• Welcome to Българският националистически форум.

Масоните в България

Започната от Бай Иван, 26 Ное 2006, 22:42:26

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Amenhotep

Цитат на: генерал Вазов - 04 Фев 2011, 12:47:05
Само едно да попитам-тия масонските ложи не бяха ли тайни общества?

По света - да, но не и у нас ... у нас всякаш, който е масоноид, трябва да си развявя членството в ложата като байряк.
Ето например Славчо - пловдивския кмет, ходи с една значка на масонската си ложа, закачена на ревера му.

Дори преди около половин година, масоните най-открито и явно си купиха къщата на Яворов, дето е срещу централата на СДС на "Раковска".

генерал Вазов

Е ако у нас се развяват по всевъзможни начини, дали са истински масони, или си правят реклама? Дали истинските масони биха допуснали такива карикатури като тия нашите?

Veskou

Цитат на: генерал Вазов - 04 Фев 2011, 12:57:37
Е ако у нас се развяват по всевъзможни начини, дали са истински масони, или си правят реклама? Дали истинските масони биха допуснали такива карикатури като тия нашите?

Защо не? Ние сме уникална страна - "Страната на абсурдите"...
БОГ ПРОЩАВА, ВМРО - НЕ!

ЦИГАНИТЕ СА НАШЕТО НЕЩАСТИЕ!

Norton

Ами то и нашия кмет е масон и се скъсва да го изтъква. Все го споменава даже и да не го питат.

omerzen

Изглежда у нас бягството от православието е на мода.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Norton

Цитат на: omerzen - 05 Фев 2011, 14:39:50
Изглежда у нас бягството от православието е на мода.

Ще ти постна новината за моя край с един коментар. Абе има полемики около тия масончета /богатите ****и/.
Само да спомена страстите се връткат около тоя в средата, дето сеправи на призрак:

И текста:

Масони и фасони

Редно ли е хора, заемащи публични длъжности, да членуват в тайни общества

Повече от дузина разградчани идентифицираха себе си като масони. Някои го направиха отдавна, други – чак сега. Числеността на братството в Разград расте в геометрична прогресия и вече трудно разпознаваме новите лица.

Но кмета Денчо Бояджиев – няма как, всички го знаят: някои като член на тайното общество, други като рицар тамплиер, трети – като обществена личност.

И все пак как управлява г-н Бояджиев Разград – в качеството си на масон, дал обет за лоялност, преданост и подкрепа към своите братя, или като общественик, защитаващ общината и всичките нейни граждани.

Нормално е предприемачи и лекари, да речем, да са масони. Но редно ли е хора, които заемат публична длъжност – като Денчо Бояджиев, Любомир Цонев, Добрин Добрев - да членуват в затворени тайни общества, да полагат клетва, обвързвайки се ангажименти и отговорности в един тесен кръг, след като по дефиниция трябва да служат на цялото общество. И ако някой от братята масони или тамплиери на г-н Бояджиев кандидатства за обществена поръчка, например, наравно с небрат - конкурент, кои принципи ще следва градоначалникът – на преданост към тайното общество или към обикновеното такова?

В кризисните тежки времена на паметника на Ведър се появиха стотици цветя, разходите по които биха нахранили десетки бедни и безпризорни деца. Докато крайните квартали на Разград тънат в буренаци и дупки, градинката на масоните се поддържа чиста и уютна.

А пък понеже голяма част от настоящите ръководители на Разград са масони, паметник на масонството бе вдигнат бързо и безпроблемно в идеалния център, на най-хубавото място. За нова църква обаче ред не идва – цели пет години масоните от общината не намериха начин да откликнат на молбата на инициативния комитет, който иска едно място в края на града, дето сега буренясва.

,,Тайните" свалят маските си на Еньовден, държат високопарни речи, поднасят венци и позират за снимки, после се оттеглят величествено в тайнственост. До следващия Еньовден. Когато градът е обезлюдял и обеднял още повече. А през годината от масоните е нямало и следа. Поне видима за обикновеното цивилно общество.

