Forum > Българофобия

Чуждестранни филми за циганите в България

<< < (6/7) > >>

Norton:

--- Цитат на: MortBlanche в Март 08, 2011, 14:36:22 ---Грозно .
Предлагам в отговор на този филм да се направи подобен за Англия . Мисля ,че няма да е трудно имайки предвид колко много са имигрантите й  от бившата й колония Индия.

--- Край на цитат ---

И филмът може да започне така:

Meet the British people

http://1.bp.blogspot.com/_xRNkKmg53L0/StnThqYLFhI/AAAAAAAACEM/q4xBkLHx7sk/s400/Islam+Will+Dominate+the+World.jpg

http://www.coverups.com/photos-media/islamic_intolerance.jpg

http://www.godsaveusa.com/images/islam_europe.jpg

Петкан:

--- Цитат на: Исперих в Март 08, 2011, 10:09:16 ---

 09:22  |  8 март 2011 | Общество

Авторът Майкъл Пейлин заявява, че страната ни е известна предимно с това, че в нея живеят много роми Авторът Майкъл Пейлин заявява, че страната ни е известна предимно с това, че в нея живеят много роми
Сн.: EPA/БГНЕС
Скандален филм, излъчен по Би Би Си, представи България като циганска държава. Автор е британският журналист Майкъл Пейлин, известен още като един от актьорите от "Монти Пайтън".
Неговата "снимка" на страната ни разбуни духовете у нас и в чужбина.
"България е известна най-вече с това, че тук живеят много цигани. В тази страна те са около половината от населението",  казва авторът на филма "Източна наслада", предаде БНР.

Пловдив директно е наречен "циганският град", защото тук живеят най-много цигани. И въпреки че Пейлин снима и амфитеатъра в Пловдив, кадрите въобще не влизат във филма. Филмът показва покъртителни кадри от ромския квартал "Столипиново". Британецът е качен в каруца, на фона на звучаща чалга, стари панелки, боклуци и десетки цигани.
"Какво работят тези хора?", пита Пейлин. "Повечето - нищо", отвръща му преводачката. Журналистът отпива глътка безалкохолно и шептейки към камерата, шеговито казва: "Да се махаме оттук".

След това авторът прави интервю в дома на Азис, в което основната тема е за дискриминацията на ромското общество, съобщи Livenews.
"Ти ли си най-известният циганин в държавата? А как се чувстваш? Има ли дискриминация към теб?", са част от въпросите на журналиста, на които Азис отговаря утвърдително. "Защо? Какво не харесват хората у теб, та ти си музикант. Не си политик", продължава водещият. "Този цвят на кожата ми не е тен. Такъв съм се родил. Това явно винаги ще е трън в очите на някои", отговаря Азис и интервюто с него приключва.

Във филма не е включен и Перперикон, който е единственият подбран археологически обект.
Затова професор Николай Овчаров първи реагира срещу скандалния филм.
"Право на всеки автор е да си направи както иска филма, но все пак беше чудно защо във филма не влязоха толкова важни и емблематични български паметници. И въобще не се говореше за българската култура, а единствено за циганска държава. Точно такива бяха думите", коментира Овчаров пред националното радио.

Според него граждански активните българи не се интересуват дали това е отношение или евтина сензация.
"Но в социалните мрежи повечето мнения са категорично против това представяне на България. При всяко положение търсенето на евтини сензации на гърба на нашата култура и на нашето и без това нелеко съществуване, мисля, че не е най-доброто, което могат да правят режисьори от такъв ранг", подчерта Овчаров.
Очаква се днес той да даде пресконференция по темата.

Филмът е част от поредицата "Новата Европа" и още преди години предизвика общественото мнение с не особено лицеприятното представяне на страната ни в чужбина. Лентата е излъчена на 15 февруари по телевизия Yesterday и на 19 февруари по Би Би Си.

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-8148271?nt=4

--- Край на цитат ---

--- Цитат ---Скандален филм, излъчен по Би Би Си, представи България като циганска държава.
--- Край на цитат ---
Заради тях ли се настаниха англичанките по селата?

Amenhotep:
Ислямизацията на Велбикобритания

Франкист:
така им се пада на англетата,дето толкова векове защитаваха Турция и ни мачкаха!Господ вижда!!!!

BulgarianBlood:
Филмът е притесняващ, но според мен много по-притесняващи са коментарите към статията, написани от самите българи! От тях лъха на глобализъм и българофобия... Поне половината коментари са от типа на "не бъдете псевдопатриоти и напуснете булгаристан" и подобни ПРЕДАТЕЛСКИ мнения. Другата половина от коментарите демонстрират всеобщата настройка на примирение със случващото се....

На няколко пъти съм се опитвал да прокарвам идеята за това, че българският национализъм трябва да е насочен първо към запазването на БЪЛГАРИТЕ КАТО НАРОД, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СЕ НАМИРА ВСЕКИ БЪЛГАРИН (т.е. опазване от асимилация, смесени бракове, създаване на български общности, разпространяване на българската култура и др.) и второ към запазването на България като българска държава. Фактите са, че ако не можем да допринесем за обединението ни и запазването ни като народ, няма смисъл да се стремим към запазването на България, тъй като в нея няма да има българи! Викове като "България над всичко" няма да говорят нищо на никого, защото народите, които ще обитават страната(цигани и турци основно) въобще няма да се свързват с това!


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия