• Welcome to Българският националистически форум.

ДС и БПЦ по времето на комунизма

Започната от Петкан, 10 Ное 2011, 07:00:45

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hatshepsut

Цитат на: Преспанец - 03 Яну 2012, 13:45:11
На бас, че сливенският Митрополит Йоаникий не е бил нито агент на ДС, нито член на Бкп.

Не знам дали Йоаникий е бил член на БКП, но името му излезе в списъка на сътрудниците на ДС, заеднo с още 10 други митрополити от Светия Синод:

Три имена   Йоаникий Георгиев Неделчев
Дата на раждане   02.03.1939 г.
Място на раждане   с. Пет могили, обл. Сливен
Вербувал го служител   о. р. Н. Ганев на 17.02.1977 г., регистриран на 25.02.1977 г.; регистриран в управление VI от о. р. Кирил Котов на 18.08.1986 г.
Ръководил го служител   о. р. Н. Ганев; о. р. Кирил Котов; о. р. Сашко Илиев Цветанов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството   ОУ на МВР-Сливен-ДС по линия на управление VI; ДС, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник   агент
Псевдоними   Кирилиевич
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1   Рег. дневник; картони – обр. 4 – 4 бр. и обр. 6 – 2 бр.; писмо вх. № 1018/ 27.02.1990 г. за унищожаване на личното и работното дело на "Кирилиевич"; писмо рег. № С 76/ 16.05.1990 г. с предложение за унищожаване на работно дело IР-731 (Сл).
Снемане от действащия оперативен отчет   
Публична длъжност или публична дейност   Сливенски митрополит Йоаникий

http://www.comdos.bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=384

Siegfried

Цитат на: Hatshepsut - 19 Яну 2012, 07:22:42
Не знам дали Йоаникий е бил член на БКП, но името му излезе в списъка на сътрудниците на ДС, заеднo с още 10 други митрополити от Светия Синод:

Три имена   Йоаникий Георгиев Неделчев
Дата на раждане   02.03.1939 г.
Място на раждане   с. Пет могили, обл. Сливен
Вербувал го служител   о. р. Н. Ганев на 17.02.1977 г., регистриран на 25.02.1977 г.; регистриран в управление VI от о. р. Кирил Котов на 18.08.1986 г.
Ръководил го служител   о. р. Н. Ганев; о. р. Кирил Котов; о. р. Сашко Илиев Цветанов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството   ОУ на МВР-Сливен-ДС по линия на управление VI; ДС, управление VI-III-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник   агент
Псевдоними   Кирилиевич
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1   Рег. дневник; картони – обр. 4 – 4 бр. и обр. 6 – 2 бр.; писмо вх. № 1018/ 27.02.1990 г. за унищожаване на личното и работното дело на "Кирилиевич"; писмо рег. № С 76/ 16.05.1990 г. с предложение за унищожаване на работно дело IР-731 (Сл).
Снемане от действащия оперативен отчет   
Публична длъжност или публична дейност   Сливенски митрополит Йоаникий

http://www.comdos.bg/Начало/Decision-View/p/view?DecisionID=384

Сигурен съм ,че и другите четирима са били агенти и доносници на ДС, а не само тези 11 които излезнаха.

Сливенски митрополит Йоаникий още преди казах, че щом е станал митрополит преди 10.11.89г. значи е станал с БЛАГОСЛОВИЯТА на БКП !

За всички  тези болшевишки ДОНОСНИЦИ "в расо", които имат наглоста да се наричат Христяни и заемат Най - високите постове в православната църква, единственото което може да изчисти СРАМА им, е да хвърлят расото и да си облекат, любимата милиционерска униформа !

Смехотворно е ,че малоумната комунистическа паплач е унищожила досието на Най - висшия Доносник на ДС от православнатъа Църква - Полковник Максим  и сега ни обясняват ,че точно той не бил сътрудник и доносник на ДС, :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1: а кой го направи Патриарх,  NSDAP ли  :laugh-1:?

Не мога да ви обясня какъв СРАМ изпитвам, че нашият Католически Епископ на Софийско-Пловдивска епархия Георги Йовчев е станал агент на ДС през юли 1988 г. !
Аз и стотиците хиляди Католици в България сме Изумени и възмутени от това и във вторник още изразихме възмущението си от това в нашата Църква в София, а аз и още няколко човека поискахме  среща със секретаря на Посланика на Ватикана в София, по този въпрос ! Този човек НЕ може да остане повече Католически Епоскоп и свещеник !

Точно заради тези висши православни милиционери в Расо, се разрази Антикатолическата  пропаганда в БългАРИЯ, тези комунистически мекерета лаеха ПОМИЯ и говореха против Ватикана, защото така им беше заповядано от Москва и БКП, а и повечето от тях признаха и се видя по донесенията им  и досиетата, че освен всичко повечето са били и убедени марксисти и ленинисти !

А ОТДОЛУ са  думите на Адолф Хитлер, които са много актуални и днес за нас БългАРИТЕ, след като вече знаем как целенасочено, комунистическите православни свещеници - доносници на ДС,  се опитваха години наред да насаждат Омраза  и РАЗДЕЛЕНИЕ между Христяните от различните Христянски Църкви  в БългАРИЯ :

Цитат, А.Хитлер: Моята най-възвишена цел ще бъде да видя в новата НСДАП последователите на двете вероизповедания (католици и протестанти) ще могат да съжителстват мирно заедно, рамо до рамо, така че да могат да се борят заедно срещу силата на смъртния враг на всеки истински Християнин - комунизма !

- В случая в БългАрия, трябва православни и католици заедно  да се борим срещу смъртния враг на всеки истински Християнин - комунизма и антихристянската му ЗАРАЗА !

Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Франкист

Свещеници: Духовниците с досиета вън. Служили са на дявола!

Свещеници от Неврокопска епархия искат всички духовници с досиета да напуснат постовете си, защото са служили на дявола и са поругавали името на Българската православна църква.

Епархията излезе с декларация, в която иска оставката на своя митрополит Натанаил, чието име излезе като сътрудник на тайните службите на бившия комунистически режим.

Отец Владко Тасков оповести за първи път в ефира на TV7 декларация, която е приета след огромния скандал с отварянето на досиетата на висшите свещеници.

Потвърди се истината, че никой не може да се бори с Бог. Хората от досиетата, дори да носят расо, могат да бъдат наречени богоборци и трябва да напуснат постовете си. Евангелието, догмите и каноните настояват за това, твърди отец Тасков.

Свещениците искат оттеглянето на всички, които са работили срещу църквата и народа, защото те я поругават.

www.actualno.com

Ето това е мъжка постъпка вече!

Сега да видим ,кой от поповете-агенти ще си хвърли килимявката първи! Май никой! Властта е хубаво нещо!

Франкист

Патриарх Максим също се оказа, че е доносник на ДС

Сензационен документ от 1959г. потвърди отдавна битуващите съмнения, че патриарх Максим също е бил съпричастен към структурите на Държавна сигурност. Картончето бе показано в предаването "Вяра и общество" по БНТ.

Документът е от август 1959 година и е подписан от тогавашния началник на Трето управление на ДС полк. Г. Кръстев, което се е занимавало с борба с контрареволюцията, т.е. с всички смятани за варгове на политическия режим, пише Всеки ден. Писмото е по предложение от тайните служби до Светия синод за изпращанато в САЩ на представител на църквата. В документа са посочени трима кандидати - епископи, за които изрично е споменато, че са сътрудници на ДС. Двама от тях вече са покойници, но третият все още е в ръководството на Българската православна църква. Името му обаче не е сред тези, които бяха огласени като сътрудници.

