България и българите > българите в Молдова и Украйна

Дариха учебници и помагала на българските училища в Молдова

(1/5) > >>

Генерал Колев:
Най-голямото по рода си до момента дарение от 20 хиляди учебника и учебни помагала за новата учебна година получиха училищата в Молдова, в които се преподава на български език.

Това стана ясно след среща на министъра без портфейл Божидар Димитров с председателя на фондация „Българска памет" Милен Врабевски.

Материалите пристигат в Молдова с личното съдействие на министъра на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова и Издателство „Просвета".

Те ще задоволят нуждите на българските училища в Молдова от помагала за новата учебна година.

Чрез Българския културно-информационен център в Болград са били осигурени и предплатени ТВ-пакети и сателитни чинии за българската общност в Одеса, Украйна.


Браво, похвална постъпка!

опълченец:
Поздравление за професора,получи доста критики,но засега добре започва.
Дано и за в бъдеще да има още такива инициативи.

Дашо:

--- Цитат на: опълченец в Септември 13, 2009, 12:32:43 ---Поздравление за професора,получи доста критики,но засега добре започва.
Дано и за в бъдеще да има още такива инициативи.

--- Край на цитат ---
Така е! За сега аз оставам доволен от неговото поведение като министър без портфейл.
Надявам се да продължава в същия дух.
А конкретното дело е достойна постъпка!
Надявам се да не остане изолиран случай

samvoin:
Трябва стратегия българите от Молдова да бъдат върнати в България, както от Косово /макар и коренно население, Косово е загубено за нас вече/, Украйна, Унгария и така нататък, навсякъде където имаме бежанци, а не да им се пращат там учебници и бавно но сигурно да се асимилират.
При този демографски срив сред българското население, само това е една от спасителните мерки - заселване на млади български и желателно многодетни семейства и социалната им реабилитация от държавата, за предпочитане в българските западащи откъм българи села, но и собствениците на имоти трябва да съдействат, застаряващите собствени на безстопанствени имоти, както и селските националнобезотговорни кметове!

BMPO:
Въобще цялата тема е възхвала на един рекламен жест на ционисткото правителство. След изоборите през 2013г. новият премиер Слави Трифонов ще прати още един миниван книги, тоя път на Българите в Испания, където се очаква да се изсели половината страна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия