• Welcome to Българският националистически форум.

Жените в Българската армия

Започната от Сит, 24 Юли 2008, 10:23:13

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Имат ли жените място в Българската Армия?

ДА, жените имат място в Българската Армия
8 (44.4%)
НЕ, жените нямат място в Българската Армия
9 (50%)
Нямам мнение по въпроса
1 (5.6%)

Общ брой гласове: 18

СитTopic starter

Тенденцията върви към увеличаване броя на жените военнослужещи. Според мен няма нищо по-хубаво от присъствието на Нежния пол в армията :D

ѣ

Според мен е глупост. Жените нямат място в армията.

Deadly Conviction

Цитат на: Шум - 24 Юли 2008, 10:46:29

Съгласен  ;)

Борисъ

Цитат на: MJ-12 - 24 Юли 2008, 10:23:13
Според мен няма нищо по-хубаво от присъствието на Нежния пол в армията :D
Не е хубаво,а е поредната измислена простотия.Жените нямат място в армията,това е все едно мъже-медицински сестри.

Ванадий

В африканските страни "медицински братове" са доста по-разпростанени от сестрите, поради причината че пустинята създава тежки условия на места. Казвам го просто като информация и съм съгласен, че армията е за мъжета, колкото и да е нищожна в момента.

Исперих

Миналата година горе-долу по това време бях в Ямбол по работа за един ден. През това време обиколих няколко пъти центъра и за период от 5-6 часа в няколко различни кафета видях едни и същи войнички :-P, които убиваха успешно работното си време. Освен за чукане жените в казармата не стават за друго :down:
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

Балкани

Аз познавам жени, които са отлични войници. Да става практика жените да стават войници е тъпо, но ако някоя я влече не виждам нищо лошо.
То в днешно време както се изменят ролите на половете жените ще вземат да запълнят армията :-P
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

FELDMARSCHALL

Жените имат място в Бг-армията, но не разбира се да изпълняват задачи, които
са непосилни за тях и са подходящи единствено за мъже.
Не забравяйте, че още по времето на Кубрат/документирано/, а може би и преди
това българките са яздели коне и са се били наравно с мъжете в ежегодните войни, които
сме водели по това време.
Е разбира се днес времената са други, но не е логично да се отлъчват тотално жените
от българската армия.

Исперих

Цитат на: Балкани - 24 Юли 2008, 12:37:27
Аз познавам жени, които са отлични войници. Да става практика жените да стават войници е тъпо, но ако някоя я влече не виждам нищо лошо.
То в днешно време както се изменят ролите на половете жените ще вземат да запълнят армията :-P

Жената има много по-важна мисия от това да си играе на война, а в България това е една от формите на скритата безработица. Друг е въпроса, че около модата с изпедерастяването, то май не останаха мъже годни за военна служба.
"Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата" Г. Кондолов

ANALIZATOR

Тенденцията върви към увеличаване броя на жените военнослужещи. Според мен няма нищо по-хубаво от присъствието на Нежния пол в армията :D
Разбирасе жените имат равни права с мъжете и се справят не по-зле в всяка ситуация.
Казвам се Ангел  шейтанов
заместник-председател съм на; Института за Демократични Анализи и Стратегии при рискови ситуации в страните от бившия източен блок.

Генерал Колев

Цитат на: RUSE_SS - 24 Юли 2008, 13:11:01
Жените имат място в Бг-армията, но не разбира се да изпълняват задачи, които
са непосилни за тях и са подходящи единствено за мъже.
Не забравяйте, че още по времето на Кубрат/документирано/, а може би и преди
това българките са яздели коне и са се били наравно с мъжете в ежегодните войни, които
сме водели по това време.
Е разбира се днес времената са други, но не е логично да се отлъчват тотално жените
от българската армия.
Така е, но сега жените в армията ги използват главно за задоволяване на нагона на началниците им и по- старшите. Имам познати войници, които ми казват доста пикантни истории за "войничките". Сега в така наречената ни професионална армия са събрани от кол и въже жени, пък и доста мъже има такива.
България над всичко!

Болгардингезе

Според мен ,не трябва да се увеличават ,но естествено ако искат да ходят.По-добре мъжете да ходят.
Иран, Армения - вечни приятели с България.
Както и горе, тъй и долу!