На тези условия отговаря единствено патриарх Максим. Няма доживели митрополити на тази възраст, тъй като събитията са се развивали преди 53 години. Това означава, че дядо Максим е бил вербуван за агент между 1955 и 1958 г. В оригинала на документа името на духовника присъства. Според Закона за достъп до архивите на ДС ако липсва декларация и агентурни сведения, както и документи за вербовка не може да се обяви името, каза председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

www.novini.bg

Siegfried

Цитат на: Франкист - 23 Яну 2012, 09:01:21
Патриарх Максим също се оказа, че е доносник на ДС

www.novini.bg

Абе прокрадваха се из пространството последните седмици едни мнения, че на максимчо не му вадели досието, за да можело да мине безпроблемно(без  скандали) встъпването на новият президент Плевнелиев в длъжност....., въпреки че според мен, който и да беше там от висшият клир, нямаше да има някаква голяма разлика, защото там всички до един без изключение  са -  Доносник до Доносник на ДС, даже и УБЕДЕНИ марксисти-ленинисти има !

Незнам някой гледа ли в Неделя  предаването на Лорчето Крумова, в което тя интрвюираше някакъв  милиционер от ДС, който е вербувал свещеници в Църквата за ДС,  та тая мазна и нахална комунистическа свиня обясняваше, че по време на комунизма не било забранено да се ходи на Църква и не било забранено да се посещават Църквите, както и по време на Христянски празници  било Разрешено да се ходи на служба и комунистическата власт никога не била забранявала това  :laugh-1: ?!?!
Знам ,че на повечето, които сме имали неприятната съдба да живеем в това съветско-комунистическо време сигурно ви напушва на СМЯХ, но това никак НЕ е смешно, защото червените Боклуци от години по този начин промиват мозъците на младото поколение, че по време на комунизма всичко е било прекрасно, тази комунистическа ПРОПАГАНДА се лее от 22 години а нейният най - голям пропагандатор е настоящото червено правителство, което величае комунистическия диктатор и комунизма, даже  музей на комунизма направиха ( БСП Не посмяха да направят такъв) , защото от това по - добра ПРОПАГАНДА, здраве му кажи ! 

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

gutito1964

а бе аз не виждам кво се занимавате с тия попове християнството винаги е било маша в ръцете на власта без значения ква власт то и затова е било измислено и навсякъде се налагало насила аз поп къде видя по улицата или го плюя и или му върлям капата в прахта между другото повечето попове са ***** особено тия де са по манастирите и висшите духовници

разбира се тая напаст попска трябва да се затрие от лицето на земята

Редактирано от модератор: Консолидация на два постинга.

ПетканTopic starter

БПЦ се е превърнала в сборище на брадясали кариеристи,които са със силно изразен комерсиален дух,съобразен с условията на "прехода" и задълбочаващата се световна финансова криза.
"Грижата за миряните" е обусловена от партийните предпочитания(назначения) с чисто рекламна цел.
То не бяха владици-дядовци със седесарски,бесепарски и депарски уклони-кой с БМВ,кой с Линкълн,но всичките с ПРОДАЖНИ ДУШИ и СЛУГИ НА ДЯВОЛА.
Кого благословяваха тези шафрантии в черни раса?
Благословяваха тези,които бяха ги назначили-"Партията" и нейните мутанти от 1989г насам.
За мене като обикновен човек изпитващ преклонение и уважение пред величието на Бога,поведението на дълбокозаконспирираните агенти на тайни служби в църквата е сравнимо със съществуването на организираната престъпност.
Тези организирани престъпници,облечени в раса и разхождащи се със скъпарски коли са ИЗРОДИ,които подкопават вярата на малкото хора,които все още влизат в църквата като в Божий храм.
Каква е разликата между тях и бандитите?
Никаква!
И едните и другите живеят на чужда сметка и и уронват устоите на обществото.
Най-меко казано и щадящо състоянието на БПЦ в сегашния момент би било сравнението,че вместо упойващият мирис на тамяна в църквата,човекът който е решил да се помоли и да запали свещичка усеща мирис на... говно.
Ad honores

Миш-маш - I вид

Цитат на: Петкан - 24 Яну 2012, 23:25:11
БПЦ се е превърнала в сборище на брадясали кариеристи,които са със силно изразен комерсиален дух,съобразен с условията на "прехода" и задълбочаващата се световна финансова криза.
"Грижата за миряните" е обусловена от партийните предпочитания(назначения) с чисто рекламна цел.
То не бяха владици-дядовци със седесарски,бесепарски и депарски уклони-кой с БМВ,кой с Линкълн,но всичките с ПРОДАЖНИ ДУШИ и СЛУГИ НА ДЯВОЛА.
Кого благословяваха тези шафрантии в черни раса?
Благословяваха тези,които бяха ги назначили-"Партията" и нейните мутанти от 1989г насам.
За мене като обикновен човек изпитващ преклонение и уважение пред величието на Бога,поведението на дълбокозаконспирираните агенти на тайни служби в църквата е сравнимо със съществуването на организираната престъпност.
Тези организирани престъпници,облечени в раса и разхождащи се със скъпарски коли са ИЗРОДИ,които подкопават вярата на малкото хора,които все още влизат в църквата като в Божий храм.
Каква е разликата между тях и бандитите?
Никаква!
И едните и другите живеят на чужда сметка и и уронват устоите на обществото.
Най-меко казано и щадящо състоянието на БПЦ в сегашния момент би било сравнението,че вместо упойващият мирис на тамяна в църквата,човекът който е решил да се помоли и да запали свещичка усеща мирис на... говно.

https://news.bg/bulgaria/sinodat-bez-pozitsiya-za-mitropolitite-i-ds.html
ЦитатОчакваната реакция на Светия синод след разкритието, че 11 от 15-те митрополити са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, не се случи, съобщи "Труд".

В неделя патриарх Максим обеща на заседанието в понеделник и вторник "въпросът да бъде обсъден".

След двудневни скандали владиците се отказаха да излязат с позиция пред обществото доколко канонично е било едновременно да служат на Бога и атеистичния режим.

Идеята е била да бъде осъдено разсекретяването на досиетата. На втория ден обаче 7 митрополити са били за това синодът да излезе с позиция, но останалите се обявили против...

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
"Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност."(Артур Шопенхауер)

gutito1964

Гърци вързали владиката Кирил на магаре

"Той ме хвана през шията да ме дърпа, а другите - за ръцете, да ме откопчат от парапета. Аз започнах да викам за помощ. Успяха да извият дясната ми ръка, но лявата изтърваха. Тогава един я хвана така, че за малко да я счупи. Аз изревах и започнах да се дърпам. Те ме понесоха надолу по стълбите. Като слязохме, се извъртях и те ме изтърваха и паднах на земята. Обаче ме бяха заобиколили и пак ме хванаха и понесоха навън. Аз пак виках за помощ. Когато ме изнесоха навън, началникът се разяри и развика: "Сега ще те науча аз тебе" - и ме обърнаха по лице, а той ме хвана за косата и удари главата ми в земята. Отец Партений видя това и извика: "Не му удряй главата!" Тогава началникът скочи и се хвърли върху Партений : "Дъртак, влизай в манастира! Влизай в манастира!" И го блъсна така, че той падна на плочките. В това време ми вързаха ръцете и краката, а той каза: "На мулето с главата надолу!" Но те ме поставиха седнал и ме вързаха за самара. Аз бях разчорлен, без чехли, шапка и расо. Вървим надолу и началникът ругае: "Пак добре се отърва. Ние не сме като вашите. Вашите само знаят да бият и нищо друго!" И пак ругае и псува..."

Така безславно през пролетта на 1979 г. приключва шпионската кариера на един млад монах, вербуван за агент на Държавна сигурност и изпратен на специална мисия в Светагора.

Детайлите по изгонването му от българския манастир "Зограф" той описва в подробен рапорт до водещия си офицер - полк. Христо Маринчев - негов съселянин и роднина. Въпреки провала на шпионското поприще, едва навършил 35 г., този монах на име Кирил ще бъде ръкоположен, за да носи и до днес короната на Варненски и Великопреславски митрополит.

В папките на ДС обаче той е известен просто като агент Ковачев - автор на няколко агентурни сведения и откровени доноси. Повечето от тях прекалено обстоятелствени, за да бъдат четени от някой друг освен от изследователите на архивите и може би тези, които са лично засегнати.

През юни 1976 г. ДС прави план за подготовката и изпращането на монаха зад граница, в който пише: "От проведените през последната година активни мероприятия за проникване и придобиване на материали в обект "Цитадела" - Зографския манастир, се установи, че резултатна работа може да се върши само с висококвалифицирани хора... Необходим е продължителен престой в книгохранилищата, за да може да се направи по-задълбочено изучаване на документите. С цел решаване на част от тази задача предстоящо е изпращането на секретен сътрудник Ковачев в Солун..."

Според плана монахът трябва да прекарва ваканциите в Зографския манастир, а след като завърши, да се настани там за 2-3 г. и "чрез него да се проведат мероприятия от агентурно-оперативен характер".

Кирил е приведен изцяло на разпореждане на ДС още като войник в поделение на ГУСВ, но ходи в казармата само веднъж месечно, за да получава пари за храна. Иначе е настанен в центъра на София, в сградата на Ефория "Зограф", където хора от тайните служби го въвеждат в занаята. Освен всичко друго специален сътрудник на ДС, който познава манастира в Света гора, го обучава как да издирва и фотографира ръкописи и документи, ценни икони и предмети на изкуството. Изнасят му беседи как да се предпазва от полезрението на вражеското контраразузнаване, как да изучава хора, как да общува с колегите си и начините за връзка с центъра и резидентурата.

Паролата е: "Имате много поздрави от дядо Йеротей." Отговорът: "Кой, дядо Йеротей от Златна ливада ли?" Оперативният трябва да уточни: "Не, дядо Йеротей от Царев брод."

ДС купува на Кирил апарат "Зенит-ЕМ" за 150 лв., куфарче от ЦУМ за 17,20 лв. и му дава 100 лв. за посрещане на някои нужди преди пътуването, както и 70 долара за из път.

Едно от първите агентурни сведения на агент Ковачев е от лятото на 1976 г. и е за посещение на 9-има студенти от Софийската духовна академия и двама преподаватели в Атон. Бъдещият владика описва как някои от младежите повръщали на лодката, защото имало вълнение и им станало лошо. Това е заедно с другите подробности по пътуването на групата.

Следващите години в своите агентурни сведения Кирил ще започне да се доближава повече до нещата, от които ДС истински се интересува, но няма да спре да описва и недъзите и слабите страни на своите събратя.

"Той каза, че отците Йоан и Поликарп са шпиони на комунистите и се стремят да опропастят манастира, тъй като игуменът е слабохарактерен.

Поликарп снимал ценностите в библиотеката и ги е давал на консулите в Солун и още повече дори - някои ценни ръкописи били изнесени от двамата и предадени на консулите в Солун", пише агент Кирил.

В началото на 1979 г. след разговор с един руски монах той праща сведение до ДС за случващото се в руския манастир в Света гора: "Архимандрит Авел -игумен на руския манастир, бил изпратен от съветската власт да обере манастира, а за да не се знае какво се изнася, нарочни хора, преди да дойде той, запалили манастира. Когато дошъл руският патриарх Пимен, донесъл багаж 300 куфара на братята, но на връщане ги напълнили с ценности от манастира. Когато дошъл ленинградският митрополит Никодим, взел със себе си 90 куфара, епископ Мелхиседек взел 16 куфара. А пък Павел Селеванович от Солун използвал връзките си с губернатора и изнасял също ценности, защото не му се проверявал багажът. Дори се стигнало дотам, че от църквата "Покров Богородичен" от иконостаса на Казанската св. Богородица взел 41 скъпоценни камъка "За всичко това питах отец Михаил и той потвърди..."

По-нататък в критичен анализ на ситуацията той пише до полк. Маринчев: "Това даде повод на някои монаси и цивилни лица да говорят, че и ние, българите, сме същите като отец Авел и руснаците, нарочно сме запалили манастира, та по същия начин да се изнесат ценностите, както е направил Авел."

Монахът шпионин обикаля манастирите в Атон като поклонник в расо, интересувайки се от български ценности и артефакти.

"След Великден заминахме за Иверския манастир за празника на св. Богородица. Посрещна ни много добре отец Калиник. Разведе ни в библиотеката, където има доста славянски ръкописи", донася агент Ковачев.

Последното изречение е подчертано с черен писец от високопоставен служител на ДС с резолюция до водещия офицер на Кирил: "Др. Маринчев, надникнали ли сме в тези библиотеки?"

По-нататък монахът пише, че братята в грузинския манастир му показали църковната утвар, сред която имало вещи със славянски букви, а някои от имената му се сторили чисто български.

"На 24 април отидохме в манастира "Св. Филотей", който е бил навремето български. Библиотеката е доста унищожена от пожарите, но има останали и ценни книги, макар че са малко. Отец Макарий, мой приятел, ме заведе в църквата и ми показа стари поменници с чисто български имена, повечето от пловдивския край. Някакъв по-възрастен монах му казвал, че имало някакъв подарък в манастира от българския цар Асен, но не го намерихме тоя надпис по вещите, които бяха в църквата."

В едно от агентурните си сведения Кирил пише за ролята на гръцкото духовенство в армията, полицията, затворите и службите за сигурност. Описва поименно и митрополитите, които са се издигнали благодарение на връзките си с военните в Гърция.

В друго сведение донася за кипърския архиепископ Хризостом, когото придружавал при едно пътуване. "През цялото време разказваше вицове за велосипедисти, лекари, пияници и т.н., но всичките безобидни", уточнява агент Ковачев.

Основната част от творчеството му обаче е посветена на монасите от Зографския манастир и отношенията помежду им. Всички са описани най-подробно с добрите и лошите им черти, но с подчертан превес на лошите.

По-късно в един от документите на ДС се обобщава, че Кирил е бил въвлечен във вътрешните борби в манастира. Един от монасите, на име Порфирий, се озлобил срещу него и го злепоставил пред гръцките власти, като донесъл, че пребивава в манастира без разрешение. След което гърците предприели принудителни мерки за изгонването му.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1201508

Франкист

Митрополит крие попове - агенти

Не съм бил доносник, няма да стана и сега, предавайки списък с имената на свещенослужителите, отсече Неврокопският митрополит Натанаил

Неврокопският митрополит Натанаил категорично отказа да предостави имената на поповете и служителите от неговата епархия на Комисията по досиетата, за да бъдат проверени дали нямат минало като агенти на Държавна сигурност, съобщиха от Неврокопската митрополия.

Не съм бил доносник, няма да стана и сега, предавайки списък с имената на свещенослужителите, отсече владиката. Той е един от хората, който в продължение на десетилетия е донасял на ДС какво става в църквата.  На 31 януари архиереите от синода планират да дадат всички имена и ЕГН-та на поповете, игумените на манастирите и служителите, както и на църковните настоятелства, на комисията за проверка.Ако някой от свещениците не желае да бъде проверяван, няма да предам името му, лаконичен пък бе пред ,,Монитор" Варненският митрополит Кирил, който също е сред хората с картончета. 

