Раковски, не можеш да защитиш тезата си, защото май не си пътувал доста и то особено в ЕЗ. Често казано си прав в този аспект на нещата: в ЗЕ хората са принудени/ зарибени да ползват кредитни карти, не просто е модерно, а е необходимост. Разплащането е толкова често по банков път, че е възможно ако влезеш в магазин със банкнота от 100 евро да не те обслужат, честно може да нямат да ти върнат. Едната причина е че така водят борба с фалшивите валути, другата че за средно статистическия заможен европеец няма по-убодено разплащателно средство, а третата интереса на самите банки. Това обаче са неща които са много далеч от нас.
Аз също очаквам тази година да е интересна относно долара, ще видим. Преди тимаджийте да купят Investor там имаше чудесен форум с много добри дискусии и прогнози. Благодарение на няколко по-умни момчета, които пишеха /може и още да пишат там, но не ми се вярва/ дори аз изкарах някой лев покрай скока на долара преди, а до последно не вярвах, но прогнозите им бяха на 100%.