Бойко Антибългарин

 • 136 Отговора
 • 31760 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • ****
 • 3540
 • +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #45 -: Април 15, 2011, 19:01:53 »


А! Снимката от Ленинския Съботник (почистването на София).

Много ме кефи Тиквата с к`во бяло якенце е тръгнал да чисти ...

... това ми напомня една руска поговорка - "Все в гов*ами, а я в белом".

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8689
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #46 -: Април 15, 2011, 20:12:12 »
Не бих искал да богохулствам,грешно е,но все пак имам право да попитам съфорумците си,дали Бойко ми е ближен,а и на вас също?
Как да обичам ближния си?
Моля за отговор!
Ad honores

*

Неактивен Нестор

 • ***
 • 865
 • +165/-48
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #47 -: Април 15, 2011, 23:35:06 »
Да бе,така се чисти то,ще очистят грънци!Нали има толкова цигани назначени в чистотата,излиза че напразно им се плаща.И нали всеки ,който получава помощи и детски подписва декларация,че е съгласен да полага общественополезен труд.Да полага,ама като няма кой да му сложи вилата на врата на манго,тогава ще ни призовават нас да им чистим боклуците ударно за 1 ден. От друга страна ,опитът е показал че кампаниите не водят до съществен резултат,само дето парата се насочва към свирката,не към двигателя.Те това го умеят комунистите,без значение как са пребоядисани.Навремето дори се е наричало комунистче пусковото двигателче на трактора;завърта бясно,пука,пуши,трещи,а после се отдръпва и наблюдава как се блъска раята.

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #48 -: Май 27, 2011, 21:29:10 »
   
Накъде след Бойко


не ги знам какви са тия но статията ми хареса
   
26 Май 2011
Иван Груйкин, Гражданска инициатива "Справедливост”

В последните месеци натрапчиво се налага усещането, че Бойко Борисов и неговото управление са изправени пред изключителни проблеми. За професионалните наблюдатели това е ясно отдавна, но бързо радикализиралото се анти-Бойко и анти-ГЕРБ говорене на политолози, социолози и журналисти прави силно впечатление и предвещава скорошна развръзка.

Пълна липса на управленски идеи, огромни пробойни в приходната част на бюджета, явен провал в битката с престъпността и корупцията, опасна за гражданите полиция, безпомощна (огромна) администрация, изчерпан външнополитически кредит на доверие, лично компрометиране на премиера и вътрешния министър в корупционни действия (независимо от замазването в медиите), все по-видимо обедняване на българите, задълбочаващо се усещане за лъжа, несигурност и несправедливост – всичко това оттук нататък е невъзможно да бъде компенсирано с нови пиар акции и медийна пропаганда.

Всъщност случва се неизбежното. Още при сформирането на кабинета "Борисов” от "Справедливост" публично заявихме, че възлагането на каквито и да е надежди на ГЕРБ е абсурдно и означава "окончателно изчезване на остатъците от политическа нормалност в България”.

С болка констатирахме, че самият премиер и личният му политически проект представляват "тъжна карикатура на моментното състояние на българската общност”. Съпротивлявахме се на "колективната амнезия и загубата на слух, зрение, на чувство за приличие и достойнство”, демонстрирани в отношението на медии и анализатори към Борисов и управляващата партия.

Предупредихме съучастниците от Синята коалиция и "Атака", че и заедно с Бойко Борисов няма да направят нищо, след като преди това в продължение на четири години на откровено престъпно и провалено управление на тройната коалиция не можаха да направят каквото и да е смислено политическо действие, освен собственото си политическо оцеляване.

На шестия месец от управлението на правителството отбелязахме, че "вече не всички обичат Бойко”. Мнозина бяха започнали да се замислят върху показността на гръмките обвинения и закани към тройната коалиция, да са критични към огромното изобилие на информация за фрапиращи злоупотреби, извършени от представители на предишното управление.

Малцина запомниха шумно обявените "57 конкретни мерки на правителството в областта на правосъдието и вътрешния ред”, които самите управляващи бързо предпочетоха да забравят.

Но с приетите изменения в Закона за събранията, митингите и манифестациите, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за електронните съобщения управляващите надминаха всички очаквания за милиционерски уклон в законодателната си дейност. Застрашени бяха основни граждански свободи, започна безконтролно подслушване и следене на хора, законът се погазваше все по-често и по-дълбоко.

Гръмко обявяваните полицейски акции без изключение катастрофираха в съда, който пък по правило беше обявяван от управляващите като основна пречка за триумфа им над престъпността, организираната престъпност и корупцията.

Сривът в системата на здравеопазването е очевиден, а смените на министри - отчаян опит за печелене на време.

Бизнесът изнемогва и се задушава с чиновническо безхаберие и откровен рекет, българите видимо обедняват. Стопяването на нацията продължава, а желаещите да напуснат страната се увеличава драстично.

Въпреки целенасочената проправителствена пропаганда у все повече хора се затвърждава усещането за лъжливото представяне на една паралелна действителност, нямаща нищо общо с истинския дневен ред на България.

В края на миналата година за нас в "Справедливост” вече беше безпощадно ясно, че Борисов и ГЕРБ ни водят към катастрофа. Това ни даде повод през ноември 2010 г. да проведем и публично обсъждане на поставения по-горе въпрос – "Накъде след Бойко Борисов”.

Постоянството на констатациите ни, правени през цялото това време, абсурдността на приемането, че Борисов е в състояние да води страната като министър-председател, и предизвестената катастрофа на ГЕРБ-овото управление тогава се споделяха от малцина. Трудно беше да се повярва, че хора с политически, управленски и професионален опит не могат да видят това, което за едни обикновени граждани беше повече от очевидно.

Съучастието на действащия като единен организъм управленски картел (по Цветозар Томов), включващ управляващи и опозиция, прокуратура и съд, медии и анализатори, затвърди извода ни за окончателно мафиотизиране на властта, действаща в своя собствена изгода на гърба на все по-дезориентираните граждани. Граждани, за които и сега, и след Бойко Борисов, очевидно не съществува никаква политическа или друга обществена алтернатива – освен самите граждани.

На пръв поглед тази алтернатива е без шансове. Нова сериозна политическа партия се прави много трудно и е изключително скъпо, ключовият достъп до медиите е изцяло контролиран от управляващия картел, полицията и прокуратурата могат лесно да намерят проблем там, където такъв не съществува - ако се наложи....

Подслушването и следенето са се превърнали в норма и са практически безконтролни, хората са обезкуражени и невярващи, все по-смачкани и зависими в борбата си за оцеляване. Властта на картела е извън и над закона. Ако не беше така, Борисов трябваше да е арестуван и разследван за длъжностно престъпление (осуетяване на митническо разследване), Цветанов трябваше да е със запорирано имущество (апартаменти) и също разследван, и двамата – отстранени от постовете си. Така, както преди повече от двадесет и две години никой не допускаше, че Тодор Живков и неговото обкръжение могат да бъдат арестувани и съдени, така и днес никой не очаква Борисов и Цветанов, Доган и Петков, Филчев и Сидеров да бъдат арестувани и съдени (независимо че последният може и да бъде пожертван след поредните му изстъпления).

Ако имаше истински и независими от властта съд и прокуратура, които да налагат законност и справедливост, безумната кражба АЕЦ "Белене” никога нямаше да тръгне (като изначално незаконен проект), а руската мафия нямаше да контролира ключови сектори на българската икономика. Нелегитимна – над и извън закона (макар и формално законна) власт – както преди 1989-та година.

Но има нещо, което може да обърка сметките на картела. Усещането за лъжа и подмяна, за несправедливост и кражба, за нелегитимна власт, за безперспективност и обреченост може да отпуши духа, вкаран отново в бутилката през последните двадесет и две години. Моралният бунт, възпламенен от потъпканото достойнство и кражбата на бъдеще, помете и по-силни управленски картели в Египет и Тунис, на път е да го направи в Сирия и Йемен, вече промени Либия.

Подобен морален бунт, макар и в съвсем друга среда, днес пълни площадите на големите испански градове.


Това може да се случи и тук. Не, не е вярно, че българинът е различен и че това няма да стане. Това е хипотеза, която изцяло устройва картела.

Въпрос на здрав разум, на инстинкт за самосъхранение, на почтеност и достойнство е да я опровергаем.
« Последна редакция: Май 27, 2011, 21:31:53 от lonely_rider »

*

Неактивен ЯХБЗ

 • *
 • 16
 • +15/-5
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #49 -: Май 28, 2011, 08:21:52 »
   
Накъде след Бойко


не ги знам какви са тия но статията ми хареса
   
26 Май 2011
Иван Груйкин, Гражданска инициатива "Справедливост”

В последните месеци натрапчиво се налага усещането, че Бойко Борисов и неговото управление са изправени пред изключителни проблеми. За професионалните наблюдатели това е ясно отдавна, но бързо радикализиралото се анти-Бойко и анти-ГЕРБ говорене на политолози, социолози и журналисти прави силно впечатление и предвещава скорошна развръзка.

Пълна липса на управленски идеи, огромни пробойни в приходната част на бюджета, явен провал в битката с престъпността и корупцията, опасна за гражданите полиция, безпомощна (огромна) администрация, изчерпан външнополитически кредит на доверие, лично компрометиране на премиера и вътрешния министър в корупционни действия (независимо от замазването в медиите), все по-видимо обедняване на българите, задълбочаващо се усещане за лъжа, несигурност и несправедливост – всичко това оттук нататък е невъзможно да бъде компенсирано с нови пиар акции и медийна пропаганда.

Всъщност случва се неизбежното. Още при сформирането на кабинета "Борисов” от "Справедливост" публично заявихме, че възлагането на каквито и да е надежди на ГЕРБ е абсурдно и означава "окончателно изчезване на остатъците от политическа нормалност в България”.

С болка констатирахме, че самият премиер и личният му политически проект представляват "тъжна карикатура на моментното състояние на българската общност”. Съпротивлявахме се на "колективната амнезия и загубата на слух, зрение, на чувство за приличие и достойнство”, демонстрирани в отношението на медии и анализатори към Борисов и управляващата партия.

Предупредихме съучастниците от Синята коалиция и "Атака", че и заедно с Бойко Борисов няма да направят нищо, след като преди това в продължение на четири години на откровено престъпно и провалено управление на тройната коалиция не можаха да направят каквото и да е смислено политическо действие, освен собственото си политическо оцеляване.

На шестия месец от управлението на правителството отбелязахме, че "вече не всички обичат Бойко”. Мнозина бяха започнали да се замислят върху показността на гръмките обвинения и закани към тройната коалиция, да са критични към огромното изобилие на информация за фрапиращи злоупотреби, извършени от представители на предишното управление.

Малцина запомниха шумно обявените "57 конкретни мерки на правителството в областта на правосъдието и вътрешния ред”, които самите управляващи бързо предпочетоха да забравят.

Но с приетите изменения в Закона за събранията, митингите и манифестациите, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за електронните съобщения управляващите надминаха всички очаквания за милиционерски уклон в законодателната си дейност. Застрашени бяха основни граждански свободи, започна безконтролно подслушване и следене на хора, законът се погазваше все по-често и по-дълбоко.

Гръмко обявяваните полицейски акции без изключение катастрофираха в съда, който пък по правило беше обявяван от управляващите като основна пречка за триумфа им над престъпността, организираната престъпност и корупцията.

Сривът в системата на здравеопазването е очевиден, а смените на министри - отчаян опит за печелене на време.

Бизнесът изнемогва и се задушава с чиновническо безхаберие и откровен рекет, българите видимо обедняват. Стопяването на нацията продължава, а желаещите да напуснат страната се увеличава драстично.

Въпреки целенасочената проправителствена пропаганда у все повече хора се затвърждава усещането за лъжливото представяне на една паралелна действителност, нямаща нищо общо с истинския дневен ред на България.

В края на миналата година за нас в "Справедливост” вече беше безпощадно ясно, че Борисов и ГЕРБ ни водят към катастрофа. Това ни даде повод през ноември 2010 г. да проведем и публично обсъждане на поставения по-горе въпрос – "Накъде след Бойко Борисов”.

Постоянството на констатациите ни, правени през цялото това време, абсурдността на приемането, че Борисов е в състояние да води страната като министър-председател, и предизвестената катастрофа на ГЕРБ-овото управление тогава се споделяха от малцина. Трудно беше да се повярва, че хора с политически, управленски и професионален опит не могат да видят това, което за едни обикновени граждани беше повече от очевидно.

Съучастието на действащия като единен организъм управленски картел (по Цветозар Томов), включващ управляващи и опозиция, прокуратура и съд, медии и анализатори, затвърди извода ни за окончателно мафиотизиране на властта, действаща в своя собствена изгода на гърба на все по-дезориентираните граждани. Граждани, за които и сега, и след Бойко Борисов, очевидно не съществува никаква политическа или друга обществена алтернатива – освен самите граждани.

На пръв поглед тази алтернатива е без шансове. Нова сериозна политическа партия се прави много трудно и е изключително скъпо, ключовият достъп до медиите е изцяло контролиран от управляващия картел, полицията и прокуратурата могат лесно да намерят проблем там, където такъв не съществува - ако се наложи....

Подслушването и следенето са се превърнали в норма и са практически безконтролни, хората са обезкуражени и невярващи, все по-смачкани и зависими в борбата си за оцеляване. Властта на картела е извън и над закона. Ако не беше така, Борисов трябваше да е арестуван и разследван за длъжностно престъпление (осуетяване на митническо разследване), Цветанов трябваше да е със запорирано имущество (апартаменти) и също разследван, и двамата – отстранени от постовете си. Така, както преди повече от двадесет и две години никой не допускаше, че Тодор Живков и неговото обкръжение могат да бъдат арестувани и съдени, така и днес никой не очаква Борисов и Цветанов, Доган и Петков, Филчев и Сидеров да бъдат арестувани и съдени (независимо че последният може и да бъде пожертван след поредните му изстъпления).