Междувременно епископът на Софийско-Пловдивската католическа епархия монсеньор Георги Йовчев, който също се оказа агент на ДС, отрече да е имал контакти с тайните служби. Изявлението си Йовчев направи в ефира на радио Ватикан.
Автор:
Константин Тодоров

Мишок

Признавам си че много харесвах Натанаил - агентурното му досие е голям удар за мене.
Иначе правилно не иска да дава хората си на раследване. Който иска да ги резили да си направи труда сам да им намери данните.

Натанаил ми беше любимият владика. Оказа се че е осветил и църквата на Ванга.
Зигфриде аз и преди това знаех какви са владиците, като изключиме Натанаил.
Въпроса е обаче че тези дето искат да ги изместят, са още по-лоши.
Алтернативният синод например стигнаха висини в деградацията.
Абе той и католическият нунций се оказа агент и от Ватикана сигурно са знаели за това.

Ако си предаде хората става още по-зле. Те и без него ще им извадят досиетата, така искат само да го унижат още-повече.
Максим е вече стар и няма за кога да го махат. И да го махнат, нали 11 от 15-те са агенти.
Между другото ти нали си уж католик, какво те греят досиетата на православните и кой им е патриарх?
И накрая: извинявай задето те наричах жена, подведе ме един човек от форума.Грешката е моя че му повярвах и влезнах така в тъпа интрига.

Редактирано от модератор: Консолидация на три постинга.

Siegfried

Цитат на: Франкист - 26 Яну 2012, 08:39:00
Митрополит крие попове - агенти

Не съм бил доносник, няма да стана и сега, предавайки списък с имената на свещенослужителите, отсече Неврокопският митрополит Натанаил

Неврокопският митрополит Натанаил категорично отказа да предостави имената на поповете и служителите от неговата епархия на Комисията по досиетата, за да бъдат проверени дали нямат минало като агенти на Държавна сигурност, съобщиха от Неврокопската митрополия.

Не съм бил доносник, няма да стана и сега, предавайки списък с имената на свещенослужителите, отсече владиката. Той е един от хората, който в продължение на десетилетия е донасял на ДС какво става в църквата.  На 31 януари архиереите от синода планират да дадат всички имена и ЕГН-та на поповете, игумените на манастирите и служителите, както и на църковните настоятелства, на комисията за проверка.Ако някой от свещениците не желае да бъде проверяван, няма да предам името му, лаконичен пък бе пред ,,Монитор" Варненският митрополит Кирил, който също е сред хората с картончета. 

Междувременно епископът на Софийско-Пловдивската католическа епархия монсеньор Георги Йовчев, който също се оказа агент на ДС, отрече да е имал контакти с тайните служби. Изявлението си Йовчев направи в ефира на радио Ватикан.
Автор:
Константин Тодоров

Гарван гарвану око не вади !

Siegfried

Цитат на: CetnikBG - 26 Яну 2012, 09:49:34
Признавам си че много харесвах Натанаил - агентурното му досие е голям удар за мене.
Иначе правилно не иска да дава хората си на раследване. Който иска да ги резили да си направи труда сам да им намери данните.

"Прав си", голяма работа ,че хората му били работили за АНТИХРИСТЯНСКАТА/БОГОБОРЧЕСКА комунистическа ДС,  това си е "напълно нармално за всеки честен" поп и митрополит, нали така.

Абе няма ли да има поне някакво РАЗКАЯНИЕ в източноправославната църква, разпопване и смяна на полковник Максим?

Ако си предаде хората става още по-зле. Те и без него ще им извадят досиетата, така искат само да го унижат още-повече.
Максим е вече стар и няма за кога да го махат. И да го махнат, нали 11 от 15-те са агенти.
Между другото ти нали си уж католик, какво те греят досиетата на православните и кой им е патриарх ?
И накрая : извинявай задето те наричах жена, подведе ме един човек от форума.Грешката е моя че му повярвах и влезнах така в тъпа интрига.

