Слави Трифонов: Г-н Доган е изключително мъдър човек"
Господин Доган е един изключително мъдър човек", заявява телевизионният водещ Слави Трифонов в голямо интервю за новия брой на българското издание на списание L'Europeo.
"Познавам го може би от 15 години.
Моето откровено мнение е, че той е единственият политик, който се осмели да каже истината.
Дали това е изиграло роля да активизира една голяма част от българите, които са негативно настроени към това, че той е турчин, а не към това, че той е интелигентен - може би е изиграло такава функция. Не ми харесва освен това цялата тази терминология, че еди кой си е турчин. И Бойко Борисов я прие. Той е турчин и затова е лош. Хе-хе.
Аз не съм нито анти-ДПС, нито за ДПС. Аз съм "анти" за определени личности. Такъв ми е характерът. Нито съм адвокат на Доган, нито нищо. Той казва истината.
Доган е различен политик, той си има неговите добри и лоши страни, аз обаче не мисля, че той е нещо лошо за България. Или пък поне не е по-лошо от това, което представляват останалите.
Не го защитавам.
Но по принцип ми е симпатичен. Наистина. Защото съм говорил с него. Всичко, което ви казвам, е на базата на лични контакти. Аз не мога да преодолея личното.
Не знам дали това изречение го е изпуснал, или го е казал нарочно. Като цяло беше извадено от контекста и като извадено от контекста звучеше гнусно.
Според мен
за България е добре да има повече свестни, честни хора,
които да се вълнуват от благоденствието на народа. Такива няма. Вероятно Доган не е такъв политик, но знам, че и другите не са", казва Трифонов.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2366171