Ако имаше истински и независими от властта съд и прокуратура, които да налагат законност и справедливост, безумната кражба АЕЦ "Белене” никога нямаше да тръгне (като изначално незаконен проект), а руската мафия нямаше да контролира ключови сектори на българската икономика. Нелегитимна – над и извън закона (макар и формално законна) власт – както преди 1989-та година.

Но има нещо, което може да обърка сметките на картела. Усещането за лъжа и подмяна, за несправедливост и кражба, за нелегитимна власт, за безперспективност и обреченост може да отпуши духа, вкаран отново в бутилката през последните двадесет и две години. Моралният бунт, възпламенен от потъпканото достойнство и кражбата на бъдеще, помете и по-силни управленски картели в Египет и Тунис, на път е да го направи в Сирия и Йемен, вече промени Либия.

Подобен морален бунт, макар и в съвсем друга среда, днес пълни площадите на големите испански градове.


Това може да се случи и тук. Не, не е вярно, че българинът е различен и че това няма да стане. Това е хипотеза, която изцяло устройва картела.

Въпрос на здрав разум, на инстинкт за самосъхранение, на почтеност и достойнство е да я опровергаем.
Много хубава статия :-).Откъде я намери?

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #50 -: Май 28, 2011, 08:35:11 »
от някакъв блог мисля че беше

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #51 -: Юни 06, 2011, 16:47:18 »
Връщаме се... На талази!*Оригиналното заглавие е: Стана чудо! Емигрантите се връщат на талази! Плачат от радост, а Бойко ги успокоява и черпи с бонбони!

Чух последното изказване на боцман Бойко и много се зарадвах, че мисли за нас, емигрантите! Радост чудо беше туй! Човекът е решил да върне блудните синове в България, а на Тракия момите ще ни посрещат с венци! Ето на това му викам аз воля, решителност, ентусиазъм, преданост, алтруизъм.

Отвъд изказването обаче прозира онази премиерска далновидност, за която ни завижда цял свят - всички държави се карат кой да вземе Бойко Борисов и всеки вика "вземи го ти!" Ще го вземат, ама на кукуво лято... Защото Бойко си е наш и не си го даваме, даже и за кило ракия с мезе.

Със заканата си да върне емигрантите в България премиерът ясно дава да се разбере, че за определен срок от време в страната ще бъдат създадени необходимите условия, за да могат емигрантите, да речем от Лондон, Париж, Ню Йорк и разни по-прозаични градове и държави от рода на Брюксел или  Холандия, да се завърнат в родината си - без да почувстват сътресение от разликата в социалнио-икономическия контекст.

А това няма как да се направи само с една миниатюрна магистралка до Перник. Т.е. Бойко Борисов се е заканил по примера на един негов предшественик и бивш работодател да преправи, оправи или направи АБСОЛЮТНО ВСИЧКО в България. Вервайте ми!

Само че този път далаверата няма да стане за обичайните 800, ами за 1095 дни (три години демек), което ще рече също така, че боцман Бойко го дава по-спокойно и табиетлийската от Симо Сакса и затова може би има намерение да доизпипа нещата. Доколкото въобще ще пипа нещо различно от пипаните по принцип от него неща.

Но да се върнем на темата за "връщането на емигрантите". То тая работа няма да стане с едно щракване на пръсти, така че емигрантите (и в случая моя милост) сериозно започваме да се замисляме какво и как, къде и по какъв начин трябва да бъде направено, за да ни е готинко в родината.

Сред належащите мерки следва да цитираме следното: първо, емигрантите са в чужбина най-вече заради бачкането и заплащането. В същото време обаче повечето от тях работят нискоквалифициран труд на минимална заплата.

Значи трябва да видим какви са минималните заплати в предпочитаните от емигрантите ни страни и да наложим подобни, та дори и леко завишени заплати и в България. И понеже Белгия от доста време си ни харесва (нали от нея заимствахме "Съединението прави силата"), та предлагам да вземем също и нейната минимална работна заплата - 1336 евро на месец (2008 г.)

Има и друг проблем, свързан с работните места. На емигрантите сигурно ще им се прииска да бачкат същия занаят, какъвто са работили в чужбина, т.е. да правят автомобили, самолети, електроника, информатика, или дори да търкат със седалищата си тапицерията на удобни кресла в мощни банкови и прочие финансови институции.

Онези пък, които са брали зарзават из зелените чужбински поля, ще рекат да берат същата продукция и в България. Значи Бойко се е завтекъл да построи нова промишленост и да обработи и засее всичката пустееща земя.

Някои от тружениците ни зад граница ще се наложи да бъдат преквалифицирани. Проститутките например, а те са десетки хиляди, ще пожелаят сигурно да сменят професията си.

Освен това трябва да се замислим с какво ще запълним така получилата се производствена дупка, защото в момента проституцията представлява между 7 и 10% от брутния продукт на България, а като я премахнем, сам Бойко едва ли би могъл да замести всичките нощни труженички - нищо, че е кавалер.

Второ
, трябва да се погрижим и за здравето на емигрантите. Тук за пример предлагам да вземем френската система - всеки френски гражданин разполага със здравна застраховка и право на медицински услуги. Ако работиш, здравната застраховка автоматично ти се удържа от заплатата, а ако си без работа - лекуваш се безплатно.

Ако първата точка от предложените мерки се изпълни, всяка баба ще може ди си купи ново чене. Апропо, социалната пенсия във Франция е 500 евро...

Трето, много от емигрантите са заминали зад граница, за да учат в качествени ВУЗ-ове, а след това са останали в чужбина, защото са свикнали с тамошния живот. Значи трябва да предотвратим изтичането на студентска маса. Как ли? Ами трябва да направим образованието безплатно за всички и да вдигнем нивото на ВУЗ-овете, за да може да се обучи например качествен медицински персонал, който да работи в построеното по-горе здравеопазване.

Четвърто, трябва да се подсигурят качествени жилища за емигрантите. Защото нашенците са свикнали да живеят във всякакви условия - някои от тях се подслоняват в палатки из градинки и горички, под мостове или в импровизирани катуни, а други пък са се уредили с напълно нормални апартаменти и къщи в хубави квартали и градчета.

Значи всичките тези хора трябва да ги омаем с атрактивни жилища, а не с панелки-кочинки, остъклени тераси и къщи на село с външна тоалетна. Предлагам да бутнем столичните жк, а на тяхно място да вдигнем китни вили с басейнчета и водоскоци.

Пето, трябва да оправим инфраструктурите. Т.е. да ги направим. И боцман Бойко правилно се е запалил да прави магистрали. Обаче темповете му са бавни и за три години я направи свестен път до морето, я не. А хората не ходят само на море, но и на село, така че пътищата трябва да се строят поетапно, методично и целенасочено.

Тато навремето построи магистрала до родното си село, а Бойко построи до Перник - президентския град. Инициативата е добра, но това по никакъв начин не свързва България с околния свят. Освен това с влак от Перник до София се ходи за около час. Като се има предвид, че трасето е с дължина около 30 км, всеки може да изчисли с каква скорост се движи влакът...

В същото време французите изминават маршрута от Париж до Марсилия (около 900 км) за три часа. Не само пътищата и жп линиите са от значение, ами и съответващите им гари, спирки, тротоари, градинки, стоянки, прелези, мостове и прочие екстри, без които нашата родина би мязала... ами на сегашната ни родина, от която избягаха близо 2 милиона души и още толкова мечтаят да избягат.

Шесто, чужденците ще се завърнат в България, за да се скъсват от работа и да строят... общото благо. А това си е трудоемко и уморително. Затова трябва да им се предоставят необходимите условия за почивка.

Поради това за кой ли път повтарям, че не само Картаген трябва да се разруши, но и всичко картагенско и мутренско по българското Черноморие и планинските курорти трябва да отиде в небитието.

На мястото на кичозните хотели по брега ще направим плажове с пясък, чисто море и растителност, а на мястото на враждебните туземци-неандерталци-несебърци ще заселим интелигентни същества  от породата хомо-сапиенс-сапиенс, които не изливат фекалните води в околния ландшафт, където джапат туристите, ами в новопостроени пречиствателни станции.

Седмо, цялата тази работа трябва да се координира от смислени институции и закони, а такива засега нямаме. Значи трябва да напишем нова Конституция, да извадим всички ченгета от политиката, да обучим грамотни държавни служители и да набутаме в затвора доста народ.

И осмо, но не последно, след като всичко това бъде осъществено, по стар български обичай ще трябва да зазидаме в някоя стена на новопостроената България и самия боцман Бойко, за да бъде строежът здрав и непоклатим като нашия вожд и учител от Банкя, който не жали сили и средства да се бори не само за българите в България, но и за нас, емигрантите, дето сме толкова проклет и неблагодарен народ...

по webcafe.bg

*

Неактивен Младиястарец

 • **
 • 185
 • +44/-12
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #52 -: Юни 06, 2011, 17:33:41 »
И това няма да помогне.

Трябва първо да се намери независим източник на пари, от който това да се черпи. Иначе от къде можем да си позволим всичко това?

България няма:

1. Подземни богатства. Колкото има са минимално количество или/и са некачествени;
2. България няма достатъчно добри туристически обекти. На чужденците за историята ни не им пука, нито за морето. Каквото и да говорим условията за туризъм тук са прехвалени, всяка друга дистинация в Европа предлага нещо по-добро и известно за през света. Туризмът тук е бита карта. Плюс нито една държава в света не може и не се издържа с туризъм;
3. Черно море е напълно мъртво, защото е прекалено солено, а Турция не пуска средиземноморската скумрия през Босфора, за да не я ловим ние, а само те, ние разбира се мълчим, и им даваме да ни **** в **** отново. На всичкото отгоре морето ни е напълно изолирано и например по конвенцията за Босфора и Дарданелите, за всяко преминаване от там, правителството на Турция трябва да е предопредено поне 3 гни предварително... имаме си доста тъпо море... ах Беломорие...;
4. Нямаме развита индустрия;


Имаме обаче едно нещо: земя. Ограничено количество земя. Т.е. тя е единственото, от което можем да черпим свои ресурси, но не като я продаваме еднократно, а като я използваме за производство. Единственото, което може да се прави тук и да има почва е, и което да ни помогне е качествено земеделие и живортновъдство, продуктите от там да се влагат в много качествено производство и то да се изнася.

Второто е разбира се преработка на чужди ресурси и сглобяване на техника. Като всичко това трябва да е българско, а не от чужди инвеститори, защото иначе парите изтичат в чужбина (пример: Кауфланд).

Трето, железопътният транспорт би бил по евтин за движението на производството.

Четвърто, циганите, които произвеждаме да почнат да работятц и да им се спрат привилегиите;

Пето, централизиране на държавния апарат, за да намали армията чиновници.

Ако тези моменти се спазят:

1. Получаваме независим източник на суровини и наше производство;
2. Хората не се придвижват масово по големите градове само, защото държава ще е специализирала в различни дейности по региони, и съответно има работа навсякъде, защото производството ще се пръсне навсякъде;
3. Износ и при добро качество, което трябва да цели, получаваме добро име в Европа и света;
4. По-малко безработни;
5. Развитието в тези насоки автоматично води до развитие на други.

Само това ни трябва, правителството трябва да спре всички глупости около съмнително разработване на газови находища и популяризиране на туризма и други измишльотини и да остави само АЕЦ Белене, да ремонтива Козлодуй и да се захване с горната програма приоритетно и чак след като спецелим нещо от нея да се насочи и в други дейности. Иначе ще сме бананова републик во веки!
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 17:39:52 от Младиястарец »

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #53 -: Юни 24, 2011, 09:45:00 »
Капанът "Евро плюс" щракна.
. Без никаква вътрешна съпротива и при почти пълна тишина премиерът Бойко Борисов вкара държавата в пакта "Евро плюс" и свързания с него Европейски механизъм за стабилност. Там тя ще играе ролята на плюса, защото не е член на еврозоната и нищо не я задължава да поема каквито и да е финансови ангажименти към когото и да било.

Но Борисов я върза да гарантира "при поискване" над 6 млрд. евро (3 млрд. евро през първите 12 години), за да бъдат изплащани дългове на по-богати народи към западни банки. Злото е сторено и трябва да си дадем сметка какво се случи. Най-бедната държава се обрича на най-ниски доходи при растящи цени, но ще плаща повишени данъци.

България ще бъде принудена да направи най-голямата финансова жертва в ЕС за сметка на своето бедно население, за да се запази комфортът на богатите.


Конгречулейшънс, Борисов. Поздравления и за опозицията, която тъй услужливо мълча през последните три месеца, когато държавата можеше да преговаря поне да има сирене в капанаБойко,твоите черва разнасяни от кучетата ще са най-малкото което ще иска да види българския народ някой ден!!!!
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 10:07:28 от lonely_rider »

*

Неактивен Индивидуалист

 • *
 • 2828
 • +395/-89
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #54 -: Юни 24, 2011, 11:03:21 »
Капанът "Евро плюс" щракна.
.поне да има сирене в капана[/b]

aко не сирене,поне за картофи и хляб да има
но няма

не ги интересува
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

*

Неактивен Младиястарец

 • **
 • 185
 • +44/-12
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #55 -: Юни 24, 2011, 12:02:30 »
То вода няма в капана, а не съм сигурен дали даже и въздух има, вие сирене искате.

*

Неактивен Анонимен

 • **
 • 219
 • +44/-31
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #56 -: Юни 24, 2011, 13:08:52 »
Не трябваше да влизаме в тоя Европейския съюз. Ползите в сравнение с вредите са нищожни.
Иначе в интерес на истината, Ездач, има позиция по въпроса от Мартин Димитров (без да му симпатизирам):

„Не може България да бъде гарант първоначално на 3 млрд евро и после на 6 млрд евро. Не може болен здрав да носи“, каза той.

Димитров разкритикува премиера Бойко Борисов, че е подписал ангажимент за Пакта „Евро плюс“, без знанието, без съгласието и без дебат в българското общество. Той призова да не се ратифицира този вариант на пакта, а да се направят корекции, тъй като не можело ЕС да решава каква да е данъчната основа в България, каква да е пенсионната система, каква реформа да се направи и какви да бъдат доходите в страната.

http://www.livenews.bg/Sinya-koalitsiya,-sindikati-i-rabotodateli%3A-S-Pakta-Evro-plyus-e-napravena-belya-12681

*

Неактивен omerzen

 • ****
 • 4244
 • +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #57 -: Юни 24, 2011, 15:14:59 »
Конгречулейшънс, Борисов. Поздравления и за опозицията, която тъй услужливо мълча през последните три месеца, когато държавата можеше да преговаря поне да има сирене в капана
Поздравления и на тези които Му осигуриха безрезервна подкрепа. Включително и за това дивашко ограбване на българите и България! Със сигурност подкрепата не е безплатна.
Цитат
Бойко,твоите черва разнасяни от кучетата ще са най-малкото което ще иска да види българския народ някой ден!!!!
Абе до тогава я камилата, я камиларя.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

*

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • *
 • 2414
 • +383/-52
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #58 -: Юни 25, 2011, 11:35:38 »
Капанът "Евро+" щракна. Вътре сме.

Премиерът Борисов извърши историческа недомислица, но никой не му попречи и ще плащаме всички

Светослав Терзиев
www.segabg.com

Какво ще върши премиерът Бойко Борисов, след като оправи България и изтече мандатът му? Ще оправя други народи с нашите пари. С тази апостолска мисия той се натовари в Брюксел, където обеща, че България ще плаща чужди дългове години наред след неговото управление. Без никаква вътрешна съпротива и при почти пълна тишина Борисов вкара държавата в пакта "Евро плюс" и свързания с него Европейски механизъм за стабилност. Там тя ще играе ролята на плюса, защото не е член на еврозоната и нищо не я задължава да поема каквито и да е финансови ангажименти към когото и да било. Но Борисов я върза да гарантира "при поискване" над 6 млрд. евро (3 млрд. евро през първите 12 години), за да бъдат изплащани дългове на по-богати народи към западни банки.

Злото е сторено и трябва да си дадем сметка

какво се случи

Макар и да изглеждат сложни, нещата са много прости. Еврозоната изпадна в катастрофална криза, защото бе зачената на честна дума и без имунна система срещу злоупотреби. Нейният механизъм за самоконтрол бе пожелателен и разчиташе, че правителствата не лъжат. Оказа се, че някои лъжат на едро, и то от самото начало на общата европейска валута, като вкарват държавите си в свръхзадлъжнялост. Логиката им бе следната: вземаш парите сега, харчиш ги веднага, осигуряваш си комфорт, а дълговете ще ги плащат други, когато няма да си на власт. Правилото е: вземай повече, за да се тревожи след време онзи, който ги е дал, а не който ги е взел.

За да минава една лъжа, трябва някой да й вярва. Когато обаче се лъже за десетки и стотици милиарди евро, и то с години, няма как другите държави да са чак толкова наивни, че да не забелязват нищо. Сега проличава, че всичко се е знаело от самото начало, но най-големите държави от еврозоната съзнателно са си затваряли очите. Тоест едни са лъжели нагло, а други са искали лъжата да мине. Защо? Защото големите банки, които са отпускали кредити и които имат влияние върху правителствата в своите държави, са заинтересовани да пласират колкото може повече от своята "стока". А тяхната стока са парите, които продават по-скъпо, отколкото струват. Логиката им е следната: когато даваш, давай много, за да се тревожи не толкова длъжникът ти, колкото другите около него как да ти върнат парите, за да не пострадат от общ финансов срив. Тази логика е възможна само когато числата наистина са много големи.

Главните виновници,

които са наливали най-безотговорно пари на Гърция, Ирландия, Португалия и други закъсали длъжници, са големите френски и германски банки, плюс подгласнички от Холандия, Великобритания и още няколко богати държави. Щом изпищяха, че имат несъбираеми кредити за стотици милиарди, техният проблем се превърна в проблем на собствените им правителства, които усетиха риск от дестабилизация на националните си икономики, както и на еврозоната в цялост. За разлика от банките, които могат да доят само своите клиенти, правителствата имат властта да бъркат в джоба на всеки гражданин. Френският президент Никола Саркози и германската канцлерка Ангела Меркел измислиха временния спасителен механизъм от 440 млрд. евро, а година по-късно - и постоянния механизъм от 700 млрд. евро (съчетан с пакта "Евро+"), за да спасят своите банки и собственото си политическо бъдеще. За целта те натовариха чрез националните си бюджети с дългове всички свои граждани, но за да не предизвикат вътрешни недоволства, решиха да прехвърлят дългово бреме и върху гражданите на останалите държави от еврозоната. На първо време това изглеждаше логично (макар и несправедливо), за да се спаси цялата еврозона. Но като помислиха още малко, те стигнаха до прозрението, че могат да вкарат в схемата и народите извън еврозоната. Затова се появи идеята за пакта "Евро+", чието название означава еврозоната плюс желаещите да участват държави извън нея. България попада в плюса, т.е. в коалицията на желаещите. Унгария и Чехия отказаха да участват, а Полша предупреди, че се присъединява към "Евро+", само ако не я карат да плаща вноски в спасителния механизъм. Борисов не направи такава уговорка.

