Автор Тема: Разработката: Тангра, окултизъм и древна история  (Прочетена 2022 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4532
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Напоследък се нароиха много националисти изповядващи доста странни за национализма учения, култове и религии, с български корен. Та за това ще си направя труда да ги поразчепкам тези работи и да видиме тези неща полезни или вредни са за България.
На първо место слагаме сектата на богомилите
С какво е характерна:
- неяснота и мъглявина са основните и черти
-отричане на власта на царя и подстрекаване към анархия
-лицемерие надхвърлячо границите на нормалното. Пример: ако богомила е бил на гости на човек покланящ се на иконите и кръста и той им се покланя, ако да учи че това не било уж правилно. Богомилите много са обичали да се настанят на гости у някой по-заможен наивник и да лентяйстват докато ги търпят – с една дума не са си падали по работата, както например св.ап. Павел, който с собствените си ръце си е изкарвал хляба, та да не дотегне някому.
- предателство. Големия богомил Василий врач е екзекутиран защото работел за норманите и им предавал сведения – демек бил е шпионин
Учението на богомилите се е появявало винаги , когато държавата е била в упадък или криза и съответно при благоденствие е изчезвало – това е характерно по принцип за всички секти и ереси.
Накрая богомилите подлъгват краля на Босна да стане богомил с народа му. А сега познайте кои на балканите след идването на турците първи стават мисиумани ? Отговора е босненците богомили. С това и ереста изчезва. Трябва да се отбележи че тази ерес не е съвсем чисто българска – в нея има примеси от ученията на катарите и монотеистите.
Да видиме кои харесваха богомилството и го пропагандираха бесно – комунистите, има ли нещо добро което тези изроди да са славели и пропагандирали ? Според мене НЕ , а според вас.
Следва сектата на Дънов.
Този син на свещеник, учил е познайте къде – щатите, станал е първо проповедник сектант протестант, а после е решил да си направи своя секта.
Учнието на сектата му е смес от: малко християнство, далекоизточен окултизъм и уж някакви научни открития.
Самия той се е смятал за Христос: имал е 12 апостоли и няколко деви, на които редовно им е завъртал пъповете – тоест е развратничел с тях.
- много от последователите му са свършвали в лудницата, жена от Стара Загора в чест на учителя Дънов заклала 3-те си деца и мъжа си докато спели.
- -Дънов е бил пръв приятел и е укривал кого ? Ами другаря Димитров
- Накрая Дънов бива прибран от милицията и бит жестоко до смърт. Последователите му го чакали не 3-ри дни както им казал, а 3-ри месеца да възкръсне, ама такова нещо не е станало, с което явно се доказва че Дънов е лъжец. Комунистите не вдигат шум около него, ама го уважават много. Гроба му не случайно беше зад посолството на СССР. С идването на фалшивата демокрация комунистическите медии правят опити да съживят култа към тоя ха-хо, ама не успяват. Учението на Дънов също е процъфтяло през кризисно време – края на 1-та световна война Сега тия гадове всеко лето замърсяват с ненормалните си хора и песни 7-те рилски езера.
Сега идва ред на най-страшната и опасна ерес в която вярват сигурно около 70% от българите. Това е баба ви Ванга.
Казват до 9-ти септември имало евангелизация, а след това вангелизация.
Тази ерес и учението не е измислено от самата Ванга, а от най-различни самозванци използващи вещицата за свои си цели.
Сега за Ванга:
- имала е дар да вижда, миналото, сегашното и много рядко бъдещето. Бесовете с които е контактувала: знаят миналото и сегашното, ама бъдещето е в ръцете на Бога и те не го знаят, могат само да гадаят по въпроса. За това и няма никакви неща от бъдещето дето вещицата Ванга да е предсказала и да са станали.
- Ванга си направи и църква, която БПЦ не пожела да освети защото като всеки бесноват и обладан от дявола и тя беше направила всичко на обратно: входа от изток, вместо от запад, олтара и той засукан нанекъде, абе циганска работа. Ама най-циганското в целата църква е изогафисването и: Св. Русев художника на бай Тошо си изрисувал любовницата Нежка Робева навсякъде вместо Дева Мария – кошмар
Пророчицата от рупите сериозно контактуваше с комунистическата върхушка. Уж я принуждавали, ама като дойде демокрацията кой я е принуждавал. Беше приятелка и с Л. Живкова, която пък за малко да си създаде своя си секта, ама умря от бесовска лудост.
- баба ви Ванга вземаше и пари от посетителите си. Кой от православните светии или пророци е вземал пари ? Никой , което показва че Вангелия не от един род с тях и Христа, а е сродница на дявола и злото.
Погребаха я в луксозен гроб вероятно надявайки се да направят измама. Тялото и да се консервира и да излезе че е светица и мощите и са нетленни – няма да мине тоя номер.
Има и още една смешна политико-религиозна секта, за която не си струва много да се говори, но пък така ще се развесели темата.
Сектата на Расате – БНС
- учнието им е бесно антихристиянство смесено с чуждопоклоничество към немци, ирландци и скандинавци.
- За наивните има нещо като религия, но за нея може да се каже че е нещо по-тъпо и тъпотиите на най-тъпите секти.
- Знамето им било Господа, а религията България – смешно и крайно нелогично и неясно нали ?
- Лидера им си смени подобно на водачите на секти и фамилията и сега вместо Стнаков се казва Расате.
- Преди стенеха че не учатвали в избори и не гласували, но подобно на сектите бързо си смениха курса и се явиха на избори с кого мислите в листите – с куп агенти на ДС и някакви бивши СДС-ари.
- Тази секта, като всички комунисти празнува и 1-ви май
- Расате имаше даже предаване в комунистическата ББТ – ето я връзката с комунизма, като при останалите секти и култуве.
- Кара последователите си да работят ангария за организацията – секта
- Имат контакти с престъпния свят, и даже и с цигани. Расате изкупуваше железо от последните – много вероятно да е било и крадено.
- БНс-арите, са като грамофони подобно на муунистите – влючва се магнета-бнсар и не може да спре да говори – основно тъпотии и безмислици, та после родителите им се чудат в коя секта били.
Хубавото на сектата е че: хората бърже се усещат и я напускат, но все пак тя си върши работата в полза на комунистите и срещу България.
Казах каквото имах да казвам, сега е ред на дискусиите......
_________________

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4532
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re:Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2011, 19:13:50 »
Странно но колкото и глупави да изглеждат нещата около :тангра , окултизма и древната ни история , не са случайни или пък самозародили се.
Ясно се чувства дългата ръка на нечия тайна служба от вънка. Дали е КГБ, или ЦРУ, или пък МОСАД, или пък ръката на световното правителство е без значение. Важно е да се знае че тези неща никак не са невинни и случайни. Не сте ли се замисляли как с демокрацията, а и доста преди това се пропагандираше Тангра и митичната му сила, към пропагандата спадаха и други окултни филми от запада, които на пръв поглед нямат нищо общо с тангра и древната ни история, ама само на пръв поглед. Как само от нищото се появиха куп луди хора от класата на Елтимир, Йоло Денев и Расате. Как само медиите им помагаха, уж ги плюват и осмиват, ама и лошата реклама е реклама. А какво да кажеме за древната ни супер история ?
Книгите за нея не спират да излизат, при това на един крайно ограничен книжен пазар. Демек не се знае дали са на печалба. В тази история са ангажирани предимно професори станали такива при комунизма , които сега гръмко и нахално викат че комунистите лъжели и не трябвало да им се вярва. Добре бе пичове значи тогава да не вярваме че сте професори, понеже комунистите и за това са излъгали ?
Забелязали ли сте че 20г. след уж падането на комунизма бг-национализма е толкова хилав и жалък че все едно комунизма не е падал.
Трите основни фактора за това жалко състояние на национализма ни са : Тангризма, който няма никаква филосовска доктрина, древната ултра велика история, състояща се от измислици и окултизма - разбркващ допълнително мозъците в главите на наричащите се националисти.
Защо става така ?
- тангризма: нбяма никаква структура на духовно учение, светоглед или философия, на место това са болните измислици на някакви смешници. да ама това не обединява , то разединява и разпръсква хората.
-древната история: тука номера е да не поглеждаме в най-най-близката ни и да се разсейваме с измислици от рода на : Атила е българин Ал. Македонски е българин и т.н. Тези неща имат и друг ефект - отблъскват нормалните хора от идеята на национализма.
- окултизма: тука нещата са смешни, но именно окултизма подпомага митовете и измислиците за първите две. Освен това страшно обърква и разводнява нещата. А и окултизма е от дявола, където е той, там е и гордоста, а където е тя - няма сговорност и организираност. Има само интриги и сплетни, пример : БНС на Расате.
Защо ще кажете му е на някой от вънка да харчи луди пари за тези неща ?
Причината е проста: България е сърцето на Балканите, а те пък са центъра на света и най-големият кръстопът. Нормално е никога да не ни дадат да се организираме. Освен това към България върви и Македония, както и част от Сърбия. Трябва да се знае че и културно сме близки с руснаците, не казвам Русия понеже няма такава страна от 1917г.
Дадеме ли добър пример : руснаците ще го последват и тогава някой ще загуби контрол над една голяма част от света, контрол за който се борят от векове.
Та нещата не са толкова прости и невинни, колкото ни се струват. И смело мога да кажа че всеки: тангрист, окултист и подръжник на теориите за древната ни история е дефакто и предател и продажник.

