Наглостта на Ахмед Доган

 • 123 Отговора
 • 22467 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Nordwave

 • Administrator
 • *
 • 4467
 • +1343/-0
 • Пол: Мъж
 • Web Master Site
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Наглостта на Ахмед Доган
« -: Октомври 23, 2006, 17:42:56 »
   
Автор "Монитор"   

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е управляващ на нова неправителствена организация, установи проверка на "Монитор". Фондация "Хермес" е регистрирана на 14 септември 2006 г. в Софийски градски съд, сочи справка във фирмения регистър ДАКСИ. Адресната регистрация на сдружението е в партийната централа на ДПС на бул. "Ал. Стамболийски" 45.
Като съсобственици и съучредители на организацията са посочени кметът на търговищкото село Козица Ахмед Емин Юсеин и 28-годишната Биршен Исмаилова Яхова.
Съучредителката на фондацията е завършила право и на 12 май тази година се е явила на изпит за придобиване на юридическа правоспособност в Министерство на правосъдието.
Изпитът е проведен от зам.-министърката от ДПС Сабрие Сапунджиева.
От партийния пресцентър официално съобщиха, че за първи път чуват за новата фондация, чийто шеф е лидерът им Доган.
"Нямам представа какъв е предметът на дейност на цитираната от вас фондация", обясни шефът на пресцентъра Владимир Гълъбов.
Проучване на "Монитор" сред депутати от движението показа, че никой не познава съучредителката на новата фондация на ДПС Биршен Яхова. Някои предположиха, че юристката е сестра или роднина на зам.-шефката на Държавен фонд "Земеделие" Ализан Яхова. "Не я познавам и не ми сестра или роднина", зави пред "Монитор" Ализан Яхова.
"Хермес" е втората организация, чрез която ДПС ще усвоява пари в неправителствения сектор. До момента с тази задача бе натоварена единствено фондация "Либерална интеграция", управлявана от новоизбрания член на Централния съвет на ДПС Веселин Пенев. В ръководството є фигурират имената на Гюрсел Садък, Рушен Риза, който е от родното село на Доган ­ Дръндар, и на депутата Камен Костадинов, сочи справка в регистър ДАКСИ.


*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3558
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2006, 00:03:04 »
Ахмед Доган одобрява амнистията на незаконния капитал
7 Юни 2005

Ахмед Доган се оказа вторият политик след лидера на партия Евророма Цветелин Кънчев, одобрил идеята на главния прокурор Никола Филчев да се даде амнистия на незаконно придобития капитал. В понеделник, часове след като главният прокурор обяви идеята си публично, Кънчев я приветства от името на партията си и обяви, че впряга екип от експерти, които да подготвят законовата база богатите роми да узаконят натрупаното си злато. Срещу предложението на Филчев се изказаха всички опозиционни лидери, както и министри и депутати от НДСВ.
Във вторник лидерът на ДПС заяви при обиколката си в Тетевенско, че досега такава амнистия е трябвало да се осъществи. Факт е, че извън България има много капитали, които трябва да се легитимират по някакъв начин, призна той и добави, че България малко е закъсняла да направи това, което е трябвало да стане преди 5-6 години.

Все още не е късно, но обществото трябва да бъде убедено за какво точно става въпрос, каза още Доган, като уточни, че в амнистията няма нищо престъпно. Според него волята на парламента е решаващият фактор от гледна точка на привличането на тези капитали в страната.

Никой не знае колко са, но всички са убедени, че са над 2 милиарда долара или евро, посочи Доган.

Лидерът на ДПС смята, че парламентът трябва да има воля да го направи, но с разясняване сред населението.

Доган се опита да направи степенуване на незаконния капитал, като каза, че вероятно има престъпни пари, но повечето са “неосветени, нелегитимни пари, които са излезли извън България в един момент, завъртени са, а сега искаме да създадем условия да влязат в страната”.

Запитан кой има политически интерес това да стане сега, при условие че тази идея бе лансирана още през 2002 година, Доган потвърди, че дори е бил един от хората, които се придържали към рамката за частичното амнистиране. По думите му тогава обаче имало неразбиране, а идеята била да се привлече българският капитал извън страната - вътре, за да се стимулира инвестиционният процес.

Според лидера на ДПС от гледна точка на държавния интерес е необходимо много сериозно отношение към въпроса за амнистирането на капиталите.

"Щом една Русия срещу 13-14 процента данъци привлече милиарди в страната, за какво става въпрос? Страната има нужда от такъв инвестиционен поток и той е от български произход", заяви той.

Категорично срещу амнистията, предложена от Филчев, се обяви вътрешният министър Георги Петканов, който смята, че тя би влязла в конфликт с приетия наскоро Закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност.

“Мисля, че идеята за финансова амнистия е трудно да бъде реализирана по начина, по който е обявена, коментира Петканов в Рудозем, където бе на предизборна обиколка. Той нарече предложението на Филчев "Нероден Петко" и уточни, че то не може да изпревари прилагането на закона за конфискация на незаконното имущество

Според вътрешния министър идеята за финансова амнистия в известна степен е в конфликт с този закон, който се очаква да проработи през ранната есен.

Трябва да се изясни какво значи финансова амнистия и кои капитали биха се включили, смята Петканов. Той коментира, че има поле за действие, ако става въпрос за данъчна амнистия.

“За хора, които са натрупали законосъобразно капитали, но по един или друг начин не са платили съответните данъци, може да бъде направено еднократно облагане”, посочи той. Според Петканов в данъчната амнистия няма нищо лошо, подобна практика има в някои европейски страни.

В световната практика нещата се свеждат до определяне на срок, най-често минимален, през който такива капитали се връщат в страната, облагат се еднократно и се узаконяват, обясни министърът.

Финансовата амнистия е нещо по-голямо, тя включва капитали, придобити по различен начин, в това число и чрез престъпления, каза още той и допълни, че почтените хора у нас ще бъдат ощетени в резултат на такава финансова амнистия, която би  накърнила чувството за справедливост и законност в страната.

“Откъде накъде едно лице, което е придобило капитали в резултат на престъпна дейност, ще ги върне в страната и ще бъде абсолютно свободно оттук нататък да разполага с тези средства”, запита Петканов. Според него въпросът е сложен, може би заслужава внимание, но трудно може да се изпълни.

Американският посланик Джеймс Пардю коментира в понеделник, че де факто има амнистия, която действа. “Откакто съм в България през последните три години няма член на организираната престъпност, който да е получил наказание”, каза посланикът, който не пести острите си критики към дейността на прокуратурата и на главния прокурор. По думите му амнистирането на незаконните капитали не би било положителен сигнал от България към международната общност.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=105730

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3558
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 14:42:46 »
Вчера гледах новините, и за пореден път се втрещих от наглостта на "сокола" ...
Събрали се тримата иззедници (Мони Сакса, СерГейчо, и Ахмет)  на боровец, правят пресконференция ... една журналистка попита Доган "Господин Доган, кога ще започнете да ходите на работа" (в парламента). На което наглият турчин отговори - "ще ви отговоря само ако сте гласувала за мен!"
Наглост и безочие!
Представете си вие, ако не отидете на работа, дори и едни ден (без основателна причина), какво ще ви се случи? Ще ви изритат като мръсно коте, а на наглия турчин му дреме на ... фесчето.

*

Неактивен Nordwave

 • Administrator
 • *
 • 4467
 • +1343/-0
 • Пол: Мъж
 • Web Master Site
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #3 -: Май 15, 2007, 18:19:03 »
15 май 2007
София не ми стига, имам нужда от Брюксел, имам нужда от правене на политика сред 500 милиона души, заедно с тези млади хора от листата с кандидати за европейски депутати от ДПС.
Това каза лидерът на ДСП Ахмед Доган в словото си в края на предизборно събрание в Русе, цитиран от БТА. Доган призова русенци да гласуват за кандидатите на ДПС, като препоръча на Русе "да смени чипа, да престане да се хвали с миналото, защото става функция на миналото" и вече не нито врата, нито център на България. Лидерът на ДСП подчерта, че тези европейски избори са му послужили да оцени състоянието на партията, на ръководния му екип и на електората, и той е доволен от резултатите. През декември 2006-а Доган обяви намерение да се оттегли от политиката, но никой не му повярва. Стройна схема за печелене на избори прилага ДПС, пише “24 часа”. На нея движението дължало последните си високи изборни резултати. Методът действал на пирамидален принцип. В ДПС го наричали САС. Движението разгърнало мрежа от партийци, които отговаряли за избирателните секции. Всеки потенциален избирател на ДПС получавал пряк отговорник от движението. Негова задача била да го привлече като гласоподавател и евентуално за партиен член. На един отговорник се падали най-много 1000 души - колкото гласуват в една секция. "Избирателите не могат да излъжат. Ако някой каже, че ще гласува за ДПС, но не го направи, веднага го хващат. Тайна е обаче как. Затова и движението е в състояние да каже с почти пълна точност колко избиратели има", пише "24 часа". Формулата била разработена от Ахмед Доган. Прилагала се от 2003 г. http://dnes.dir.bg/2007/05/15/news1680759.html