Death angel

Цитат на: Борис - 24 Юли 2008, 12:17:34
Според мен няма нищо по-хубаво от присъствието на Нежния пол в армията :D
Не е хубаво,а е поредната измислена простотия.Жените нямат място в армията,това е все едно мъже-медицински сестри.
Аз пък докато учих работих като медицинска сестра.  ::)

П.П.
Най-весело беше на дежурство в ж.отделение.
:-P :-P :-P
Не падай духом, където ти падне !

Hatshepsut

Оказва се, че сме първенци по жени в армиите от НАТО

Гвардейки – скорошна гледка пред президентството

Министърът на отбраната Аню Ангелов обяви, че е отменена наредбата, с която се ограничават права на жени военнослужещи да заемат определени длъжности в армията.

В тази връзка той коментира, че сега предстои да се приемат военнослужещи в Националната гвардейска част и няма проблеми жени да участват, стига да отговарят на съответните физически изисквания.

Ангелов отбеляза, че неведнъж е бил посрещан от почетни караули в чужбина, в които е имало и жени.

"В момента няма висящи проблеми по отношение на службата на жените в армията", похвали се Ангелов, който днес се срещна с ръководството на Сдружението на жените военнослужещи.

"Съгласихме се с представителите на сдружението, че то трябва да увеличи влиянието си не само сред офицерите и сержантите, но и сред войниците жени", каза министърът.

На срещата е било отбелязано, че военнослужещите жени, както и мъжете, ще имат не само правата, но и същите задължения – например, ако са в състава на определена войскова част и тя бъде изпратена на мисия, те също трябва да участват в нея, за разлика от досегашното доброволно участие в мисии.

Представителките на сдружението са посочили като проблем чрез физическите изисквания към военните да не се промъква "скрита" дискриминация по отношение на жените.

Сега процентът на жените в армията средно е 14, във ВВС те са 19 на сто, а в Сухопътните войски – 13.

"Ако гледаме количествения параметър, сме, общо взето, в предните редици на армиите от страните членки на НАТО", похвали се Ангелов.

Министърът коментира, че за разлика от други държави от НАТО, в това число и стари членки, в които има забрани по отношение на забременяване и други ограничения, в нашата армия няма да има такива забрани.

Ангелов не смята, че има тенденциозност в постъпването на жени в армията за използване на служебното положение във връзка с евентуална бременност.

Министърът заяви също, че засега няма проблеми с отказ на изпълнение на задължения от жени военнослужещи.

"За нас е важно да няма ограничения, те да бъдат свободни да избират своята длъжност, така както чувстват, че са способни да я изпълняват. Естествено, всеки си прави сметката, когато постъпва в армията, за каква длъжност кандидатства", коментира в заключение министърът.

http://www.dnes.bg/politika/2011/03/08/gvardeiki-skoroshna-gledka-pred-prezidentstvoto.112889,7

Siegfried

Цитат на: ѣ - 24 Юли 2008, 10:46:29

Би ли ми позволил една лека забележка за наименованието на Българската ВОЙСКА !
Това че КОМУНИСТИТЕ оставиха Войската ни с името АРМИЯ  говори единствено ,че в БългАРИЯ НЯМА НИКАКВИ реални ПРОМЕНИ от 09.09.1944г. !

В БългАРИЯ - АРМИЯТА може да бъде Единствено =  НАРОДНА, или ЧЕРВЕНА,  но НЕ и БЪЛГАРСКА !

САМО ВОЙСКАТА може да бъде БЪЛГАРСКА !  БългАрска ВОЙСКА !

Има; съветска,китайска, монголска, севрнокорейска, кубинска, венецуелска,
американска и ............АРМИИ, но НЕ и БългАРСКА !

До съветската ОКУПАЦИЯ на БългАРИЯ на 9-ти IX 1944г.,  до 1952 година в БългАРИЯ има БЪЛГАРСКА ВОЙСКА,
след 9-ти 1944г.  КОМУНИСТИТЕ наложиха названието АРМИЯ, за да може и те, като руските им СЛАВЯНСКИ Братя  от СССР да имат  АРМИЯ  -  Червена/НАРОДНА армия !
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Similar topics (3)

Отговори: 8
Прегледи: 7448

Отговори: 4
Прегледи: 2315

Отговори: 142
Прегледи: 38613