В икономиката, лявата политика е чисто и просто едно-спирачка за висок икономически растеж(в условията на пазарна икономика бизнесът трябва да бъде оставен да произвежда) и мерките му биха били адекватни само при големи кризи и рецесии ,като сегашната.
Ни думай......, сега сугурно ще допълниш "и държавата да не се намесва" и си готов либерал! Честито!
Държавата трябва да се намесва само при определени обстоятелства.Я ти ми обясни, господин социалдемократ, предимствата на лявата политика?Би ли бил така добър да споделиш с нас "великите" си идеи?
Велентине,добро мнение,прав си за много неща.По тази причина аз не съм морално ляв,защото държа на патриотизма,традициите и православието.
Но национализма неможе без социална справедливост.
Не ми харесва общество,в което пазара и печалбата са всичко,а за обикновените хора никой не мисли.
Десните в икономиката винаги са били за власт на малцинството,обикновенно 10% най богати,които се разпореждат и експлоатирват хората на наемния труд,интелектуалци или хора практикуващи свободни професии.
За мен най важни са хората,обикновените граждани на България,а не интересите на едрия капитал и олигархията,особено на финансово - спекулативната такава.
Нужна е нова икономика на доходите,повишаване на стандарта на живот на хората.
Безплатно образование и здравеопазване,гарантиран от държавата пенсионен фонд,силна полиция и армия,които да гарантират националната сигорност и безопасност.
В икономически план приоритед на родното производство и повишаване на износа,а не на чуждите трансглобалистични наднационални компании,които ни поробват икономически и ни превръщат в една държава на потреблението,услугите,евтината работна ръка.
Неутралитет,никакви чужди военни бази на българска територия.
Ето тези неща икономически дасното не ги гарантира и затова не ми се нрави.
По бих се разбрал с един социалдемократ,от колкото с либерал.Лявото в исторически план винаги е било приоритед на младите,искаши промяна и обратното десните са били за запазване на статуквото.
Във френския парламент от ляво стояли селяните и дребните и средни земевладелци и търговци,а от дясно едрите земевладелци и аристокрацията.
Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.