Галина МАРИНОВА

Следват два коментара:

1/
Денчо Бояджиев - рицар !?!?
Смях в залата...дето се вика!
Приор Ралчев,(въвел в Рицарство кмета) - офицер от УБО, и личен охранител на Тодор Живков!?
Условието било да си Християнин!?
....А пък си член на БСП, и влизаш в Православен храм само по протокол!?!?
....хлябът, символизиращ тялото, и виното - кръвта Христови, били свършили, и те си взели от кухнята на "Централ"!?!?
Ха, ха, ха....смях в залата!?
Предлагам мантията на Г-н кмета, на вече опороченото Рицарство, и Християнство, да бъде червена, само, и единствено!

2/
Г-н Монев, баща ми беше комунист, беше и кмет на гр. Разград. Въпреки, че не станах партиен член, аз го уважавах освен като родител, но и като човек отстояващ една справедлива и честна кауза според него. Обичаше Вапцаров, Пеньо Пенев...
Не съм чувал да изрече и най-невинна ругатня, излъчваше респект, винаги е държал на думата си. С брат ми влизахме в спорове с него, исках да напише нещо като спомени, но..., така си и отиде с молбата и извинението, че той си остава и да го приемаме такъв - комунист.
Мога да кажа, че разбирам истинските комунисти и идеите им. Все пак за тях са загинали доста хора. Но няма да ви кажа каква отврат изпитах като узнах какви хора са я яхвали тази идея и колко други хора са унищожили!!! Да, в партийните редици се бяха внедрили хора садисти, сексуални маниаци, откровени простаци и натегачи, крадци, лицемери... Всичките разновидности от учебника по психология.
За една вечер тези "комунисти" станаха социалисти.Баща ми не обичаше да се разкрива много, много, и от откъслечни думи разбрах, че за него това е предателство. Той не гледаше с добро око на тези хора.
Защо, г-н Монев, се обръщам пак към Вас с този дългичък увод. Защото искам да си отговоря на въпроса:
- Защо вие, младите, които поехте щафетата от по-възрастните партийни другари, не направихте един сериозен критичен анализ - за лагерите, за преименуването на турците, за грешния образ (имидж) на партийни величия по места, които като човеци са били феодални господари и са прегрешавали със съдбите на хората... Защо не го почувствахме този катарзис, това пречистване?
И като капак на всичко Вашата партия има КМЕТ - РИЦАР! Къде останаха ония идеи, вярвания, жертви в Балкана, в затворите... За какво са умирали тези [не искам да казвам "нещастници"] знайни и незнайни герои? За какво носихме чавдарски и пионерски връзки, членувахме в Комсомол... Защо? За да чета, че във Вашата партия има "рицари", "масони" "тамплиери", шменти капели... И да не виждам критика от съпартийци. Даже и Вие се шегувате с цар Калоян, чието име имате честта да носите.
Остана и той да е "Рицар - тамплиер"! Давате ли си сметка каква комедия се получава от всичко. Че нашият живот мина в една огромна лъжа, от която някои извлякоха големи ползи.
Когато хора на отговорни постове започнат да се организират в подобни групировки - отпиши я! Всичките му условности - членство, ритуали, задължения по някакви си техни закони - са несъвместми с правото да си кмет, да вземаш независими от никого решения!
Това е, г-н Монев. Не ми вадете стари издания на вестници. Нищо до този момент не е истинско! Истината е в лъжата!

;-) ;-) ;-)

Norton

Щях да забравя. Гледай ги колко са тайни. Правят си годишни преброявания чрез местните медии:

Масоните от Разградско:

Денчо Бояджиев, Любомир Цонев, Добрин Добрев, арх.Петър Сергев, Георги Димитров /областен лидер на "Атака" /, Илиян Марков, Илиян Матеев, Пламен Симеонов, Красимир Узунов, Илия Илиев, Йордан Йорданов /бившият шеф на енергото/, Милен Петров /"Лес"/, Пенчо Първанов, Илиян Неделчев, Стефан Томов, Мартин Нешев, Йордан Тачев, Стефан Пенев, Цоньо Цонев /бивш зам.-областен управител/, Мехмед Джафер, Айдън Велиев, Марин Енчев, Красимир Ганчев, Куни Кунев, Драгомир Николов, д-р Николай Колев, Ремзи Юсеинов, Стоян Ковачки /"Воден"/, Богомил Александров /,,Амета"/, Николай Колев /месокомбинат/, Георги Изворов, Костадин Соколов, Людмил Христов, Васил Петров, Сотир Русев, Павел Пенчев, Лютфи Дахилов, Илиян Николов, Иван Йорданов /син на футболния съдия Й.Йорданов/, Стефан Обрешков, Пламен Недялков.

И понеже доста от тях са ми познати, тук е пълно с престъпници, мутри, измамници, сутеньори, наркопласьори...даже има и един, който беше бияч на една от градските мутри. От ония безвратните с тъпите погледи. И той масон станал!

Индивидуалист

Каква е разликата между масонство и тамплиерство?
- Тамплиерството не е масонство. Това е самостоятелен орган, създаден през 1804 г. в Швейцария. Рицари и дами могат да бъдат само християни. Прехвърлянето на мостове към другите вероизповедания и избягването на конфликти на верска основа е верую на тамплиерите, както и подпомагането на християни в беда, взаимопомощ, благотворителност. Но противоречие между масонство и тамплиерство няма - те не се "бият" помежду си, образно казано.
- Важи ли тук запазването на тайната кой е тамплиер?
- За разлика от масонството, при тамплиерството ние провеждаме открити ритуали, на които пускаме журналисти, камери... При приемането на нов член той може да покани свои роднини, приятели.
- Кой известни личности са тамплиери?
- Бизнесменът Петър Манджуков е наш уважаван член. Актьорът Андрей Баташов, археологът Николай Овчаров, журналистката Мария Стефанова, която беше председател на СЕМ, Янка Такева, председателят на Учителския синдикат...
- А Миглена Ангелова?
- Миглена Ангелова не е при нас... Тя е в един орден, който носи същото наименование, но той не е признат от ООН...
- Писателят Антон Дончев, омбудсманът Гиньо Ганев, Иван Гранитски?
- Не, те не са наши членове... Това са просто наши симпатизанти, които помагат...
- А д-р Тренчев?
- Д-р Тренчев не е нито масон, нито тамплиер, а член на Малтийския орден, орденът на хоспителиерите, създаден с указ на папата.
..................................

Чували сме, че поддържате връзка с президента Бил Клинтън, с вицепрезидента Дан Куейл...
- Познавам и Дан Куейл и Бил Клинтън лично. Отговарях от българска страна за охраната на Дан Куейл при посещението му в България. Получихме благодарности. Тогава се чуха първите добри думи след 10 ноември за служителите на УБО, защото ние се справихме перфектно... Дотогава се носеха слухове, че едва ли не сме тренирали с трупове, а не с чували и всякакви такива глупости...
А Бил Клинтън е масон и именно по линия на масонството е моята кореспонденция и контакт с него. Не е тайна, че в Америка има 4 млн. масони и всички президенти и сенатори са сред тях...

http://www.blitz.bg/news/article/47256
...................
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

Франкист

още от  интервюто:

Бойко Борисов няма да се съгласи да стане премиер, дори да спечели изборите. Неговата мечта е да стане президент!
9 май 2009

Ооооо, неразумни и крадливи че и простовати български масони!
Вие не сте масони а крадливи кучета и далавераджии. Хаджи Ничовци сте до един и никой и хабер си няма от масонство от вас!!!!Жалки хорица,пледиращи за мистичност и мъдрост,колко много ви се иска да сте някакви значими и мъдри хорица с много власт в ръцете,но се ограничавате само до далаверки,келепир да има.Масони!!!! не забравяйте че родителите ви са ви правили по хамбарите и нивите.Комплексирани боклуци!

Исперих

Цитат на: lonely_rider - 04 Май 2011, 22:51:08
още от  интервюто:

Бойко Борисов няма да се съгласи да стане премиер, дори да спечели изборите. Неговата мечта е да стане президент!
9 май 2009

Вие не сте масони а крадливи кучета и далавераджии. Хаджи Ничовци сте до един и никой и хабер си няма от масонство от вас!!!!Жалки хорица,пледиращи за мистичност и мъдрост,колко много ви се иска да сте някакви значими и мъдри хорица с много власт в ръцете,но се ограничавате само до далаверки,келепир да има.Масони!!!! не забравяйте че родителите ви са ви правили по хамбарите и нивите.Комплексирани боклуци!

Иде ми  да рева, но очите ми са сухи, а челюстите ми се сключват и издават специфичния скърцащ звук. Тези човешки екскременти не  усештат близостта  на мръсния канал :&
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Индивидуалист

Цитат на: lonely_rider - 04 Май 2011, 22:51:08
още от  интервюто:

Отлично си го казал!!!
:-)
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.

varnab

Междувременно стана ясно, че масони от цялата страна също ще почетат Иван Славков в последния му земен път. Приживе той членувал в ложата "Захари Стоянов". "Масонската традиция ще бъде спазена за Батето", съобщи Великият майстор Володя Лозанов. "Преди всичко водеща ще е волята на семейството. Ако ритуалът не се осъществи на самото погребение, ние ще проведем траурен ритуал в храма в Горна баня", разясни Лозанов.

Hatshepsut

Американските масони скъсаха с българските ложи

Комисията по признанията на масоните от Северна Америка се е произнесла на 19 февруари 2013 г., че скъсва отношенията и с двете враждуващи български ложи докато не се разберат помежду си.

Това става ясно от (поредния) изтекъл масонски документ подписан от т.нар. велик секретар на отцепническата ложа ВЛССПЗ - финансиста Емил Хърсев.

В България са известни две големи ложи, всяка от които се натиска за легитимност чрез международно признание - Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ) и Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България (ВЛССПЗБ).

"Скръбната вест" от Канзас, САЩ е придружена с напоително обяснение на главния секретар Хърсев, който се опитва да минимизира отпечатъка от братския каубойски шамар по двете бузи на българското масонско братство.

Така според Хърсев неговата ВЛССПЗБ за пръв път е цитирана като равнопоставена на ОВЛБ. Нещо повече: ВЛССПЗБ е изписана преди ОВЛБ в решението за общото им отсвирване. Биволъ не разполага с документ от който да става ясно дали братята в ВЛССПЗБ са били утешени и насърчени от тези обяснения.

(коментар на Биволъ)
България гъмжи от масони на всички нива на обществения, икономически и политически живот, включително и в съдебната система, където те са особено активни. Това става ясно от поредица публикации на Биволъ, позоваващи се на оригинална кореспонденция и документи изтекли основно от ВЛССПЗБ.

Освен масоните се подвизават и други тайни и полутайни общества като темплиери, ротарианци и прочее вдъхновители на конспиративните теории, битуващи сред непосветените.

В това няма нищо учудващо, защото едва 23 години делят България от военизираното комунистическо общество, което на практика живееше в перманентен заговор. Пазенето на тайни от врага беше издигнато в култ, преподаваше се в училищата и се култивираше във всички професионални и обществени организации, над които бдеше всевиждащото око на най-главната и най-велика ложа: Държавна сигурност.

Съвсем не е случайно, че в нароилите се през прехода тайни организации масово членуват бивши кадри на службите, задоволявайки по този начин възникналата след разпада на системата абстиненция към тайните и чувството си за значимост. Уви, задоволяването на потребностите им не свършва само с това.

https://bivol.bg/us-bg-masoni.html

Петкан

Цитат(коментар на Биволъ)
България гъмжи от масони на всички нива на обществения, икономически и политически живот, включително и в съдебната система, където те са особено активни. Това става ясно от поредица публикации на Биволъ, позоваващи се на оригинална кореспонденция и документи изтекли основно от ВЛССПЗБ.

Освен масоните се подвизават и други тайни и полутайни общества като темплиери, ротарианци и прочее вдъхновители на конспиративните теории, битуващи сред непосветените.

В това няма нищо учудващо, защото едва 23 години делят България от военизираното комунистическо общество, което на практика живееше в перманентен заговор. Пазенето на тайни от врага беше издигнато в култ, преподаваше се в училищата и се култивираше във всички професионални и обществени организации, над които бдеше всевиждащото око на най-главната и най-велика ложа: Държавна сигурност.

Съвсем не е случайно, че в нароилите се през прехода тайни организации масово членуват бивши кадри на службите, задоволявайки по този начин възникналата след разпада на системата абстиненция към тайните и чувството си за значимост. Уви, задоволяването на потребностите им не свършва само с това.
Комисията по досиетата не трябва само да се занимава със социална "ДС антропология" ,а и с масоните,защото ако се разгледа дейността на ложите,по презумпция масоните също са агенти,а тайната в коресподенцията на тези масонски ложи обслужва небългарски интереси,които са насочени против националната сигурност на страната.
Мисля че степента на значимост на деянията на агентите на ДС и тези на масоните-агенти,разгледана като морален акт на човешко падение не се различават по същество,а що се отнася до уязвимостта на определени аспекти на националната сигурност на България(по отношение на Турция) ,агентите на ДС са били на ниво.
Ad honores

Hatshepsut

Как се става масон в България

Масоните в България контролират ректорите на ВУЗ-те в страната, НАП и прокуратурата.
Братя масони, твърдите че движението ви е хуманитарно общество насочено към взаимопомощ и личностно самоусъвършенстване. Това твърдите вие за профани като нас, но да ли е така в действителност? Поводът ме разтресе.

Бях поканен да членувам в движението на свободните зидари преди известно време. Нормален човек съм, като всеки средно статистически българин - човек с нормален бизнес и семейство. През цялото време си задавах въпроса – Защо аз?

Кой впечатлих и с какво, за да ми бъде оказана тази чест?

Този въпрос си задавах до момента на срещата с лица, на които бях препоръчан.

На уреченото място , в уреченото време, стиснах ръката на двама души - Ивайло Симеонов и Красимир Стоянов от ложа ,,Сила" в състава на ОВЛБ. Разговора мина по схемата – те питат, аз отговарям. Отговарях чинно и дисциплинирано до момента, в който неусетно заговорихме за бизнес.

По-младият - Ивайло Симеонов ми обясни, че контролира ректорите на голяма част от ВУЗ-те в страната. Мисленно се запитах ,,Как ги контролира?". Официално се представи като съветник на Ректора на Техническият университет - София и собственик на строителна фирма.

В процеса на разговора разбрах, че мога да бъда уреден със всякакъв тип обществена поръчка, в която и университет да посоча. Не знаех къде съм попаднал и къде се намирам...

Красимир Стоянов се оказа специалист в областта на програмирането, иначе се занимавал с развъждането на рядък вид дървесина. Мълчах и слушах...

От слушането разбрах, че Великият им майстор е идиот, който те скоро щели да махнат. Слушайки разбрах, че освен ректорите, контролират НАП и прокуратура. Мълчах, мълчах и през цялото време се питах къде е държавата.
Срещу мен седяха двама самозабравили се типове способни да обърнат живота наопаки на всеки нормален човек (бе ми казано, че в тяхната ложа върви процес на очистване от недостойни, случайно попаднали държавни служители).
В края на разговора Симеонов ми даде своя визитка с думите: ,,Каквито и проблеми да имате с НАП, МВР или здравеопазване, обадете се и Ви каня в своя офис в БАН в жк . ,,Гео Милев"- София, в двора си построих малка къщичка".

В двора на БАН, къщичка?Какви ли са заслугите на това момче към науката така и не разбрах... Разделихме се с пожелания за здраве и съвместна работа. Тръгнах си отвратен и смазан. През целият път до дома си се питах - Това ли е нивото на българските зидари? Наистина бях смазан, но бях твърдо убеден, че не желая да бъда наричан брат от тези хора. Може би бъркам като пиша това, но мисля че постъпвам правилно .

Христо Стефанов/Afera.bg

https://www.blitz.bg/news/article/99651

Similar topics (5)