Как се пръкна чудото "помашки език"?

 • 18 Отговора
 • 4285 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен орикс

 • **
 • 363
 • +53/-66
 • Пол: Мъж
Re:Как се пръкна чудото "помашки език"?
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2011, 11:05:54 »
А помаците българи ли са??

Българи по кръв, отродени по вяра!
Македонците също са българи, но те са отродени по полит. идеология!
Аз ги знам какви са.  :-D :-D :-D Просто ми е смешно как някой хора се опитват да променят историята и фактите. Като отричат че помаците са българи, в името на кръста. :-D :-D

*

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • *
 • 7158
 • +526/-0
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Как се пръкна чудото "помашки език"?
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2013, 16:29:17 »
Учат българи в Северна Гърция, че са помаци


Нов опит българските мюсюлмани в Северна Гърция да бъдат определяни като небългари разбуни духовете в Златоград, а оттам и в цялата страна. Причина за това станаха курсове по „помашки език“, качени в интернет, които имат за цел да втълпят на сънародниците ни, че са отделен етнос.

Курсовете, 12 на брой, са дело на учител от Ксанти.

Поне 20 книги вече има издадени на „помашки“ – речници, граматики, исторически пособия, които ги заблуждават за произхода на мюсюлманите в днешна Северна Гърция. Тези разговорници са пълни глупости. Така гърците искат да спрат турцизацията на това население, но и да продължат откъсването им от България, предупреди краеведът от Златоград Ефим Ушев.

„Pomak Language Lessons“ - това са курсове, направени по книгата „Uchem so pomatsko“ на Николае Кокае, в която има 25 курса по “помашки”. Корицата на книгата му е качена като илюстрация на интернет “уроците”.

Разговорниците указват изговора и изписването на думите, спазвайки традиционния тип уроци при учене на езици. Думите на изговора на диктора са български, както и изписването им, но текстовете са с латински букви.

Изговорът на всички “уроци” е родопски диалект, почти напълно сходен с този в Златоградско. В уроците на турски се изговарят числата, а на гръцки - имената на селата и градовете.

ВМРО смята, че докато българската държава не обърне поглед към сънародниците ни зад граница и няма интерес да пази българското им самосъзнание, те ще бъдат застрашени от всякакви подобни провокации. Защото въпреки сигнала на хората от Златоград, едва ли ще се намери кой да защити българското. И никой няма да се сети да качи в интернет уроци по български.

http://vmro.bg/
« Последна редакция: Септември 10, 2018, 21:38:34 от Hatshepsut »

