Автор Тема: Кои са тези в България, които закрилят терористи?  (Прочетена 1444 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петкан

  • Banned
  • Veteran
  • *
  • Публикации: 8679
  • Карма: +1305/-105
  • Пол: Мъж
  • България преди всичко!
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Цитат
Камикадзето от Ансбах, пребивавал у нас, е бил изпечен джихадист с богата бойна биография

Трябва да се засили превантивната дейност сред бежанските среди в България. В Европа вече има 5000 бойци от Ислямска държава. Истинските терористи все още не са излезли на европейското "бойно поле" .
Българските национални телевизии и радиостанции  са на път да повторят в известна степен неразумната  история с премълчаването от германските медии на  масовите изнаслвания на жени в коледната нощ в Кьолн, която цяла седмица по–късно гръмна  в медийното пространство и предизвика вълна от възмущение в цял свят.
 
За Мохаммад Далил - терористът-камикадзе от Ансбах - научихме, че е пребивавал от края на 2013 до средата на 2014 г. в България. Не било установено нищо съмнително около него, бил тих и скромен. Заминал за Германия и вероятно там се радикализирал. Видяхме снимката на терориста с арабски текст от Ислямска държава, която го  героизира. В този текст обаче, който е публикуван и на английски език, има няколко факти, които очевидно са премълчани в българските новини и коментари.
 
Електронното издание „Ан Наба”, което представлява информационен бюлетин на Ислямска държава, многотиражният германски вестник „Билд” и авторитетното  издание  „Зюддойче цайтунг” разкриват една друга картина. Мохаммад Далил, който в редиците на Ислямска държава се води под името Абу Юсуф–Карар, е убеден джихадист с богата бойна биография.
 
Той е воювал първоначално в отряд на „Ал Кайда” в Ирак. По–късно преминава в Ислямска държава в Сирия, където основава собствена терористична клетка, занимаваща се с взривяване на полицейски коли. Има добра подготовка в изготвяне на самоделни взривни устройства. Ранен е в боевете в Алепо и тръгва за Европа за да се лекува.
 
За пребивававането му в София се твърди, че бил „в затвора”. По–интересното е, че имал солиден „покровител”, който му закупил билет до Виена и ме предал пари за операция в западна болница. Германската полиция намира до тялото му дебела ролка с банкноти от по 50 евро, което разбира се е необичайно са лице, търсещо убежище.
 
Голямата загадка обаче за германските антитерости е губещият се период от една и половина година от подаването на заявлението за искане на убежище до влизането му през септември 2015 г.
 
От горното могат да се напрявт няколко извода:
 
Първо, изключително неразумно е, умишлено да бъде спестена истината, че Мохаммад Далил е бил изпечен теророрист с богат боен опит. Това не е основание да се обвинят специалните органи на България, че не е разкрит. Трудно е това да стане в огромния бежански поток. В някои западни държави по–бдителни лица сред бежанците по дочути разговори и свои наблюдения са докладвали на местните органи, че сред тях има бойци от Ислямска държава, които се укриват. Имаше един период, в който предупрежденията на експертите, че бежанският поток е използван за прехвърляне на терористи, не бяха вземани сериозно.
 
Второ, премълчаването на информацията за „покровителя” на Мохаммад Делил в България, може да има основание, но по същество дори след делото в Пазарджик е ясно, че има структури, които посрещат кандидат–джихадисти от Западна Европа и ги препращат през Турция за Сирия. Още тогава писахме, че няма да е изненада, ако съдействат и по обратния маршрут.
 
Трето, Мохаммад Далил е имал помощници в Германия, получавал е инструкции до последния момент, до взривяването си, а във видеото отправя предупрпеждение за следващи атентати, този път с кола–бомба. Въпросът е, дали нишката на тези негови „помощници” стига до България? Очевидно е, че трябва да се засили превантивната дейност сред бежанските среди и колкото и да е трудно, да се проверява обстойно всеки един, който е подал документи за убежище. Дали това може да стане при недостига на персонал и финансови средства и какви форми и методи ще се изхползват, включително създаване на агентура сред бежанците, това вече са въпроси на съответните ръководители в сектор „Сигурност”.
 
Четвърто, зачестилите атентати в западноевропейски страни, сред които преобладават такива на т.н. „вълци–единаци”, на саморадикализирали се, както и на терористи, които не са обвързани силно с исляма, налага един по–дълбок анализ и разбиране на техните мотиви, за да не подценяваме реалните опасности, които ни очакват.
 
