Тарифата на Трифонов за лъскане на имидж по Би Ти Ви била 300 000 марки"Поли (Пантев) се свърза с нашия стар познайник Слави Трифонов, който гледаше да е в добри отношения с всички (?!) групировки.
С Трифонов се познавахме от дискотека "Алкатрас" още от 1994 г. Тогава той често идваше там, парадираше с измислена слава. Сваляше бедни студентки, както и дианабадските курви, които търсеха поредния балама да му изпразнят джоба. Размотаваше се с един огромен мобифон, който му висеше на бедрото. Една вечер съвсем се беше отплеснал и окрилен от това, че размени няколко думи с Васил Илиев, започна да подкача танцьорката на пилона. Мая, така се казваше красивата мацка, определено не беше от неговия калибър. Тя често обслужваше Поли и Васил Илиев, които бяха съсобственици на дискотеката. Започна да й досажда, докато тя не се съгласи да се снима с него.
След като Васил си замина, Слави се самозабрави, опитвайки се да се прави на джентълмен, целуваше й ръце и накрая клекна в краката й. Очевидно се опитваше да привлече вниманието й.
- Изхвърлете тоя клоун, само не го бийте - нареди тогава Поли. - Не искам утре да ме разнасят по телевизията.
Хванахме го грубо за дрехите и пред погледа на хората в дискотеката го изхвърлихме. Едно от нашите момчета не се стърпя и го удари с длан по гърба. Трифонов се разпени и забълва заплахи, използвайки името на Васил, а ние наредихме на охраната да му хванат такси и да го разкарат.
Още на другия ден бъдещият шоумен поиска среща чрез Васил и се извини на Поли за държанието си.
Сега Поли искаше следната услуга. В собственото си предаване да разкаже за изчезналата чанта и да обяви награда, ако я намерят и предадат. Самият Поли бе обявил награда от 50 000 марки, ако му я намерят. Трифонов свърши работа, само че най-нагло бе заявил на Поли, че тази услуга ще му струва 5 хиляди марки, които Поли плати небрежно, но след това сподели пред нас, раздразнено:
- Боклук, ще ме рекетира мен! И каква стана тя, някакъв си шоумен е по-голям рекетьор от нас!
- С какво се оправда, че ти ги иска?
- Абе, смънка нещо там за отчитане в телевизията, но съм сигурен, че ги е прибрал в джоба си.
- Поли - каза съвсем сериозно Женята - имам едно момче, с него ходим на лов. Той стреля с арбалет. Какво ще кажеш да го пратя да пусне една стрела в гъза на Слави Трифонов.
- Що не пратим направо хора да го натрошат? - изстреля ядно Поли.
- Популярен е, ще стане скандал, а така, като се появи в Пирогов със стрела в гъза, ще падне голям смях. Ще помислят, че някой го е наказал заради женска история.
Поли се поразсмя, но съвсем сериозно отсече:
- Имам си много други ядове в момента, за да се занимавам с тоя боклук. А арбалетът е тежко оръжие, ще вземе да го осакати и тогава ще стане наистина жесток скандал. А аз нямам нужда точно сега от публични изяви..."
Както изглежда, на Слави много му се е искало да се присламчи към силовите структури, но те кой знае защо не го харесвали. Нещо повече, искали да му пуснат стрела от арбалет в задните части. Какъв ужас! Изпросил си бил и някаква жалка сумичка, която според мафиотите едва ли е предал в касата на работодателя си бТВ. Щеше да е наистина дреболия, ако не ставаше дума за човека, чиито концерти и пр. публични изяви "печелят избори". Поне така се говори (и пише) у нас...
"Знаеш ли кой идва миналата седмица? - хилеше се Крейзи - Слави Трифонов! - продължи той! - Абсолютно сам, накарахме го да си премести джипа, не за друго, а да го унижим и той се въртя половин час, докато намери къде да го остави. Аз лично го въведох при шефа. Славчо ме представи като дясната му ръка и ме остави да слушам разговора: "Ще бъда кратък, бате Слави - започна от вратата онзи. - Сашо Дончев, шефът на "Овергаз", ми дава по 40 000 долара на месец, за да пропагандирам за БСП в новото си шоу, ако ти ми дадеш 300 000 марки, ще пропагандирам за СДС".
- И к'во му отговори Славчо? - полюбопитствах аз.
- Славчо се вбеси, но пред него запази спокойствие "Еб... съм го в СДС-то, каза спокойно той. 300 000 марки са много пари, предпочитам да си ги запазя. Моите хора и без тях ще спечелят" - наду се Славчо. "няма проблем - отговори му Трифонов, - аз за всеки случай ти оставям моя телефон, ако поразмислиш! А имам и друга оферта. Срещу 10 000 долара ще те поканя в шоуто и ще ти изчистя напълно името - и без това те плюят, аз не вярвам, а това за скечовете, нали разбираш - просто шоу..." "Добре, ще помисля" - отпрати го набързо Славчо. После пред мен сподели - продължи Крейзи, - че е хубаво да си изчисти името, но отказа да дава 10 000 долара, а и не се доверяваше на дългия мръсник. "Представи си, че му давам все пак парите и отида, и той вместо да ми помогне, да ме орезели напълно?" След което извади касетката изпод бюрото си и ми каза: "Това е запис на целия разговор, пази я, може да ни потрябва". Ако искаш, мога да ти я дам на теб, шефе - тъкмо бяхме се качили в приемната. - Ти по ги разбираш тия неща и ще можеш да смъкнеш пари.
Е, това вече няма нужда от коментар. Някой да се съмнява, че предизборната агитация в родните медии е платена - ако не на масата, то отдолу? Останалата информация - също.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=35829&format=html