*

Неактивен Koshmar

 • 2
 • +0/-0
Re: Как се пръкна чудото "помашки език"?
« Отговор #17 -: Декември 12, 2013, 15:35:41 »
Гърците не са християни,в тях няма вяра освен тази в парите.По върховете на политиката,бизнесът,банките,медиите са чернилки гърци или истинските семити а останалите бели хора в гърция не са гърци по кръв.Те са насилствено асимилирани наша кръв след подаряването на земята на това еврейско племе и след като са изгонени турците.
Гърците именно затова са надъхани против българите в "Гърция"-тази измислена държава с измислена история.Западът ги е създал,Западът им налива пари все още.По прости,ограничени,гадни хора не съм виждал.
Тези "православни" имат по-добро отношение дори към африканските негри и арабите отколкото към българите.
Лъжи и корупция на всяка крачка,никакво зачитане на права и закони и това е особено ако си българин.
След кланетата над българското население и насилствената асимилация тях много ги е страх от това,че след 2007-ма година имаме право на свободен достъп до Гърция и правят всичко възможно да ни пречат.
За тези неща има пълно информационно затъмнение,гърците 2000 г. са можели да подпишат едни международни спогодби,че признават малцинства в "Grease",но те са отказали,защото "98.5% са етнически гърци".Защо тогава не са подписали,че в Гърция има малцинства?
Достатъчно е видите филми,музика,телевизия,социални профили и други данни от Гърция за да видите каква е разликата между младите и старите гърци-старите поколения приличат на араби и евреи-грозни,черни мутри.Младите поколения са по-бели и красиви като българите и мъже,и жени.
Чернилките по островите и нагоре по властовите позиции се женят помежду си и реват,че "старите гърци" са силно намалели и да не се женят за "чужденци",но чистите гъркини са грозни като смъртта и проклети травестити затова и мангалите си купуват бели булки...
Та "Гърция" е българската Палестина-наши отнети земи още през 19 век с помощта на Англия,Франция и другите "велики сили".Гърците са пришълци в Европа,генетично са най-близко до евреите-манталитетът и простотията им са пословични,но банкерите евреи ги хранят с милиарди и наши евтини стоки от България.
Турците не са толкова лоши,колкото гърците и го казвам като факт!
Тези семити плюят нас и германците още от Втората световна война,но не плюят италианците за военните действия и разруха в "Гърция",защото последните са същите грозни мутри,дошляци араби присвоили си "римска култура"и място в Европа.Докато в Северна Италия италианците са генетично наша кръв!
Неслучайно цяла Южна Европа им наливат пари гаргамелите банкери,защото са некадърници и сами не могат да се оправят,в най-голяма степен това важи за "великолепната култура" и "първата цивилизация в Европа"-пълна лъжа е всичко!
Първата култура всъщност е наша и тези от Западът знаят това!Впоследствие крадат наши земи и създават на север "Румъния"-един фалшив език на основа на твърд латински като италианският с много френски думи заемки.И досега в румънският е пълно с български думи и в "страната" им е пълно с български топоними-тотално отричане на нашето от "учени"-глобалисти-гаргамели!
Част от "сърбите"-ако не бяха руснаците-нашите "православни" братя тея щяха да са с големината на "Косово"-всеки ги мрази,освен руснаците,чиито интереси те пазят на Балканите-за българска сметка чрез наши откраднати земи,население.
Македония-също открадната българска земя от същите глобалисти гаргамели!
По грозните им мутри е написано,че не са местни повечето политици,банкери,"едри бизнесмени",jew-рналисти,активисти...
Тея гнусни семити все още държат "Северна Гърция" в бедност чрез липса на инвестиции и нормален живот.
Наливат пари там,където са чернилките-на юг,по островите,Атина-а стоките в Гърция са от наши земи,при тея цигани не вирее почти нищо!
Омразата към българското е,защото всичко е наше!
Евреите винаги са пазели братята си по кръв-затова и Червената армия през 1944 година не навлиза на юг от България!
Всички православни държави са паднали под властта на изродите глобалисти с изключение на "Гърция"-защо???
Гаргамелите реват,че германците са ги разсипали от бой,трепане на цивилни,заграбили са милиарди от банките им-лъжат също като евреите за Холокоста!
Ами като са били толкова разсипани от бой как са устояли на Червената армия да не ги завладее?С камъни ли са ги целели?
А руснаците как са изтървали геостратегическа територия с Излаз на Средиземно море-пряко срещу Арабският свят-Африка,Азия?
Да напомня,че гърците "християни" не са си губели "църквата" по време на Турското "присъствие" както стана модерно да се нарича...-защо и как така?Сърбите "християни" също са имали право на църква.
И двата "народа" са черни и получерни цигани-същите геноцидни деиствия срещу нас и са в приятелски отношения,особено откакто са ни удряли в гръб и клали цивилните ни...с подкрепата на Русия-царска Русия и впоследствие и Съветският Съюз.
Тук е времето да тегля една майна на вековните ни врагове руснаците,които за всичко оправдават гаргамелите-руснаци,никой не ви обича заради погромите от миналото ви!!!
"Демократичен Запад"-вие нещастници винаги сте били против нас и нашата култура!Затова и подпират Гърция и Турция против нас и винаги са го правили!
Затова българи Сидеров като едно истинско гърче няма как да следва пробългарска политика и много "националисти" не го осъзнават това!!!
Божидар Димитров и той се изкара прабългарин-чисто гръцко циганче е този Теодосий и лъже като тях!
Затова има закони против расизъм и ксенофобия,затова има закони против антисемитизъм от мноооого години-за подготвяното масово циганизиране и почерняване,арабизиране на бяла Европа и бялата раса!
Майната им на всички чужденци и национални предатели,които се правят на българи и плюят българите подбивайки самочувствието ни!
Майната им и на всички глупаци,които се кланят на всякакви чужденци,готови да си подложат гъза на всеки!Майната им на всички чуждопоклонници!*

Неактивен БЕЛА

 • 2
 • +0/-0
Re: Как се пръкна чудото "помашки език"?
« Отговор #18 -: Февруари 19, 2014, 14:55:50 »
Поздравления за темата, майка ми е от преселнически род, оставили са около 50 декара земя в Гърция, която никога няма да им се върне, а помаците, които са останали са много турцизирани, то и тука от доста време ни турцизират, много е тъжно, ама как да е иначе, след като българите ни наричат турци, а турците и учени докараха да ни обясняват, че сме турци, а за нас това си е кръвна обида.
България за нас е това, което е и за християните- земята ни е свещена, тя е наша майка и РОДИНА, ТЯ Е БЪЛГАРИЯ !
Ние сме българи, за нас религията не е критерий, чувстваме се свързани със земята на дедите ни, които не са от Анадола, чувстваме се и част от вас, на някой може и да не му харесва, но ние говорим български и повечето носим български имена, живеем сред вас, НИЕ НОСИМ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА СИ, НЯМА СИЛА, НИТО РЕЛИГИЯ, НИТО ЗЛАТО, НИТО ВЛАСТ, КОЯТО ДА НИ ОТНЕМЕ БЪЛГАРСКОТО !!!

 

Как изядоха опълченците на Шипка

Започната от Исперих

Отговора: 3
Прегледи: 1569
Последна публикация Март 20, 2007, 18:52:03
от Sol Invictus
Как се изгавриха македонците с мен

Започната от Франкист

Отговора: 9
Прегледи: 1411
Последна публикация Август 07, 2009, 02:03:45
от Death angel
Как може държавата да ви ограби законно?

Започната от Nordwave

Отговора: 4
Прегледи: 1431
Последна публикация Септември 29, 2013, 08:45:47
от Петкан
Как „Атака” защитава национализма?!

Започната от Division

Отговора: 1
Прегледи: 835
Последна публикация Април 05, 2008, 16:44:27
от NeprimirimiqtIYI
Powered by EzPortal