Все повече тези атентати пораждат съмнението за едно  координиране и подготвяне на „бойното поле”. Западноевропейските общества вече бяха доведени до състояние на паника. Нека си спомним дори изявления на политици в Бавария, които преди още да е ясно, дали става дума за атентат, призоваха да бъде изведена армията. Основната цел – да се противопостави християнското население на мюсюлманското малцинство в Европа, вече е постигната. Радикализирани десни сили нападат и подполват бежански центрове.
 
Истинските терористи все още не са излезли на европейското „бойно поле”. Над половината от воювалите в редиците  на Ислямска държава бойци от западноевропейските страни са се завърнали. Интерпол призна за 4000 до 5000 бойци от Ислямска държава, влезли в Европа.
 
Още в началото на 2015 г. обърнахме внимание на това, че командири с боен опит се прехвърлят от две турски пристанища в Европа. Въпросът тогава беше, а кого ли ще командват? Приведени бяха доказателства от чужди експерти и за лагерите и складовете с оръжие в Западните Балкани.  Очевидно е време за много сериозни действия, а не за необосновано прикриване на информация.
http://epicenter.bg/article/Simeon-Nikolov-Zashto-v-Balgariya-se-krie-istinata-za-izpechen-terorist-na-IDIL-/106720/11/0
...
...
Това е за Косово, гнездото на радикалните ислямисти на Балканите.
В пишмандемократичната България-Булгаристан е прието тази измислена държава  да се нарича с общото название "Западните Балкани", заради това, че важните държавни чиновници, чичковците и лелките с имунитети разни, и обслужващите ги всякакви ибрикчии , не искат да уточняват и не споменават Косово, когато говорят за разпространението на радикалния ислям и ядрата на ислямския тероризъм в близост до България.

Цитат
" За последните две години, полицията е установила, че  314 косовари — в това число двама терористи-смъртници, 44 жени и 28 деца са заминали в чужбина, за да се присъединят към ИД, най-голямото число на човек от населението на Европа..."
http://www.nytimes.com/2016/05/22/world/europe/how-the-saudis-turned-kosovo-into-fertile-ground-for-isis.html?_r=0

Как Косово се превърна в благодатна почва за Ислямска държава.

http://www.nytimes.com/2016/05/22/world/europe/how-the-saudis-turned-kosovo-into-fertile-ground-for-isis.html?_r=0
Цитат
PRISTINA, Kosovo — Every Friday, just yards from a statue of Bill Clinton with arm aloft in a cheery wave, hundreds of young bearded men make a show of kneeling to pray on the sidewalk outside an improvised mosque in a former furniture store.

The mosque is one of scores built here with Saudi government money and blamed for spreading Wahhabism — the conservative ideology dominant in Saudi Arabia — in the 17 years since an American-led intervention wrested tiny Kosovo from Serbian oppression.

Since then — much of that time under the watch of American officials — Saudi money and influence have transformed this once-tolerant Muslim society at the hem of Europe into a font of Islamic extremism and a pipeline for jihadists...
http://www.nytimes.com/2016/05/22/world/europe/how-the-saudis-turned-kosovo-into-fertile-ground-for-isis.html?_r=0
...
...
Покровителите на терористите, които пристигат и се укриват в България не могат да бъдат случайни хора по обясними причини.
За това покровителстване са нужни много пари и дебели връзки и позиции.
Било трудно да се проверява обстойно всеки един, който е подал документи за убежище... :mad:
Като е трудно, шут под кръста и обратно.
Каквато е министърката на вътрешните работи, такава и работата по проверките на пристигащите без документи или с фалшиви такива.
С две думи казано:КУRВЕНСКА РАБОТА.
Мохаммад Далил се е ползвал с активната подкрепа на БХК за оформянето на документите му, а продажните български медии си мълчат за много неща.
То, да правиш свястна журналистика не е така лесно, както да лапаш пишки.
Ангелина Меркелова вече ще дава мило и драго, само и само мангалите да не изтрепят германците до крак.
Близки до нея казват, че в последно време госпожата четяла преди сън не молитва, а една стара книжка, която се нарича /
« Последна редакция: Юли 28, 2016, 23:22:33 от Петкан »
Ad honores