прекарва четири години като английски военнопленник.
По време на Втората световна война Хартман извършва 1425 бойни полета, сваляйки 352 противникови самолета (от тях 345 съветски) в 825 въздушни боя. За това време неговият самолет Месершмит-109 пада 14 пъти заради повреди, причинени от отломките на сваления противников самолет или технически неизправности. Хартман винаги успява успешно да скочи с парашут. Приятелите му го наричат „Русият германски рицар“, а противниковите летци — „Черният дявол“.
През 1928 г. семейството се установява в град Вайл им Шьонбух, Вюртемберг. Тук Хартман започва да се интересува от авиацията. Присъединява се към програмата за подготовка на планеристи, организирана от възраждащите се Военновъздушни сили. Майка му Елиза е една от първите жени-пилоти. Семейството дори си купува малък самолет, но през 1932 г. е принудено да го продаде заради икономическия колапс в Германия.
http://www.blitz.bg/news/article/335264

Месершмид 109
« Последна редакция: Май 08, 2015, 07:43:51 от omerzen »
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Втора Световна Война (1939-1945)
« Отговор #101 -: Август 31, 2015, 08:30:48 »
“Mundus vult decipi” (Martin Luther (1483-1546) )
...
Радиостанцията в  Глайвиц (днес Гливице, Полша).Гливѝце (на полски : Gliwice ; немски : Gleiwitz ; словашки : Glywicy ; латински : Glivitium ; чешки : Glivice) е град в Южна Полша, Силезко войводство.
...
Глайвицки инцидент (наричан още и Глайвицка провокация) е активно мероприятие на немските тайни служби под кодовото наименование "Консерви", извършено на 31 август 1939 г., според наложилата се след войната официална версия като повод за избухването ѝ.
Инцидентът послужва като casus belli (повод) за начало на немските военни действия срещу Полша на 1 септермври 1939 година. Тази дата, последвана от обявяването на т.нар. странна война от страна на Англия и Франция на 3 септември 1939 година на Германия, се приема в историографията за начало на Втората световна война. Според победителите във войната провокацията е организирана от Райнхард Хайдрих и неговия подчинен — началник на групите VI-F (диверсии) Алфред Науйокс (нем. Alfred Naujocks), (1911—1960) /щурмбанфюрер от СС/ по указание на Адолф Хитлер. На друго мнение е немското държавно ръководство от това време, което счита, че поводът е инспириран от английски агенти в Полша и обслужва интересите предствалявани в "голямата игра" от бъдещия британски примиер-министър Уинстън Чърчил.
За целта по организиране на инцидент който да послужи като повод за война, отряд от криминални затворници, преоблечен в полски военни униформи, инсценира нападение от страна на полската армия срещу немска радиостанция в Горна Силезия - в района на граничния немски град Глайвиц (днес Гливице, Полша).

За да си осигурят доказателства за инцидента, на мястото на нападението са изпратени криминални престъпници въоръжени с полско оръжие и преоблечени в полски униформи, на които е обещано помилване след "съдействие от тяхна страна". Онези от затворниците от концлагера Заксенхаузен които успеят да се спасят от огъня на "охраната на радиостанцията" (осъществявана от офицери от Гестапо) са свободни, а труповете на загиналите в полски униформи (именно те са наречени "Консерви") са показани по немските киносалони като доказателство за полската инвазия в Райха. Същевременно в немския държавен радиоефир прозвучават няколко изстрела и е озвучено "обръщение" на полски език:

„   Граждани на Полша! Дойде време за война между Полша и Германия. Обединявайте се и убивайте всички немци   “
В действителност, с оглед спечелване на инициативата предвид момента на изненадата, Вермахта пет часа преди обръщението на Хитлер към немския народ, започва настъпателната операция срещу Полша. В обръщението си към нацията, Хитлер заявява, че храбрите немски войници са защитили с чест от въоръжено нападение териториалната цялост на Райха. Реално "изтласкването на полските въоръжени сили" се осъществява от шефа на Гестапо Мюлер, който с неговите подчинени "успешно отблъсква нападението" срещу радиостанцията в Глайвиц за което получава и награда - лента към Железния кръст (който немски държавен орден е получил по време на Първата световна война).
На следващия ден след "инцидента" (1 септември 1939) към немския народ се обръща Хитлер, заявявайки, че Полша е извършила нападение на германска територия, и че от този момент Германия се намира в състояние на война с Полша.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%BA%D0%B8_%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82                                                                                            https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B5
http://www.muzeum.gliwice.pl/gliwicka-radiostacja/
...
...
31.8.1939
Überfall auf den Sender Gleiwitz
Ich, Alfred Naujocks, mache unter Eid und nach vorheriger
Einschwörung folgende Erklärung:

1. Ich war von 1931 bis 19. Oktober 1944 ein Mitglied der SS und
von ihrer Gründung im Jahre 1934 bis Januar 1941 ein Mitglied des
SD. Ich diente als Mitglied der Waffen-SS von Februar 1941 bis
Mitte 1942. Später arbeitete ich in der wirtschaftlichen
Abteilung der Militärverwaltung von Belgien von September 1942
bis September 1944. Am 19. Oktober ergab ich mich den Alliierten.

