• Welcome to Българският националистически форум.

Аспарухов вал!

Започната от makebulgar, 14 Сеп 2008, 16:24:33

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

makebulgarTopic starter

Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Александър

Страхотно! Но, що са го писали Хан?  :(
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Ванадий

Брей, толкова много снимки от паметника в Добрич, ама само аз съм го виждал. Паметника отдавна е занемарен и се е превърнал в скейтпарк  :o И това не е от когато са направени снимките, а от много години.

makebulgarTopic starter

Снимките са от пролетта! Другия път ще се кача и на хълма над Шумен, че и там имало голям паметник.  :)
Зороастър и Буда били атеисти! Невероятно, но факт!

Бай Иван

Снимките са чудесни, поздравления. Ванадис, дай го почистим поя паметник и градинка около него ако има, а? Ще съдействам.

Ванадий

Няма да стане, трябва охрана която да гони скейтърите... аз се радвам че в момента съдействам за бъдещия паметник на генерал Колев.

Той (паметника на Аспарух) всъщност е огромен комплекс, огромен... би трябвало да има голяма символика в него, вечен огън, езеро пред конника (Дунава), огромни плочи на които са изписани делата на Аспарух и бележити години от историята ни, и градина също. Всичко обаче е изкрадено от циганите, което е от бронз (с изключение на самия конник и някои от барилефите), плочите ги няма, тротоарите и някои от стълбите се използват от скейтърете за нещо като импровизирани рампи. Вечния огън е спяр, езерото е пресъхнало, градинките са просто кал. Би могло да се оправя много трудно, но дори и след това просто няма да има кой да го пази. Паметника на загиналите през Втората световна се използва за футболно игрище например, плочите с имената са изполупени и въпреки че има назначени пазачи да бродят наоколо имам чувството, че няма. Пълна трагедия. Чудя се защо поставиха паметник на Св. Св. Кирил и Методий, след като не могат да поддържат наличните им. Но пък и кмета е от ГЕРБ, така че е разбираемо.

Единственото което се направи преди година две, беше да изчистят самия конник и постамента, които някой беше оцветил и надраскал със спрей.

Тоест, дори и да се направи най-малкото, то няма да се поддържа от никой, нито от някакво чувство за морал и уважение към създателя на Дунавска България, нито пък чрез пазачи (който трябва да е на пост денонощно, за да пъди и наркоманите, които се събират там вечер).

А пък аз се готвя да пиша писмо за паметника де. Мога да пусна и петиция.

Бай Иван

Цитат на: Vanadis - 15 Сеп 2008, 20:34:32
аз се радвам че в момента съдействам за бъдещия паметник на генерал Колев.

Разкажи, моля те, за това..

logx

Тия наркоманчета и пънкарчета, дето драскат със спрейове паметници на велики хора трябва да се бият брутално.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Ванадий

Самия паметник на ген. Колев ще представляма генерала на кон:

Горе долу тази снимка показва най-точно как ще изглежда паметника. Ще се намира до Органовата зала на града. Все още се набират средства.

Най-добре чети тук:

http://bg.altermedia.info/?p=550

А колкото до моето съдействие, то е скромно но все пак го има.

Similar topics (1)