*

Неактивен Царица

 • **
 • 235
 • +14/-7
 • Пол: Жена
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #4 -: Май 15, 2007, 19:35:31 »
Каква наглост! >:( Мислех да не ходя на избори, но този човек ще ме накара да го направя >:(
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

*

Неактивен Исперих

 • ****
 • 1647
 • +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #5 -: Май 16, 2007, 11:57:24 »
В най-скоро време ще се задави. >:( И аз мислех да не гласувам, но май пак ще приложа изпитаната формула - за по-малкото зло. :down:
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

*

Неактивен Царица

 • **
 • 235
 • +14/-7
 • Пол: Жена
Re:Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #6 -: Май 16, 2007, 17:00:14 »
A ето и информация за един от хората на Доган ( забележете образите и на мама и на синчете близки до тези на нерезите)
Защо ми се струва, че каузата на нормалните хора е загубена вече...
http://www.capital.bg/show.php?storyid=338798
« Последна редакция: Май 16, 2007, 17:04:51 от царица »
Всеки може да види залеза, но малцина виждат изгрева на новия ден!

*

Неактивен Бай Иван

 • ****
 • 1310
 • +1/-0
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #7 -: Май 16, 2007, 20:35:20 »
Не знам какво да кажа. Просто вече не се и впечетлявам, не се и чудя и наай лошото е сам не знам какво трябва да се направи и кой да го направи!

*

Неактивен Кaравелов

 • *
 • 23
 • +32/-3
 • Пол: Мъж
 • Да живее България!
  • Старият български химн
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #8 -: Май 17, 2007, 01:29:01 »
 >:( >:( >:( >:( >:(
А АЗ ЗНАМ КАКВО ДА КАЖА: ТОЛКОВА ЛИ НЯМА СНАЙПЕРИСТ И ЗА ПОЛУЧОВЕКА ДОГАН!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2832
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #9 -: Август 28, 2007, 20:45:03 »
Доган слага ръка и на “Новинар”

Вестник "Новинар" ще стане поредният турски вестник, ако Доган успее да се споразумее със собствениците му, съобщиха журналисти от изданието. По думите им през последните седмици течели усилени преговори и сделката била на път да се финализира. Както винаги лидерът на ДПС преговарял чрез посредници, сред които отново били бившата шефка на тотото и сегашна управителка на в. "Монитор" Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, бивш зам-министър на Емел Етем. Преди по-малко от месец те поеха пресгрупата на Петьо Блъсков, състояща се от вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика". Смут и объркване царели сред екипа на "Новинар", а много от журналистите подали молби за напускане. "Ужасени сме от перспективата да участваме в предизборна кампания, в която ще трябва да пишем хвалебствени слова за ДПС и обръча от фирми на Доган. Нали виждаме какво става в "Монитор". Колегите там вече не могат да напишат и ред без той да бъде цензуриран", разказват пишещите братя и допълват, че последната "директива" в турския вестник на Блъсков била - нито една лоша дума за Гоце.
По техните думи главният редактор на вестника Мирослав Боршош стоял в основата на преговорите и лобирал за продажбата. Преговори течели и в посока на закупуване на дяловете на "Новинар" в ИПК "Родина". Както вече стана ясно, Блъсков продаде своите вестници на Кръстева и в момента сондира възможността да си купи нова печатница.


 http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=35987&format=html
« Последна редакция: Февруари 10, 2016, 08:25:16 от Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2832
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #10 -: Ноември 03, 2007, 13:41:35 »
ахмет доган за парламентарните избори 2005 е платил 1 500 000 лв за да стърчат билбордовете с лика му през целият път София-Пловдив-
а преди около месец по доган е стреляно-
това научих преди около час
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 18:07:39 от Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен абв

 • *
 • 237
 • +189/-97
 • Пол: Мъж
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2007, 13:47:41 »
ахмет доган за парламентарните избори 2005 е платил 1 500 000 лв за да стърчат билбордовете с лика му през целият път София-Пловдив-
а преди около месец по доган е стреляно-
това научих преди около час


Ами то толкова много отрицателна енергия е насочена върху този джедай, че някой е решил да я освободи.