2. Ungefähr am l0. August 1939 befahl mir Heydrich, der Chef der
Sipo und des SD, persönlich, einen Anschlag auf die Radiostation
bei Gleiwitz in der Nähe der polnischen Grenze vorzutäuschen und
es so erscheinen zu lassen, als wären Polen die Angreifer
gewesen. Heydrich sagte: "Ein tatsächlicher Beweis für polnische
Übergriffe ist für die Auslandspresse und für die deutsche
Propaganda nötig." Mir wurde befohlen, mit 5 oder 6 anderen SD-
Männern nach Gleiwitz zu fahren, bis ich das Schlüsselwort von
Heydrich erhielt, daß der Anschlag zu unternehmen sei. Mein
Befehl lautete, mich der Radiostation zu bemächtigen und sie so
lange zu halten, als nötig ist, um einem polnisch sprechenden
Deutschen die Möglichkeit zu geben, eine polnische Ansprache über
das Radio zu halten. Dieser polnisch sprechende Deutsche wurde
mir zur Verfügung gestellt. Heydrich sagte, daß es in der Rede
heißen solle, daß die Zeit für eine Auseinandersetzung zwischen
Polen und Deutschen gekommen sei und daß die Polen sich
zusammentun und jeden Deutschen, der ihnen Widerstand leistet,
niederschlagen sollten. Heydrich sagte mir damals auch, daß er
Deutschlands Angriff auf Polen in wenigen Tagen erwartete.

3. Ich fuhr nach Gleiwitz und wartete dort 14 Tage. Dann bat ich
Heydrich um Erlaubnis, nach Berlin zurückkehren zu dürfen, wurde
aber angewiesen, in Gleiwitz zu bleiben. Zwischen dem 25. und 31.
August suchte ich Heinrich Müller, den Chef der Gestapo, auf, der
sich damals in der Nähe in Oppeln befand. In meiner Gegenwart
erörterte Müller mit einem Mann namens Mehlhorn Pläne für einen
Grenzfall, in dem vorgetäuscht werden sollte, daß polnische
Soldaten deutsche Truppen angreifen ... Deutsche in der Anzahl
von ungefähr einer Kompanie sollten dazu verwendet werden. Müller
sagte, er hätte ungefähr 12 oder 13 verurteilte Verbrecher, denen
polnische Uniformen angezogen werden sollten und deren Leichen
auf dem Schauplatz der Vorfälle liegen gelassen werden sollten,
um zu zeigen, daß sie im Laufe der Anschläge getötet worden
seien. Für diesen Zweck war für sie eine tödliche Einspritzung
vorgesehen, die von einem Doktor gemacht werden sollte, der von
Heydrich angestellt war; dann sollten ihnen auch Schußwunden
zugefügt werden. Nachdem der Anschlag beendet war, sollten
Mitglieder der Presse und andere Leute auf den Schauplatz geführt
werden; weiter sollte ein polizeilicher Bericht angefertigt
werden.

4. Müller sagte mir, daß er von Heydrich Befehl hatte, einen
dieser Verbrecher mir zur Verfügung zu stellen für meine
Tätigkeit in Gleiwitz. Das Kennwort, mit dem er diese Verbrecher
nannte, war "Konserven".

5. Der Vorfall in Gleiwitz, an dem ich teilnahm, wurde am
Vorabend des deutschen Angriffs auf Polen ausgeführt. Soweit ich
mich erinnere, brach der Krieg am 1. September 1939 aus. Am
Mittag des 31. August bekam ich von Heydrich per Telephon das
Schlüsselwort, daß der Anschlag um 8.00 Uhr abends desselben
Tages zu erfolgen habe. Heydrich sagte: "Um diesen Anschlag
auszuführen, melden Sie sich bei Müller wegen der Konserven." Ich
tat dies und wies Müller an, den Mann in der Nähe der
Radiostation an mich abzuliefern. Ich erhielt diesen Mann und
ließ ihn am Eingang der Station hinlegen. Er war am Leben, aber
nicht bei Bewußtsein. Ich versuchte, seine Augen zu öffnen. Von
seinen Augen konnte ich nicht feststellen, daß er am Leben war,
nur von seinem Atem. Ich sah keine Schußwunden, nur eine Menge
Blut über sein ganzes Gesicht verschmiert. Er trug Zivilkleider.

6. Wir nahmen die Radiostation wie befohlen, hielten eine drei
oder vier Minuten lange Rede über einen Notsender, schossen
einige Pistolenschüsse ab und verließen den Platz.

Beschworen und unterschrieben vor Leutnant Martin.
http://www.ns-archiv.de/krieg/1939/sender-gleiwitz/naujocks.php
...
...
Цитат

 " "Etwa eine halbe bis eine Stunde vor dem Überfall auf den Sender Gleiwitz sind wir von Naujocks im Hotel zusammengerufen worden. Naujocks eröffnete uns, daß wir einen polnischen Überfall auf den Sender Gleiwitz vorzutäuschen hätten. Bei diesem Überfall sollte ein Volksdeutscher aus Polen, der erst kurz vorher in Gleiwitz zu uns gekommen war, eine polnische Ansprache halten."

Naujocks setzte seine Gruppe auch davon in Kenntnis, daß beim Sender durch ein anderes Kommando ein Mann niedergelegt werden sollte, um den Tod eines Insurgenten vorzutäuschen..."
http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-39908700.html
« Последна редакция: Август 31, 2015, 08:45:13 от Петкан »
Ad honores

Източници - http://www.extremecentrepoint.com/archives/5742 През 1945 в Германия руснаците масово изнасилват жени и деца. Спомените на Gabriele Koepp
Сайт на английски - http://www.whale.to/b/german3.html German victim is first to break silence on Red Army rapists after 65 years
wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occupation_of_Germany Rape during the occupation of Germany

В Царство България ( 1 ва на Балканския и 6 та в Европа ) се случва същото ( както историкът Geoffrey Roberts споменава по долу ) след злокобния ден 9 сеп 1944 , когато руската пияна въшлива сган ни окупирва и фактически България спира да съществува , което дава началото на руското робство - мрачно античовешко, антибългарско и антихристиянско.

Какво съдържа:
1 / Руските пияни въшливи войници
2 / Анализ
3 / Социални ефекти
4 / Светлана Алексиевич и книгата и със спомени от руските пияни въшливи войници
5 / Спомените на Gabriele Koepp

1 / Руските пияни въшливи войници
Историците са писали за сексуално насилие, извършено от армиите на западните съюзници и Червената армия ( русия преименувала се на ссср ) като тези сили водят своето място в Германия и по време на периода на окупация. На територията на нацистка Германия, тя започна на 21 октомври 1944, когато войските на Червената армия преминаха моста над Angerapp рекичка (маркиране на границата) и извършват клането Nemmersdorf над германци ( Калинградска област ) преди това те са били бити.
По-голямата част от нападенията са били извършени в окупационна зона на Съветския съюз ( русиа ). Оценката на броя на германските жени,
изнасилени от руските пияни въшливи войници са варирали до 2 милиона.
Според историк Уилям Хичкок, в много случаи жените са жертви на многократните изнасилвания, някои толкова, колкото 60 до 70 пъти. Най-малко 100,000 жени се смята, че са били изнасилени в Берлин, на базата на растящите аборти в следващите месеци и съвременните болнични доклади , а около 10,000 жени са убити след изнасилването. Смъртни случаи на германски жени във връзка с изнасилванията в Германия, като цяло, се оценяват на 240 000 Antony Beevor го описва като "най-голямото явление на масови изнасилвания в историята", и стигна до заключението, че най-малко 1,4 милиона жени са били изнасилени в Източна Прусия, Померания и Силезия сам. Според Natalya Gesse ,
руски войници изнасилват немски жени от осем до осемдесет годишни.
Руските жени също не са били пощадени.

2 / Анализ
В своя анализ на мотивите обширните руски изнасилвания, Norman Naimark откроява / пропагандира омраза, лични преживявания на страдание у дома, и твърди, че е напълно унизителна картина за германските жени, Naimark отбеляза също и за
тенденцията за склонност към пиене на алкохол
( който в изобилие се продава в Германия ). Naimark отбелязва също така твърди, че е патриархалната характер на руската култура, и на азиатските общества, включващи русиа ( съветския съюз ), където в миналото беше позора да изнасилват жените на врага.
Фактът, че германците са имали много по-висок стандарт на живот е видим дори когато са в руини. Комбинирането на руските чувства на малоценност, произтичащата от това необходимост за възстановяване на честта, и желанието си за мъст може да е причината много жени да са били изнасилени.
Историкът Geoffrey Roberts ( Джефри Робъртс ) пише, че руската армия ( червената армия ) е изнасилвала жените във всяка страна, която окупирва, но най-вече в Австрия и Германия: 70,000-100,000 са изнасилвания във Виена.