Първо Благодаря ти за извинението!

Католик съм, но преди всичко съм БЪЛГАРИН и няма как да не се интересувам от проблемите на Българската източноправославна Църква, за която моите Католически  свещеници (за разлика марксистите-ленинисти,  ДОНОСНИЦИ на ДС от православсната църква) казват, че са наши БРАТЯ !  Разбира се ,че не доносниците на ДС и убедените марксисти-ленинисти :laugh-1: , а БРАТЯ са НИ честните и неподдали се на светските комунистически ОБЛАГИ източноправославни свещеници!

Освен това, най - много от всичко на света ненавиждам КОМУНИСТИТЕ, чифутските им силови служби и всичко свързано с тях, затова според мен е голям срам, че хора,  които уж са се отдали в  служба на БОГ,  са служили Единствено на комунистическата партия и ДС.

Сега вече, като  разбра какви са 91 % от висшите ти свещенослужители в източноправославната църква(на кой са служили), Осъзна ли вече,  защо тези комунистически МЕКЕРЕТА в расо, наричат нас Католиците (Христянските ви БРАТЯ) ; еретици и сектанти, ВИНАГИ  като слушах някой от тези Доносници на ДС да ПЛЮЕ по Нас,  винаги ми е напомнял на оперативен работник от ДС, който ме псува и обижда, че съм Католически сектантски БОКЛУК!

Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.

Франкист

Митрополит Натанаил си купил хотел за 1,3 млн. евро

Трезвездният "Неврокоп" станал собственост на владиката, твърди в. Преса

Неврокопският митрополит Натанаил е купил тризвездният хотел "Неврокоп", намиращ се в центъра на Гоце Делчев. Владиката изтеглил банков кредит и платил 1,3 млн. евро за хотелския комплекс.

Сделката първоначално учудила местните жители, но те бързо я оправдали, защото тръгнали слухове, че към хотела имал апетит местен бизнесмен, близък до ДПС, който искал да строи джамия на негово място, твърди в. "Преса".

Така Неврокопската митрополия става притежател на хотела и 4 дка земя в центъра на Гоце Делчев. Сделката била сключена лично от митрополит Натанаил. Той придобил имота чрез фирма "Непар", която е изцяло с капитали на митрополията.

Преди да стане собственост на епархията, към хотел "Неврокоп" проявяваше интерес местната фирма "Меркез", която имаше сключен предварителен договор за покупката. Собственикът на фирмата, близък до ДПС, дори бе капарирал голяма сума пари за хотела. В последния момента обаче бившите собственици се отказаха от "Меркез" и предадоха комплекса на Натанаил.

Свещеници са категорични, че покупката не противоречи на Закона за вероизповеданията, който разрешава създаване на търговски дружества. Така дядо Натанаил се оказа собственик на най-хубавия хотел в града. И при новия собственик, комплексът не е променял предназначението си. Той работи и приема гостите на малката община. Разполага с 12 апартамента, 13 единични и 31 луксозни стаи, ресторант и бар.
Автор:
Novini.bg

Siegfried

Натанаил ми беше любимият владика. Оказа се че е осветил и църквата на Ванга.
Зигфриде аз и преди това знаех какви са владиците, като изключиме Натанаил.
Въпроса е обаче че тези дето искат да ги изместят, са още по-лоши.
Алтернативният синод например стигнаха висини в деградацията.
Абе той и католическият нунций се оказа агент и от Ватикана сигурно са знаели за това.

Аз за нашият агент се ИЗВИНИХ на всички във Форума (от името на всички Български КАТОЛИЦИ) и многократно написах, че се срамувам, че в нашата Църква е имало такъв доносник!

Редактирано от модератор: Корекция на таговете на цитата.

Similar topics (5)