Автор Тема: Луковмарш 2010  (Прочетена 10147 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен КОМБАТ-ПОП-ФОЛК88

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 16
 • Пол: Мъж
 • ПОМНИ ТИ ВИНАГИ СИ ПРАВ!
Re: Луковмарш 2010
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2010, 22:08:31 »
     Тъй като в националните среди плъзнаха всякакви слухове свързани с шествието за ген. Христо Луков, национална съпротива счита за нужно да даде яснота относно проявата. Ние няма да коментираме случващото се в редиците на БНС ,активът на тази организация сам ще разясни ситуацията.Освен членовете на тази организация, на мероприятието присъстваха множество хора от различни организации, обединени под егидата на национална съпротива. Всички бяхме там защтото:
    1. Паметта на един велик българин трябва да бъде уважена.
    2. Национална съпротива не претендира за водачество, а само изразява вижданията на множество свободомислещи националисти.
    3. Национална съпротива не е курс по полит-комисарско, праволинейно мислене, а свободно движение, обединяващо националисти готови да градят едно по-добро бъдеще в България.
    4.Генерал Луков не е собственост на Боян Станков (Расате).
      Седмици преди мероприятието се направиха редица срещи между различни групи от националисти, повечето от които не желаеха да присъстват, защото тяхното присъствие може да бъде използвано за политическите цели и амбиции на Боян Станков. След разговорите се стигна до решение да се направи отделен блок, съставен от свободни националисти. Всеки имаше право да реши, къде да застане.
     За по-голямата част от участниците, домонстрацията приключи пред паметникът на '' Незнайният войн'', при появата на румънската организация, която има за патрон човек, пряко отговорен за смъртта на хиляди българи от северна добруджа. Също така не желаеха да застанат рамо до рамо с човекът-причина за най-много конфликти и интриги в нашите среди.
     Личността на генерал Христо Луков днес трябва да ни обединява в едно, защото на националната съпротива не й трябват лидери а активисти.
    Да живее България!


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


По традиция в средата на февруари софийските улици бяха разтресени от колони Български националисти, дошли за да отдадат почитта си към светлата личност на генерал Христо Луков – герой от Първата световна война, Министър на войната и водач на СБНЛ, убит от банда червени негодници, начело с Виолета Якова.

В навечерието на шествието, Николай Ковачев, който е водач на Спортната Организация (СО), изпрати хора, които да охраняват паметната плоча пред дома на ген. Луков. Сред тях бе и организационният секретар на БНС Пламен Христов. Причината е, че миналата година група безродни изроди – анархисти заля с боя паметната плоча. Тази година никой не посмя да се доближи до святото място. Националистите, които стояха на пост изпълниха дълга си и без да мигнат дори за секунда, на сутринта се втурнаха да помагат в приготовленията за проявата.

Около 17:30 пространството пред НДК все повече се изпълваше с хора. Пристигнаха представителите на СО, начело с щандарта на БНС, множество фенове на Левски се появиха, носейки със себе си внушително с размерите и вида си знаме, на което стои ликът на генерал Луков. Тълпи се стичаха от всички страни, а въздуха бе раздиран от мощни викове „СВОБОДЕН – СОЦИАЛЕН – НАЦИОНАЛЕН”. Вееха се множество знамена, бяха издигнати десетки трансперанти и колоната потегли по предварително начертания маршрут, по посока на Незнайния войн. Барабанът биеше мощно, а улиците кънтяха от мощните скандирания на патриотите, дори и най-забързаните граждани спираха, за да видят какво става, а от прозорците на сградите масово бяха се показали хора, повечето от които се възхишаваха на огнената процесия.

Шествието бе едно от най-многобройните, състояли се през годините. Освен от БНС, имаше голяма група фенове на ФК „Левски” София, дойдоха също и представители на „Национална съпротива ”, „Кръв и Чест”, както и много свободни националисти. Имаше силно присъствие на хора от Пловдив, Сливен, Враца, Габрово, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Варна, Казанлък и други градове. Проявата бе уважена и от италианска, швейцарска, германска, испанска, румънска и палестинска делегации, чиито представители произнесоха слова, с които изразиха почитта си към генерал Луков. Ораторите говориха и за общите врагове и цели, които обединяват патриотите от различни европейски страни. След чуждестранните представители, слово държа Симеон Костадинов от БНС.

Всичко на 13-и вървеше по план, различни групи националисти вървяха рамо до рамо в името на идеята, когато в самия край на церемонията пред паметника на Незнайния войн, вече бившият водач на БНС (който се отказа да е водач на Организацията няколко седмици преди марша на събрание в Централния щаб), реши за пореден път да си покаже рогата и да предизвика разцепление. Поради голямото недоволство срещу него и действията му, Станков даде думата си, че в името на обединението няма да прави публични изявления. Тъй като добре познават нрава му, дни преди Луковмарш 2010, активистите на БНС предупредиха Станков да не се появява на трибуната, тъй като много хора ще напуснат марша заради това, но явно той за пореден път предпочете да задоволи егото си, вместо да помисли кое е най-добро за Националния съюз и национализма като цяло. Така и се получи, когато той се появи пред множеството различни групи, хората се разпръснаха на различни страни – нещо, което не трябваше да става на тази светла дата, нещо което трябва да тежи на съвестта на Станков.

Все пак всички заедно се събрахме на едно място, което вече е светиня за Българските националисти – къщата на генерал Христо Луков, пред която той бива повален от подлата ЯКОВА ръка. Усещаше се ентусизмът на хората, знамената се вееха високо, а националистите с блясък в очите и с все сила скандираха името на славния генерал, което ясно трябва да покаже на предателите, че героите не умират, те не могат да бъдат убити, защото със своите подвизи остават завинаги в паметта на поколенията.

Пред дома на генерала пламенни речи произнесоха Ивайло Колев от „Кръв и Чест” и Борис Накев от БНС. По време на словото си, Накев тактично вметна едно уточнение относно недостойното поведение на Боян Станков, след което продължи речта си по същество, а тя бе посветена на единството сред родолюбците и разбира се на генерал Христо Луков. Когато приключи, той бе бурно аплодиран и по всичко личеше, че повече раздори тази вечер няма да има. Тогава обаче незапознати със ситуацията хора от страната взеха думата и направиха някои глупави изказвания, като това, че ако не бил Боян Станков, присъстващите на събитието никога нямало да бъдат националисти, след което се каза най-голямата глупост, да се поставя знак на равенство между светлата личност на ген. Луков и лицето Боян Станков (самонарекъл се Расате). В този момент нервите на присътващите не издържаха и по адрес на говорящия се изсипаха куп ругатни – „Уууу!”, „КОМСОМОЛЕЦ!”, „ДОШЛИ СМЕ ЗАРАДИ ЛУКОВ, НЕ ЗАРАДИ РАСАТЕ” и други.

Ситуацията отново стана неспокойна, но нещата се уталожиха благодарение на краткото слово на Асен Кръстев, водач на БНС-Пазарджик. Накрая бе изпълнен Националният химн и проявата приключи. След това в приятелска обстановка активистите си дадоха почивка след дългата подготовка за Луков марш и състоялото се събитие.

За край можем да заключим, че не всичко в Националното движение е цветущо, но нещата се развиват и все повече млади хора проглеждат и се присъединяват към една или друга националистическа група. Същевременно тези групи малко по малко се чистят от интригатнти, доносници и всякаква друга паплач, която руши националното движение от години. Важно е отделните организации и ИСТИНСКИ родолюбци да намерят общ език и заедно да следват примера на великия генерал Луков!

За България – СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!Пускам статиите тук, тъй като алтермедията нещо не работи, а е важно хората да прочетат за Луковмарш  :-)
И ДА ПАДНЕМ И ДА БИЕМ С ВИНКЕЛО ЧЕ ТЕ ПРЕБИЕМ!
 

Неактивен skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 617
 • Пол: Мъж
Re: Луковмарш 2010
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2010, 04:03:34 »
Хората ще прочетат за Луковмарш, когато организаторите публикуват репортаж за проявата! Нито един от двата текста по-горе не е официален репортаж на организаторите!
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Неактивен КОМБАТ-ПОП-ФОЛК88

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 16
 • Пол: Мъж
 • ПОМНИ ТИ ВИНАГИ СИ ПРАВ!
Re: Луковмарш 2010
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2010, 13:48:07 »
Официални, не официални изяви, факт е че бяха в сайта после, двете отпаднаха, върна се едната..има нещо гнило.
И ДА ПАДНЕМ И ДА БИЕМ С ВИНКЕЛО ЧЕ ТЕ ПРЕБИЕМ!
 

Неактивен skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 617
 • Пол: Мъж
Re: Луковмарш 2010
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2010, 15:31:48 »
Официални, не официални изяви, факт е че бяха в сайта после, двете отпаднаха, върна се едната..има нещо гнило.

Аз в сайта прочетох обяснение, защо се е получило така! Свалили са си ги по собствено желание!

Иначе днес са пуснали вече и официален репортаж ->
http://logr.org/lukov/?p=294
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Tags:
 

Луковмарш 2007

Започната от hahorat

Отговора: 20
Прегледи: 5142
Последна публикация Август 26, 2008, 13:58:47
от skadansk
Луковмарш 2013

Започната от Hatshepsut

Отговора: 21
Прегледи: 8907
Последна публикация Март 02, 2013, 13:14:12
от A.C.A.B
Луковмарш 2017

Започната от Hatshepsut

Отговора: 4
Прегледи: 3026
Последна публикация Февруари 25, 2017, 20:49:39
от Hatshepsut
Луковмарш 2011

Започната от Боил

Отговора: 34
Прегледи: 16032
Последна публикация Февруари 14, 2011, 17:14:17
от Oda
Често задавани въпроси за Луковмарш

Започната от Hatshepsut

Отговора: 0
Прегледи: 3324
Последна публикация Февруари 06, 2015, 08:57:30
от Hatshepsut