3 / Социални ефекти
Броят на бебетата следствие изнасилванията, родени и известни като "руски деца", е неизвестен. Въпреки това, повечето изнасилвания не водят до бременност. Абортите са предпочитаният избор на жертвите на изнасилване, и много от тях са починали в резултат на вътрешни наранявания, нелекувани полово предавани болести, поради липса на лекарства, лошо извършени аборти, и самоубийства, особено за травматизирани жертви, които са били изнасилени много пъти. В допълнение, много от децата са починали в следвоенна Германия в резултат на глад, недостиг на доставки, и болести като тиф и дифтерия ( typhus and diphtheria ). Детската смъртност в Берлин достига до 90 на сто.
Що се отнася до социалните последици от това сексуално насилие Norman Naimark отбелязва:
Социалната психология на жените и мъжете в руската окупационна зона бе белязана от престъплението изнасилване от първите дни на окупация.
Ханелоре Кол ( Hannelore Kohl ), съпругата на бившия германски канцлер Хелмут Кол ( Helmut Kohl ),
беше групово изнасилена на 12 години от руската пияна въшлива измет
през Май 1945, според нейната биография. В резултат на това, е претърпяла сериозни наранявания на гърба, след като била изхвърлена от прозореца на първия етаж. Тя е страдала от дълги и сериозни заболявания, които експерти мислят , че са следствие на травма от детството.
Ханелоре се самоубива през 2001 г.

4 / Светлана Алексиевич и книгата и
Светлана Алексиевич ( Svetlana Alexievich ) публикува книга - ,, Неженственото лице на войната " , според който включва спомени от руските пияни въшливи войници за окупацията и поробването на Германия. Според бившия офицер от армията: Бяхме млади, силни, и четири години без жени. Така че ние се опитахме да хванеме германски жени и ... Десет мъже изнасилват едно момиче.Нямаше достатъчно жени; цялото население бягаше от руската окупаторска поробителска сган. Така че ние трябваше да вземе младо, дванадесет или тринадесет годишно момиче. Ако тя извика, ще се постави нещо в устата и. Мислехме, че това беше забавно. Сега не мога да разбера как го направих.
Една жена телефонен оператор от руската пияна въшлива армия припомни, че: Когато сме окупирали всеки град, ние имахме първите три дни да плячкосваме и ... изнасилваме. Това беше неофициално, разбира се. Но след три дни човек може да бъде изправен пред военен съд за това. ... Спомням си една изнасилена немски жена гола, с ръчна граната между краката й.
Сега чувствам срам, но аз тогава не чувствах срам ... Смятате ли, че е лесно да простиме на германците ? Ние мразехме когато виждахме техните чисти неповредени бели къщи. С рози. Исках те да страдат. Исках да видя сълзите им. ... Десетилетия трябваше да минат, когато започнах да чувствам жал за тях.

5 / Спомените на Gabriele Koepp
След половин век мълчание в Германия се намери жена, дръзнала да наруши табута наложени по въпроса за масовото изнасилване на немски жени от руските пияни въшливи войници. Книгата на Габриеле Коепп (Gabriele Koepp) „Защо трябваше да бъда девойка?” http://www.whale.to/b/german3.html е първото по рода си писмено доказателство, в което авторът не прикрива истинското си име. Общият брой на жертвите на сексуална злоупотреба е най-малко 2 милиона жени само в Берлин.
Първите седмици след превземането на Берлин са просто ужасни . Всяка немска жена се страхувала да чуе от своя руски “окупатор и поробител”: ” Фрау, комм!”
Жестокостите достигат такива размери, че дори Римокатолическата църква счита, че трябва се откаже от забраната на аборта.
В това време, в немската столица и околностите са разквартирувани 5 милиона руски пияни въшливи войници. Според експерти, всяка жена е била изнасилена средно по 12 пъти. Възрастта на жертвите са от 8 до 90 години.
Много от тях били изнасилвани до смърт.
Дори и сега, 80-годишната г-жа Koeпп, която през 1945 г. е била едва на 15 години не може да спи без кошмари. Тя пише в своя роман: “Не мога да чувствам нищо друго. За мен сексуалността е станала синоним на насилие. ”
В интервю за “Дер Шпигел”, Габриеле разказва, че двете с майка си бягат на 25-ти януари 1945 година, когато се приближава руската пияна сган ( червена армия ). Семейство г-жа Koeпп живелеело тогава в Schneidemuhl (сега полски град в Померания). По време на евакуацията, Габриеле и сестра и се отделили от майка си и се качили на товарен влак за Берлин. Композицията била подложена на обстрел от руската артилерия. Тъй като вратата на товарния вагон била заключена, Габриеле се изкачила до прозореца и побягнала навън. Нейната сестра останала вътре и Габи никога повече не я е видяла.
На следващия ден, момичето е намерено от руските пияни войниси - сган докато ровили / крадяли в къщите на близкото село . Тя е била изнасилена два пъти в този ден и още два пъти на следващата сутрин. . След това, тя успява да се скрие под масата в стая пълна с бежанци. Тогава в къщата отново влиза руската измет. Възрастните немски жени, които искат да спасят себе си от насилието им предават Габриеле. След две седмици сексуално робство, Koeпп успява да избяга.
Koeпп, която тогава е била само на 15 години пише: “Аз бях почти дете. Да напиша тази книга не беше лесно, но нямах друг избор: ако не съм аз, тогава кой друг? ”
Г-жа Koepp разчупи мълчанието на всички жертви, за повечето от които споменът за ужасите на руските зверства през 1945 година ги преследва през целия им живот.