Схемата ще бъде задействана в средата на 2013 г., когато изтече срокът на временния спасителен механизъм, който ще бъде заместен от постоянния. България няма да бъде член тогава на еврозоната, но участието й в "плюса" ще даде основание на нейните партньори да я поканят да започне да плаща вноските си от самото начало. Премиерът Борисов (който по това време ще сдава поста) сега уверява, че до влизането си в еврозоната тя няма да внася нищо, но ако е така, никое правителство след неговото няма да има стимул за членство, защото първо ще трябва да задели отнейде "излишни" 3 млрд. евро, които 12 години по-късно ще нараснат двойно съгласно задълженията на държавата към постоянния спасителен механизъм. Впрочем твърдо платимите в началото пари са 350 млн. евро за участие в капитала на механизма, които трябва да станат 700 млн. евро след изтичането на "облекчения" период, валиден за държавите, изпадащи под 75% от средния брутен вътрешен продукт в ЕС. Затова правителството признава само за 300 млн. евро вноска и смята, че зад дървото скрива гората на

чудовищната задлъжнялост, която ни готви

Накратко: всеки българин - от новородено бебе до грохнал старец - ще дължи почти по 1000 евро, за да спасява банки в най-богатите държави, които ще прехвърлят на тяхна сметка несъбираеми дългове от други богати народи.
Пактът "Евро+", който ще обслужва бъдещия Европейски спасителен механизъм, определя правилата, чието спазване ще акумулира средства за пълнене на бездънната каца (фондът от 700 млрд. евро може да бъде увеличаван "според нуждите"). Технологията е замразяване на заплати и пенсии и увеличаване на данъците. Какво подписа Борисов? Първо, до 2013 г. няма да има индексации на заплати и пенсии (нищо че даде надежди на най-бедните първо за юли, а после за септември 2011 г.). Второ, заплатите ще се увеличават само в зависимост от нарастването на производителността. Същото не се отнася до цените, които могат да растат свободно, за да се изравнят с европейските. Така най-бедната държава в ЕС, каквато е България, няма да има шанс да догони доходите на богатите, освен ако не постигне по-голяма производителност от тях. Пенсиите пък ще се отдалечават чрез вдигане на възрастта и трудовия стаж за пенсиониране. За данъците ще се пристъпи най-напред към изравняване на данъчните основи, което логично ще води към хармонизация на ставките, както се подразбира от френско-германския ропот срещу "данъчния дъмпинг". Така богатите в ЕС ще извият ръцете на България да се откаже от ниския си корпоративен данък от 10% и да го вдигне поне двойно или тройно, с което ще загуби едно от малкото си конкурентни предимства за привличане на чужди капитали.

Който не е разбрал, ето му резюме: най-бедната държава се обрича на най-ниски доходи при растящи цени, но ще плаща повишени данъци. България ще бъде принудена да направи най-голямата финансова жертва в ЕС за сметка на своето бедно население, за да се запази комфортът на богатите. Конгречулейшънс, Борисов. Поздравления и за опозицията, която тъй услужливо мълча през последните три месеца, когато държавата можеше да преговаря поне да има сирене в капана "Евро+".

ВЪЖЕ ЗА УБИЕЦА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - БОЙКО БОРИСОВ!!!!

Българи,крайно време е да се започне да се действа в някаква посока - дори и радикална - защото с това си действие мутрата и българоубиец Борисов ни е*а майката официално и окончателно!!!!!
« Последна редакция: Юни 25, 2011, 12:04:21 от lonely_rider »

*

Неактивен Младиястарец

 • **
 • 185
 • +44/-12
 • Пол: Мъж
Re: Бойко Антибългарин
« Отговор #59 -: Юни 25, 2011, 12:45:58 »
Дори да беше казал директно "от утре да ми дадете всички по 4000 евро в тая държава", пак нищо нямаше да каже това стадо овце.

Но да не се забравя, това не са по 1000 евро на човек, циганите нищо няма да плащат, така че са повече.

 

Powered by EzPortal