България и българите > Българските общности в чужбина

Подкрепа

(1/2) > >>

Podkrepa:
Не ми издържаха нервите никой нищо да не знае и да не прави.

Подкарах това сайтче http://podkrepa.net/ с основна идея - информация и подкрепа за всички българи извън краниците на Република България. Така, на инат малко  :-)

Не е нужно мисля да казвам че всякаква помощ е добре дошла - текстове, материали, критики, идеи... ако щете две мнения във форума или да споменете на приятел пак ще са от огромна помощ.

OnlyBG:
Искам да кажа ,че от няколко дни на сам доста се ровя в интернет и от това ,което прочетох ми стана прекалено тежко и мъчно. Та чета аз ,че в Сърбия българите били около 20 000 на друго място ,чета ,че само преди 60/70 години почти цялото население на 100 и на горе хилядния Ниш били българи и в следствие на терора и промиването на мозъци днес тези самозабравили се българи живеят със самосъзнанието на сръбската зган! Това е покъртително!
 В Гърция в наши дни има около 70 000 българи а по данни на ВМРО числото на етническите българи ,които обаче вече не се смятат за такива е около 500 000!!
Как може да се поправи това нещо питам аз :(

Podkrepa:
Работа, много работа в противоположна на асмилацията и терора посока. С вайкане нищо не се постига.

Podkrepa:
Събора „Кубрат събира потомците си”

На 17-и Септември в село Малое Перещепино, Полтавска област се е провел събор „Кубрат събира потомците си”

Едно от важните събития, което символизира укрепването на българското самосъзнание и утвърждава чувството за самоидентификация на българите, е установяването през 2001 г. паметника на Хан Кубрат (на мястото на откритото съкровище) в с. Малое Перещепино, Полтавска област, Украйна. В мащабната организация на това велико дело активно се включиха депутатът на Върховната Рада на Украйна от III свикване Николай Габер, инициаторът на издигането на паметника — главният редактор на в. „Роден край” Дора Костова целият екип на вестника, а също и мнозина родолюбиви българи.

http://podkrepa.net/novini/356-kubrat-potomcite

A.C.A.B:
Браво, харесва ми сайта ти ! Има доста интересни неща в него, но честно казано не мисля, че с един сайт  и дадена информация в него ще се постигне кой знае колко... Трябва така да се каже по-силна пропаганда ;)


____________________
БЪЛГАРИЯ НАПРЕД ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия