• Welcome to Българският националистически форум.

Генезисът на злото или заговорът срещу България

Започната от Nordwave, 25 Май 2007, 14:04:22

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Петкан

Цитат на: Panzerfaust - 16 Апр 2011, 23:33:06
Не става въпрос за посткомунистически синдром, а за елементарна логика.
Висш държавен служител там не може да си позволи такъв гаф по много причини - дипломатически протокол, работа с емиграцията от "набелязаните" страни и т.н. Шефовете на ЦРУ просто имат нужната школовка за целта. Иначе нищо чудно да си е мислил точно това, но да го оповести публично и днес аз и ти да го знаем - абсурд.
И изобщо самият стил на писане - съшито е с бели конци. Нещо подобно са и бръщолевенията на Георги Тамбуев.
Да не говорим, че всичко, което се случи на социализма е естествен продукт от развитието му.
Съгласен съм,че е абсурдно,но това все пак са предположения.
В периода на т.н."студена война" дипломатическият протокол не се e отнасял до шефа на ЦРУ в пълен обем. :-)
ЦитатДа не говорим, че всичко, което се случи на социализма е естествен продукт от развитието му.
Даже и смяната на бай Тошо и "перестройката" на Горби!?
Събарянето на комунистическия блок съвсем не е естестевен продукт,а е катализирана реакция.
Защо не падна Ким Ир Сен?

Ad honores

Tiesto

Само като видиш, че домейна е .RU трябва да си не 100 на 100, ами 200 на 100 сигурен, че това е комунистическа измишльотина с цел да промивът мозъка на хората, че САЩ са най-голямото зло на човечеството ! Това не е така, Русия е най-голямото зло и са опасни същества и са избили милиони хора, в България комунизма изби толкова много генерали, колкото не сме давали през всичките си войни и всичко това благодарение на Русия !

Трябва час по скоро, Америка да я разцепи на малки автономни държавици тая сган и тия момчета там да се поставят на място !

Panzerfaust

Цитат на: Петкан - 17 Апр 2011, 00:11:40
В периода на т.н."студена война" дипломатическият протокол не се e отнасял до шефа на ЦРУ в пълен обем. :-)
Напротив, отнася се, при това изцяло. ЦРУ има важно отношение към американската външна политика и шефът му не може да си позволи подобни гафове. И изобщо, по правило, шефовете на ЦРУ малко говорят, те са изпълнители, говорят политиците. Но пък такива думи няма да си позволи да каже дори и сенатор. Това въобще не е в контекста на американската пропаганда - тя твърди, че САЩ носят демокрация и просперитет на народите и няма държавен американски служител, който да прави такива идиотски изявления.

ЦитатДа не говорим, че всичко, което се случи на социализма е естествен продукт от развитието му.
Събарянето на комунистическия блок съвсем не е естестевен продукт,а е катализирана реакция.
О, тука навлизаме в едни дълбоки води и можем да изпишем стотици страници. Ще се огранича с няколко неща.
По отношение на Горби. Не знам имал ли е план за съсипване на комунизма или не. Има обаче факти. По времето на Горби комунистическата система вече откровено циклеше. Плановата икономика не вървеше. Дотолкова не вървеше, че Китай официално се отказа от нея и от края на 70-те въведе пазарни реформи и на практика капитализъм. Това, което спасяваше дълги години соц.лагера от пълен колапс беше наличието на всякакви суровини в СССР. През 80-те обаче и това не помагаше. Имаше дефицитни стоки, черен пазар, опашки и то за прости неща. Виждаше се и с просто око, че без някакви промени всичко ще се срине. В политически план соц.лагера едва се удържаше от разпад. В Полша беше обявено военно положение, в Чехия и Унгария хората недоволстваха съвсем публично от системата. И т.н. и т.н. В крайна сметка мерките на Горбачов не успяха.
В България. Бай Тошо рано или късно щеше да бъде сменен, най-малкото поради естествени причини (смърт). И тогава социализмът пак щеше да се срине. Спретнаха му този преврат, защото нашите комунисти се огледаха какво става в цяла Източна Европа и решиха вместо да оставят нещата на произвола на тълпите, те да си играят на реформатори и демократи. Бяха се добре подготвили да този ден - от началото на 80-те изнасяха долари в т.нар. външнотърговски дружества на Запад. При нас партийната аристокрация смени бай Тошо, но и да не го беше сменила, всичко беше въпрос на време.
За КНДР. Точно непадането на Ким Ир Сен трябва да ти говори, че става дума за естествено развитие на нещата. Корейците са свикнали с конфуцианския начин на мислене и подчинеността на авторитети. Точно затова в Азия социализмът си е най на мястото, ако въобще има място някъде. В Европа това е невъзможно. Няма как да накараш чехите, германците, поляците или унгарците за ядат треви години наред и да работят като хахави. При нас положението е следното - можеш да ни накараш да ядем треви, но не и да работим. :-D
С две думи, в България нещата се случиха, защото просто бяхме близо географски и геополитически до останалите източни страни. Освен това, в българското общество също се беше насъбрала ненавист срещу комунизма, но нямаше водачи да канализират енергията...

Петкан

Цитат на: Panzerfaust - 17 Апр 2011, 13:17:13
Напротив, отнася се, при това изцяло. ЦРУ има важно отношение към американската външна политика и шефът му не може да си позволи подобни гафове. И изобщо, по правило, шефовете на ЦРУ малко говорят, те са изпълнители, говорят политиците. Но пък такива думи няма да си позволи да каже дори и сенатор. Това въобще не е в контекста на американската пропаганда - тя твърди, че САЩ носят демокрация и просперитет на народите и няма държавен американски служител, който да прави такива идиотски изявления.

О, тука навлизаме в едни дълбоки води и можем да изпишем стотици страници. Ще се огранича с няколко неща.
По отношение на Горби. Не знам имал ли е план за съсипване на комунизма или не. Има обаче факти. По времето на Горби комунистическата система вече откровено циклеше. Плановата икономика не вървеше. Дотолкова не вървеше, че Китай официално се отказа от нея и от края на 70-те въведе пазарни реформи и на практика капитализъм. Това, което спасяваше дълги години соц.лагера от пълен колапс беше наличието на всякакви суровини в СССР. През 80-те обаче и това не помагаше. Имаше дефицитни стоки, черен пазар, опашки и то за прости неща. Виждаше се и с просто око, че без някакви промени всичко ще се срине. В политически план соц.лагера едва се удържаше от разпад. В Полша беше обявено военно положение, в Чехия и Унгария хората недоволстваха съвсем публично от системата. И т.н. и т.н. В крайна сметка мерките на Горбачов не успяха.
В България. Бай Тошо рано или късно щеше да бъде сменен, най-малкото поради естествени причини (смърт). И тогава социализмът пак щеше да се срине. Спретнаха му този преврат, защото нашите комунисти се огледаха какво става в цяла Източна Европа и решиха вместо да оставят нещата на произвола на тълпите, те да си играят на реформатори и демократи. Бяха се добре подготвили да този ден - от началото на 80-те изнасяха долари в т.нар. външнотърговски дружества на Запад. При нас партийната аристокрация смени бай Тошо, но и да не го беше сменила, всичко беше въпрос на време.
За КНДР. Точно непадането на Ким Ир Сен трябва да ти говори, че става дума за естествено развитие на нещата. Корейците са свикнали с конфуцианския начин на мислене и подчинеността на авторитети. Точно затова в Азия социализмът си е най на мястото, ако въобще има място някъде. В Европа това е невъзможно. Няма как да накараш чехите, германците, поляците или унгарците за ядат треви години наред и да работят като хахави. При нас положението е следното - можеш да ни накараш да ядем треви, но не и да работим. :-D
С две думи, в България нещата се случиха, защото просто бяхме близо географски и геополитически до останалите източни страни. Освен това, в българското общество също се беше насъбрала ненавист срещу комунизма, но нямаше водачи да канализират енергията...
ЦитатТова въобще не е в контекста на американската пропаганда - тя твърди, че САЩ носят демокрация и просперитет на народите и няма държавен американски служител, който да прави такива идиотски изявления.
:-D
Идиотски изявления от страна на политици и служители е имало и ще има.
Важното е друго,че няма официално становище,което да опровергава това изявление.
Що се отнася до "любовта" на американците към България,това е много спорен въпрос,защото заради тях и Англия ние сме били дадени на Сталин(виж Ялтенска конференция).
Всички основни пунктове от изявлението на Алън Дълес днес ги има като реалност в България.Синтезът " Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". " е налице и има прекалено много съвпадения.
Срам ме е да си помисля,че членуваме в НАТО,благодарение на евреина Соломон Паси.
Никога не съм имал идоли,Panzerfaust-нито американски,нито съветски.
За мене е важно това,как живея аз и сънародниците ми.
Ad honores

Panzerfaust

Цитат на: Петкан - 17 Апр 2011, 20:21:41
Важното е друго,че няма официално становище,което да опровергава това изявление.
Що се отнася до "любовта" на американците към България,това е много спорен въпрос,защото заради тях и Англия ние сме били дадени на Сталин(виж Ялтенска конференция).
Всички основни пунктове от изявлението на Алън Дълес днес ги има като реалност в България.Синтезът " Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". " е налице и има прекалено много съвпадения.
Срам ме е да си помисля,че членуваме в НАТО,благодарение на евреина Соломон Паси.
Пак ти казвам, в САЩ идиотските изявления са силно ограничени, хората на съответните постове там са школувани. Световна империя не се постига с аматьори.
И за какво да има официално становище, което да опровергава това "изявление"? Заради няколко потребителя от форума ли?  :-D
Що се отнася до Ялта, те американците чехите, унгарците и поляците предадоха, пък какво остава за нас. Всъщност в голямата политика няма чувства. Ти можеш ли да ми кажеш за какъв чеп им е на американците да се борят със зъби и нокти, за да не сме при Сталин? Аз не се сещам. Това са реалностите.

Не се връзвай на глупости!

