Forum > Български националисти

Ти искаш ли да бъдеш четник???

(1/92) > >>

Мишок:
Преди доста време гледах по новините как в Сръбски пара-военни формирования наричащи се четници мачкаха мисиоманите. Тогава си помислих - ако у нас стане така вероятно и нашите пара-военни формирования ще се наричат така. Да , ама не.... като отидох преди време в щаба на Б Н С и поразпитах се оказа че те имат някаква спортна организация, която е дефакто военна такава и в нея - вместо дружини или чети формированията щели да носят , някакви уж пра-български наименования, същото важеше и за членовете - щели да се казват багаини или нещо подобно, а водачите и те с някакви такива измислени звания. Стана ми интересно, ама този дето ми ги обясняваше нещата с поглед на тъп фанатик , нямаше смисъл да го питам повече. Искрено се радвам че БНС , никога няма да събере хора за ненормалните си проекти.
То това да беше само в Б Н С - добре, ама тази тенденция е навсякъде.
Никой уж националист в мечтите си не се вижда четник - да не е луд, та това не е модерно, съвременната суб-култура не го пополяризира. Виждат се щурмоваци, командоси, легионери, и в по-добтите случаи бранници и ратници. Явно тенденцията не е от днес, а още от преди 9-ти.
Интересно какво му е на названието четник. Та не бяха ли Левски, Ботев, Караджата, Хаджи димитър именно четници. Да не би пък да се срамуват от тях хората обявяващи се за националисти. Ако трябва да сме в крак с историята , ще трябва да се отбележи че т.н. ратници, бранници и легионери не правиха нищо и с идването на комунизма на место съпротива се скриха вдън земя. Обаче четниците от ВМРО по същото време не се шегуваха, а направо убиваха комунистите, така както си му е реда.
Абе драги ми уж националисти вземете се стегнете и престанете с глупостите, не разбрахте ли че комунистите не се страхуват от най-древната ни история, а от тази скорошната, където са безкрайните примери на героизъм, саможертва и жестока борба с враговете на България и българското.
Та по това ще се познае и истинската националистическа организация -
членовете и ще вървят по стъпките на Левски, Раковски Х. Димитър и СТ. Караджа, и като тях ще се наричат четници, а формированията им чети, а по-големите както си му е реда дружини. Останалото с пра-древните имена си е направо психарлък, а пък с тия новите, като щурмоваци - чуждопоклоничество.
Санди веднъж възкликна по повод заклеването на донски казаци пред иконата на св. княгиня Олга , кога ще доживея да го видя това - княгинята забележете е по произход българка. В нашия случай няма как Санди да види клетва на казаци в България, но може да види , може би, някога на четници.
Абе интересни ми е какви са тия уж бг националисти дето се срамят от названията на националните си герои ?Абе дали и трябват такива чуждопоклници на България? В интерес на истината трябва да отбележа че само в форума на Ташко май беше има това название.
И така помислете по въпроса, ама се сетете и за четническия институт на ВМРО, който е постигнал най-големите резултати за всички времена, от както свят светува в национално освободителната дейност.

Сосипатор:
Четник е едно достойно название.

Разни "пра-български" фантасмагории са си чиста проба дебилщина.

skadansk:
Тези пра-български фантасмагории май са само в мозъка на тоя, дето я е писал тази глупост.  ;D

BMPO:
Абе приятел, ти който си открил темата, какъв ти е проблемът и за какво се бориш :-[

Писна ми от дървени философи по форумите. Обличай четническата униформа и ми покажи как трябва да се държа достойно. Ще го направиш ли? Не. И знам защо.

Мишок:

--- Цитат на: BMPO в Януари 15, 2009, 02:16:55 ---Абе приятел, ти който си открил темата, какъв ти е проблемът и за какво се бориш :-[

Писна ми от дървени философи по форумите. Обличай четническата униформа и ми покажи как трябва да се държа достойно. Ще го направиш ли? Не. И знам защо.

--- Край на цитат ---
Абе другар от ВМРО, вие как така сте все войводи без да сте били някога четници ? Става дума за сегашното ВМРО. А кой кога ще облича униформата ти не знаеш и няма от къде да знаеш.
Лошото е че даже не си разбрал за какво става дума в темата. Ама като съвременен облъчен мозък си взел акъл да даваш и да прогнозираш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Powered by EzPortal
Премини на пълна версия