Колко други джедаи го отнесоха заради каките в пресата.

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2832
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2007, 15:09:33 »
Доц. Емил Панушев: Купуването на гласове не е европейско явление, а примитивизъм
 
 07 ноември 2007 | 14:41 | Агенция "Фокус"
 
 Велико Търново. "Определено купуването на гласове не е европейско явление, както заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган след пресконференцията на партията, коментирайки местния вот, а примитивизъм", съобщи за радио "Фокус" – Велико Търново доц. Емил Панушев, преподавател по Социална европейска интеграция във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Той смята, че Доган твърде много е преекспонирал понятието "европейско" и може би иска да внуши, че Турция е европейска държава. "Аз мога да заявя, че никъде в Европа не се купуват гласове, и когото и да питате ще потвърди това", категоричен е преподавателят. Според него купуването на гласове е разбиване на държавността и в никакъв случай не е европейска или политическа практика, а критерий за цивилизованост.
По отношение на корупцията доц. Панушев смята, че у нас тя е по високите етажи и ЕС не е преставал да исзисква от нас да имаме човек от високите етажи в съда, както са направили румънците. "В България организираната престъпност е свързана с политическите партии, а проблемът идва от сгрешения модел на прехода”, каза в заключение той.
Георги БАЕВ
 
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2832
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2007, 19:59:52 »
Бойко Борисов: Защо всички му мълчат на Доган!

Кметът на София гневно коментира снощното изявление на Ахмед Доган: "Ако не щете мира - секира" 
05.11.2007...
тука следват неизписани каруцарски мои  псувни по турчеещия се с неизяснен анадолски произход и фъфлещ гад ахмед доган...
...
...,а тук следват същите псувни по адрес на всички ибричкии в България,които няма и да реагират на поредното демонстриране на безнаказаност от гореспоменатия фес.....................................................................................
...
...

Борисов гневно коментира снощното изявление на Ахмед Доган: "Ако не щете мира - секира".

"Все пак аз съм българин, поколения наред сме яли секири и ако имаше някакво национално достойнство трябваше да реагираме тази сутрин. Мълчанието на коалицията е много тежък удар върху националното ни достойнство. Истински съжалявам лидерите на БСП и НДСВ, че имат такъв коалиционен партньор. Те се изказаха срещу купуването на гласове, а техният партньор им плесна едно леко шамарче и каза: Това е европейска практика, не се бъркайте там, където не ви е работата".
Чакам някакво становище от тях, иначе изводът е, че те толерират това явление, посочи Борисов.
"Доган е силен. За да може да си позволи да каже, че купуването на гласове е европейска практика и че който се занимава с турците ще получи секира, значи усеща огромна мощ зад гърба си. Кой разумен човек би подценявал подобно нещо", допълни Борисов.
Според него законодателят е допуснал изборния туризъм, а т. нар. бизнес партии са се родили под крилото на управляващите партии.

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1120383

ей побеснях като научих за тези думи,махам се от форума за днес.а бойко и той е един голям ташак,забранил бил на герб да говорят за първанов,като че ли са в забавачницата,същото и за мвр,а първанов и петков са едни от най-вредните хора в България в последните 17 години,интересно как се подведоха толкова хора  по бойко,отчайвам се понякога,как е възможно хора носещи глави на раменете си а,да не могат да мислят.
« Последна редакция: Ноември 30, 2011, 18:08:28 от Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен MAGADAN

 • ***
 • 610
 • +101/-15
 • Пол: Мъж
Re: Наглостта на Ахмед Доган
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2007, 20:10:22 »
Хех, ръчка бат ти Бойко за предсрочни, че не се знае след година и половине как ще е. Ама не зависи от него. А свирнята на националистическата струна вече не върви  ;)

 

Powered by EzPortal