Неактивен varnab

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 189
 • Карма: +61/-12
 • Пол: Мъж
Re:Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2011, 14:26:27 »
 (handshake) Напълно съм съгласен с тезата на fanatik. Много разяздащо за обединението на българите са окултизма и тем подобни теории, а керванът си върви и циганите и чифутите настъпват.....

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4236
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re:Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2011, 16:27:39 »
Наистина прекалено много залитнахме по окултизма и езичеството.
А те представляват интерес колкото за обща култура и нищо повече.
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4532
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re:Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2011, 18:12:14 »
Наистина прекалено много залитнахме по окултизма и езичеството.
А те представляват интерес колкото за обща култура и нищо повече.
Дори и за обща култура не са интересни.
Проблема е че целият ни национализъм с малки изключения е обладан от окултизма и измислиците за древната ни история. Окултизма идва естествено и от запад, където нео-нацистите са облъчени с това. Целта удара на нормалномислещите хора да е по-слаб като вземат да се осъзнаят накъде ги водят политиците им. ПОнеже езичника в съвременният му вид за нищо не става.

Неактивен Денгизих

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 116
 • Карма: +6/-18
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Pisces Pisces
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #5 -: Декември 09, 2011, 08:49:07 »
никва разработка не е това а разработката е църквата слуга на власта толкова е замаила мозъците на хората

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4236
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #6 -: Декември 09, 2011, 08:58:44 »
никва разработка не е това а разработката е църквата слуга на власта толкова е замаила мозъците на хората
Мишок пак ти ли си бе брат.     
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен Денгизих

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 116
 • Карма: +6/-18
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Pisces Pisces
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Разработката: Тангра, окултизъм и древна история
« Отговор #7 -: Декември 28, 2011, 15:53:06 »
не е мишока бе Омерзен това е гласа на БЪЛГАРСКИЯ БОГ ТАНГРА

Неактивен Горянин

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 261
 • Карма: +25/-19
 • Пол: Мъж
Байновци, дайте ми едно 100% доказателство, че Тангра е бил българският бог!

Неактивен Ратникъ

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1223
 • Карма: +105/-148
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
То има тонове извори !!! Реално българската религия си е тенгрианството, както във всички европейски народи езическите им вярвания са им националната религия ! Друг е въпроса, че още Тервел е бил християнин !