България и българите > българите в Молдова и Украйна

Украинските фашисти подлагат на геноцид бесарабските българи

(1/1)

Oribe Peralta:
Ето какво правят любимците на най-гръмогласните форумни патриоти - бандеровците


http://m.blitz.bg/news/article/283201?fb_action_ids=10203450936507167&fb_action_types=og.likes#comments


--- Цитат ---Мобилизация на мъже само от малцинствата възмути българите в украинската част от Бесарабия. В града на Дунав Измаил нашенци недоволстват, че украинските власти викат за боевете в Донецк и Луганск само представители на по-малките етнически групи, пише "24 часа".
"Задължиха всички, които имат коли, камиони или мотоциклети, да се явят с тях. Не знаем за какво ще ги използваме”, заявиха от Болград. Предполага се, че българите ще бъдат накарани да се бият като либийските бунтовници, които препускаха с монтирани на автомобилите си картечници. Повиквателни са пратени и на млади мъже, които работят в чужбина. При население от 204 000 българи в Украйна може да бъде сформирана цяла армия. Не се знае дали новият вид кавалерия ще бъде пратена в Донецк, Луганск или в атака в Крим.
--- Край на цитат ---

Много ми е интересно сега да чуя какви доводи ще извадят онези толкова мъдри патриотарчета, които изтъкват, че трябвало да сме на страната на бандеровските лумпени само защото те били срещу лошата Русия.  :evil:

mi_15:
Московската патриаршия предлага издигане на българска църква край гроба на хан Кубрат
Място на поклонение за българите далеч зад граница. В предаването „Вяра и общество” по БНТ Филип, митрополит на Полтава и Миргород от Московска патриаршия, анонсира идеята си в украинското село Малая Перешчепина, което е в неговата епархия и край което се намира гробът на хан Кубрат, да бъде построен храм, посветен на Свети Йоан Рилски. Става дума за издигане на двуетажна църква в селото, единият етаж на която да бъде в чест на небесния покровител на българите.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/predlagat-izdigane-na-blgarska-tsrkva-kray-groba-na-khan-kubrat-v-ukrayna_news491380.html


Редактирано от администратор: Добавен линк към източника на информация.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия