Просветния министър Танев е турски ибрик

 • 1 Отговора
 • 1608 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Танев обяснява разликата между робство и съжителство

Според Танев робството е термин, който е придобил национално значение и продължава да служи за спояване на българската нация. По отношение на "съжителство" министърът посочи, че това е термин от литературата и става дума за съжителство между различни етнически групи


Цитат
"Робството си е робство, съжителството е съвсем друго нещо и двете могат да съсъществуват по едно и също време, но все пак има още един термин и той е владичество, коментира Тодор Танев.
Не аз съм въвел думата съжителство, тя беше въведена 90-те години от съвсем друг министър, посочи той.
Сега аз трябва да чистя авгиевите обори на внасянето на този термин от друга област в историята, добави той.
Просветният министър посочи, че преди две години и също така преди една година са пуснати писма към Историческия институт на БАН и към две катедри по история в Софийския и Великотърновския университет да дадат отговор за научната интерпретация дали е робство или нещо друго, но до този момент няма отговор.
Министърът отбеляза, че в момента се използва терминът "владичество" в очакване да изтекат тези 28 оставащи дни от законния един месец за разглеждане на проекта от историците.
По думите му те трябва да обосноват дали да се използва терминът робство или владичество.
Коментарът на Танев този път е по повод новите учебни планове по история, в които се предвижда  се предвижда издателите с пълна свобода да подбират термините, с които да определят дали е имало Турско робство или съжителство... "
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tanev-obiasniava-razlikata-mezhdu-robstvo-i-syzhitelstvo-6049072
...
...
Абе, кретен нещастен!!!
Кой е този галфон, който те назначи за министър на образованието?
Що не вземете да си съжителствате с назначилия те галфон като обикновени пеdали, ами сте тръгнали да променяте историята на България?
Робството е било НАЛОЖЕНО НАСИЛСТВЕНО с кървави убийства и смяна на вярата на много от българите от рязаните и България не е съществувала като държава.
През годините на турското робство е нямало нито български владетел, нито български парламент, нито държавна администрация, нито български университет!!!
Дано езикът ти да изсъхне, турска подлого!
Ще дойде Видовден, Танев!
Ще дойде!!!
« Последна редакция: Септември 30, 2016, 22:46:53 от Hatshepsut »
Ad honores

*

Неактивен Петкан

 • *
 • 8681
 • +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
Re: Просветния миннистър Танев е турски ибрик
« Отговор #1 -: Януари 30, 2016, 19:26:45 »
"Краставите магарета през девет баира се подушват "
Значение: За хора с еднакви недостатъци, които се събират, обединяват и поддържат (Български фрази и изрази )

http://frazite.com/Краставите+магарета+през+девет+баира+се+подушват
...

Цитат
Борисов: Танев ще работи като мой съветник в кабинета 

"С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, каза Борисов. Премиерът допълни, че днес се е срещнал с досегашния министър на образованието и науката проф. Тодор Танев.

„Министър Танев е един изключително ерудиран човек”, категоричен бе премиерът.

Борисов посочи, че Танев е с безупречна репутация в образователната система и научните среди. „Поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение”, посочи той.

„Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия. Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета”, допълни Борисов като посочи, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи... "
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5268436
...
Г-н Борисов, поради това, че екипът му и самият той не можа да комуникират с обществото правилно, как Вие ще си общувате и за какво ще се съветвате с този ибрик?Редактирано от администратор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Септември 30, 2016, 22:45:33 от Hatshepsut »
Ad honores

 

Powered by EzPortal