Убити немски деца и жени ( вероятно майките им ) от руската сган. Снимката е направена от Sicherheitspolizei, оригиналния надпис гласи, че двете жени показват признаци на изнасилване
Резервна снимка - https://3.bp.blogspot.com/-l15KfSzmFEc/V3n_qRPcllI/AAAAAAAAAhY/Een_aSZO26QSIIoN0zG8rHKrqddkEnYhgCLcB/s640/izbiwat%2Bgermanci%2Bkoepp%2Brusnacite%2Biznasilvat%2Bruska%2Bokupaciq%2Brobstvo%2Bgermaniq%2B1945.jpg


Gabriele Koepp, сега на възраст 80 и като 15-годишна. Тя е първата жена, говорила публично за изнасилванията от руската измет, докато марширувала в окупирания Берлин през 1945 г.
Резервна снимка - https://2.bp.blogspot.com/-oQq04NQL-MY/V3n-4e-hO_I/AAAAAAAAAhM/XhXeSQr0UrE8Vcix1RuvfsTHiwA-d6-AACLcB/s1600/gabriele%2Bkoepp%2Brusnacite%2Biznasilvat%2Bruska%2Bokupaciq%2Brobstvo%2Bgermaniq%2B1945.jpg


Поделянето на Германия между съюзниците
Резервна снимка - https://3.bp.blogspot.com/-Q8yqVVtQawE/V3n-caG4u7I/AAAAAAAAAhI/Cdle53BbZ3kmE-7K4KDkla4Ubon7QlFKQCLcB/s640/okupaciqta%2Bna%2Bgermaniq%2B1945.jpg

« Последна редакция: Юли 18, 2016, 22:22:35 от Hatshepsut »
СЛАВЯНСТВО И СЛАВЯНИ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ И НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТО Е БИЛО ИЗМИСЛЕНО ОТ ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ( РУСИЯ ) ПО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ
БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ
БОГ ТАНГРА - НЯМА ТАКЪВ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ БОГ
БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА 681 == БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА 165 ГОДИНА ОТ АВИТОХОЛ ===
“РУСИЯ, ТАЗИ РАЗВРАТНИЦА И МНИМА ЗАЩИТНИЦА НА СЛАВЯНСТВОТО, ТЯ УПОТРЕБЛЯВА ОЩЕ ПО-РАДИКАЛНИ СРЕДСТВА, ЗА ДА ЗАТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКИТЕ КОЛОНИИ!” ХРИСТО БОТЕВ (в.“Знаме“ 04.04.1875г.)

*

Неактивен Мокабор

 • *
 • 198
 • +18/-0
 • Пол: Мъж
Чувал съм истории от роднини за това, как руските "освободители" в България са върлували из къщите на хората да крадат, и най-много се радвали когато намерили домашния алкохол.

А през това време, въпреки че края на войната е бил ясен, Берлин са го пазили до последно.

Разликата в манталитета на двете култури и народи е пределно ясна.
Най-добрият син на своето отечество е онзи, който в дясната си ръка държи пушка, а в лявата - книга.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8693
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!Да, сега разбирах, защо Хитлер и Ева Браун са се самоубили, защото ако са попаднали в съветски плен...
« Последна редакция: Юли 04, 2016, 22:16:10 от Петкан »
Ad honores

 

Powered by EzPortal