Петкан

Цитат на: Panzerfaust - 17 Апр 2011, 20:39:22
Цитат на: Петкан - 17 Апр 2011, 20:21:41
Пак ти казвам, в САЩ идиотските изявления са силно ограничени, хората на съответните постове там са школувани. Световна империя не се постига с аматьори.
И за какво да има официално становище, което да опровергава това "изявление"? Заради няколко потребителя от форума ли?  :-D
Що се отнася до Ялта, те американците чехите, унгарците и поляците предадоха, пък какво остава за нас. Всъщност в голямата политика няма чувства. Ти можеш ли да ми кажеш за какъв чеп им е на американците да се борят със зъби и нокти, за да не сме при Сталин? Аз не се сещам. Това са реалностите.

Не се връзвай на глупости!
ЦитатТи можеш ли да ми кажеш за какъв чеп им е на американците да се борят със зъби и нокти, за да не сме при Сталин? Аз не се сещам. Това са реалностите.
Именно заради това,че на тях не им пука за нас,изявлението на Дълес не е невъзможно.
ЦитатИ за какво да има официално становище, което да опровергава това "изявление"? Заради няколко потребителя от форума ли?  :-D
Това не се отнася само до "няколко потребителя от форума",а за милиони хора.
Имах предвид,че никъде в мрежата не съм видял такова становище на американската страна,което да отрича изявлението на Дълес.
Ad honores

Panzerfaust

Е, как да има опровержение на нещо, което го няма?  :-D

На САЩ не им пука за нас, но това не им пречи да лицемерничат. Голяма империя се гради с много лицемерие. И изобщо големите империи имат школувани кадри, които не са идиоти. Ето, вземи школуваният Путин (от една друга имперска школа) и нашият Боко. Виж само как се държи единият - сдържано, професионално, виж какви ги къдри Боко.

Специално ЦРУ изпипват достатъчно добре нещата, наистина не знам за какво се пънеш.

А комунизмът си се провали сам. Е, побутнаха го малко, но се срина сам.

Петкан

Цитат на: Panzerfaust - 17 Апр 2011, 21:25:56
Е, как да има опровержение на нещо, което го няма?  :-D

На САЩ не им пука за нас, но това не им пречи да лицемерничат. Голяма империя се гради с много лицемерие. И изобщо големите империи имат школувани кадри, които не са идиоти. Ето, вземи школуваният Путин (от една друга имперска школа) и нашият Боко. Виж само как се държи единият - сдържано, професионално, виж какви ги къдри Боко.

Специално ЦРУ изпипват достатъчно добре нещата, наистина не знам за какво се пънеш.

А комунизмът си се провали сам. Е, побутнаха го малко, но се срина сам.
ЦитатСпециално ЦРУ изпипват достатъчно добре нещата, наистина не знам за какво се пънеш.
"пънеш" не е красив глагол,Panzerfaust.
Ако реша да се "напъвам",то ще заради свинщината,която ни обкръжава,започвайки с опитите за подмяна на българската история,с "правата" на турчеещите се мангусти и помаци,а също и в "благородните" напъни на щатския амбасадор да бъде гаулайтер на България.
"Митът Батак" също е рожба на "демократично мислещи" индивиди,които смятат,че КГБ е чудовище и,а ЦРУ е сборище на ангели.
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/JFKwisner.htm
ЦитатDuring the war William Donovan as head of the OSS, had built up a team of 16,000 agents working behind enemy lines. The growth of the OSS brought conflict with John Edgar Hoover who saw it as a rival to the Federal Bureau of Investigation. He persuaded President Harry S. Truman that the OSS in peacetime would be an "American Gestapo". As soon as the war ended Truman ordered the OSS to be closed down leaving a small intelligence organization, the Strategic Services Unit (SSU) in the War Department.
ЦРУ и КГБ са два инструмента на две различни империи с различни идеологии,чието абсолютизиране изглежда тенденциозно и преднамерено.
Ако съветската империя ме е осакатила,то новия ни господар ни довършва методично и планово.
Кой стои зад цялата свинска еврейска държава и Турция?

ЦитатЕто, вземи школуваният Путин (от една друга имперска школа) и нашият Боко.
Сравнението е добро!!!
Единият е умен и владетел на империя,а другия е прост и има охранителна фирма.

Ad honores

eдин Бългaрин

Цитат на: Петкан - 17 Апр 2011, 22:41:52
ЦитатЕто, вземи школуваният Путин (от една друга имперска школа) и нашият Боко.
Сравнението е добро!!!
Единият е умен и владетел на империя,а другия е прост и има охранителна фирма.

Мда - добро е сравнението.
И двмата са популисти, каквото и да значи това.
И двамата са силоваци - каквото и да значи това.
И двамата лъгонтрят - всеки знае, какво значи това.
Първият е император, а вторият - пъдар. Това е разликата.
Истината има качеството да бъде винаги сурова. Може и да не е най-доброто, което ти се иска да чуеш. Но тя си е истина.
------------------------------
комунист = интернационалист = глобалист = евроатлантик = боклук

Similar topics (5)

Отговори: 23
Прегледи: 7589

Отговори: 0
Прегледи: 4442

Отговори: 37
Прегледи: 11790

Отговори: 7
Прегледи: 4558